Spør en ornitolog
Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.
Still et nytt spørsmålBesvarte spørsmål
Alle / fugleforing / trekkfugler / fuglekasser / sjeldne fugler og identifikasjon / økologi og atferd / sykdom og skader / ringmerker / spor og sportegn / diverse
Viser 37 356 til 37 405 av totalt 50 330 spørsmål «forrige neste»
Egg i reir 5.august!
Hei! Jeg skulle felle ei svær gran i går. Satte opp stige for å feste tau. Da ser jeg et nesten "flatt" reir, bygd med små bjørkekvist. Og med to helt hvite egg ca 4-5 cm store. Ble veldig overraska over ta det fortsatt er egg som ikke er klekt på denne tida av året. Hvilken fugl? Kan reiret (som var godt skjult) være forlatt? Grana står fortsatt i påvente av framdrift i reiret. Veldig spent på dette. Jeg så ikke noen fugler i nærheten. Kan jeg ha skremt dem bort da jeg jobbet med motorsag i nærheten?
N.N (06.08.2013)
Svar:
Du har nok funnet et reir av ringdue - de hekker flere ganger i løpet av sommeren, og dette er nok ett av de sene kullene. Duene kan ha blitt skremt av motorsagbruken, så du får forsøke å kikke mot reiret fra avstand og se om duene fremdeles ruger.
Roar Solheim (06.08.2013)
Foring av fugler
Hei
Jeg har nå lagt ut solsikkefrø, hasselnøtter og meiseboller. Hva slags fugler kan jeg forvente? Hvor lang tid tar det før fuglene oppdager foringsplassen?
K.E. (05.08.2013)
Svar:
Du bør kunne få besøk av finkefugler, rødstrupe, spettmeis, gråspurv og pilfink, samt flere meisearter.
Roar Solheim (05.08.2013)
Hvilken fugl er dette
Hei.
Vi har noen fugler som holder til i en åsside i nærheten av der vi bor på Bærums Verk, Akershus.
Det ser ut som en type rovfugl. Vi har observert et par fugler som kretser over åstoppen, de tre siste somrene.
Bildene ble tatt 10.7.2013 ca. kl. 12.
C.L. (05.08.2013)
Svar:
Dette er ikke bilde av noen rovfugl, men av ravn.
Roar Solheim (05.08.2013)
Stort egg funnet under vann
Hei
I våres fant jeg et tre egg som lå under vann. Hva slags fugl kan ha lagt disse eggene? De var på størrelse med en hånd. I dammen hvor jeg fant de hekker knoppsvane og kanadagås.
K.E. (05.08.2013)
Svar:
Umulig å si uten foto med målestokk av eggene.
Roar Solheim (05.08.2013)
Trenger hjelp til å artsbestemme denne!
Hvilken fugl er dette?
N.N (05.08.2013)
Svar:
Dette er en ungfugl av en lo, og det ser mest ut som en ung dverglo, siden den mangler hvit stripe over øyet (som sandlo ungfugl skal ha). Men det er motlys å bildet, og litt vanskelig å vurdere helt sikkert.
Roar Solheim (05.08.2013)
Bokfink?
N.N (05.08.2013)
Svar:
Ja, en bokfink hann.
Roar Solheim (05.08.2013)
Hvilken fugl?
Muligens sivspurv? Eller?
N.N (05.08.2013)
Svar:
Ja, dette er en sivspurv.
Roar Solheim (05.08.2013)
Krikkand.3
Hei-hei igjen, det var krikkand det som kom opp av vannoverflata ja. da mener jeg med tanke på lyden, størrelse og det grønne vingespeilet jeg glemte å nevne i forrige kommentar så det da den lettet fra vannet skjønner du:-)
N.N (05.08.2013)
Svar:
Ja, dette bildet viser tydelig en krikkand, selv om det er uskarpt. Vingespeilet er svært tydelig.
Roar Solheim (05.08.2013)
Farge på Flaggspett-egg (til en utstilling)
Vi skal lage et Hakkespettreir til en utstilling og har forsøkt å få tak noen egg. Men det er vanskelig. Vi har derimot funnet disse (vedlagt). De er ca 3 cm lange. Vi tenkte vi skulle spraye dem hvite. Er det korrekt?
