Spør en ornitolog
Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.
Still et nytt spørsmålBesvarte spørsmål
Alle / fugleforing / trekkfugler / fuglekasser / sjeldne fugler og identifikasjon / økologi og atferd / sykdom og skader / ringmerker / spor og sportegn / diverse
Viser 35 076 til 35 125 av totalt 50 330 spørsmål «forrige neste»
Snipe
Hva heter snipen til venstre for Rødstilken ?
er den 1K
A. (03.08.2014)
Svar:
Det er en ungfugl av rødstilk - kortere og mørkere nebb.
Roar Solheim (04.08.2014)
hvor flyr brunnakke-ungene ?
Vi har hytte i nærheten av et lite vann på 800 m høyde. Der hekker årlig et brunnakkepar. I år har vi fulgt ungenes utvikling til de trener på å fly. Det har vært en trivelig opplevelse. Våre spørsmål er :
1. Er det trolig at det er samme brunnakke som kommer hvert år ?
Hvor blir det av dem når ungene er flyvedyktige og forlater vannet ?
Jeg har lest at brunnakken overvintrer i Vest-Europa. Stemmer det ?
A.S. (03.08.2014)
Svar:
Det er store muligheter for at en brunnakke hunn velger å hekke samme sted flere år på rad. Ungene følger de voksne, og overvintrer dels i Skandinavia, dels i deler av NV-Europa.
Roar Solheim (03.08.2014)
Rovfugl
Hei. Her er enda et bilde fra Mallorca. Håper det er ok?
Finner ikke denne i fugleboka..??
N.N (03.08.2014)
Svar:
Dette er enten en tårnfalk, eller den nært beslektede rødfalk. Ikke mulig å se forskjell på dette bildet.
Roar Solheim (03.08.2014)
Fugler som flokker nå i Rælingen
Hei, beklager uviten men har lyst å lære mer om fugler her. Vi ser nå fugler på størrelsen på små duer eller store troster. De flyr i flokker. Så vidt jeg se er de brun på ryggen og noe spiklete på brysta. Mistenker at de kan være unge fugler. Noen ideer på hva de kan være?
D.G. (03.08.2014)
Svar:
Stor sannsynlighet for at det er flokker med stær. Ungfugler er først gråbrune, og blir etter hvert sorte med hvite prikker.
Roar Solheim (03.08.2014)
Påkjørsel
Ike direke spørsmål dette , men til informasjon...Kjørte over dovre i går å uheldigvis fikk jeg en stor fugl på høyresidespeil...Speile knak og der var litt fjør og blod.. Jeg stoppet og letet etter fuglen i 1 times tid uten hell.Var ganske mørkt og til å lete i .. ..Dette var en forholdsvis stor rovfugl,, hang en lys brun fjær på speilet... Vil tro de er en liten ørn , men mest sannsynleg en jaktfalk... Dette sjedde nesten på dombås..på høyre side på toppen vedfjellstua .... jeg kom fra oppdal.... Så viss noen er i området , kikk gjerne etter skad /dø fugl.... Trist sak , men den km ut av de blå...
S. (03.08.2014)
Svar:
Hvis du har tatt vare på fjæra, kan du sende bilde av den - det kan kanskje bidra til å artsbestemme fuglen.
Roar Solheim (03.08.2014)
En eller annen rørdrum?
Hei. Tusen takk for svarene! ! Dette bildet er tatt på svært langt hold i et våtmarksområde på Mallorca. Er det mulig å se hvilken art?
N.N (03.08.2014)
Svar:
Dette er en riksefugl, en sultanhøne (veldig kraftig nebb).
Roar Solheim (03.08.2014)
Syk Grønnfink?
Hei
Denne lille krabaten sitter under fuglemateren og er veldig pjusk. Slapp, har noe hvitt/gult rundt nebbet og virket ikke i form. Hva kan dette være? Er det noe jeg kan gjøre?
Mvh
Beate
N.N (03.08.2014)
Svar:
Dette er en grønnfink. Den KAN ha fått sykdommen gulknop, som spesielt har rammet grønnfink de senere årene. Du kan sette den i en pappeske og gi den tilgang til vann, og se om den kommer seg eller dør.
