Spør en ornitolog
Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.
Still et nytt spørsmålBesvarte spørsmål
Alle / fugleforing / trekkfugler / fuglekasser / sjeldne fugler og identifikasjon / økologi og atferd / sykdom og skader / ringmerker / spor og sportegn / diverse
Viser 38 139 til 38 188 av totalt 50 284 spørsmål «forrige neste»
Brushaneleik
Er det mulig å få sett brushaneleik i Nord-Fron i gudbransdalen, oppland? I så fall hvordan terreng er det de spiller i. Vet du noen tips om hvordan å finne disse leikene? Er de sky når de spiller eller er det lett å komme inpå de??
På forhånd takk for svar:)
Ø. (11.05.2013)
Svar:
Dette kjenner jeg ikke godt, men du må nok opp på fjellmyrer for å finne brushøns. Brushanen har gått kraftig tilbake i antall, og det kan hende at det ikke lenger finnes bruhaneleiker igjen i Sør-Norge.
Roar Solheim (16.05.2013)
Gråspurv , småfugler
1. Jeg har sett en hann som følger etter en hunn, hunnen forsøkte å jage hann, men han fortsatte å følge etter henne, kan de være at han mangler make men hun har det?
2.Det virker som om noen Gråspurv og Pilfink krangler om et tre, årsaken er ikke mat så vidt jeg kan se.
3. Hvor mange Gråspurv kan det være i en flokk, og hvor tett kynttet sammen er de?
4. Har merket meg at når Gråspurv og andre småfugler flyr flakser de med vingene, så stopper de og da daler de lit ned, er dette det vanligste flyvemønsteret hos småfugl?
G. (12.05.2013)
Svar:
Den bueflukten du beskriver til slutt, er veldig vanlig for mange spurvefugler. De flakser med vingene, for så å slå dem inn mot kroppen og gli gjennom lufta. Dette er samme funksjon som når pingviner "hopper" ut av vannet og glir gjennom lufta før de dukker ned igjen. Gråspurvflokker kan variere mye, så dette spørsmålet lar seg neppe besvare. Fugl kan også sloss eller krangle om sitteplasser og jaktområder, ikke bare direkte om mat. De sloss også om maker. Det er hunnene som velger make, så hunnen du beskriver kan tenkes ikke å akseptere hannspurven som en god nok make, og at hun har avvist ham. Men de fleste hanner gir seg ikke etter første forsøk.....
Roar Solheim (16.05.2013)
kjøttmeis antall egg og kald vår
vi har fått en kjøttmeis i en fuglekasse med kamera. Den har lagt fire egg, siste var på plass morgenen for to og et halvt døgn siden. Jeg trodde det skulle komme flere, men har lest på denne siden at avhengig av forskjellig forhold kan det bli færre enn de 8-12 som det står i fugleboken. Det at våren er kald og sein i år kan det påvirke dette?
T.H. (13.05.2013)
Svar:
Ja, den sene våren har absolutt innvirkning, fordi meisene da ikke finner de insektene de trenger for å kunne legge like mange egg som i et godt år. Sjekket selv småfuglkasser i dag (Agder), og meisene er mye senere ute med eggleggingen enn vanlig.
Roar Solheim (16.05.2013)
Fugl som flyr over elva
Bor i Namsos, langs ei mindre elv der vi bor, fløy det en fugl opp og ned langs elva og lagde en ekstremt "slitsom" lyd. Kunne ikke se den skikkelig, men den så ut til å være grå/svart. Den var for liten for å være en and... Det er ikke svarthvit fluesnapper, eller fossekall (lyden stemmer ikke)
Litt vage opplysninger her, men har dere noen ideer?
M.R. (16.05.2013)
Svar:
Tror du har sett en strandsnipe - den lager kraftige fløytetriller.
Roar Solheim (16.05.2013)
Spørsmål:
Se hva jeg fant! Mini måke egg :-)
H. (16.05.2013)
Svar:
Slike miniegg dukker av og til opp, har selv også sett det i måkereir. Hva som skjer er ikke godt å si, men det KAN tenkes at måka har hatt for lite næring til å kunne produsere nok eggehvite når slike egg dannes. Da blir de mindre enn vanlig.