L.L. (05.08.2013)
Svar:
Ja, hvis du maler disse helt matt hvite, så passer det greit som etterligning av flaggspettegg.
Roar Solheim (05.08.2013)
Krikkand.2
endelig oppe...he-he en krikkand trur jeg.
J. (05.08.2013)
Svar:
På dette bildet ser fuglen mest ut som en stokkand hunn, bl. a. på de hvite vingestripene. Dessverre ser en ikke fargen på vingespeilet på armsvingfjærene - blått hos stokkand og grønt hos krikkand.
Roar Solheim (05.08.2013)
Småspove.1
Hei er dette en småspove eller en storspove observert på Hurum i dag. sender et bildet til.
Joachim S 13 ÅR
J. (05.08.2013)
Svar:
Flott fluktbilde, sannsynligvis ung storspove - se kommentar på det andre bildet.
Roar Solheim (05.08.2013)
Småspove.2
Småspove bildet nr. 2 sittende Hurum.
Joachim S 13 ÅR
J. (05.08.2013)
Svar:
Jeg mistenker heller at dette er en ung storspove. De har kortere nebb enn de voksne, og kan således minne litt om småspove. I tillegg er denne ikke så markant mørk på toppen av hodet som en småspove vanligvis er. Bildet ditt av flyvende spove er nok også en slik ung storspove (samme individ?).
Roar Solheim (05.08.2013)
Krikkand
Hei, så denne dykkene krikkand hunnen, i veldig klart vann. langvann (Hurum) sender med et bildet av den i overflata.
Joachim S 13 ÅR
J. (05.08.2013)
Svar:
Veldig artig bilde! Gressendene dykker vanligvis ikke, men de KAN gjøre det, så det å få tatt et så bra bilde av en dykkende krikkand, er en sjelden opplevelse! Gratulerer.
Roar Solheim (05.08.2013)
Vepsevåk,2
vepsevåk nr.2
Joachim 13 ÅR
J. (05.08.2013)
Svar:
Også tydelig en vepsevåk!
Roar Solheim (05.08.2013)
Vepsevåk.
Hei, i går så jeg denne vepsevåken kom flyvende rett ved siden meg med kun få meters mellomrom. sender med et bildet til... Hurum
Joachim S 13 ÅR
J. (05.08.2013)
Svar:
Flott bilde, tydelig vepsevåk, ja!
Roar Solheim (05.08.2013)
Falk.
Hei, observerte denne fuglen i dag som jeg trur er en (ung lerkefalk) kan du hjelpe med å artsbestemme den.
Takk for svar.
Joachim S 13 ÅR
J. (05.08.2013)
Svar:
Nei, dette er nok heller en ung vandrefalk. Den er for kraftig i kroppen, og vingene er ikke lange nok, til å passe med lerkefalk.
Roar Solheim (05.08.2013)
Blå streker ved øynene.
Har en skjære ved fugletreet som har lyseblå streker over øynene og en uvanlig farge på fjærene. Dette er nok en av årets kull, men jeg har aldri sett en fjærdrakt som ser sånn ut, er det bare meg som ikke har sett det før eller er den litt utenfor normalen?
U.S. (30.07.2013)
Svar:
Denne fuglen har dårlig utviklet fjærdrakt, med mange vingefjær som ikke har tatt til seg fargestoff under utveksten, trolig på grunn av lite næringstilgang. Dette er oftere å se hos kråker. Den blå flekken bak øyet er en del av huden hvor det ennå ikke har vokst over fjær.
Roar Solheim (05.08.2013)
Kråker
Vi har ei hytte i Buvika i Sør-Trøndelag: Den ligger på ei berghylle over fjorden. Bak hytta er det en bratt skråning med tett lauvskog. Om høsten og vinteren har flere hundre kråker nattkvarter der. Ved mørkets frembrudd begynner de å samles mens de flyr fram og tilbake over sjøen, noe som er et mektig skue Det virker som om de bedriver denne flyinga til alle er kommet. Så flyr de om i skogen for å sette seg. Men som regel flyr hele flokken ned igjen for nye omganger over sjøen. Det virker ikke som de er fornøyd med resultatet. Etter et par forsøk finner de tydeligvis de rette plassene og det blir rolig.
