Spør en ornitolog
Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.
Still et nytt spørsmålBesvarte spørsmål
Alle / fugleforing / trekkfugler / fuglekasser / sjeldne fugler og identifikasjon / økologi og atferd / sykdom og skader / ringmerker / spor og sportegn / diverse
Viser 49 671 til 49 680 av totalt 50 005 spørsmål «forrige neste»
Ukjent fugl
Hei. Har kjøpt en fugl bok, men finner ikke den aktuelle fugelen der. Jeg bor i Tønsberg og har sett fugelen ofte seinest utenfor huset. Den er stor som en orrfugl har, brune fjær med noe mønster, lang tynn stjert og et meget karakteristisk sort hode med grønnskimmer.
L.E. (01.02.2006)
Svar:
Dette høres ut som en fasan. Se bilde av en hann her: http://www.ownbyphotography.com/pheasant.jpg. Hunnen er jevnt brunspraglet uten hannens tegninger.
Frode Falkenberg (01.02.2006)
fugler
hvor kan jeg finne en dompapp. det virker vil komme til foringsbrettet i vinter sikkert på grunn av det milde været og at den at den kan finne mat andre steder, men jeg er desperat etter et bilde av en dompapp fordi jeg trenger det til en biologi oppgave..!! har du noen tips eller råd om hvor jeg kan finne en.. (hvilken type skog etc.. jeg bor i trondheims traktene, vet du av noen fine dompapp områder der?)
N.N (01.02.2006)
Svar:
Dompapens opptreden varierer en god del fra vinter til vinter. Noen år forekommer influxer av arten, og store antall kan sees i deler av landet. I Trøndelag finner man dompapen spredt i de fleste barskogsområdene om sommeren, og gjerne nærmere bebyggelse og foringsplasser om vinteren. Jeg hadde ventet til det kommer en ny kuldeperiode så kan det være at du er heldig å få den på foringsplassen ditt.
Frode Falkenberg (01.02.2006)
Spørsmål om struts
Hei igjen.
Jeg lurer på om dere kan gi meg noen fakta om struts i vill tilstand. Da tenker jeg først og fremst på fakta om hannfugler, hunnfugler og ungfugler. Jeg lurer også på om hannen har noen sjekketriks? Hva gjør hunnen for å gjøre seg attraktiv? Vet dere om noen internettsider der jeg kan finne ut mer fakta?
S. (25.01.2006)
Svar:
Prøv denne: http://miljolare.no/fuglevennen/sporsmal/?q_id=870
Frode Falkenberg (31.01.2006)
jeg vil ha en ravn
hei. jeg vil gjerne fange en ravn og ha den som mitt kjæledyr. jeg vet at det er ulovlig av norsk lov å holde en villfugl i fangenskap. men ser forbi det. hadde tenkt å enten stjele et egg og ruge det ut, eller prøve å fange den når den er ca 2 uker. hva tror du er best. og hvordan skal jeg trene fuglen og all info av interesse. kan du sette meg i kontakt med noen som har eller har hatt ravn?
hilsen ingri
I.F. (29.01.2006)
Svar:
Jeg vil anbefale deg å holde deg langt borte fra ideen om å fostre opp en viltfanget fugl. Det er en grunn til at det er ulovlig, og du kan få streng straff for det! Vi driver forøvrig ikke med formidling av ulovlige aktiviteter på dette nettstedet.
Frode Falkenberg (31.01.2006)
Låvesvale
Gør det an og bygge fuglekasser til låvesvale??????????????
S. (29.01.2006)
Svar:
Det er fullt mulig å lage kunstige reir/kasser til låvesvale. Ta en titt på et tidligere spørsmål om det samme her: http://miljolare.no/fuglevennen/sporsmal/?q_id=933
Frode Falkenberg (31.01.2006)
dompap
kan du si meg litt om en dompap
N.N (31.01.2006)
Svar:
Ta en titt på http://miljolare.no/data/ut/art/?or_id=507
Frode Falkenberg (31.01.2006)
Fotmerking av brevduer og fugler
Hei! Vi lurer på hvilke merker som blir brukt ved formerking av forskjellige fugler og hvor disse er å få kjøpt? Vi driver et prosjekt hvor vi skal ha individmerking av daggamle kyllinger av hønerase(Verpehøner)
F.S. (31.01.2006)
Svar:
Ta kontakt med brevdueforbundet som har hjemmesiden http://www.brevduesport.no/
Frode Falkenberg (31.01.2006)
Svane
Vi bor i Danmark og oppserverte en svane i et boligområde her om dagen. Den hadde sittet på omtrent samme sted fra dagen før. Det er et vann like ved, men det er helt igjenfrosset nå. Som vi leste spiser den vanligvis sjøgress fra bunnen, men det kan den jo ikke nå.. Har den nok mat til å overleve resten av vinteren? Hva spiser den i tilfelle? Er det noe vi kan mate den med? Den virker også veldig tam!
M. (24.01.2006)
Svar:
Svaner har i stadig økende grad begynt å gå inn på jorder med vegetasjon for å beite, både sommer og vinter. Den svanen du har sett, kan godt finne mat på jordet. Men dersom det fryser og/eller snør til, må den trekke ut mot kysten hvor det er åpent vann, ellers vil den sulte ihjel.
Roar Solheim (25.01.2006)
trekkfugler
Hei! vi lurte på om du kunne gi oss svar på disse spørsmålene: hvilke fugler ser du ikke om vinteren?
Hva gjør de forskjellige dyrene for å overleve om vinteren?(Minst 3 eksempler)
J.I. (23.01.2006)
Svar:
Du finner forferdelig få insektetere hos oss om vinteren, f.eks, gjøk, løvsanger og sandsvale. Som en vintertilpasning får fuglene mer underhudsfett for isolasjon, de kan gå inn i kortvarige dvaletilstander (torpor) i ekstreme situasjoner og de kan overnatte tett inntil hverandre for å unngå varmetap.
Frode Falkenberg (25.01.2006)
HVa
Kan du gi meg navne på noen trekkfugler??
C. (23.01.2006)
Svar:
Nesten alle de norske fugleartene er mer eller mindre trekkfugler. Et par eksempler på Afrikatrekkere kan være rødstjert og løvsanger, mens svarttrost og heipiplerke er eksempler på arter som overvintrer på Kontinentet.
Frode Falkenberg (25.01.2006)