Spør en ornitolog
Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.
Still et nytt spørsmålBesvarte spørsmål
Alle / fugleforing / trekkfugler / fuglekasser / sjeldne fugler og identifikasjon / økologi og atferd / sykdom og skader / ringmerker / spor og sportegn / diverse
Viser 39 131 til 39 180 av totalt 50 005 spørsmål «forrige neste»
Hva er svart fugl og hva er brun fugl
Ifbm jakt lurer jeg på hvilket arter som betegnes som svart fugl og hva som er brun fugl.
T.T. (12.10.2012)
Svar:
Dette bør du egentlig spørre jegere om, men jeg tror det er slik at "svart" fugl er voksne hanner av orrfugl eller storfugl, mens "brun" fugl er hunner og årsunger av de samme artene.
Roar Solheim (16.10.2012)
Spørsmål:
Hvilken type ande fugl er dette, den veide ca 1,3 kg og har svart nebb og svarte føtter, det er en hvitt felt på hver side av stjerten.
K. (14.10.2012)
Svar:
Send bilde av HELE fuglen, så kan vi gi et svar.
Roar Solheim (16.10.2012)
Skriker om kvelden
Flere kvelder nå sitter det en fugl i et tre i hagen å skriker noen gjentatte hylelyder. Ser den ikke for det er mörkt, men en kveld hörte jeg den fly og hörtes ut som store vingeslag. Tenkte på kattugle men kan det väre noe annet? Er redd for kattene mine.
N.N (15.10.2012)
Svar:
Umulig å bersvare ut i fra denne beskrivelsen. Kattugle er sannsynlig, men den lager ikke noe vingelyd når den flyr. Du behøver IKKE være redd for kattene dine, kattugler er i alle fall ikke interessert i katter!!!
Roar Solheim (16.10.2012)
Hvilken fugl?
Disse har svermet rundt her i Brønnøysund den siste måneden. Er veldig flyktig og det virker som de spiser seg opp for å trekke. Ligner på (gulspurv?) men vanskelig å skille enkelte andre spurver.
J.H. (14.10.2012)
Svar:
Dette ser ut til å være bergirisk, en liten finkefugl som ofte opptrer i flokker nå om hølsten og vinteren.
Roar Solheim (16.10.2012)
Hva slags rovfugl?
Jeg har hatt to av disse i området rundt foringsbrettet i en ukes tid (Vefsn, nordland). De jager hverandre og ser ut til å tiltrekkes av småfuglene på brettet. De er på størrelse med en liten kråke.
K.E. (15.10.2012)
Svar:
Dette er en flott spurvehauk hann, en voksen fugl.
Roar Solheim (16.10.2012)
ulv
hvem tror du hadde vunnet en kamp av en flekket hyene og en ulv, en mot en?
N.N (15.10.2012)
Svar:
Slike hypotetiske oppstillinger gir vi oss ikke inn på å vurdere.....
Roar Solheim (16.10.2012)
Lage egne meiseboller
Hei. Fant oppskrift på stor meiseboller på "Ut.no". Men kan jeg i tillegg ha i f eks. Hakkete valnøtter, og usaltede mandler osv? I tillegg til det som står i oppskriften?
Mange hilsener fra
Ina B. Westbye
I.B.W. (16.10.2012)
Svar:
Ja, du kan blande i all slags nøtter og mat eller frø som er velkjent som fuglemat. Her kan du eksperimentere med utallige varianter!
Roar Solheim (16.10.2012)
Hvilke fugle er dette?
Fuglen på bildet fløy på vinduet i dag, vi har aldri sett en slik fugl her før og lurer på om dere vet hvilke fugl det er. Vi bor på Nordjæren i Rogaland.
T. (15.10.2012)
Svar:
Dette er en fuglekonge. Norges minste fugleart.
Roar Solheim (16.10.2012)
SNØUGLA
Hva spiser snøugla?
N.N (12.10.2012)
Svar:
Den spiser småpgnagere og forskjellige fugler. Lemen er viktige byttedyr om sommeren.
Roar Solheim (13.10.2012)
Hvilken fugl?
USikker på hvilken fugl=? Rustbrun buk og fjør, å grå partier.
Å hvitt på litt av vingespeilet og en liten hanekam på topp..
N.N (12.10.2012)
Svar:
Dette er en bokfink hann.