Jeg skjønner at samlinga er for å verne seg bedre mot ytre farer, men mitt spørsmål er hvorfor de har denne seremonien hver kveld. Må de innta spesielle posisjoner innen hierarkiet hver kveld for å få riktig plass? Eller er det andre årsaker som man vet om?
S.A.F. (29.07.2013)
Svar:
Nei, jeg kan ikke si deg hvorfor slike fugleflokker letter igjen flere ganger før de endelig slår seg til ro. Kanskje kan det være at en eller noen av fuglene gjør bevegelser som de andre blir skremt opp av, og dermed tar hele flokken til vingene? Ikke bare kråker gjør dette, men også flokker med stær, vadere, ender og andre.
Roar Solheim (05.08.2013)
Vi har store vinduer og fuglene flyr stadig i vinduet og noen dør
Kan man henge opp noe som gjør at fuglene ikke flyr i vinduet? Det er veldig trist at så mange dør. Noen brekker nakken og noen faller på bakken og fryser ihjel før de kommer seg igjen. Vi har reddet mange ved å ta de opp og ta de inn i varmen og gi de vann, men det er alt for mange som dør fordi vi oppdager dem for seint.
A. (28.07.2013)
Svar:
NOFs butikk "Natur og Fritid" har haukesilhuetter som man kan klistre på vinduet - disse kan hjelpe i noen tilfeller. Du finner dem ved å søke butikkens navn å nettet.
Roar Solheim (05.08.2013)
nytt bilde
her kommer et nytt bilde av den merkelige fuglen som satt på ledningen. jeg hoper dette er et litt bedre bildet men skjeggstripen syns ikke så gått men den er der, bevist på forrige bildet, trur nok ikke det er noe piplerke, ikke i følge den melodi løse sangen iallfall og skjeggstripen. hva kan det være?
N.N (12.07.2013)
Svar:
Jeg klarer ikke å finne andre alternativer enn piplerker på denne fuglen. Hodet kan kanskje stemme med blåstrupe, og kanskje sangen også, men det er for mye lyse bremmer å store og små vingedekkere til at den ligner på en blåstrupe for meg. Er derfor usikker.
Roar Solheim (05.08.2013)
ennå en vanskelig nøtt å knekke
Jeg tenkte kanskje dette var Hagesanger eller en art i Fluesnapperfamilien, men er usikker. Noen som har en ide?
Bildet ble tatt i lavland ved sjøen med mye løvskog i nærheten i begynnelsen av juli i år..
C.A. (20.07.2013)
Svar:
Se annet svar på samme bilde - ung linerle.
Roar Solheim (05.08.2013)
tårnseilere
Jeg har et gammelt småbruk i Vestfold hvor det ialle år har vært ca 3 hekkende seileer-familier som har underholdt oss mye med sin akrobat-flying. Nå virker det som ny-innflyttede låvesvaler (aldri vært under dette taket tidligere) presser vekk seilerene. Jeg har to spørsmål:
1. Er det kjent fenomen at låvesvalene er "tøffere" ?
2 Vet noen norsk ornitolog hvor seilerne tilbringer vinteren syd for ekvator, er det met i Swaziland, Syd-Afrika eller andre steder ?
P.L. (20.07.2013)
Svar:
Jeg kjenner ikke til at låvesvaler kan jage vekk tårnseilere. I dette tilfellet KAN det også tenkes motsatt - at seilerne har forsvunnet, og DERMED har det blitt rom for låvesvalene til å komme inn. Kjenner dessverre ikke i detalj hvor tårnseilerne overvintrer - sannsynligvis kan de bevege seg over store arealer i vinterhalvåret, siden de da ikke må returnere til en fast reirplass mellom matsøkene.
Roar Solheim (05.08.2013)
Gråmåke - hekking
Et gråmåkepar (tror jeg det er ) har bygget reir på en knaus rett utenfor stuevinduet mitt. De bytter litt på å ligge på eggene som først var 3 - så sparket de ut ett, men etter noen dager var dette tilbake i reiret? Syns vel de virker noe uansvarlige for de forlater relativt ofte reiret i timesvis. Har lest et sted at rugetiden er ca. 24 dager så nå nærmer det seg vel snart klekking - hvis det blir noen unger da - nå er det tredje egget borte vekk? Trodde forøvrig at gråmåker hekket mye tidligere på året ?