Roar Solheim (03.08.2014)
Sommertrekk
Jeg bor på Høvik og har observert en flokk (ca 100-200 individer)kråkelignende fugler som hver sommerkveld mellom 21 og 22 trekker fra øst mot vest over Oslofjorden. Trekket foregår temmelig nær over Sandvika.
Hva slags fugler kan det være snakk om?
Hvorfor dette underlige trekket
P.O.M. (03.08.2014)
Svar:
Vet ikke hvilke fugler dette er, men mest sannsynlig dreier det seg om kråker som trekker til et nattekvarter. Andre fugler på samme størrelse som flyr i flokk, kan være ringduer. Men slike faste bevegelser om kvelden er mer i overensstemmelse med kråkefugler.
Roar Solheim (03.08.2014)
Fugl eller dyr på kveldstid ?
Hei
Jeg har to ganger hørt en rar lyd nedi buskaset rundt hagen vår i Lillehammer. Det høres ut som en elektrisk pistol, veldig likt faktisk, men jeg tviler sterkt på at noen av naboene ville stå ute på kvelden med en slik.. Derav trekker jeg en sluttning at det må være enten et dyr eller en fugl. Har du vært borti lignende? Sprakende og kraklende lyd, karekteristisk som en rask klipping med gjevne korte mellomrom som blir mindre og mindre mot enden av lyden.
A. (03.08.2014)
Svar:
Dessverre, denne beskrivelsen klarer jeg ikke å finne noen fugleart som kan passe til. Men det kan godt være lyd fra ett eller annet dyr.
Roar Solheim (03.08.2014)
Rovfugl
Hvilken art er dette? Synes hodet ligner på fiskeørn, men den har vel ikke de riktige fargene på vingene? Bildet er tatt i Spania.
N.N (03.08.2014)
Svar:
Dette er en falk, og det ser mest ut som en vandrefalk.
Roar Solheim (03.08.2014)
Hvitryggspett/Flaggspett
Hei
Ser det har vært en del spørsmål om dene arten. Klarer ikke hel å se om denne jeg hadde besøk av. Er det en ung flaggspett, eller en hvitryggspett?
mvh
Arnt
PS: Glemte bilde på første spørsmål.
A.Ø. (03.08.2014)
Svar:
Dette er en hvitryggspett hann.
Roar Solheim (03.08.2014)
Knøttlite reir
Funnet på vinstra i gudbransdalen, i ung furuskog/blandingsskog med gammelt hogstfelt like ved
N.N (10.07.2014)
Svar:
Mangler dessverre litteratur med fotografier av ulike spurvefuglers reir, men jeg tipper at dette er reir laget av en finkefugl. Siden det er så lite, er kanskje gråsisik eller grønnsisik de mest aktuelle artene.
Roar Solheim (03.08.2014)
Albino svale
Har også denne sommeren hatt ein fire - fem låvesvalereir på garden min her i Lindås. Ungane er no ute og flyr, vart overraska i dag då eg oppdaga ei heilt kvit svale i flokken. Kor vanleg er dette? Prøvde å ta bilde, men har ikkje lukkast m det.
O.B. (03.08.2014)
Svar:
Det er ikke spesielt vanlig, men det hender nå og da. Vi har fått inn bilder av hvit låvesvale tidligere. Det er vanskelig å si om fuglene er albinoer, eller bare med hvit fjærdrakt (dette er egentlig bare et skille på hva som forårsaker fargeavviket. Albinoer er ekstremt sjeldne i naturen, og de har bl. a. røde øyne. Hvit eller fargeløs fjærdrakt er mye vanligere å se blant mange spurvefugler).
Roar Solheim (03.08.2014)
ravn
Hva spiser ravnunger
D. (02.08.2014)
Svar:
Så godt som alt mulig - kråkefuglene ravn, kråke, skjære og kaie er altetere.
Roar Solheim (02.08.2014)
Ukjent fugl
Hei,
Hvilken fugl er dette:
https://picasaweb.google.com/111561929336769261377/August2014#
Bildet er tatt i dag (02.08.2014) i Åsgårdstrand, Horten
B. (02.08.2014)
Svar:
Du har tatt bilde av en ungfugl av tornskate.
Roar Solheim (02.08.2014)
kamera
hei, jeg har blitt saa intressert i fugler at jeg har tenkt aa kjope meg et bedre speilreflekskamera som gjor at det blir mye fokus i bakgrunnen hvis jeg kommer nert. har tatt flotte bilder med det forrige (uten lang linse) og jeg har hengt opp en naturholk i en bjorkeskog paa fjellet ment for perleugle. bestefaren min sier det er mye perleugler der, men jeg har hort at den hekker i granskog.men er det rett. med vennelig hilsen marko.