Roar Solheim (16.05.2013)
rosenfink?
hei hadde besøk av en fugl i hagen som jeg alldri har sett før er det rosenfink og er det uvanlig?
N.N (16.05.2013)
Svar:
Ja, dette er en rosenfink hann. Den dukket opp i Norge første gang omkring 1970, og er nokså jevnt men fåtallig spredt over mye av Sør-østlandet.
Roar Solheim (16.05.2013)
gulerle?
hei er dette gulerle er det uvanlig kulturlandskap?
N.N (16.05.2013)
Svar:
Dette er en gulerle hann, og den er ikke uvanlig å se i kulturlandskap under vårtrekket. Hekker heløst ved våtmark og myrer.
Roar Solheim (16.05.2013)
Skremte jeg bort kjøttmeis
Hei. Gikk og sjekket fuglekassen i dag da jeg var nesten sikker på at den ikke var tatt i bruk. da jeg skulle til å åpne lokket fløy en voksen kjøttmeis ut. Jeg håper jeg ikke har skremt den bort hvis den har lagt egg. hva tror du? er det sansynlig at den har lagt egg der? Jeg skal selvsagt holde meg på god avstand.
I. (16.05.2013)
Svar:
Nei, jeg tror nok det går bra. Kjøttmeis kan være litt vanskelige, men det er helst dersom en tar opp fuglen (f. eks. for å ringmerke den) under rugetiden. Når den bare er skremt av, og kassa får stå i fred igjen, så går det vanligvis bra.
Roar Solheim (16.05.2013)
fugleegg
var ute på tur og fant disse egga, såg ikkje ka fugl som vart skremt.Lurer på hva fugel det er?
Å.K. (14.05.2013)
Svar:
Jeg er usikker. Tenkte først at dette kunne være sanglerke, men når jeg sjekker bilder av egg i Europas fugler, så virker disse mer mørkere enn de avbildete eggene av sanglerke og piplerkene. Det er svært få fuglebøker som har bilder av fuglenes egg, så jeg har problemer med å få sjekket opp mot flere andre arter.
Roar Solheim (15.05.2013)
Ung havørn heller Kongeørn? :-)
Hei. Er dette er ung havørn heller en kongeørn? Jeg trodde mest på først at det var kongeørn men den har ikke mye hvit under vinge undersiden, vem er dette? mvh Jill Takk for svar :)
J.=. (14.05.2013)
Svar:
Dette er en ung havørn. Den har litt hvitt/lyst i stjertfjærene, og under vingene sees litt lyst på dekkfjærene. Vingefjærene er helt mørke, både hos unge og voksne havørner.
Roar Solheim (15.05.2013)
Fuglesang
Hei! I høst hørte jeg en rødstrupe som sang med en veldig svak "stemme". Sangen var lik, men lyden var så svak at jeg knapt kunne høre den. Trodde den satt langt unna. Så opplevde jeg det samme med to svarttrost nå i vår. Hva er dette for et fenomen?
M.S. (15.05.2013)
Svar:
Det vet jegh ikke, men om vinteren kan disse fuglene synge nokså dempet når de markerer sine vinterområder.
Roar Solheim (15.05.2013)
Skjærereder
Hvorfor bygger skjærene redene så høyt
R.S. (15.05.2013)
Svar:
Sannsynligvis for å unngå at bakkelevende rovdyr som bl. a. mår, røyskatt og huskatt skal kunne klatre opp etter egg eller unger.
Roar Solheim (15.05.2013)
kjøttmeis
hva spiser kjøttmeisen?
N.N (15.05.2013)
Svar:
Insekter og larver.
Roar Solheim (15.05.2013)
pappegøye
Jeg har litt greie på nordiske fugler, som unger samla vi på fugleegg og klatra rundt hele våren. Måltrosten har kraftig lyseblå egg med svarte prikker i et rede som ikke er "kledd" med mose,fjær etc., noen av de flotteste eggene som er. Bildet i foregående spm er avgjort måltrost. Men denne grønne pappegøyen som en venn av meg fotgraferte i "Syden" på Fuerteventura, kan jeg ikke. Jeg tror jeg så slike i Barcelona, fløy mellom trærne i byen. Virket ganske tallrike. Hva heter de?