Roar Solheim (13.10.2012)
Spørsmål:
Er dette en sivsanger. Fuglen reagerte på lyd av myrsanger. Bilde er tatt på vestlandet
O. (11.10.2012)
Svar:
Ja, dette ser ut til å være en sivsanger.
Roar Solheim (12.10.2012)
Hvor er heiloen blitt av?
Bra spørsmål, Hallvar Opheim! Even Tråen, journalist i Lågendalsposten stilte same spørsmålet i Lp ifjor (Sept?).
Me har vori ei veke saman på reinsjakt/fiske i området Tinnhølen-Bjornesfjorden midt innpå Hardangervidda dei 3 siste åra, og saknar heiloas vemodige fløyt, slik me stadig høyrde ho her for 20-30 år sia! Kva kan ha skjedd?
N.N (03.10.2012)
Svar:
Heiloen har sammen med de flere vadefugler blitt sjeldnere. Spesielt gjelder dette den sørlig heilobestanden som hekket på store våtmarksområder (Jæren) i lavlandet. Her er det en klar årsakssammenheng med oppdyrking. Også i vinterområdene kan dette være et problem. Vær oppmerksom på at heilo begynner å trekke ned fra fjellet allerede i slutten av juli, og det vil derfor være på forsommeren at man får best mulig inntrykk av bestanden.
Les mer om heilo her: http://www.birdlife.no/fuglekunnskap/fugleatlas/index.php?taxon_id=4484&vis=Morten Ree (11.10.2012)
perleugle på vestlandet
Er noe kjent om hvilke reirhull perleugla kan bruke ved hekking på vestlandet? Svartspetthull er vel desidert mest vanlig på østlandet, men denne arten er jo enda sjeldnere som hekkefugl på vestlandet enn perleugla, vel. Kan grønn- og gråspetthull fungere?
B.J.V. (04.10.2012)
Svar:
Perleugla hekker i store antall i gode smågnagerår og har vist seg å være ganske fleksibel hva angår hekkeplass i disse toppårene, da alle gamle svartspetthull er opptatt. Den kan hekke i grønn-/gråspetthull, naturlige hulåpninger i trær, i gamle ekornbol, skjærereir og utvendig/innvendig på gamle hus og løer. Der er også ganske lett å få i egnede fuglekasser.
Morten Ree (11.10.2012)
Jaktfalk?
Hei! Så denne i Vestfold i dag. Regnet først med at det var vandrefalk, men stusset på lite markert skjeggstripe. Fikk dessverre sett den lite i flukt, og da bare på langt hold. Men den virket stor og tung, og vingene så ikke så spisse ut som hos vandrefalk. Baklager uskarpt bilde.
Stemmer det at det er en jaktfalk, eller er det en !K vandrefalk?
A.S. (04.10.2012)
Svar:
Dette er en ung vandrefalk.
Morten Ree (11.10.2012)
Horndykker
Hei.
Jeg bor i Fredrikstad og har oppservert fugler hele livet. Mitt spørsmål:
Ved en dam her i Fredrikstad så er det nå påvist hekking av Hordykker. Rundt denne damen blir det nå bebyggelse og etter hva jeg forstå så er det ønske om å sanere denne dammen. Tillegg til dette så hekker det minst 6 par Toppdykkere der. Jeg har oså en sterk mistake om att er Storsamalander der. Dette er en dam som har kommet til etter mennskelig aktivitet.Er det noe jeg,vi kan foreta oss for å eventuellt stoppe dette for å ta vare på mangfoldet?
Mvh
Rune
R.N. (10.10.2012)
Svar:
Dette høres ut som en dam som burde blitt spart for ødeleggelse. Både toppdykker og stor salamander har status som sårbare (VU) på den Norske Rødlista av 2010. Kontakt leder for NOFs fylkesavdeling i Østfold (laagbu@online.no) for å forhøre deg om hva dere kan gjøre. Slike planer skal ut på høring og det er viktig å komme med dokumenterte innspill i forhold til stedet fauna.
Morten Ree (11.10.2012)
skjærer
hei, har to skjærer dom har vært på besøk på altanen vår. Oppdaget så at de har tatt opp to fra lys fra en pose og hakket de i stykker og utover gulvet. Er dette farlig for de eller er det noe de trenger nå før vinteren?