M.S. (01.08.2014)
Svar:
Lykke til med fotograferingen! Valg av kamerasystem avhenger mest av hvor mye du kan investere i utstyret...
Roar Solheim (02.08.2014)
Avstand fuglebrett/fuglekasse
Jeg har et fuglebrett der jeg hele året mater fuglene bl.a. pilfink, gråspurv, blå- og kjøttmeis og innimellom er flaggspetten innom. Jeg har lyst til å sette opp en fuglekasse eller to, men har ikke så mange alternativene i hagen (kassen må festes på hus/uthus) og jeg lurer derfor på hvor stor avstanden må være fra fuglebrettet til fuglekassen for at noen vil flytte inn? Er det forskjell mellom de forskjellige arten i hva de tolererer?
V.L. (01.08.2014)
Svar:
Avstand fra fuglebrettet skulle ikke bety noe, derimot er det vanskelig å få besatt to kasser dersom de står for nær hverandre. Noen arter kan hekke nær artsfrender, som pilfink, gråspurv, stær og tårnseiler, mens meiser og fluesnappere er mer territorielle, og må ha en viss avstand til nærmeste nabo.
Roar Solheim (02.08.2014)
Spørsmål:
Hvorfor jakter trosten i flokk på bær ? (Kirsebær)
N.N (02.08.2014)
Svar:
Trolig av samme grunn som når andre arter samler seg i flokker, nemlig fordi en flokk gir bedre beskyttelse mot rovfugler og rovpattedyr. Flere øyne ser bedre enn to, og når du er i en flokk, er sjansen for at det er DU som blir fanget, mindre.
Roar Solheim (02.08.2014)
Svaler
Hei. Er det tilfelle at noen arter aldri lander på bakken fordi de må ha en kant å fly ut fra? . Har blitt fotalt dette en gang. Låvesvalene her på gården lander alltid på et gjerde eller strømledninger. Hilsen Jan.
N.N (01.08.2014)
Svar:
Ja, tårnseilerne lander ikke på bakken - da klarer de ikke å lette. Tårnseilere som havner på bakken må kastes opp i lufta for å kunne fly avsted.
Roar Solheim (01.08.2014)
Hvilken fugl er dette ?
Er det mulig å si hvilken fugl dette er ?. Bildet er tatt 9.juli på Onsøy Østfold like før solnedgang. Den jaktet ved å fly i sirkler, seilte et stykke for så å slå noen raske vingeslag. Den er på størrelse med en terne, kanskje litt større. Rødfargen på bildet skyldes den lave kveldssolen.
T.S. (01.08.2014)
Svar:
Dette er en lerkefalk.
Roar Solheim (01.08.2014)
Hakkespett
Vi har observert en hakkespett med grønn issetopp på leting etter frø ved foringsplassen. Den er på størrelse med en Flaggspett, men vi finner ingen hakkespetter i fugleboken som er lik denne. Hvilke spett kan det være?
Ø.L. (01.08.2014)
Svar:
Ingen spetter i Norge er grønne på issen, men tretåspett ungfuglene er gulaktige på hodet. Kanskje det er en slik hvor fargen virker grønn i lyset?
Roar Solheim (01.08.2014)
Kan dette være en Orientbrakksvale?
Trodde først det var en sandsvale, men i ettertid så ser jeg at størrelse og vingelengde ikke stemmer. Dessuten var den mer rødlig i fargen. Sender med et dårlig bilde som jeg fikk tatt i farten. Jeg har lagt ut flere bilder på artsobservasjoner, men har ikke fått noen svar på mine spørsmål. Håper noen kan hjelpe.
M.Å. (01.08.2014)
Svar:
Nei, dette er ingen brakksvale, til det er overarmen alt for kort. Dette er en ung svale, men fordi bildet er såpass uklart, kan jeg ikke artsbestemme den sikkert. Men holder likevel en størst knapp på ung sandsvale.
Roar Solheim (01.08.2014)
Spurvehauk?
Heisann. Tok dette bildet på Romeriksåsen i dag. Stemmer det at det er en spurvehauk?