S.W. (20.07.2013)
Svar:
Dette kan være et måkepar som har mistet sitt første kull, og dermed har lagt et nytt, senere kull. Forhåpentligvis har de nå klart å ruge ut ungene sine.
Roar Solheim (05.08.2013)
Tårnseiler
Jeg har obsevert et par tårnseilere i fuglekassen på fjøsveggen min ei stund. De hadde tydeligvis unger som de matet.Fant en unge som lå død på bakken også, men den forsvant med en kstt el.lign. Har vært bortreist i helga og nå er de borte. Kan paret ha greid å få ut ungene på få dager og fløyet vekk med hele familien?
B.H.V.7.S. (29.07.2013)
Svar:
Tårnseilerungene forlater ikke reiret før de kan fly ordentlig, siden de ikke kan lette dersom de havner å bakken. Derfor har de nok forsvunnet straks de har forlatt kassa, og seilerne har bare 1, høyst 2, unger hver.
Roar Solheim (05.08.2013)
Linerle
Hei har det vært nedgang i Linerlebestanden i 2013? her pleier det og være en bra bestand men i år er di sjelden å se. MVH Egil Bruvold.
E.B. (30.07.2013)
Svar:
Det har vi foreløpig ikke noen opplysninger om. Lokale variasjoner i antall kan selvfølgelig forekomme, men for å kunne si at det har vært en generell nedgang, må vi ha data fra større områder. Trekktellinger på høsten, f. eks. fra Falsterbo i Syd-Sverige, kan kanskje si oss noe.
Roar Solheim (05.08.2013)
Hva slags fugl tror du det kan være?
Hei! Jeg var på en skogstur i går å hørte en merkelig fuglelyd jeg aldri har hørt før. Det hørtes ut som en hes og grov lyd som var blanding av padde og kråkelyd. Jeg gikk nærmere lyden å så fuglen satt i toppen av et tre. Den hadde like langt nebb som en rugde. Lurer på hva slags fugl det var jeg så. Mvh Torun
T. (31.07.2013)
Svar:
Jeg kjenner ikke noen fugler som lager lyd som passer til din beskrivelse. Det eneste som kan komme i nærheten (i min oppfattelse av lyder), kan kanskje være en gråhegre, men den er mye større enn noe jeg ville sammenligne med en rugde mht nebbet.
Roar Solheim (05.08.2013)
Kråkebestanden i Norge
Hei. Jeg har lest på nettet at kråkebestanden er stor, og at de har tenkt å redusere bestanden på grunn av at den er en stor plage. Er dette sant, har man lov til å redusere kråkebestanden, eller er dette på grensen til faunakriminalitet?
A. (05.08.2013)
Svar:
Hvem er "de" som du refererer til? Som regel er det jegere som "beklager" seg over at det er for mange kråker, og som vil sette i gang slike bestandsreduksjoner. Men det er ikke noen forvaltningspolitikk at kråker skal reduseres. Men det er heller ikke ulovlig å jakte kråker i lovlig jakttid, selv om bakgrunnen dessverre er et slikt hat-forhold til en naturlig forekommende fugleart.
Roar Solheim (05.08.2013)
Glente?!
Hei, jobber på en båt i Nordsjøen, og observerer stadig ulike fugler. I dag observerte vi det jeg mener må ha vært en Glente. Fikk ikke tatt noe godt bilde, men beskrivelse og sammenligning på internett stemmer svært godt. Den var også merket, med gul merke på høyre vinge, og et hvitt/lilla merke på venstre vinge. På det gule sto det "40" og på det hvite/lilla sto det "8C". Er det noe merke register hvor det går an å finne ut mer om denne fuglen? Den ble observert ca 113 nautiske mil vest for Stavanger i posisjon N58*32,0` E 002*10,7`
R.O. (31.07.2013)
Svar:
Vingemerkingen tyder på at det er en glente du har sett, for så vidt jeg kjenner til er det ikke andre rovfugler som er merket med denne metoden på våre breddegrader. Jeg har videresendt din melding til Ringmerkingssentralen ved Stavanger Museum.