V.J. (04.10.2012)
Svar:
Typisk for skjære og andre kråkefugler er denne nysgjerrigheten på alt, for å sjekke om det er spiselig. Lys er støpt av feitstoff og er nok noe skjærene spiser.
Morten Ree (11.10.2012)
Hvor gammle blir de forsjelige fuglene.
Hvor kan jeg finne ut hvor gamle de forsjelige fugleartene blir? Jeg har hørt at Kjøtmeis blir 4 år å at Stær kan bli så mye som 20 år. men hva med de andre artene?
K.S. (02.10.2012)
Svar:
Svært få fuglebøker omhandler fuglenes alder, men i Norsk Ringmerkingsatlas er det data på dette. Boka har to bind og fås kjøpt hos Natur og Fritid.
Små fugler har stort sett svært lav levealder, opp til 10 år, mens gjennomsnittsalderen knapt er ett år. Dette kompenseres med at de legger svært mange egg, ofte to kull. De større fuglene legger få egg og har høy levealder. Gråmåke (33 år 10 mnd.) og tjeld (32 år 2 mnd.)er de eldste norske hekkefugler vi kjenner til. Her må legges til at ca. 60 % av gråmåkene dør i sitt første leveår. Du nevner stær og kjøttmeis, Ringmerkingsatlas har data på henholdsvis 23 år og 1 mnd og 10 år og 6 mnd. på disse to artene.Morten Ree (11.10.2012)
rev
har lest å søkt på hvor fort en rødrev kan løpe over korte distanser. og ble svært overrasket da jeg på de aller fleste nettsider og veldig dyktige mennesker sa at en rødrev har en utrolig topp fart når de får akslerert. alle endte opp med hele 76,8 kmt. det er jo helt utrolig. jeg trodde knapt på det men jeg så at ett rådyr jaget en rev tidlig i sommer og reven nærmest lekte med rådyret og når nok var nok stakk den av i ett vannvitig tempo jeg tror på det etter den opplevelsen. hva tenker du?
her er en video som også sier det samme :D rødreven kommer ikke før etter 42 sek.
http://www.youtube.com/watch?v=AzRIW21rvxE
N.N (05.10.2012)
Svar:
Rødreven er svært rask over korte distanser, og har også en stor utholdenhet når den gjennomsøker jaktterrenget i sin normale lette sprangtakt. Reven er en av rådyrkalvenes verste fiender. Derfor er det svært vanlig å se at de voksne rådyrene jager reven.
Morten Ree (11.10.2012)
Hvordan skille kortnebbgås og grågås på avstand?
Kan man se forskjell i formasjonsflygingen på en flokk kortnebbgås og en flokk grågås
N.N (27.09.2012)
Svar:
Begge disse artene trekker i plogformasjon. Grågåsa trekker som regel langs kysten, mens kortnebbgåsa trekker mer over innlandet. Grågåsa har lysere vingunderside og er mer langhalset enn kortnebbgås. På litt nær avstand kan artene skilles på nebbet som hos grågåsa er stort og lyst, men hos kortnebbgås kort og mørkt med litt rosa innslag.
Morten Ree (11.10.2012)
Er dette en toppdykkere?
Hei!
Tok dette bildet i Regent's park i London.
Er det en toppdykkere, ev. mor og unge?
S.A.J. (10.10.2012)
Svar:
Ja, dette er toppdykkere. En voksen fugl og en unge.
Frode Falkenberg (10.10.2012)
Musvåker
Musvåker er trekkfugler? Det jeg lurer på er om hvor de drar? Tusen takk for hjelpen!
H. (10.10.2012)
Svar:
Les om musvåkens trekkforhold på http://birdlife.no/fuglekunnskap/fugleatlas/index.php?art_id=122
Frode Falkenberg (10.10.2012)
Alkefugl?
Hei, så en ukjent fugl på sjøen utenfor huset vårt, jeg har søkt på google, å der står det alkefugl at det kommer fra familien pingviner? Har dere noe mer fakta om alkefugler?? :)
S. (10.10.2012)
Svar:
Dette er en alke. Du finner informasjon om våre alkefugler på http://miljolare.no/artstre/?or_id=3272
Frode Falkenberg (10.10.2012)
Flaggspett angriper veggen
hei -
en flaggspett har lagt sin elsk på den ene ytterveggen min (bor i rekkhus i tettbygd strøk), den har laget flere dype hull i treverket. Betyr det at den finner noe spiselig i veggen og at jeg kanskje bør vurdere å skifte panel? Hvordan holder jeg den unna?