R.U. (15.05.2013)
Svar:
Ja, dette er en halsbåndparakitt, og de er nå etablert vilt helt nord til Amsterdam og Hamburg!
Roar Solheim (15.05.2013)
Blå fugleegg med svarte prikker
Har funnet et rede i dag med 5 lyseblå egg med svarte prikker. Lurer på hvilken fugl som kan ha lagt disse.
Redet fant jeg i en gammel treklynge i et skogholt omgitt av masse døde trær.
T.J. (14.05.2013)
Svar:
Dette er et trostefuglreir, og jeg lurer på om det er et måltrostreir (har ikke referanselitteratur for hånden her jeg er nå, så jeg får ikke dobbeltsjekket).
Roar Solheim (14.05.2013)
nyklekket Rugde
hei,
hunden min fant et reir på bakken når vi var på tur, og før eg fikk gjort noe hadde hunden min ødelagt egget. Eg fannt ut at det kom til å være liten sjanse for fuglebayen(som nå ikke var lenger låg inni egget)å overleve nå. Så eg tokk den med meg hjem og nå ligger den i bombull under et lys(slik at den skal få varme). Eg såg i en fuglebok og den er nok mest sansynelig en Rugde.
Men eg vett ikke hva eg skal gjere med den for at den skal overleve! koss varmt skal den ha det? koss fuktigt? koss lenge skal det gå før den er klar til å slippes ut i naturen igjen? hva bør eg gjøre?
V.L. (14.05.2013)
Svar:
Beklager - dette går neppe bra. Har selv en gang forsøkt å redde to rugdeunger da moren deres ble drept av bil, men det gikk ikke. Forsøkte å fore dem med tanglopper og div. insekter, men ungene døde. Vadefuglunger er ikke lette å fore opp, og jeg kjenner heller ikke noen som har erfaring med, eller kunnskap om dette. Derfor tror jeg ikke denne kyllingen vil kunne overleve, og i slike tilfeller gjenstår bare å avlive fuglen. Virker kanskje brutalt, men det er mer dyreplageri å forsøke å berge en fugl som likevel ikke lar seg berge.
Roar Solheim (14.05.2013)
Ruging hos horndykkere
Ser at spurvefugler venter med ruging til alle eggene er lagt. Gjelder det horndykkeren også? Følger to par som hekker i hver sin gårdsdam. Det ene paret hadde to egg lørdag, og hadde det travelt med å komme på plass i reiret etter at vi skremte dem bort. Vi sto fire meter fra reiret da den ene kom tilbake for å ruge etter mindre enn et minutt.
I.S.M. (14.05.2013)
Svar:
Dette kan jeg ikke svare deg sikkert på. Det KAN hende at dykkerne sitter/står over eggene for å beskytte dem, selv om kullet ikke er fullagt, og at de først starter rugingen etter at alle egg er lagt.
Roar Solheim (14.05.2013)
Gråtrost: hekkeforhold
Siden det er hunnen som ruger på eggene, er det da hannen som finner mat til henne?
Gråtrosten kan legge to kull i året, er det da de samme parene for begge kullende, er de monogame?
A.C. (14.05.2013)
Svar:
Hos de fleste fugler hvor bare den ene parten ruger, finner den andre mat til hunnen. Ender og hønsefugler er unntak. Her må hunnen ut og finne seg mat selv 1-2 ganger om dagen. Jeg tror vanligvis at det er de samme to partnerne som fortsetter med kull nr 2, men det kan også hende at de finner seg nye maker, spesielt dersom kull nr 1 mislykkes. De fleste spurvefugler holder ikke sammen som par til neste år, og de finner seg da nye partnere.
Roar Solheim (14.05.2013)
Hjelp til artsbestemmelse
Hei.
Det kom en liten fugl på et lerketre vi har ved husveggen. Så vidt vi kan finne ut er det en sanger, men vi klarer ikke helt å se om det er Løv-, Gran- eller Bøksanger. Vi tror det kan være bøksanger, men er takknemlige for hjelp.