Roar Solheim (05.08.2013)
Når tar måkeungen til vingene?
Et måkepar har hatt rede på taket av kontorbygget vårt i år. Men de siste par ukene har imidlertid ungen, som er blitt ganske så stor, i stedet vært å finne på bakken. Der går den rundt dagen lang og piper. Det er en voksen måke borte hos den i blant. Den voksne er ikke særlig større, det er bare fjærdrakten som skiller dem (vokser de så fort??).
Ungen ser ikke skadet ut men tar heller aldri til vingene, bare rusler rundt her og piper. Skal det være slik?
A. (05.08.2013)
Svar:
Ja, dette høres nokså normalt ut. Selv etter at måkeungene er flyvedyktige, eller nesten flyvedyktige, blir de matet en stund av de voksne fuglene, og de tigger derfor etter mat (det er den pipelyden dere hører). Men innen en uke burde denne ungen kunne ta seg en flyvetur.
Roar Solheim (05.08.2013)
trekkfugler
1) ca hvor høyt flyr de ulike trekkfuglene? er det slik at de minste fuglene flyr lavest?
2)er det fugler som trekker til Asia (feks India) om vinteren?
mvh kjetil
N.N (05.08.2013)
Svar:
Spurvefugler flyr som regel lavt, fra i bakkehøyde og opp mot kanskje 100-200 m over bakken. Gjess og svaner er kanskje de som kan fly høyest, opp mot 8000 - 10000 m over havnivå! Rovfugler, traner, pelikaner og storker trekker ved å stige på oppadstigende varmluft, for så å seile i trekkretningen ned mot bakkenivå. Disse kan kanskje stige til et par tusen meter før de seiler av sted.
Mange spurvefugler trekker i SØ-lig retning, og overvintrer dermed i sydlige deler av Asia. Fugler som flyr øst for India, er utsatt fordi de kan bli fanget og spist av mennesker, i tillegg til sine naturlige fiender.Roar Solheim (05.08.2013)
Gulpebolle
Fant denne gulpebollen på Golsfjellet i sommer, 950 m.o.h i skogs/myrterreng. Er det mulig å si noe om hva som kan ha gulpet opp denne? Som du kan se av bildet, inneholder gulpebollen bl.a. vepselarver og deler av et vepsebol. Har observert jordugle her tidligere i sommer.
P. (05.08.2013)
Svar:
Nei, dette var så uvanlig at jeg ikke kan si noe om hvem som kan ha lagt fra seg dette. Det er vanligvis vepsevåk som spiser vepsebol, men de sluker ikke hele boldeler som her, men plukker ut store larver, en for en. Dette ser nesten ut som at det er "spydd opp" eller spyttet på, av et pattedyr. Kanskje kan det være en grevling som har tatt for seg av bolet?
Roar Solheim (05.08.2013)
Fiskemåse med hovudskade
Fann ein skada fiskemåse på ein sterkt trafikkert veg for ei veke sidan. venstre veng hang ned, den klarte ikkje og orienteree seg og tippa rundt heile tida. Hadde sår oppe på hovudet, på høgre sida, litt blod.
Tok han med heim og sette den i stort hundebur og gav oppbløytt kattemat og rå fisk. veterinær kunne ikkje finne brudd i venga og vi skulle sjå det an.
Etter ei veke kan fuglen i perioder samle begge vengene på ryggen, men når den står virker det som den støtter seg på venga. Den er veldig ustø, og detter om kull.
hadde vannbalje inn til den i går, men den kan ikkje symje, vart kliss våt og sterten låg langt ned i vatnet som ein flottør.
Tenker at den har kræsja i ein bil og fått ein hovudskade.
Er i tvil om det er rett og la den få fortsette.
Den eter godt, og ligger mykje og sover. Steller seg ikkje så eg ser.
Buret står ute under tak, slik at den har utsikt.
U.V. (05.08.2013)
Svar:
Dette høres ikke altfor bra ut. Når fuglene ikke klarer å stå å egne bein, har de ofte fått indre skader i ryggen, og kan ha ødelagt deler av nervene. I så fall blir de ikke bra igjen. Hvis denne fuglen ikke viser noen tegn til bedring i løpet av noen dager, bør den derfor sannsynligvis avlives.
