Spør en ornitolog
Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.
Still et nytt spørsmålBesvarte spørsmål
Alle / fugleforing / trekkfugler / fuglekasser / sjeldne fugler og identifikasjon / økologi og atferd / sykdom og skader / ringmerker / spor og sportegn / diverse
Viser 37 231 til 37 280 av totalt 50 005 spørsmål «forrige neste»
Fuglekasser
Jeg har hengt opp en del kasser beregnet på tårnfalk og haukugle. Når er eggene klekt hos haukugle og tårnfalk?
Hvor høyt kan kvinand hekke? Er det aktuelt å henge opp holker helt opp mot 1000 moh? Hvilke andre arter kan benytte kvinandholker?
Dette gjelder i Hallingdal.
N.N (14.07.2013)
Svar:
I Hallingdal kan du henge kassene du nevner så høyt som skogen går. Kvinand, tårnfalk og haukugle bruker gjerne samme kassetype, det samme gjelder perleugle. Mens haukuglene kan ha unger ute av reiret midt i mai (senere i år), legger som regel ikke tårnfalkene egg før fra begynnelsen av mai og senere.
Roar Solheim (14.07.2013)
hvilken terne?
Ung makrellterne eller kan dette være en splitterne?
O.M.O. (14.07.2013)
Svar:
Tror helst dette er en makrellterne.
Roar Solheim (14.07.2013)
Hva slags and er dette?
Hei,
Denne fuglen har jeg observert alene, men i nærheten av to stokkandhunner.
Mistenker kvinand?
E. (14.07.2013)
Svar:
Ja, dette er nok en stor kvinandunge.
Roar Solheim (14.07.2013)
Hva slags and er dette?
Hei,
Så denne alene idag. Hva slags art er det?
Er det normalt at så små fugler er alene?
E. (14.07.2013)
Svar:
Her er ikke noe bilde, så spørsmålet kan ikke besvares.
Roar Solheim (14.07.2013)
Skjelden gjest på oljeinnstalasjon
Jeg har vert mange år i Nordsjøen. Denne fuglen har hverken jeg eller andre jeg har snakket med, sett i flammetårnet sammen med våre kjente havbakk (måke)
Er dette skjeldent, det er jo ikke en fugl som finner mat til havs!?!? Bildene er fra Brage plattformen
H.E. (14.07.2013)
Svar:
Gråhegre. Ungfugl.
Roar Solheim (14.07.2013)
Brage plattformen
Bilde no 2 Hegre!?!?
H.E. (14.07.2013)
Svar:
Ja, dette er en gråhegre.
Roar Solheim (14.07.2013)
Ung flaggspette med brukket vinge
Flaggspette fløy i vinduet vårt og var i svime, men kviknet til etter noen minutter. Virker ung. Men den klarer ikke fly, særlig høyre vinge henger litt løst fra kroppen. Har lett uten å finne bilder av spjelking. Etter mye tvil om hva som er rett å gjøre har jeg satt den i et bur dekket med grener så den ikke blir stresset av å være i åpent lende. Vann og solsikkefrø. Men er det mer humant å avlive? Siden vi bor der den har sin biotop, ville den kunne klare seg i det fri om vingen heles?
H.K. (14.07.2013)
Svar:
Hvis vingen heles, bør den kunne klare seg. Alt avhenger av hva slags skade dette er. Vingen trenger ikke å være brukket, det kan være strekte muskler. En spett bør ikke få solsikkefrø, men noe den kan hakke løs mat fra. Meisebolle, matfett, kokosnøttinnmat og fastsittende brød kan gå an.
Roar Solheim (14.07.2013)
Fugl mot vindu.
hvordan kan jeg unngå at fuglene kolliderer med mitt stuevindu? Har 3 store vinduer på hver side som står i vinkel til hverandre. Dette gir gjennomlys og refleks i glassene..Har satt på noen klistremerker av fugl på begge sider, men det ser ikke ut til å være nok. Noen fugler ender sine dager og noen streifer bare borti. Fant en død flaggspett da vi kom hjem etter ferie, og i dag gikk en flaggspett til i vinduet. Den så ut til å klare seg. Hva kan jeg gjøre??
T.S. (13.07.2013)
Svar:
Hvis ikke rovfuglsilhuetter hjelper, kan det hende du må henge noe på utsiden av vinduene for å hindre kollisjoner.
Roar Solheim (14.07.2013)
Hvilken spett?
