Spør en ornitolog
Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.
Still et nytt spørsmålBesvarte spørsmål
Alle / fugleforing / trekkfugler / fuglekasser / sjeldne fugler og identifikasjon / økologi og atferd / sykdom og skader / ringmerker / spor og sportegn / diverse
Viser 39 683 til 39 732 av totalt 50 176 spørsmål «forrige neste»
Røy, Orrhøne eller veldig ung Orrhane
Hei. Dette bildet tok jeg i Trysil 24, juli. Mente det var en røy. (det var tre stk. av dem som grusa i veien). Men så ble jeg usikker på om det var en Orrhøne? Men så har jeg hørt at høner og haner er ganske like i begynnelsen av livet, så kanskje er det en hane i kyllingdrakt?
Å.L. (27.07.2012)
Svar:
Dette er helt tydelig en orrhøne, og den ser ut som en voksen hunnfugl for meg - altså neppe noen kylling fra i år.
Roar Solheim (27.07.2012)
Ringmerket fugl, hvor kommer den fra ?
Hei, flere ganger i sommer har jeg fått besøk av en ringmerket måse her på Midtunhaugen ( Bergen ). Sist 25/07-12 kl 21:15. På ene benet står det JA7L på en gråaktig ring, det andre benet har en mye mindre sølvfarget ring. Noen som kan ha opplysninger om denne fuglen ?
I.R.H. (25.07.2012)
Svar:
Du må kontakte ringmerkingssentralen ved Stavanger Museum for å sjekke om koderingen er nok til å identifisere merkested og -tid.
Roar Solheim (26.07.2012)
Hvilken fugl kan dette være tro..
Hei. Vi har siden februar måned jevnlig hatt besøk i hagen av en fugl jeg ikke klarer å gjenkjenne. Den er brun, nermest sjokoladebrun, mørkt nebb, mørke ben,mørke øyne størrelsen er litt mindre enn en Svarttrost. I solskinn vises tydelig orange farge i brystet. Den holder seg alene men er stadig inærheten av fuglebrett og andre småfugler. Vinter og snø var lite populært for da søkte den dekning under trær og inne i sypressbusker. Søkte etter mat på bakken der det var barflekker, rotet i jorden under trær. Har prøvd å få tatt bilde av den men ikke lykkes. Lurer på om det er denne fuglen som enkelte morgener synger så helt vidunderlig vakkert, litt lik undulatsang. Vi bor "i skogen" i Molde og denne ukjente var på hagebesøk senest i går. Han er aldri på fuglebrettet men spiste havregryn, fuglefrø og brødsmuler som ble lagt ut under trær i hagen. Jeg skulle gjerne visst hvilken fugl dette er.
N.N (26.07.2012)
Svar:
Det nærmeste forslaget jeg kan komme med her, er en svarttrost hunn. Den er ikke akkurat oransje i brystet, men kan være lyst brunaktig (kan kanskje oppfattes som nesten oransje i godt lys (?)).
Roar Solheim (26.07.2012)
Døde fugler
Er på hytten på Kvamskogen. Dette er et fjellplatå ca 400 moh. Her er alt av småfugler og jeg mater dem med meiseboller, solsikkefrø og fuglenøtter. Dette gjør jeg hele året. Den siste uke har jeg funnet 6-7 grønnsisik døde på plenen. Kan det ha noe med foret å gjøre eller er det en måte å "sile " ut syke individ. Har aldri opplevd dette før. Og det er ikke andre typer som er råket. Ikke kan jeg se at de har vært utsatt for "rovdyr". Kan fugler spise seg ihjel??
B.M. (26.07.2012)
Svar:
Nei, dette er mest sannsynlig resultat av smittsom sykdom blant disse fuglene, uten at jeg kan vite hva slags sykdom det kan være.
Roar Solheim (26.07.2012)
Mordersnegler
Ser ut som måker går og renser plenen min for brunsnegler.
Spiser måker brunsnegler?
Hilsen Jacob
J.E. (26.07.2012)
Svar:
Det aner jeg ikke, men dette vil i så fall være en meget kjærkommen observasjon dersom det stemmer. Mange vil nok sette stor pris på måkebesøk hvis de spiser disse sneglene....
Roar Solheim (26.07.2012)
Hortulan på Kringsjå
Hei!