N.N (01.08.2014)
Svar:
Ja, dette er en spurvehauk.
Roar Solheim (01.08.2014)
Art?
Kan dette være en gulirisk? Bildet er tatt på Mallorca.
N.N (01.08.2014)
Svar:
Ja, dette er en gulirisk.
Roar Solheim (01.08.2014)
fant fugleunger på taket i Songdalen
Hei
Vi holder på å oppuse taket på huset vårt som ligger i Songdalen i LNF-området.
Vi fant reir med 2 fugler som er relativt store (like store som voksen gråspurv. Vi vil gjerne gi dem mat, men vet ikke hvilken art er de. Er det nattravn? Se bilder. Kan jeg få et mobilnummer jeg kan ringe dere på?
P. (01.08.2014)
Svar:
Dette er en tårnseilerunge, og den er snart flyvedyktigt. Disse spiser insekter, så det beste er om de to ungene kan få være i reiret til de forlater det ved egen hjelp.
Roar Solheim (01.08.2014)
Fugleunge
Fikk øye på en 'rar' fugl oppe på Golsfjellet idag. Den var på størrelse med en due og brun/lysebrun/rødlig i fargene, muligens noe svart også. Vi skjønte raskt at det var en unge siden den ikke var helt stødig i luften, fløy fra træ til træ og slet litt med å komme seg opp i høyde. Laget kattelignende lyder hvor den nærmest ropte etter noen, kanskje foreldrene?
Stort, rundt hode og kort nebb.
Hva kan dette være for noe?
N.N (31.07.2014)
Svar:
Du har truffet på en lavskrike. Men fuglen KAN ha vært voksen, måten å fly på, og å lage lyder, er ganske typisk for lavskrikene, og slike lyder kan en også høre av og til utenom hekketiden også. Lavskrikene er ikke redde for mennesker, og kan være temmelig nysgjerrige og komme på kloss hold.
Roar Solheim (01.08.2014)
Måkeunger forsvunnet
Hei! Vi har hatt mange måkeunger på svabergene utenfor hytta denne våren og sommeren. Alle var flyvedyktige og så velfødde ut. Her om dagen var plutselig alle forsvunnet. Vi ser enkelte voksne måker, men ingen av måkeungene.
Er det vanlig at måker i oppveksten plutselig migrerer samlet, eller er det en annen forklaring?
M. (31.07.2014)
Svar:
Dersom de var flyvedyktige, så er det mest sannsynlig at de har forlatt stedet av egen fri vilje. Måkeunger som ikke kan fly, kan bli drept av mink, men da vil det som regel ligge igjen kadavere som bevitner massakren.
Roar Solheim (31.07.2014)
Hauk
Hva er den største hauken?
E.T. (30.07.2014)
Svar:
Størst i Norge er hønsehauk.
Roar Solheim (31.07.2014)
Brukket bein - spjelking
Jeg har spjelket et fuglebein. Hvor lenge må det gro før jeg kan slippe den løs?
E.L. (30.07.2014)
Svar:
Litt vanskelig å si, men fuglebein gror vanligvis i løpet av 2-3 uker.
Roar Solheim (31.07.2014)
Usikker på denne
Hvilken art er dette?
J.P.S. (30.07.2014)
Svar:
Dette er en piplerke, og det ser mest ut som en trepiplerke.
Roar Solheim (31.07.2014)
Mystisk fugl?
Denne fuglen, som min kone anslo til trostestørrelse (meiser i samme område), tok hun tre bilder i serie av på en av våre fellesturer på Kyrkjøy, Sjernarøyane, Rogaland 30. juli 2014. Men jeg får ikke nebbet og hale (myting?) til å stemme med trost?
S.B. (30.07.2014)
Svar:
Her mangler bilde, så umulig å si noe....,
Roar Solheim (31.07.2014)
nasjonalfugl
hei jeg lurer paa hva asjonalfuglen til kroatia er.(er paa en kroatisk pc.)
M.Š. (29.07.2014)
Svar:
Det kan vi dessverre ikke gi deg svar på, ukjent om de har en egen nasjonalfugl.
Roar Solheim (31.07.2014)
Hva slags rovfugl?
Denne fikk jeg på på Sognefjellet. Blir alltid litt i villrede på store rovfugler. Tror kanskje det kan være en våk...
A.H. (31.07.2014)
Svar:
Ja, dette er en fjellvåk.