Hei! Har et flaggspett-par som spiser av våre hjemmelagede meiseboller i hagen vår, men de siste dagene har det kommet en til.. men denne ser litt annerledes ut. Den er rød på toppen av hodet, men ikke i nakken. Den ligner veldig på flaggspetten men er da kun rød på hodet og ikke i nakken. det er en svak rød farge på undersiden. den blir ikke jaget bort av flaggspett-paret vi har her.
I.S. (13.07.2013)
Svar:
Du har nok fått besøk av en av årets ungfugler - de har rødt på toppen av hodet.
Roar Solheim (14.07.2013)
Strandsnipe
Hei, er dette en strandsnipe?
N.N (13.07.2013)
Svar:
Ja, dette er en strandsnipe.
Roar Solheim (14.07.2013)
Måkeunger
Hei!
Jeg ser at en måke har fått to unger i et lite reir oppå naboens pipe.
Hytta har saltak, så jeg lurer på hvor når måkemor er i stand til å flytte disse. De er vel ikke flyvedyktige før ved en måneds alder? De klekket på tirsdag eller onsdag. Er redd de vandrer utenfor kanten en dag.. Og nede venter naboens dachs.
Mvh
Lene
L.S. (12.07.2013)
Svar:
Ja, dette er en av farene når måker (fiskemåker?) velger å hekke på hustak. Ungene KAN klare å holde seg på taket til de kan fly, de kan hoppe ned og begynne å vandre omkring på bakken, men noen ganger kan de dessverre også slå seg i hjel under slike nedturer fra tak.
Roar Solheim (13.07.2013)
Svartmeis.
Hei, i vinter hadde vi besøk av denne lille meisekaren (svartmeis) virket ikke mye sky når jeg kunne stå å se den rett øynene med bare 10-15cm mellomrom! Fikk dermed noen ganske fine bilder av den, den reiste faktisk en liten ise topp på hodet. Er det normalt at den er så tillitsfull? Den var på besøk en dag å så reiste den. sør-Østlandet.
N.N (12.07.2013)
Svar:
Ja, dette er en svartmeis, og den er ofte svært tillitsfull. En av de letteste meiseartene å få til å komme og hente mat fra hånd.
Roar Solheim (13.07.2013)
En falk?
Hei.
Var ute å gikk langs en skogsvei da vi hørte denne fulen skrike noe voldsomt. Den fulgte med oss i lengere tid før den satt seg ned i et tre ikke så langt fra veien. Er dette en vanlig vandrefalt?
B.H.O. (12.07.2013)
Svar:
Dette er en våk, og det ser faktisk ut som at det er en fjellvåk. Den varslet kanskje fordi den hadde reir eller unger i nærheten (?). Det hadde vært artig å vite hvor i landet du så den, for vi har hatt noen fjellvåkhekkinger i barskogstrakter på Østlandet i år.
Roar Solheim (13.07.2013)
Tornirisk?
Heo. er dette en tornirisk?
N.N (13.07.2013)
Svar:
Ja, det ser ut som en hunn eller ung tornirisk. Merk den hvite stripa på håndsvingfjærene, brun rygg og grått hode.
Roar Solheim (13.07.2013)
Grønnsisik
Hei!
Er dette en herr og fru grønnsisik (bilde er fra mai)
N.N (13.07.2013)
Svar:
Ja, dette er hann (til venstre) og hunn av grønnsisik.
Roar Solheim (13.07.2013)
Snipe?
Hvilken fuglt er dette? Er detn en rødstilk?
Bildet er tatt i mai?
N.N (13.07.2013)
Svar:
Ja, dette er en rødstilk.
Roar Solheim (13.07.2013)
Løvsanger eller bøksanger:
Hei, jeg lurer litt på hva slags fugl dette er løvsanger eller bøksanger, tipper så klart mest på løvsanger men det kan jo hende at det er en bøksanger også ifølge fjærdrakt. Observert og fotografert på (sør-Østlandet)
J. (13.07.2013)
Svar:
Denne er såpass grågrønn, ikke skarpt grønngul, at det er en løvsanger.
Roar Solheim (13.07.2013)
Bydue eller ringdue reir på balkongen.
Hei,
Jeg igår kveld oppdaget en liten duerede på min lille balkong i Oslo setrum. Mens så på due eggene (har ikke tatt på de) fløy due moren tilbake la seg oppå de igjen. Det midt felles ferien å vi skal flytte om ca. 7 uker. Hvor langt tid tar det før de klekker og er sterke nok å fly sin vei.