Roar Solheim (05.08.2013)
Kan dette være en Gulirisk hunn
Så denne fuglen midt i Sogn og fjorande den 26.07 og tror den kan være en Gulirisk
N.N (05.08.2013)
Svar:
Nei, dette er en grønnsisik.
Roar Solheim (05.08.2013)
Løvsanger?
Er dette en ung løvsanger? Bildet er tatt på Linnesstranda 4. aug.
N.N (04.08.2013)
Svar:
Bilde mangler.....
Roar Solheim (05.08.2013)
hvilken fugl er dette?
Fant disse fjærene nær havgapet på golta på sotra. Lurer på hvilken fugl de kommer fra? De største er over 30 cm
K. (05.08.2013)
Svar:
Nr 2 fra venstre er svartbak, men de andre klarer jeg ikke å artsbestemme uten å holde dem i fingrene.
Roar Solheim (05.08.2013)
Usikker
Kan denne artsbestemmes?
N.N (21.07.2013)
Svar:
Ja, dette er en gulerle.
Roar Solheim (04.08.2013)
Rødstjert
En rødstjert sto og vippet med stjerten utenfor vinduet mitt, i nærheten av Borrevannet. Den hadde en hvit flekk på vingen. Det mest karakteristiske ved den, var to lyse gule buer som møttes midt på det grå brystet. Jeg finner ingen bilder av rødstjert med et sånt bryst. I min opplevelsen virket også nebbet litt lenger og tynnere enn de jeg ser på bildene på nettet. Hva kan det ha vært?
E. (23.07.2013)
Svar:
Jeg finner dessverre ikke noen andre arter som kan passe med denne beskrivelsen.
Roar Solheim (04.08.2013)
And
Jeg så denne anden i Sopot (Polen), midt i juni måned og har ikke klart å finne ut hvilken and det er. Kan du hjelpe?
N.N (03.08.2013)
Svar:
Det er vanskelig lys, men jeg lurer på om det kan være en snadderand, hunn eller ung hann. Det mørke i nakken stemmer ikke så godt med stokkand.
Roar Solheim (04.08.2013)
Nytt i hagen
Hei. Jeg syntes jeg hørte så rare lyder i hagen, litt siriss-aktig kanskje, og gikk ut for å se. Da så jeg denne krabaten gjemme seg i syrinen. Vanskelig å finne ut hva det er, synes jeg, så da tenkte jeg å høre her. Bildet ble tatt i dag, søndag 04.08.13 på Heimdal i Trondheim.
N.N (04.08.2013)
Svar:
Dette er en svarthvit fluesnapper.
Roar Solheim (04.08.2013)
Hva slags fugl?
I dag så jeg en som var grå/grønn på kroppen, hodet var grønt, hvor bryst med litt brunt mønster og gult litt buet nebb. Har aldri sett en sånn fugl før, så jeg er litt nysgjerrig. Jeg bor i Vestfold ute ved Oslofjorden og så den i mitt furutre når det regnet og lynte.
Håper dere kan hjelpe meg å finne ut hva slags fugl jeg så.
Hilsen Adrian Haugen Hjortnæs, 9 1/2 år
A.H.H. (03.08.2013)
Svar:
Denne beskrivelsen klarer jeg dessverre ikke å finne fram til en passende art for - det kan være flere mulige kandidater.
Roar Solheim (04.08.2013)
Hvilken fugl?
I går 03.08.13 fikk vi besøk av en ukjent fugl i hagen. Vi bor i et villastrøk i Klæbu, ca. to mil sør for Trondheim.
Den lignet en grønnspett i størrelse og fasong. Da den kom og landet på nettstativet til trampolina trodde jeg først det var en rovfugl ut fra oppførsel, måten den satt på, og fargemønster. Brunspettet med ett lite hvitt felt i nakken. Fjærdrakten minnet litt om småspoven, men fuglen var slank som en hakkespett og hadde rett nebb. Den fløy fra trampolinen og ned til oss, og landet på bakken ved verandaen, ca. tre meter fra oss, så vi fikk sett godt på den i noen sekunder. Den virket ikke sky, men fløy før vi fikk opp kamera. Den hadde en liggende sittestilling på bakken, ganske slank hals (som en hakkespett). Minnet som sagt litt omm en rovfugl i måten den fløy og satt på trampolina. Det var ikke gjøk, for langt nebb og hals. Vil anslå lengde til ca.30-35 cm.