I.S.M. (14.05.2013)
Svar:
Dette er enten en løvsanger, eller en gransanger. Vanskelig å si sikkert ut i fra dette bildet, men jeg mistenker at det kan være en gransanger fordi den er nokså grålig i fargen, og fordi beina ser veldig mørke ut.
Roar Solheim (14.05.2013)
foring
Når slutter vi å mater på foringsbrettet
N.N (14.05.2013)
Svar:
Du kan fore hele året dersom du har lyst til det.
Roar Solheim (14.05.2013)
And skjelden sett på Vannøya
Hei, har ikke sett denne typen and før. Det kom et par til fjæra på Vannøya nå i vår. Er de skjeldne, og hva er de?
G.B. (13.05.2013)
Svar:
Dette er en gravand. Jeg kjenner dessverre ikke status til arten der du har sett den.
Roar Solheim (13.05.2013)
Kattunge
Fant en død fullvoksen Kattugle i dag som var ringmerket. Skal det registreres noe sted at akkurat denne merkede fuglen er død?
E. (13.05.2013)
Svar:
Ja. Fint om du kan fryse ned fuglen med en lapp med sted og dato for funnet, så kan jeg kontakte deg igjen om et par dager - er i utlandet. Fuglen er interessant i museal sammenheng. Ringnummeret kan du rapportere til Ringmerkingssentralen ved Stavanger Museum - du finner dem på nettet.
Roar Solheim (13.05.2013)
Egglegging av kjøttmeis.
Spørsmål nr 2, og håper på et svar på dette.
Min første sesong som eier av fuglekasse med kamera.
Kjøttmeis har lagd rede, hunnen har startet med egglegging. Jeg vet ikke hvor mange egg som er lagt, da disse blir dekket over tidlig på morgenen når hunnen flyr ut.
Fra 7 til 11 mai, har hunnen lagt seg på redet ca kl 19, men 12 mai kom hun ikke! I dag, 13 mai, har det vært en kjøttmeis innom en gang og tittet, for så å fly ut igjen. Har det skjedd noe med hunnen er det fryktelig trist, for kjøttmeisen tar vel ikke pause i eggleggingen, for så å fortsette neste dag? Jeg har forstått at ruging ikke starter før siste egg er lagt, men siden hun har ligget på redet natten igjennom, så må kanskje eggene ha litt varme, eller skyver hun egg som er lagt, unna når nytt blir lagt?
Dersom hunnen er omkommet, bør vi fjerne egg som ligger der før noen andre tar kassen i bruk?
Mvh
Kari S. Larsen
K.S.L. (13.05.2013)
Svar:
Vanskelig å si hvorfor hunnen ikke var der denne natta. De starter ikke å ruge før siste egg er lagt, men i siste del av eggleggingstiden bruker ofte hunnen å tilbringe natta i reiret. Hun står da over eggene, og legger seg ikke ned å dem. Dermed varmer hun dem ikke opp, og fosterutviklingen starter først når hun begynner å ligge på eggene. Hunnen KAN selvfølgelig ha omkommet, blitt tatt av katt, survehauk, blitt påkjørt osv. Det er trolig tilfelle hvis hun ikke dukker opp. Hvis hun ikke viser seg etter 5-6 dager, har trolig noe galt skjedd, og du kan fjerne hele reiret med egg.
Roar Solheim (13.05.2013)
Hvor lenge kan egg ligge ubeskyttet
Hvor lenge kan egg ligge ubeskyttet før de dør?
Jeg har ett kamera i en fuglekasse og ser at eggene ligger ubeskyttet i flere timer i strekk.
A.S. (13.05.2013)
Svar:
Alle spurvefugler legger vanligvis hele kullet ferdig før de starter å ruge. Det er først når rugingen starter at fosterutviklingen setter i gang. Før rugestart kan eggene ligge kjølig men frostfritt i alle dagene det tar å fullegge kullet (ett egg er døgn).
Roar Solheim (13.05.2013)
Stokkand
Hekker stokkand i fuglekasser?