Roar Solheim (31.07.2014)
Nattaktiv i Rørosområdet?
Hei
Vi har en - eller trolig flere - fugler rundt huset som våkner til liv etter at det har blitt mørkt. I den grad det er mørkt nå...
De skriker omtrent som en liten kattunge, men sterkere. Høres ut som de sitter lavt i terrenget, flytter seg ikke mye og virker ikke redde for folk. Men vi ser dem ikke. Og de holder på "hele natta" ;)
Hva kan dette være??
I.H. (31.07.2014)
Svar:
Mistenker at du har et kull hornugleunger i nærheten som tigger om mat. De høres ut som ruste, gammeldagse 17. mai trompeter.
Roar Solheim (31.07.2014)
Grønnfink
Har funnet 6 døde grønnfinker i hagen den siste tiden og ser fremdeles noen pjuskete.Er det en epedemi på gang 4 ungfugl 2 voksne døde?
N.N (31.07.2014)
Svar:
Det kan hende at sykdommen gulknop fremdeles herjer blant grønnfinkene.
Roar Solheim (31.07.2014)
Kan man putte en svalunge i et annet rede?
Vi fant et ødelagt svalerede med kun en halvdød svalunge kvar i. Søskene var allerede døde. Vi har tatt den in og foret den med insekter,vann og små mark vi kjøpte i dyrebutikk i ett par dager. Nå er det full fart i kassa, gaper opp så snart vi nærmer oss, pusser fjær og kvittrer. Vi lurer så om det er mulig å putte den in i et annet rede å bli tatt hånd om der. Vi har prøvd å henge den opp i en kurv ved de andre redene men ingen ser ut til å bry seg om den der i alle fall.
A.C. (31.07.2014)
Svar:
Ja, det er mulig å legge "fosterbarn" opp i andre reder. Men da må du være helt sikker på at dette dreier seg om samme art.
Roar Solheim (31.07.2014)
Hvilken fugl er dette?
Denne fuglen satt på en gjerdestolpe nær Tregde i Vest Agder. Den virket veldig rolig og var ikke særlig redd. Mulig det er en fugleunge. Den har en orange flekk på bryst og hals og virker ellers nokså lys i fjærdrakten.
Jeg finner ikke noe som ligner i fugleleksikon. Hvilken fugl er dette?
T.W. (31.07.2014)
Svar:
Dette er en rødstrupe.
Roar Solheim (31.07.2014)
Hva har Spettmeisen i munnen?
Hva har Spettmeisen i munnen?
J.S. (29.07.2014)
Svar:
Den har en skittpose fra en av ungene i nebbet. De aller fleste småfuglunger skiter avføringen nærmest som en liten "pose", slik at de voksne kan frakte skitten ut fra reiret.
Roar Solheim (29.07.2014)
Hvilken fugl?
Denne fuglen ble skremt opp og fløy fra en klippevegg ut over sjøen. Stien mellom Kirkjubøur og Torshavn, Færøyene. 8. juli 2014.
J.S. (29.07.2014)
Svar:
Dette bildet er for uskarpt til å kunne si noe sikkert, men det lange nebbet tyder på at det er en vadefugl, og storspove er trolig den mest sannsynlige.
Roar Solheim (29.07.2014)
Svarttrost
Vi har en Svarttrost i vårt oliventre i Hagen i Spania, fuglen har 2 egg i sitt rede. Vi skriver 28.07.14, og lurer på hvor lang klekketiden er?
L. (28.07.2014)
Svar:
Svarttrosten ruger i ca 13 søgn, og ungene er i reiret også ca 13 døgn før de hopper ut.
Roar Solheim (28.07.2014)
Orangefarget "spurv" i Oslo
Hva i all verden er dette? Den farvesprakende fuglen satt på gjerdet til Jernbaneverket, oppe ved Maridalsvannet.
K.R.K. (28.07.2014)
Svar:
Dette er en gulspurv hann med uvanlig kraftig rødbrun farge på sidene av brystet.
Roar Solheim (28.07.2014)
Grønnfink 1K ?
Grønnfink 1K ? evt bokfink ?
A. (28.07.2014)
Svar:
Nei, dette er en ungfugl av svarthvitfluesnapper.
Roar Solheim (28.07.2014)
Hvilken fugl?