Jeg bor på Kringsjå, og har i hele sommer hørt en fugl som synger veldig stilig. I en bok om fuglelyder var den likeste hortulan. Sangen jeg hører er ca sånn her: tre like toner + 3 ulike toner. Musikalsk sett ville det blitt 3 stk. 1/4-noter (f.eks) C, deretter 2 stk 1/8-noter G og G#, og så i en ny takt en helnote D#. Ellers så tror jeg at jeg så den i dag, rett utenfor vinduet mitt i ei bjørk, og den var liten og brun, ganske tynn, lignende bilder jeg har sett av hortulan, bare at jeg ikke kunne se den så bra. Har lest at den er ganske sjelden, og lurer på om dere er enige med meg i at det faktisk er en hortulan, med tanke på sangen. Takk for hjelpen!
I.H. (26.07.2012)
Svar:
Nei, jeg tror IKKE det er en hortulan du har hørt, selv om jeg ikke kan komme på hvilken fugl dette kan være. Hortulansangen stemmer ikke helt med din beskrivelse, og den er heller ikke så sannsynlig på Kringsjå.
Roar Solheim (26.07.2012)
Trost
Hei. Har fått inn en trost i hus, fordi katta tok den med hit levende. Benet er skadet og fuglen har ikke lært seg å fly. Må jeg avlive den pågrunna benet =
N. (25.07.2012)
Svar:
Hvis du kan holde den i bur/eske og fore den, så kan du prøve å holde dne til beinet gror/leges, men hvis ikke er det trolig best å avlive fuglen.
Roar Solheim (26.07.2012)
Måker i plogformasjon ?
Er det vanlig at måker flyr i plogformasjon ? De fløy meget høyt oppe.
K.J. (25.07.2012)
Svar:
Nei, ikke spesielt vanlig - er ikke sikker på om jeg har sett det selv, engang.
Roar Solheim (26.07.2012)
Spørsmål:
vet du hva denne fuglen kalles? bildet er tatt i asia
N.N (26.07.2012)
Svar:
Dette er en skjeggfugl, og den har fått navnet Himalayaskjeggfugl på norsk.
Roar Solheim (26.07.2012)
Stor dykkende fisk i Begna
Da vi kom på gummiflåte ned elva Begna i Valdres, ser vi først en hals og et hode som stikker opp av vannet, for deretter å dykke og bli borte. Like etter blir det et voldsomt leven da det rett foran gummiflåten bakser opp en stor sort fugl av elvevannet. Den sliter med å komme ut av vannet og flyr en stund i lav høyde over elva før den vinner høyde og flyr over trærne ved elvebredden. Det lignet ikke en and. Hva kunne dette være for en fugl? Skarv???
V.S. (25.07.2012)
Svar:
Ja, dere har nok sett en storskarv - de dukker regelmessig opp i ferskvann i innlandet.
Roar Solheim (25.07.2012)
Hva slags fjær?
Hvilken fugl kan denne fjære komme fra, og er det også mulig å få greie på om det er hunn- eller hannfugl, ungfugl eller voksen, vingefjær, stjertfjær eller annet?
N.N (25.07.2012)
Svar:
Dette er en dekkfjær fra vingen (armdekkfjær) på en kongeørn. Det er en eldre fugl (ikke første ungfuglfjærdrakt), men jeg kan ikke si noe mer om alder enn at den bør være 3+ år gammel.
Roar Solheim (25.07.2012)
Musvåk eller ... ?
Er dette en musvåk ? Det var tre stykker som kretset over huset mitt.Synest stjerten er så " rotete ".Er det ungfugler ?
K.J. (24.07.2012)
Svar:
Ja, dette er en musvåk. Den holder på med å skifte (myte) vingefjær, og de ytre stjertfjærene er i ferd med å vokse ut. Dette er grunnen til at den ser litt "rufsete" ut. Det er bare de gamle fuglene som ser slik ut nå på sommeren. Årets ungfugler har helt jevnt utvokste fjær, og de begynner ikke å skifte vingefjær før neste sommer. Rovfuglene skifter bare noen av fjærene hvert år, derfor får de slik flekkvist fjærskifte.
Roar Solheim (24.07.2012)
Bergand
Hei! Observerte Bergand for et par dager siden i Eggedalsfjellet. For meg så det ut til at ungene holdt til i ett vann mens moren svømte rundt alene i et vann ca 50-100 meter unna uten syn mot vannet ungene var i. Er det vanlig atferd?
K. (24.07.2012)
Svar:
Nei, ikke så vidt jeg vet. Men det spørs hvor store ungene var. Etter hvert som de blir noen uker, KAN det hende at mor tar seg en tur på egen hånd, selv om jeg ikke kjenner til slik adferd i detalj.