Vil ikke stresse eller skade vår lille due familie. Men vi skal flytte vet ikke jeg om personen som flytter hit vil like dette. Har du noen tips og råd?
N.N (13.07.2013)
Svar:
Vanskelig å gi noen bestemte råd annet enn å følge med slik at dere renser vekk reiret og restene straks ungene flyr ut (som kanskje kan skje innen 6-7 uker), slik at ikke duene starter et nytt kull på samme sted. Ringduer kan nemlig ha flere kull i løpet av sommeren.
Roar Solheim (13.07.2013)
Andefugl i Nordsjøen/Haltenbanken
Hei!
Tok ett par bilder av denne ute på Haltenbanken her om dagen.
Helt alene lå den å plasket under borreriggen Transocean Barents, ca 100km fra kysten(frøya). Så ut til at den spiste av algeveksten på plattformbena.
Lurer selvsagt på hvilken fugl dette kan være, og om den normalt lever så langt ute?
C.S. (12.07.2013)
Svar:
Dette er en ærfugl hann i mytedrakt.
Roar Solheim (12.07.2013)
Ringdue
Er dette en ringdue. Kom over den i et tre på vei til Skranevannet i Fana, Bergen.
H.N. (12.07.2013)
Svar:
Ja, dette er en ringdue.
Roar Solheim (12.07.2013)
Stær og blåmeis
Har hytte på Nordmøre ved havet og der under mønet ruget ett stærpar ut ungene men midt under denne prosessen så flyttet ett blåmeispar inn i fuglekassa som sto bare 40 cm unna på veggen.De fikk også klekket ut sine noe senere. Alt gikk fredelig for seg.lurer på om det er vanlig å bo så tett. ( Stærparet var først ute med å prøve å flytte inn i kassen men fikk ikke til å lage større hull )
T.A. (11.07.2013)
Svar:
Ulike fuglearter kan gjerne hekke tett på hverandre, for de utgjør ikke noen trussel overfor hverandre. Samme art kan være konkurrenter i matfatet, og dermed er det få spurvefugler som hekker så nær hverandre hvis de har egne territorier hvor de søker etter mat.
Roar Solheim (12.07.2013)
Skremme låvesvale med lyd?
I sameiet vårt har vi en åpen søppelbod hvor et låvesvalepar har funnet seg en hekkeplass.
Noen av naboene lar seg skremme av "truende" svaler som ønsker å holde oss borte fra reiret (selv om det hverken er egg eller unger der enda, så vidt jeg kan bedømme på avstand).
Å stenge boden fysisk vil være en dårlig løsning pga. lukta. Vi håper også å slippe utgiftene med å kle boden innvendig slik at alle hekkeplasser forsvinner.
Jeg har lest at fugler kan bli skremt bort fra "sitt" område av uvettige fugleinteresserte som spiller av deres egen sang for i utgangspunktet å lokke dem.
Vil det være noe vits i å prøve dette med låvesvaler - for liksom å signalisere at et mer dominerende individ har overtatt plassen?
S.A.J. (12.07.2013)
Svar:
Kjenner dessverre ikke til om noen har gjort slike forsøk, og resultatet av å spille av låvesvalesang er dermed usikkert. Svalene kan hekke flere par sammen, og dermed kan slik lyd ha motsatt effekt ved å tiltrekke seg svalene, snarere enn å skremme dem vekk.
Roar Solheim (12.07.2013)
sørøst i Løten
Jeg har helt klart ugler i nærheten. Jeg har hørt Huuuuuuuu-Huhuhuhuhuuuuu i hele vår. Det er blitt stillere nå.
Til gjengjeld har vi i noen uker nå hørt Piiiiii Piiiiiip, Piiiiii-piiiiiip fra halv ti på kvelden til 5 på morran.. Regner med at det er unger som tigger om mat.. Det høres ut til å være minst to unger.. Men, hvilken ugle kan det være? Kan vi ha mer enn ett slag, på hver sin kant av gården? I fjor hadde vi nemlig unger som lagde en litt annen lyd.. Den så jeg, siluetten var utvilsomt en ugleunge, men det var for mørkt til å ta bilder..
E. (12.07.2013)
Svar:
Den første lydbeskrivelsen høres mest ut som kattuglerop, mens beskrivelsen av de siste lydene kan komme fra hornugleunger.