G.H. (05.10.2012)
Svar:
Den finner IKKE noe spiselig i eller bak panelet, men jeg mistenker at spetten får resonanslyder når den banker på veggen, som er like de den får når den banker på en trestamme med billelarver i. Jeg tror spettene tolker dette slik at de forventer å finne mat bak panelet, og når de ikke finner mat etter første hull, fortsetter de å lage flere. I spettenes verden er det ikke naturlig å ha en oppfatning om at slike resonanslyder skal bety noe annet enn mat. Vi har dessverre ikke noen gode patentløsninger for å hindre slik spettehakking på vegger, annet enn for en stund å dekke hele veggen med finmasket hønsenetting, eller annet som kan hindre at spettene kommer til veggen.
Roar Solheim (10.10.2012)
And på Mallorca, Albufera
Hei. Har problemer med å identifisere denne anda observert i naturreservatet Albufera på Mallorca 5/10. Bilde tatt i litt vanskelige motlysforhold og forstørret.
T. (07.10.2012)
Svar:
Dette ser for meg ut til å være en krikkand hunn.
Roar Solheim (10.10.2012)
Rovfugl?
Lurer på hva slags fugl dette. Kan ikke huske å ha sett en slik fugl før. Bildet ble tatt i dag 9.okt. 2012 ved 17-tida, Steinbruvann, Grorud, Oslo.
T.E. (09.10.2012)
Svar:
Dette er en skarv, og det ser ut til å være en storskarv.
Roar Solheim (10.10.2012)
Frå Uspekistan
Kva slags fugl er dette ?
A.J.G. (09.10.2012)
Svar:
Dette er en hærfugl.
Roar Solheim (10.10.2012)
Stokkender med hvitt i brystet
For første gang har jeg sett stokkender med hvitt bryst. Det grønne hodet kommer dårlig frem på bildet, men tok video der man ser at begge endene har grønt hode. Er det unge hanner som har denne flekken en periode? Har aldri sett dette før.
B.B. (09.10.2012)
Svar:
Dette er typisk farge på tamender, som er nært beslektet med stokkender. Dette er enten rømte tamender, eller krysninger mellom slike tamender og ville stokkender. Slike hvitbrystede stokkender er ganske vanlige.
Roar Solheim (10.10.2012)
Hva slag and er dette?
Fotografert på Vik i Hole kommune
B.D. (08.10.2012)
Svar:
Dette er silender.
Frode Falkenberg (09.10.2012)
alder
Hvordan finner man ut alder på fugler? Hva blir alderen på de forsjelige artene?
K.S. (07.10.2012)
Svar:
Det ebste oppslagsverket er norsk ringmerkingsatlas. Det fås kjøpt hos Natur og Fritid: http://www.naturogfritid.no/default.asp?VS=liste&SOKG=ALLE&sokopd=JA
Frode Falkenberg (08.10.2012)
Spurv med gen-feil?
Jeg synes det ble gjort en morsom observasjon i en spurvflokk den 28.september.2012 rundt om 4-tiden på ettermiddagen som flakset fra et jordet. Denne ene blandt spurvene var helt hvit med gule klør og nebb, ellers så den ut som de andre spurvene tror jeg. Usikker på om øyenen var røde siden bildet ble zoomet inn på avstand og vanskelig å ta et.
Jeg er usikker på om denne er en spurv med gen-feil eller albino, eller om det i det hele tatt er en gråspurv og kanskje en fremmed art? Denne flokken hadde ganske stort antall.
Obsert vert Søgne Sentrum.
V.E.D. (05.10.2012)
Svar:
Denne er så ensfarget hvit med lyst nebb at det KAN dreie seg om en albino, men det er vanskelig å vurdere øyefargen fra denne vinkelen. På en albino skal de være rødlige. Også vanskelig å si om det er en gråspurv eller annen art, men det kan godt se ut som en gråspurv etter kroppsform å bedømme.
Roar Solheim (08.10.2012)
Kråkefjær, hvor har kråka reir?
Vi har vel alle hørt metaforen knytta til hårsveis, men selv om kråka er en byfugl, har jeg aldri sett eller hørt noe om hvor kråka lager reir. Nå som voksen ønsker jeg å sanke kråkefjær, og lurer dermed på hvor en kan finne disse. Det er i det hele tatt en spennende fugl, som jeg gjerne skulle visst mer om i forbindelse med bymiljøet.