Roar Solheim (24.07.2012)
Måser
Desse store flokkane av måser som opptrer i samband med gylling av åkrer spes. om våren, - er dette ein eigen rase? Er dette fugler som trekker?
J.K.M. (24.07.2012)
Svar:
Nei, dette er "vanlige" måker som søker etter mark og andre virvelløse smådyr på jordene. Hettemåke, fiskemåke og sildemåke (langs kysten) er de artene en oftest ser. Særlig når det pløyes, kan måkene sverme veldig aktivt rundt traktoren, for å være raske til å sikre seg godbitene bak plogen.
Roar Solheim (24.07.2012)
kan dette være noen annet enn storspove?
B. (24.07.2012)
Svar:
Nei, dette er en storspove.
Roar Solheim (24.07.2012)
Komentar til svar kryssordfugl
Are er et gammelt norsk navn for Havørn som ble brukt i store deler av landet. I kryssordsammenheng er are mye brukt som løsningsord for fugl.
N.N (24.07.2012)
Svar:
Kryssordverdenen er omfangsrik...
Roar Solheim (24.07.2012)
kryssordfugl
Hei. kan du si meg hva en are er?
G.H. (23.07.2012)
Svar:
Du har nok lest feil for ARA, som er en sydamerikansk papegøye.
Roar Solheim (23.07.2012)
Har måser fargesyn?
Har måser fargesyn? Har lagt merke til at måsene legger igjen avføring på kun min bil, som er knall rød, mens alle biler rundt er helt fri for avføring.
Er måsene tiltrukket eller forbannet på rødfarge?
B. (23.07.2012)
Svar:
Måker har garantert fargesyn, men jeg har vanskelig for å tro at de er "drittlei" en bestemt bil på grunn av fargen. Det ville i så fall være en sensasjonell oppdagelse.
Roar Solheim (23.07.2012)
Due?
Hei, vet du/dere hva slags fugl dette er? Er det en due?
N.N (23.07.2012)
Svar:
Dette er en tamduevariant.
Roar Solheim (23.07.2012)
Digert egg 9x6 cm
Fant et digert egg 9x6 cm, gul-grå-hvit farge, intil roten av et stort tre i en granskog i Østfold. Ikke langt fra dyrka mark. Egget var helt. Kunne ikke se noe reir i nærheten. Hva kan dette være?
B.A. (23.07.2012)
Svar:
Dette ser ut som et storfuglegg, kanskje forsøkt lagret av en mår?
Roar Solheim (23.07.2012)
Sanger?
Hei!
Tok bildet i midten av juni i Hole kommune Buskerud. Har opptak av sangen, som var veldig fin og variert. Fuglen var litt stor, tipper det er en sanger, men hvilken? På dette bildet har forresten fuglen nebbet oppe, kan lett se ut som det er igjen.
Mvh M
M. (23.07.2012)
Svar:
Mistenker at du har klart å ta bilde av en myrsanger. I denne gruppen av sangere er det mange som er veldig like, og vanskelige å skille fra hverandre bare på bilder. Sangenb er imidlertid artstypisk. Myrsangere, rørsanger og busksanger er svært like i utseende.
Roar Solheim (23.07.2012)
jeg lurer på om dette er krykkjer og hvordan ser man isåfall det?
A. (23.07.2012)
Svar:
Dette må vbære krykkjer, for de har sorte føtter. Fiskemåkene har gulgrønne føtter.
Roar Solheim (23.07.2012)
er dette svartbak eller sildemåke?
A. (23.07.2012)
Svar:
Dette er en svartbak - mye hvitt i endene av håndsvingfjærene.
Roar Solheim (23.07.2012)
Andunger på motorveien.
Da jeg kom kjørende på motorveien i Åsane, Bergen, så jeg 4 andunger(?) som vettskremte løp fram og tilbake over veien. Før jeg rakk å parkere var 3 av dem påkjørt mens den fjerde løp langs autovernet på sideveien hvor jeg hadde parkert. Jeg tok den med til vannet i nærheten og slapp den uti. Her dykket den ned og jeg så den ikke igjen. Jeg så heller ikke moren eller andre søsken. Hvilken and er dette? Var de vei fra eller til vannet i 19-tiden om kvelden? Er det noen mulighet for at den overlever? Kunne jeg tatt den hjem og fostret den opp? Hvordan kunne jeg tatt vare på den?