Roar Solheim (12.07.2013)
Hønsehauk eller musvåk
Er dette unge av hønsehauk eller musvåk? Jeg kunne se to unger i reiret. Bildene er tatt i Sarpborg 8. og 11. juli. Reiret er ca. 15 meter oppe i ei furu i litt glissen barskog.
S.G. (11.07.2013)
Svar:
Dette er en ung hønsehauk.
Roar Solheim (12.07.2013)
Hvilken and
Jeg og min bror var på Island et par uker og fotograferte mye fugl. Bl.a. mange ender ved Myvan. Tok noen bilder av en and på noe lang avstand, og da jeg kom hjem ble det litt diskusjon mellom meg og min bror hvilken and dette kan være. Vårt forslag er en Havelle hann (kanskje ung), men er usikker. Hva mener dere? (Har flere bilder)
Vennlig hilsen Åge-Leif
Å.L.G. (10.07.2013)
Svar:
Ja, dette er en havelle, og det må være en hann, kanskje med ikke fullt utviklet sommerdrakt.
Roar Solheim (10.07.2013)
Hva er dette?
Observert på Vassfjellet i Klæbu kommune. Ca 500moh. Den lot meg gå svært nære og satt og "mumlet" lave pipelyder.
P.C. (10.07.2013)
Svar:
Dette er en lavskrike, den minste av kråkefuglene. De kan være svært tillitsfulle.
Roar Solheim (10.07.2013)
Hvilken fugl (and) er dette
Har de siste dagene tatt bilder av en fugl, tror det er en form for and, og lurte på hva den heter ?
H.N. (10.07.2013)
Svar:
Dette er en sothøne. Det er en riksefugl, vannlevende, men ingen and.
Roar Solheim (10.07.2013)
En til i fjærekanten
Dårlig bilde, men klarer dere se hvem dette er?
N.N (05.07.2013)
Svar:
Dette ser ut til å være en alaskasnipe. Dette er en forholdsvis sjelden gjest i Norge. Vi er interessert i å vite når og hvor bilde er tatt. Send info til e-post: nof@birdlife.no.
Morten Ree (10.07.2013)
Hvilken fugl er dette
Hei.
Vi har noen fugler som holder til i en åsside i nærheten av der vi bor på Bærums Verk, Akershus.
Det ser ut som en type rovfugl. Vi har observert et par som kretser over åstoppen, de tre siste somrene.
Kan dere identifisere hvilken art det er?
Filmen ble tatt 10.7.2013 ca. kl. 12. jeg har noen bilder som viser vingene bedre, men jeg får bare valgt ett vedlegg.
C.L. (10.07.2013)
Svar:
Dessverre ikke noen fil som følger med her, så ikke mulig å si noe.....
Roar Solheim (10.07.2013)
Hvilken fugl er dette
Hei.
Vi har noen fugler som bor i nærheten av der vi bor.
Det ser ut som en type rovfugl.
Kan dere identifisere hvilken art det er?
T.V.S. (10.07.2013)
Svar:
Ikke mulig uten bilde......
Roar Solheim (10.07.2013)
fasan
hei jeg ble veldig overasket da jeg så en enslig fasan i hagen i dag, vi bor i skiptvet og har aldri observert den her. er dette. en vanlig fugel her i østfold? den var rødbrun på kroppen men hodet og halsen var knallrød,den virket ikke spesielt sky heller
K. (10.07.2013)
Svar:
Fasaner er satt ut av mennesker, og det er ikke så mange som klarer seg hvis det blir lange, snørike vintre her i Norge. Faktisk klarer de seg best i boligstrøk, hvor folk forer dem. Men de kan være temmelig fåtallige på enkelte steder, så det er ikke så underlig om du ikke har sett dem på stedet tidligere.
Roar Solheim (10.07.2013)
Svensk fugl
Hei, fant disse fuglene i Ågestasjön utenfor Stockholm den 9/7 og klarer ikke å finne ut hva de er. Nermeste jeg finer av dykkende fugler med hvite kinn er Gråstrupedykker eller Stivhaleand, men disse virker også usannsynlige?
T. (10.07.2013)
Svar:
Her er ikke noe bilde, men jeg tipper at du kan ha sett gråstrupedykkere - de hekker mange steder i Sverige.