H.P. (13.05.2013)
Svar:
Nei, de lager reir å bakken, men kan hekke oppe i kråkereir en sjelden gang!
Roar Solheim (13.05.2013)
Is fugl??
Har vært i Masai-marareservatet flere ganger og sett denne, men "vi" blir ikke enige om navnet,derfor; hva er det rette navnet på denne? gjærne også det latinske.
N.N (13.05.2013)
Svar:
Dette er en av råkene, og jeg mener denne heter savanneråke på norsk. Engelsk navn er Lilac-breasted roller. Har ikke bøker her jeg er nå, så jeg kan ikke dobbeltsjekke og finne latinsk navn.
Roar Solheim (13.05.2013)
Hva slags fugl er dette?
Hva slags fugl er denne som er sammen med grønnsisikene?
Har kun sett denne ene av sitt slag her nå, sammen med grønssisiker og bokfinker.
N.N (13.05.2013)
Svar:
Dette er en ung. grønnfink
Roar Solheim (13.05.2013)
Havørn
Hei!
1. Ser stadig havørn her på Gossa, men har aldri før sett slik fargevariant på noe individ. Den ser ut som rent svart og hvit, skiller seg absolutt ut. Legger ved foto.
2. Ser på en del av bilda jeg tar av havørna at flere av de er ringmerket. Har fargekombinasjon av merka betydning? Betyr det noe om de har ett eller to merke? På ett bilde vises
NO
02
antar at det står mer. NO er vel forkortelse for Norge? Hvilke bokstav-/tallkombinasjoner brukes og hva betyr de?
mvh
Kari Johanne
K.J.T. (04.05.2013)
Svar:
Bildet er en ung kongeørn, ikke havørn. Fargeringene tror jeg viser hvilket år fuglen ble ringmerket som unge. NO 02 betyr trolig Norge, merket i 2002. Du kan få mer informasjon hvis du kontakter ringmerkingssentralen på Stavanger Museum.
Roar Solheim (13.05.2013)
Hubro?
leier en hytte på Lykkja ved Hemsedal. for et par uker så vi en stor ugle i toppen av en furu. Den satt der helt til vi kom for nærme, den var stor, så det når den fløy. Dette var på dagen, den lagde ikke Uhu lyder, men mer en slags lav knirking. Var der nå i helgen, og det var ikke en, men to. har lest at Hubro liker seg langs kysten. kanskje en kattugle? Men den syntes større. kom ikke nær nok til å ta bilde.
S. (07.05.2013)
Svar:
Dette er ikke hubroadferd, men stemmer bedre med haukugle. Den sitter i toppen av trærne, er dagaktiv, og lager lyd slik du beskrev den.
Roar Solheim (13.05.2013)
hvilken fugl?
N.N (07.05.2013)
Svar:
Dette er en gråspurv hunn.
Roar Solheim (13.05.2013)
Hvilken vader er dette
Hva er dette. Bildet tatt ved Fetsund Lenser 7 Mai.
A.B. (07.05.2013)
Svar:
Dette er en gluttsnipe.
Roar Solheim (13.05.2013)
Hvilke egg?
Fant egg i skogen i dag,på bakken vedsiden av en trestubbe, med store vanndammer på begge sider, ikke noe reir, de lå bare skjult i gresset.
To stk, akkurat samme størrelse som hønseegg.
Hvem kan ha lagt disse?
(Våler i Østfold)
I. (13.05.2013)
Svar:
Dette ser ut som andeegg. Den mest sannsynlige arten er stokkand.
Roar Solheim (13.05.2013)
Fuglelyd
Jeg har tidligere spurt om dere hadde forslag til hvilken fugl det kan være jeg hører iblant. I dag så jeg fuglen, det er en ravn. Jeg visste at ravnen kan lage ulike lyder, men ikke at den kan lage så klare toner. Den ble jaget av to kråker og to spover. Ville bare si ifra at dere ikke trenger å svare siden jeg har funnet ut av det.
A. (08.05.2013)
Svar:
Ravner er utrolig gode til å lage mange forskjellige lyder. Godt at du fant ut hva det var.