L.B.H. (22.07.2012)
Svar:
Har ikke god litteratur for andunger for hånden, men jeg mistenker at dette er en gravandunge.
Roar Solheim (22.07.2012)
Jordugle ?
Høsten 2011 ble det funnen levningene av en ugle på fjellet i Gulen (ca. 500m o.h) Har lagt den inn på artsobservasjoner som usikkert funn av jordugle
http://artsobservasjoner.no/fugler/obs_info.asp?obsid=10077173
Det er lagt inn to kommentarer til funnet der en mener det er jordugle og den andre mener det er hornugle . Kan dere gi noen sikker konklusjon
A.G. (22.07.2012)
Svar:
Bildene viser vinger av en jordugle, og den artsbestemmelsen kan jeg garantere 100%.
Roar Solheim (22.07.2012)
And
Klarer ikke å finne ut av hva slags and dette er. Den svømte raskt blant svaneunger og stokkender. Den var så brun at jeg egentlig slo ifra meg ung kvinand som mulighet, men det er kanskje det likevel?
Smestaddammen, 22.07.2012
S.H. (22.07.2012)
Svar:
Er selv usikker her. Det hvite på vingen kan minne om kvinand hunn, men fuglen er for brun, og jeg mistenker derfor mer toppand hunn.
Roar Solheim (22.07.2012)
Hva slags fugl er dette?
Bildet er tatt ved vannet, i Østfold.
N.N (22.07.2012)
Svar:
Dette er en ung kråke, litt matt i fargene i forhold til voksne fugler.
Roar Solheim (22.07.2012)
Spørsmål:
Har dere hørt om/eller vet om en Vandrefalk kan jakte insekter/øyenstikkere på samme måte som en Lerkefalk??
N.N (22.07.2012)
Svar:
Jeg har aldri hørt om at noen har observert at vandrefalk tar insekter, men jeg vilo tro at den kan gjøre det en sjelden gang hvis muligheten byr seg. Både lerkefalken og den litt større leonorafalken jakter både insekter og småfugler.
Roar Solheim (22.07.2012)
bergand eller toppand?
S. (20.07.2012)
Svar:
Dette ser mest ut som en ung bergand, på grunn av de lyse feltene i hodet, men det er ikke lett å si sikkert.
Roar Solheim (22.07.2012)
Besøk i hagen
I slutten av juni fikk vi besøk av to fugler i hagen der vi bor i Vormsund.
Det ser ut som gjess, men vi har nå saumfart flere bøker om fugelr og ikke fått noen resultat.
Er dette ville fugler, eller er det noen rømlinger?
K.G. (22.07.2012)
Svar:
Dette er rømte tamender, ikke noen villfuglutgave dette, nei.
Roar Solheim (22.07.2012)
Hvilken fugl?
Er det mulig å identifisere denne fuglen ut fra dette dårlige bildet? Bilde er tatt ute ved Kråkenes Fyr, S & F. Kan det være en jo?
O.M.O. (22.07.2012)
Svar:
Dette er en storjo.
Roar Solheim (22.07.2012)
trosteunger
Vi har fått troste reir på verandaen. Og vi lurer på hva vi skal gjøre med det? Skal vi flytte det, la det bli??? Hvor lang tid tar det før trosteunger lærer å fly?
Hvor lang tid tar det før de klarer seg selv?
A.V. (22.07.2012)
Svar:
La troste4ne styre seg selv - det er det beste! Trostungene hopper ut fra reiret etter 2-3 uker, og da vil de bevege seg vekk fra verandaen.
Roar Solheim (22.07.2012)
Hvilken fugl
Denne fuglen forvillet seg inn i stua vår i Sandefjord. Ser ut som om det er en fink, men hvilken? Kan dere hjelpe?
T.C. (21.07.2012)
Svar:
Dette er en ung kjernebiter.
Roar Solheim (22.07.2012)
Her er bilde av svale i Spania
Beklager, bildet kom vist ikke med...
V.K. (21.07.2012)
Svar:
Dette er en tårnseiler ungfugl, og den ser ut til å være stor nok til å kunne fly. Gi den først litt vann, og forsøk så å kaste den opp i lufta slik at den får luft under vingene. Tårnseileren klarer nemlig ikke å lette fra bakken ved egen hjelp!