Har søkt på nettet uten å finne en lignende fugl!!
Min beste beskrivelse er vel grønnspett i småspovedrakt. :-)
O.K.D. (04.08.2013)
Svar:
Sjekk om du kan ha hatt besøk av en hærfugl - det er det nærmeste jeg kan forestille meg ut i fra beskrivelsen din.
Roar Solheim (04.08.2013)
Nybegynner med duer
Hei :)
Jeg skal få meg 3/4 duer, dette er fordi vi bor i et nabolag.
Jeg har en del spørsmål...
Hvor mye skiter 4 duer? Blir naboene sure?
Kan man ta bort eggene om man ikke ønsker flere?
Skal de fly om dagen?
Skal de vere inne om vinteren (i slaget sitt)?
Håper på svar ;)
V. (04.08.2013)
Svar:
Dette må du spørre folk som driver med brevduer om.
Roar Solheim (04.08.2013)
Art?
Hei. Dette er tatt på lang avstand på Mørekysten. Det er vel en unge, men hvilken art?
N.N (04.08.2013)
Svar:
Det er en nesten voksen unge av en av de store måkene, men jeg kan ikke si hvilken.
Roar Solheim (04.08.2013)
Hvilken fugl?
Denne fuglen fant den langt ute på et våtmarksområde rett ved et tjern. Noen som aner hvilken fugl dette er?
C.A. (04.08.2013)
Svar:
Dette ser for meg ut til å være en ung gråfluesnapper.
Roar Solheim (04.08.2013)
Hvilken fugl?
Denne fuglen minnet litt om Bjørkefinken. Jeg fant den langt ute på et våtmarksområde. Kan det være det?
C.A. (04.08.2013)
Svar:
Dette er en sivspurv.
Roar Solheim (04.08.2013)
Sørger fugler?
Hei!
I dag da jeg var ute å kjørte fløy det en skjære i frontruta på bilen min, og den døde dessverre. Jeg satt fra meg bilen og gikk tilbake til fuglen for å sjekke at den ikke pintes. Rundt den døde fuglen sto det da en haug med skjærer og bare så på den døde. De forsøkte også å stoppe biler som passerte med å hoppe framfor å vifte med vingene. Virkelig spesielt å se på. Det jeg lurer på er om fugler sørger?
S. (04.08.2013)
Svar:
Jeg har observert lignende oppførsel hos skjærer som satt rundt en død skjære i veikanten, og hos korsnebb hvor en hann hoppet rundt hunnen, som hadde blitt drept av bil. Det er umulig å vite i hvilken grad fugler sørger over tap av familiemedlemmer, unger eller partnere, men at de har en eller annen form for reaksjon vil være helt naturlig å anta. De fleste pattedyr reagerer i en eller annen form, og det vil være underlig dersom ikke også fugler gjør det. Spesielt hos arter hvor fuglene lever lenge i faste parforhold eller grupper, bør en forvente en form for reaksjon lik sorgreaksjonen hos oss pattedyr.
Roar Solheim (04.08.2013)
Drept fugl
Hei!
Hvilken ung fugl er dette?
Heipiplerke?
N.N (03.08.2013)
Svar:
Det kan absolutt se ut som en ung heipiplerke.
Roar Solheim (03.08.2013)
Traner på jorde
Hei
Jeg har tre traner på jorde de spiser mye korn (bygg) og jeg har prøvd og skremt de bort men de kommer tilbake neste dag!!
Har dere et forslag til hva jeg kan gjøre??
G.B. (03.08.2013)
Svar:
Dessverre ikke.
Roar Solheim (03.08.2013)
Måkeunge
Hei.
Er det farlig å flytte på nyklekkede måkeunger? De sitter veldig utsatt til for angrep fra flere hold på en parkeringsplass.
T. (02.08.2013)
Svar:
Det bør dere ikke gjøre, for det kan hende at foreldrene ikke finner dem igjen eller gjenkjenner dem som sine egne.
Roar Solheim (03.08.2013)