E. (05.10.2012)
Svar:
Kråker bygger kvistreir oppe i trær, men du vil ikke finne fjær i dem. Kråkefjær må du lete etter på bakken, eller plukke av en død kråke.
Roar Solheim (08.10.2012)
Ukjent fugl i hagen
Heisann!
Tok noen litt halvdårlige bilder den 1.oktober av en for meg helt ukjent fugl/art. Har vært innom mye forskjellig og også konsultert med min far og andre fugletittere og ellers interesserte, men ingen har kunne hjelpe særlig. Nærmeste jeg selv kom var bokfink, men det ser ikke ut til å være det.
Ser frem til å få et svar på dette, siden jeg er interessert i faunaen rundt oss, da spesielt fugler.
Den er observert i skoglendt område bak et hus i Alta i Finnmark, 1.Oktober.
Mange takk for svar!
Ø.H. (05.10.2012)
Svar:
Dette er en nøtteskrike.
Roar Solheim (08.10.2012)
Tvil om hvilken art
Hei.
Vi har kommet i tvil på hvilken art eg traff på stranden ved fyrlykta i Hirtshals Danmark.Dette var i midten av september iår. Vi har kommet til at det enten er ett Sandløper par,eller ett par Sandsniper. Kan du/dere kanskje hjelpe oss? Mvh Jan Ingebrigtsen
J.I. (05.10.2012)
Svar:
Dette er sandløpere. Merk den sorte flekken ved vingeknoken.
Roar Solheim (08.10.2012)
Stokkender og vintermating
Kan disse nyttiggjøre sg solsikkefrø
+
Hva er deres naturlige føde?
I. (06.10.2012)
Svar:
Stokkender kan spise vanlige kornsorter, hønsefor og grøntfor, men jeg vet ikke om de klarer å fordøye solsikkefrø. De svelger frø hele, og må i så fall male i stykker solsikkeskallene i kråsen.
Roar Solheim (08.10.2012)
størst og minst på kjønn i fuglerike
generelt hvilken kjønn er det størst og minst i fuglerike?
V.A. (06.10.2012)
Svar:
Hos rovfugler og ugler er hunnene større enn hannene, ellers er det som regel omvendt-
Roar Solheim (08.10.2012)
Hvilkrn Ugle?
Så denne ugla da jeg var på jakt idag men er usikker på hvilken art det kan være? Kan det være Lappugle?
E.O. (06.10.2012)
Svar:
Dette er en haukugle. Det er en del meldinger om observasjoner av disse flere steder i Sør-Norge i høst.
Roar Solheim (07.10.2012)
Ung flaggspett eller??
Antar at dette er en ung flaggspett selv om det kan se ut som en mellomspett.
A.F. (07.10.2012)
Svar:
Ja, dette er en ung flaggspett.
Roar Solheim (07.10.2012)
Dvergfalk eller tårnfalk... eller noe helt annet?
Denne diffuse falken tror vi enten er en dvergfalk eller en tårnfalk hunn.
Er vi på jordet?
B. (07.10.2012)
Svar:
Dette er en tårnfalk.
Roar Solheim (07.10.2012)
hvilken fugl er dette?
jeg tok bildet på island i fjor
N.N (03.10.2012)
Svar:
Dette er nok en ung steinskvett.
Roar Solheim (04.10.2012)
Manglende heilo
Hvor er heiloen blitt av? For noen år siden kunne du høre heiloen fra enhver tue på høyfjellet, de siste åra har det vært uhyggelig stille. Hvor er denne høyfjellsfuglen? Gjelder Hallingdalsfjella.
H.O. (03.10.2012)
Svar:
Heiloene finnes fremdeles i fjellene våre, men dersom de har forsvunnet lokalt fra de stedene du kjenner til, så er dette interessante, men samtidig alarmerende opplysninger.
Roar Solheim (03.10.2012)
Spørsmål:
I tærne på torget i Drammen hadde det samlet seg mange fugler. Det var flotte "fugle-kor" i alle trær. Var det stær?...og hvor skall de?
N.N (03.10.2012)
Svar:
Det er godt mulig, men det er ikke mulig å si sikkert uten bilde av fuglene.