Roar Solheim (21.07.2012)
Voksen eller unge- svale(?)- funnet i Spania
Hei:) Jeg befinner meg for øyeblikket i Spania på ferie og skal bli her i fem dager til. I dag fant min mor og jeg en fugl midt på torget som så vettskremt og skadet ut. Den kunne ikke fly men bevege på vingene som normalt. Vi puttet den i en skotske for å ta den til en park der det muligens var bedre for den å dø enn på et torg fullt av mennesker som gjøre den stakkars fuglen vettskremt, men så falt det meg inn at det muligens kann være en unge som har falt ut av rede sitt. Jeg tror det er en svale, og den ser vell ganske så voksen ut, men har litt dun under magen som kan hinte til at det er en unge. Klarer du å se hva slags fugl og stor eller ung? Nå er den lille stakkaren på verandaen med mat og vann vedsidenav. Hva gjør vi? Den virker ikke skadet, men noe er tydeligvis galt? Den prøver å fly for harde livet, men daler bare nedover. Skal vi legge den i en busk å la (færlt å si det) en katt da den? Det er jo det beste om den har det vondt, og den klarer seg ikke lenge uansett, men mindre det er en unge å vi kan lære den å fly... Husk at vi drar om kunn fem dager...
V.K. (21.07.2012)
Svar:
Her mangler det et foto, så dette er umulig å vurdere. Prøv å sende et bilde av fuglen.
Roar Solheim (21.07.2012)
Grågås
Hei. Tidlig i våres kom to morløse grågåsunger til oss på vårt småbruk. De har bodd her siden og er nå blitt store fugler. Vi ønsker helst at de skal fly sydover med en gåseflokk til vinteren og lurer på når de reiser, og i den forbindelse, når vi bør sette ut våre sammen med andre. De er veldig tamme og vi har dem gjerne på bruket så lenge vi kan. De flyr fritt, men kommer alltid tilbake etter flygeturene sine. Er det sannsynlig at de kommer tilbake hit til neste vår? Håper dere tar dere td til å svare for vi vil gjerne gjøre det beste vi kan for våre sommergjester.
E.K. (20.07.2012)
Svar:
Hvis disse gjessene skal fly sydover sammen med andre grågjess, bør de sosialiseres med ville gjess så raskt som mulig. Hvis de nå flyr fritt, og kan velge hvor de oppholder seg, er utfallet åpent. De kan KANSKJE slå følge med ville gjess, men kan også velge å bli værende hos dere hele vinteren hvis de fores. Gjess er såpass langtlevende at de kan komme tilbake til dere neste vår selv om de flyr sydover med ville gjess.
Roar Solheim (21.07.2012)
Fuglemobbing.
Hei. Jeg har lagt ut daglig mat til 3 kråkunger, som nå har kommet seg, og flyr omkring. Det som er problemet er at etter at to av de har begynt å fly sammen, hakker de etter den tredje, som tilbringer nå deler av dagen i et bestemt tre. Hva er årsaken til dette? Hvor mange barn er vanlig for et kråkepar å få? Hvor lenge lever en kråke? Hvor ofte får de kull? Hvor ofte bør jeg nå legge ut mat til de? Hvilkne tidspunkt er best? Takk for svar. Mvh Johanne.
J. (20.07.2012)
Svar:
Det er ganske vanlig med 3-5 unger i et kråkekull. Kråker kan leve ganske lenge, kanskje 10-15 år i vill tilstand. Det er alltid konkurranse mellom søsknene i et kull om maten, så dette kan være grunnen til at de hakker på og "mobber" hverandre. Vanskelig å si hvor ofte du bør legge ut mat - her må du nesten prøve deg fram.
Roar Solheim (21.07.2012)
Hvilken fugl ?
Hilken art er dette ? Sett i dag i Sør-Trøndelag.
N.N (20.07.2012)
Svar:
Dette er en falk, og det ser ut til å være en vandrefalk, voksen fugl som er i ferd med å skifte vingefjær.
Roar Solheim (21.07.2012)
Ukjent fugl
Hei
Var ute å padlet tidlig en morgen, og oppdaget en fulg som jeg aldri har sett før. Så den i Tønsbergfjorden, stående i vannkanten.
Er dette en type vadefulg, og er den vanlig i Vestfold?
På forhånd takk for svar!
N.N (21.07.2012)
Svar:
Dette er en gråhegre, vanlig over det meste av landet.
Roar Solheim (21.07.2012)
fugl som spiser på rødknapp?
Lurer på hvilken fugl det er som kommer og "renspiser" rødknapp? De kommer i flokk og spiser seg gjennom området. De dukker opp i slutten av juli/begynnelsen av august.