Roar Solheim (13.05.2013)
farger, seksuell seleksjon og overlevelse
Hei. Vanligvis er det hunner som velger hanner. De velger ofte hanner med flotte farger o.l. Men denne egenskapen gjør jo fuglene med predasjonsutsatte. Dette gir ikke helt mening for meg, mulig å få litt oppklaring?
L.K. (09.05.2013)
Svar:
Ja. En av teoriene er at hvis en hann som har markerte farger (eller stort gevir hos hjortedyr, lange fjær osv) kan overleve til tross for at han er lettere å oppdage for et rovdyr, så er det et tegn å at han er ekstra god til å overleve. Derfor vil en hunn velge denne hannen for at hennes unger også skal kunne få disse egenskapene. Dette kalles handicap-prinsippet.
Roar Solheim (13.05.2013)
Hvilken fugl har lagt disse eggene?
Fant et rede i går i en slags hule inne i en tue med høyt, dødt gras/ strå på en øy i havgapet på Helgeland. Det er 3 egg, store som hønseegg og de er ensfargete lyseblå, litt over i det turkise. Har dessverre ikke bilde. Jeg har ikke sett aktivitet der, og eggene er kalde. Kan jeg ha skremt foreldrene med gressklipperen min? Ble for seint klar over redet. Har du en formening om hvilken fugl det er?
G.E.S. (10.05.2013)
Svar:
Vanskelig å si uten bilde. Ensfarget lyseblå kan høres mest ut som en andeart, men ikke mulig å si sikkert.
Roar Solheim (13.05.2013)
andeegg på balkongen
Hei,
Vi bor i en leilighet på 4. etasje. En and lagt egg på balkongen vår i går. Jeg er bekymret for om ungene blir skadet når de må hoppe fra balkongen. Er det noe jeg bør / kan gjøre for dem? Mamma and sitter fortsatt på eggene. Bør jeg gi hun mat og vann eller bør jeg ikke gjøre noe?
Mvh,
T. (12.05.2013)
Svar:
Ender kan hekke høyt, og ungene tåler å hoppe fra stor høyde og ned mot bakken. Dette er ikke noe å bekymre seg for. Tiper duy har fått en stokkand som balkonghekker.
Roar Solheim (13.05.2013)
Gråtrost
Jeg lurte på om hvilke dyr som kan være Gråtrostens fiender?
Siden jeg har sett Gråtroster jage vekk Kråker og Skjærer.
Vil de spise eggene eller ungene til Gråtrosten?
A.C. (13.05.2013)
Svar:
Kråke og skjære vil begge kunne spise både egg og unger av gråtrost. Ellers tar både spurvehauk, hønsehauk, kattugle og andre voksne og unger av gråtrost.
Roar Solheim (13.05.2013)
Bokfink
Hadde besøk av en bokfink med kvitt hode er det vaneleg
H.K. (13.05.2013)
Svar:
Ikke så veldig, men hos en del survefugler forekommer det ganske regelmessig at en del fjær ikke tar opp farge under utvekst, og da blir de hvite.
Roar Solheim (13.05.2013)
Duerede i hekken
Jeg oppdaget et duerede i tujahekken vår (i enden av terrassen) for et par dager siden. Duemor ruger og duefar flyr frem og tilbake over hodene våre og har en gang fløyet rett inn i verandadøren. Flyingen har avtatt, men duemor ruger fortsatt. Hva skal vi gjøre? Skal vi la det være i fred og hvor lenge er det til eggene blir klekket og de da forhåpentligvis forsvinner?
V. (08.05.2013)
Svar:
Ja, la duene være i fred. Når ungene blir store nok, forsvinner de.