Roar Solheim (10.07.2013)
Nattergal
Vi har hytte i Ingdalen, Sør-Trøndelag og var der sist helg. Hytta ligger ved en setervoll og nært en elv. Vi hørte kraftfull fuglesang rundt midnatt, den holdt på i flere timer. Vi hørte den også på dagtid. Jeg trodde det var måltrost, men etter å ha hørt på lydene i fugleboka synes jeg det ligner mer på nattergal. Nå ser jeg i beskrivelsen her at den vanligvis er stille en time før midnatt, det var ikke denne. Er det kjente observasjoner eller registreringer av nattergal i dette området tidligere?
S.H. (10.06.2013)
Svar:
Observasjoner av nattergal er svært sjeldne i Midt-Norge. Denne sommeren er det hørt ett individ på Nordmøre (Surnadal) og muligens ett individ i Verdal (N-Tr.lag). Jeg tror du har hørt en gulsanger, også kalt "bastardnattergal". Den har en meget kraftfull variert sang. Den hermer også andre arter i sin nærhet og innholdet i sangen kan derfor variere litt ut i fra dens omgivelser.
Morten Ree (10.07.2013)
fugl skadet av katt
Fikk stoppet katten som var i ferd med å leke med en småfugl.
Det lå litt småfjær på bakken og fuglen er skadet da den ikke kan fly. usikker på om den burde avlives eller ikke. den virker sove på bildet da vi satt den i et glassbur med en liten skål vann. Nå skal katten få halsbånd med bjelle eller bli innekatt.
T. (09.07.2013)
Svar:
Dette er en grønnfink, og den har tydelig mistet hele stjerten i katteangrepet. Dere kan holde den i bur noen dager, og gi den mat og vann. Enten kommer den seg og kan slippes, eller så kan den plutselig dø dersom den har fått indre skader etter katteklørne.
Roar Solheim (10.07.2013)
hvor nær kan fuglekasser stå?
Hei. Vi satte opp ni fuglekasser på fjellet, ca 950 meters høyde, helt vanlige kasser som vel er beregnet på alle småfulger.
Vi satte de opp med kanskjr 10 meters avstand mellom hver. nå er det bare en av de kassene det er fugler i og vi lurere derfor på om vi kan ha satt dem for tett? At fugler har sitt eget område?
hilsen egil
N.N (09.07.2013)
Svar:
Meiser KAN hekke så nær som 10 meter mellom kassene, men dersom du setter kassene ute i naturen, anbefaler jeg ca 50 m mellom kassene - da øker sjansen for flere hekkinger betraktelig.
Roar Solheim (10.07.2013)
hissig knoppsvane
hei, dette gjelder hissige knoppsvaner som angriper folk i båt osv... det er fordi man kommer for tett på ungene deres. er det noe alternativer for å få stoppet dem, eller få dem rolige?
N.N (09.07.2013)
Svar:
Eneste gode alternativ er å holde seg på avstand...
Roar Solheim (10.07.2013)
Gråspurv.
Hei. I går observerte jeg tre slike fugler som holdt til sammen med pilfinkene, er det gråspurv (hunn). så INNGEN "hanner" i nærheten.? Det er faktisk første gang jeg observerer gråspurv der jeg bor.(sør-Østlandet, Gård)
N.N (09.07.2013)
Svar:
Ja, dette er en gråspurv hunn eller ungfugl.
Roar Solheim (10.07.2013)
Sanger.
Hei, lurer virkelig på hva dette er? Men har funnet ut av en ting og det er at det ikke er (løvsanger eller gransanger) PGA sangen og utsende dens, den lagde nemlig en litt svakere lyd akkurat som da du "plystrer på hunden din" hvis du skjønner hva jeg mener? sør-Østlandet.
N.N (09.07.2013)
Svar:
Da kan det være en bøksanger. Det er lettest å artsbestemme den når en får se oversiden av vinger og rygg.
Roar Solheim (10.07.2013)
Rødstrupe.
Hei, Er dette en juvenil rødstrupe? sør-Østlandet.
N.N (09.07.2013)
Svar:
Ja, det er riktig.
Roar Solheim (10.07.2013)
Hvilken fugl er dette?
Hvilken fugl er dette?
S. (09.07.2013)
Svar:
Dette er en ung rødvingetrost.
Roar Solheim (10.07.2013)
Piplerke.
Hei, jeg lurer på hva dette er? observerte den i dag når jeg gikk en tur i skogen sør-Østlandet.
N.N (09.07.2013)
Svar:
Dette er en piplerke, og det ser mest ut som en trepiplerke.