A.S. (20.07.2012)
Svar:
Det vet jeg dessverre ikke, men antar at det er en eller annen slags finkefugl. Prøv å få tatt bilde av fuglene.
Roar Solheim (20.07.2012)
hva slags due?
Jeg trodde først dette var en tyrkerdue, men etter å ha søkt litt på internett syns jeg det ligner mer på palmedue. Kan det være riktig? Bildet ble tatt i Pakistan.
N.N (20.07.2012)
Svar:
Er enig i at dette ligner en palmedue, men jeg har ikke littereatur tilgjengelig for å kunne sjekke om akkurat denne arten finnes i Pakistan.
Roar Solheim (20.07.2012)
Hvilken fugl?
Vi fikk en fuglunge på hyttetrappa i går. Det er en rovfugl, på størrelse med en hauk. Men vi klarer ikke å artsbestemme denne, da fargen avviker fra de vi kjenner. Både ungen og en av de voksne var gul/brunspettet både over og under, hadde delvis svart nebb med en gul rand innerst,med en typisk rovdyr"bøy". Den hadde gule ben, vingespennet er vanskelig å angi, men bra mye større enn f.eks. ei skjære, dobbelt kanskje?
Lyden til foreldre kunne minne om kneppingen til en orrfugl, og den gjorde skinnangrep på samboeren når han viste seg ute.
M.A. (20.07.2012)
Svar:
Selv om bildet er av dårlig kvalitet, ser det ut som at dette kan dreie seg om en ung tårnfalk.
Roar Solheim (20.07.2012)
Svalerede
Når kan vi fjerne svalerede etterat ungene har lært å fly ?
N.N (20.07.2012)
Svar:
Når svaleungene ikke lenger holder seg på og ved reiret.
Roar Solheim (20.07.2012)
norsk navn
Jeg fant ut at denne arten heter indian robin. Finnes det noe norsk navn på fuglen?
N.N (20.07.2012)
Svar:
Arten som på engelsk heter Indian Robin, har fått navnet Hinduskvett på norsk.
Roar Solheim (20.07.2012)
syk kakariki
hei kjøpte tre kakariki for en mnd siden,to av de sovnet inn i forige uke den tredje er veldig syk nå er det noe jeg kan gjøre er veldig fortvilet...
N.N (20.07.2012)
Svar:
Dette høres ut som et burfuglspørsmål, og da må du henvende deg til folk som driver med burfugler.
Roar Solheim (20.07.2012)
Svaler
Jeg lurer på om du vet hvor magne innesekter en svale spiser i løpet av et døgn?
Send gjerne en link hvis du vet om noen.
Tusen takk for hjelpen.
J.S. (20.07.2012)
Svar:
Nei, her kan jeg dessverre ikke hjelpe deg.
Roar Solheim (20.07.2012)
kan dette være en ung rødstilk?
S. (20.07.2012)
Svar:
Ja, det er det.
Roar Solheim (20.07.2012)
Hvor er våre spettmeisvenner??
Vi har hatt hytte på Hvaler i 5 år og har i alle disse årene hatt stor glede av spettmeisfamilier som har hekket i våre fuglekasser og som forsyner seg ivrig av nøtter og annet snadder vi legger ut. I år er de borte vekk - både fra kassene og matfatet. Hva kan være grunnen til en slik plutselig forsvinning??
N.N (19.07.2012)
Svar:
Det er nok tilfeldige hendelser. Kanskje er akkurat disse fuglene nå døde, og så tar det litt tid før noen nye dukker opp i akkurat dette territoriet.
Roar Solheim (19.07.2012)
syke svaner
hello, what happened to the birds on the lake Mosvetnet? Swans can not walk, they have an infection, are lethargic, do not fly ... I spoke with the park supervisor he said that veterinarians do not want to do anything...Is there a bird asylum in stavanger? or a veterinarian specializing in birds? These birds are left to die@ if this is the infection vet could help them! please info
N.N (19.07.2012)
Svar:
Unfortunately I do not know any thing about this situation. You should try to get in contact with the local ornithological society in Stavanger/Rogaland.
Roar Solheim (19.07.2012)
fugleturer
hei er en veldig interessert fuglekikker på 12 år og lurte på om det finnes noen fugleturer i vestfold
N.N (19.07.2012)
Svar:
Det vet jeg dessverre ikke. Søk etter den lokale ornitologiske foreningen og kontaktpersoner der.
Roar Solheim (19.07.2012)