N.N (28.07.2014)
Svar:
Bildet er såpass uklart at jeg ikke klarer å si det sikkert. Kan minne om ung strandsnipe, men da skal det være mer hvitt i en splitt opp foran vingeknoken. Kanskje ung temminksnipe, men som sagt - ikke mulig for meg å si sikkert.
Roar Solheim (28.07.2014)
Ender?
Hvilke fugler er dette?
Observert lørdag 26.07.14 på Tveitevannet -Askøy
Kom samlet 14 stk - delte seg siden til 7+7.
Mvh Rune Larsen
R.L. (28.07.2014)
Svar:
Dette er canadagjess.
Roar Solheim (28.07.2014)
Måkeflokk
Våknet nettopp til en stor, skrikende måkeflokk samlet i Bunnefjorden utenfor Nesodden? Over 100 stk lå samlet og skrek og bråket på fjorden, mens mange satt på land og observerte. Nå har jeg åpenbart forstyrret dem og de har spredt seg og roet seg ned.
Har kun sett en måke i ny og ne her tidligere.
Hva er grunnen til denne oppførselen?
L.K. (28.07.2014)
Svar:
Tipper at det har sammenheng med en fiskestim i fjorden. Det kan være småsild eller små makrell som jages opp mot overflaten av større makreller på jakt, og da forsyner måkene seg fra lufta.
Roar Solheim (28.07.2014)
Hvit ugle på Azorene
Vi så en helt hvit ugle på øya Pico i Azorene (Portugal) nettopp. Desverre ble ikke bildet så bra, siden det var tåke og den fløy opp på ca 50 m avstand. Den så ut til å være nokså stor til å være en ugle, med vingespenn på omlag en meter eller noe mer. Hva slags ugle kan det ha vært? Snøugla burde vel ikke være så langt sør (rett ut for Portugal) i Atlanterhavet?
J.G. (28.07.2014)
Svar:
Dette ER faktisk en snøugle, så det er ganske sensasjonelt! Men det har sin forklaring. Sent i fjor landet minst 9 unge snøugler på en lastebåt utenfor New Foundland, og ble med over til Europa. En fløy i alle fall i land i Spania, et par i Frankrike, og minst 3 i Nederland, så dette er nok en slik Atlanterhavskrysser fra Nord-Amerika. Det ser ut til å være en ung hann, altså en fugl klekket i Nord-Amerika sommeren 2013.
Roar Solheim (28.07.2014)
Skjæreunge
Hei. Vi har funnet et skjæreunge i hekken som kattene har jaktet på.foreldrene har forsøkt å passe på, men har nå forlatt den. Vi har tatt den ut av hekken og over i en eske, så kattene ikke får tak i den. Er det sannsynlig at foreldrene kommer tilbake? Hva kan vi gjøre videre?
N. (28.07.2014)
Svar:
Hvis foreldrene har forlatt den, er det nok lite sannsynlig at de vil komme tilbake og lete etter ungen. Da må dere eventuelt forsøke å fore den opp. Kråkefugler er imidlertid nokså enkle, fordi de er altetere og kan fores med det meste av ukrydret mat.
Roar Solheim (28.07.2014)
Hva slags fugl er dette?
Vi fant den (merket) i Haraldsvang, Haugesund med brukket vinge. Vet du hva slags fugl det kan være? Den er brun med ganske store føtter. Noen skulle komme å hente han.
Med vennelig hilsen Jakob
J.B.S. (28.07.2014)
Svar:
Dette er en tamdue.
Roar Solheim (28.07.2014)
Fjær
Hei, fant denne fjæra i setesdalen for en stun siden. lurer på hvilken fugel denne fjæra tilhører?
M. (27.07.2014)
Svar:
Dette er en vingedekkfjær fra en kongeørn.
Roar Solheim (28.07.2014)
Spørsmål:
Her kommer bildet, trenger egentlig hjelp med rase og hva den må ha av mat! Asap! Den er ikke flyvedyktig!
A. (27.07.2014)
Svar:
Ser ikke helt hva dette er - taksvale? I så fall er det en insektspiser, og ikke helt enkelt å fore slike. Insekter og evt. moste melormer fra dyrebutikk (billelarver) kan nok gå an. Litt vann på fingeren som holdes boirttil nebbet gir fuglen mulighet for å drikke.
Roar Solheim (28.07.2014)