Roar Solheim (10.07.2013)
Fugl.
Hei, i ettermiddag observerte jeg denne fuglen, så ut som en slags lerke men den hadde en nesten usynlig svart skjeggstripe og lyst ansikt med hvit øyebrynstripe. Den lagde en melodi løs lyd med høye pipp.. pipp... pipp. sør-Østlandet. sender med et bildet til...
N.N (09.07.2013)
Svar:
Bildet er dessverre så overeksponert at jeg ikke klarer å si hva dette er.
Roar Solheim (10.07.2013)
Nøtteskrike.
Hei, en merkelig nøtteskrike uten stjert? muligens juvenil? sør-Østlandet.
N.N (09.07.2013)
Svar:
Ja, dette er nok en ungfugl hvor stjerten ikke har vokst ut ennå. Det er mulig å se de korte stjertfjærene innenfor tuppen av vingene.
Roar Solheim (10.07.2013)
Hvilken art?
Hei, denne spaserte rundt på et jorde på jæren nå i helgen. Hvilken art er det?
N.N (10.07.2013)
Svar:
Det ser i farten mest ut som en vipeunge.
Roar Solheim (10.07.2013)
Ensom kvinandunge
Hei.
Igår så jeg sort andunge med hvitt bånd rundt halsen (kvinand?) alene i en liten lokal elv ved Strømmen.
Er det vanlig at de er aleine? Var ingen andre ender i nærheten...
E. (09.07.2013)
Svar:
Nei, de er vanligvis sammen med sin mor til de blir flyvedyktige. Denne har enten mistet sin mor, eller har forvillet seg vekk fra henne.
Roar Solheim (09.07.2013)
Hvilken fugl?
Har lagt merke til en fugl som er litt større enn en spurv. Den har grå kropp/rygg, rødbrun fra litt under halsen, på brystet og ut til stjerten. Svart rundt nebbet (over øyet og til litt ned på halsen). Også har den en hvit flekk i panna. Hvilken fugl kan dette være? Bor i Nordland.
N.N (09.07.2013)
Svar:
Beskrivelsen passer helt med rødstjert hann.
Roar Solheim (09.07.2013)
Tjeld egg
Vi ankom hytta i går og et tjeld par har to egg i min linstamp som er brukt til blo ster. De bråker dag og natt, ruger omtrent ikke og har bæsjet ned verandaen vi ikke får brukt pga de. Hva gjør vi? Eggene er jo ikke levbar så sent som nå vel?
A.K. (09.07.2013)
Svar:
Det kan de være dersom dette er et sent lagt kull. Spørsmålet er om de er i ferd med å legge egg nå så sent, for tjeldene har vanligvis 4 egg, derfor kan det hende at dette kullet på 2 ennå ikke er ferdig lagt. Tjelden legger seg ikke på og ruger før kullet er ferdig lagt.
Roar Solheim (09.07.2013)
Hvilken fugl jaktet på andungene?
I dag observerte jeg en fugl på et ferskvann. Den var omtrent på størrelse med en voksen and, den var gråsvart med et svart hode, på ferskvann, hvite 'stirrende' øyne. Den svømte lavt i vannet og dykket av og til. Jeg ble så overrasket over at den prøvde å ta andungene. Hva kan det ha vært?
S.L.F. (08.07.2013)
Svar:
Jeg lurer på om du kan ha sett ei sothøne? Den har riktig nok ikke hvite øyne, men det er det så vidt jeg kjenner til ikke noen andre vannfugler som har heller. Kvinand og toppand har gule øyne, men de vil neppe forsøke å ta noen andunger, med mindre du har gjort en feiltolking av at en and har forsøkt å jage vekk unger fra et fremmed kull.
Roar Solheim (08.07.2013)
Hvilken fugl?
Hvilken fugl er dette? Bildet er tatt på Meløya i Øksnes kommune 8. juli 2013
G.S. (08.07.2013)
Svar:
Dette er en sandlo - flott bilde!
Roar Solheim (08.07.2013)
Boltit?
Jeg møtte denne fuglen med 3 unger på hardangervidda 6. juli i år å lurer på om det er en boltit?
Er det mange av denne fuglen i Norge? Kan man ofte møte på denne på vidda? Hvor liker den seg best?
M. (08.07.2013)
Svar:
Ja, dette er en boltit. Den finner du mange steder i høyfjellet, over vierbeltet.
Roar Solheim (08.07.2013)