Roar Solheim (03.10.2012)
sivhøne
Jeg har observert en sivhøne ved dammen bak slottet i Slottsparken (Oslo) et par uker nå.
I all litteratur beskrives den med rød panne / gul nebbspiss, og de fleste bilder viser også dette. På noen bilder mangler denne karakteristiske farven, og den mangler også på mine observasjoner. Skyldes dette årstid, alder eller kjønn? Eller noe annet?
mvh Ola Ulset
O.U. (03.10.2012)
Svar:
Jeg tipper at den du har sett er en ungfugl.
Roar Solheim (03.10.2012)
Bokfink med hvit hette?
Fugl observert på mateplassen i Øvre Prinsdals vei, Hauketo, Oslo.
Flere ganger i dag, 02.10, sammen med en flokk av bokfinker og noen ganger også grønnfinker og pilfinker. Litt dårlig foto. Hva er dette?
K.M.V. (02.10.2012)
Svar:
Ja, dette er absolutt en bokfink. Delvis hvite fjærdrakter er ikke uvanlig, men det er ikke ofte at de er begrenset til bare hodet slik som her. Dette kan gi inntrykk av at det er en egen fugleart med hvit hette, men det er altså en bokfink.
Roar Solheim (03.10.2012)
Nok en rovfugl
Denne hauken/falken så vi like ved den tidligere nevnte musvåken. Denne var noe lysere i fjærdrakten, og var lysere og mer spraglete på undersiden, i flukt. Hvilken art er dette?
P. (02.10.2012)
Svar:
Dette er også en musvåk. DE kan variere mye i mørkhet. I Sør-Sverige forekommer en del musvåker som er helt lyse, nesten gulhvite i kroppen.
Roar Solheim (03.10.2012)
Haukugle ?
Har fått tilsendt dette bildet. Kvaliteten er ikkje heit på topp , men eg meiner det må være ei haukugle.Bildet er tatt i Gulen 23.9 i år.
A. (01.10.2012)
Svar:
Ja, dette er en haukugle. Interessant observasjon, for det er sett haukugler flere steder i Sør-Norge nå utover høsten.
Roar Solheim (02.10.2012)
potet
Hvilken fugler liker kokte poteter?
K.S. (02.10.2012)
Svar:
I alle fall kråkefugler og måker.
Roar Solheim (02.10.2012)
Hvilken fugl?
Tok dette av en Gråtrostunge tror jeg. Den satt helt rolig og kunne tydeligvis ikke fly. Er dette Gråtrost?
J.H. (01.10.2012)
Svar:
Nei, dette er ikke noen trost, men en ung svarthvitfluesnapper.
Roar Solheim (02.10.2012)
kjøp av fuglekasser.
Våre fuglekasser begynner å bli slitte. Hvor kan man kjøpe nye kasser til vanlige villfugler. Vi bor i Asker nær sjø og skog som nabo.
A.B. (01.10.2012)
Svar:
Prøv Natur & fritid på http://naturogfritid.no/Hobby_og_hage/Rugekasser/rstadv_J
Frode Falkenberg (01.10.2012)
Orrfugl / Rype
Hei, kva heiter det når ein får kryssning mellom orrfugl og rype. Er jo klar over at dette er ein hybrid men har denne kryssninga noko nav`n?
N.N (01.10.2012)
Svar:
Jeg har hørt "orpe" blitt brukt om denne hybriden.
Ja, orpe benyttes, men slike hybrider er EKSTREMT sjeldne. Det er langt vanligere med rakkelhøns, resultat etter kryssning mellom røy og orrhane.Frode Falkenberg og Roar Solheim (01.10.2012)
Svartrødstjert?
Hei, jeg påtraff denne fuglen i september i fjord ved Furusjøen / Rondablikk i Rondane. Jeg er ingen fuglekjenner, og jeg hr litt vansker med å finne ut hva slags fugl det er. Den var på størrelse med en trost. Kan minne litt om en svartrødstjert, men får den ikke helt til å passe. Hvis det er en sva?rtrødstjert, er den vel relativt sjelden?
Jeg har flere bilder av den, men programmet deres lar meg bare laste opp 1.
Ø.S. (01.10.2012)
Svar:
Dette er faktisk en kråkefugl som heter lavskrike. Du finner mer informasjon om arten på denne siden: http://www.fuglevennen.no/arter/?or_id=3974
Frode Falkenberg (01.10.2012)