Roar Solheim (13.05.2013)
Rovfugl
Hei! Jeg heter Torun å har et spørsmål jeg lurer på om du/dere kan hjelpe meg med. For 14dager siden da jeg skulle hjelpe mine foreldre med å beskjære epletrærne i Nordhagen på Braskereidfoss. Hørte jeg en intens og skarp lyd, kiii-kiii-kiii. Jeg snudde meg å oppdaget en rovfugl på størrelse med en tårnfalk/spurvehauk. Jeg oppdaget at den fløy til og fra den store furua i hagen til foreldra mine.Jeg gikk nærmere å oppdaget at det var et reir laget litt høyere enn slærereiret. Rovfuglen var lys på undersiden m/tydelige loddrette striper. På ouersiden var den lys, men ikke så lys som på oversiden, lysegrå. Den sto rolig i lufta liksom for å stå imot vindkast, den sirkulerte ikke i lufta, den var rolig nesten som en tårnfalk. Øvers i grana hos ncoen til foreldra mine, hadde den en utsiktspost, hvor den så og fulgte med meg da jeg sto under furua for å sjekke reiret. Foreldra mine har ikke hatt besøk av skjære eller småfugler i hagen, og det syntes de var rart. Men da jeg visste den roveuglreiret og rovfuglen som kom til og fra. Jeg lurer på hva sjags rovfugl det er? Med vennlig hilsen Torun
T.M. (10.05.2013)
Svar:
Mistenker at du har hørt og sett en tårnfalk.
Roar Solheim (13.05.2013)
Spørsmål:
Hei! Jeg husker at jeg lærte om ho-ingen til duer som bor i byen, men jeg husker ikke hvem som er hvem. En av dem sier tre ho-er (hoho-ho) og en sier fem (hoho-ho-hoho). Vet dere?
Takk for hjelp.
S. (11.05.2013)
Svar:
Den første du beskriver høres ut til å være tyrkerdue, mens den andre trolig er ringdue.
Roar Solheim (13.05.2013)
And!
Hvilken and (hunn) er dette?
N.N (10.05.2013)
Svar:
Ingen bilde her, så umulig å besvare.
Roar Solheim (13.05.2013)
Spørsmål:
Hei! Har observert at energien for at blåveisen skal overleve/vokse medfører at enkelte blåveisblad blir brune....Hvorfor kan ikke bladene bare fortsette?
N.N (10.05.2013)
Svar:
Dette må du spørre botanikere om. Dette har ikke noe med fugl å gjøre.
Roar Solheim (13.05.2013)
kajer i norge?
Hei.
Min mormor har bestemt at det finnes kajer i Grimstad.
Er det sant? For jeg har bare sett kråker her... (eller er jeg bare blind?)
F.F. (03.05.2013)
Svar:
Det stemmer, men de er ikke spesielt tallrike i Agder. Mest vanlige på Lista i Agder.
Roar Solheim (13.05.2013)
Kjerrhauk?
Hei jeg så denne rovfuglen jakte på Lista den 30.4. og jeg klarer ikke å se hva det er. Beklager dårlig bilde.
J. (10.05.2013)
Svar:
Litt vanskelig å si, men jeg mistenker at det er en sivhauk.
Roar Solheim (13.05.2013)
Linerle?
blei utrolig dårlige bilder av denne fuglen, men den løp rundt med to linerler. Hva er det? Jeg legger inn to spørsmål om samme fugl, men to forskjellige bilder..
N.N (10.05.2013)
Svar:
Bildene dine er nok av en ung linerle.
Roar Solheim (13.05.2013)
And!
Hvilken and er dette?
N.N (10.05.2013)
Svar:
Er ikke sikker,men den grå fargen og det lange nebbet får meg til å mistenke at dette er en stjertand hunn.
Roar Solheim (13.05.2013)
Spørsmål:
Hei. Vilken fugler er dette er det Heilo,rødstil heller en annen vader? Dette var med et myrområde nært fjæra, det var store fjell atmed. Vem er det? :) Mvh Jill.
J.T.A. (10.05.2013)
Svar:
Dårlig bilde, men det kan se ut som rødstilk.
Roar Solheim (13.05.2013)
sportegn
Hvilke sportegn har en dompap hann og hunn?
A.C. (08.05.2013)
Svar:
Ikke mulig å besvare,
Roar Solheim (13.05.2013)
Pappegøyer
Hvem hører best av pappegøyer og skillpadder? Vi vil gjerne ha et svar så fort som mulig, helst idag:)
Hilsen Nora og Sara!
S.C.O.N.E. (08.05.2013)
Svar:
Dessverre umulig i gi noe fornuftig svar på...
Roar Solheim (13.05.2013)