Spør en ornitolog
Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.
Still et nytt spørsmålBesvarte spørsmål
Alle / fugleforing / trekkfugler / fuglekasser / sjeldne fugler og identifikasjon / økologi og atferd / sykdom og skader / ringmerker / spor og sportegn / diverse
Viser 34 953 til 35 002 av totalt 50 284 spørsmål «forrige neste»
Hvilken fugl?
Er det noen som vet hva slags fugl det er? Vanskelig med alle våker, hauker etc for en nybegynner.
U. (12.08.2014)
Svar:
Bildet viser en spurvehauk.
Frode Falkenberg (14.08.2014)
Vader
Hei.
Så denne vaderen ved Østensjøvannet i Oslo i dag. Er usikker på om det er en gluttsnipe eller kan det være en brushane?
E. (13.08.2014)
Svar:
Det er ei gluttsnipe.
Frode Falkenberg (14.08.2014)
alpeseileren + elvesanger trekk
hvor fort flyr den?
hvor drar den? når drar den?
er den i norge sørlandet?
hvor langt har fuglene kommet på trekket hvem er kommer fram og hvor?
S. (12.08.2014)
Svar:
Disse spørsmålene har vi ikke bakgrunnsinformasjon til å kunne besvare her, dessverre.
Roar Solheim (12.08.2014)
Hvilken fugl?
Jeg fant dette bildet på nettet, Det skal være en "brown-necked toucan", men jeg finner ingen informasjon eller flere bilder av den. Vet du om den har et annet, for eksempel latinsk, navn?
E. (12.08.2014)
Svar:
Dette er ikke en tukan (toucan), men en neshornfugl. Ligner mest på en som heter knobbed hornbill, kalt knopphornfugl på norsk.
Roar Solheim (12.08.2014)
Fugl på Eik, Kyrkjøy, Sjernarøyane, Rogaland 10.08.2014
Kan dette være en gråfluesnapper? Sender to bilder som vedlegg.
S.B. (11.08.2014)
Svar:
Litt dårlig bilde, men det ser ut til å være en ung gråfluesnapper.
Roar Solheim (11.08.2014)
litt uvitende
vi har fått en skogsdue i Hagen nå i det siste, vi har spruter ,meister og trøster. Som bor her stor sett hele året. De har alltid mat. Men hva kan vi fore skogsdue med? Vi vet att det er alltid et par ,men denne er som regel alene.
F.L. (11.08.2014)
Svar:
Tipper det er snakk om ringdue (som feilaktig ofte kalles for "skogsdue", til forveksling mot den som heter skogdue). Duene spiser korn og mais.
Roar Solheim (11.08.2014)
Hva slags fugl er dette?
Observert Melsvannet, Time kommune, Rogaland, 02.08.2014.
Legg merke til stjert og stripe under øyet. Beklager dårlig kvalitet på bildet. Det var et oversiktbilde. Så ikke fuglen før jeg sjekket bildet
J.F. (11.08.2014)
Svar:
Denne finner jeg ingen norske ender som passer med. Fuglen har hvit stripe UNDER øyet, og noe hvitt helt oppe på hodet. Den nærmeste som har slike tegninger, er knekkand (hunn eller ungfugl), men da skal ikke det sorte feltet mellom de to lyse være så bredt som på denne fuglen. Kommer derfor ikke til noen sikker konklusjon ut i fra dette bildet, dessverre.
Roar Solheim (11.08.2014)
Hakkespetten kakker på vinduet
Hei. I Arendal har vi en spett av noe slag som flyr rundt og knakker på vinduene i tidlige morgen- og formiddagstimer. Den er svart med hvite områder på bryst og rygg og rød kalott. Vi har lurt på om det kunne være en burfugl, men har kommet til at det er en av hakkespett-familie. Hvorfor går den på vinduene? Hva er det den vil?
L.L. (11.08.2014)
Svar:
Sannsynligvis er det snakk om en spett, enten flaggspett eller dvergspett. Men det er uvanlig at disse hakker på vinduer, så det er ikke lett å si hvorfor den gjør dette nå. Om våren hender det at fugler hakker på vinduer når de ser sitt eget speilbilde, fordi de tror dette er en rival, men slik oppførsel er ikke vanlig utenom hekketiden.
Roar Solheim (11.08.2014)
Kongeørn med bytte?
Tok dette bildet i Finnemarka i går kveld, på grensa mellom Modum og Lier.
Dette må vel være en kongeørn? Isse og nakke er tydelig gyllengult, og noen lyse felt på undersiden av vingene kan såvidt skimtes.
Det var forresten en fugl til, paret sirklet rundt i om lag et minutt. Fuglen på bildet ser ut til å holde noe i klørne. Kan dette være et bytte?
S.A.S. (11.08.2014)
Svar:
Ja, dette er en kongeørn, og det er en voksen, eldre fugl (ikke noe hvitt igjen verken i vinger eller i stjert). Ikke helt lett å si hva den holder i klørne, men det mest sannsynlige er at det er noe spiselig. Ekorn kan være en mulighet hvis en ser på størrelsen. Den langstrakte formen tyder mer på et pattedyr enn noe fra en fugl.
Roar Solheim (11.08.2014)
Hva slags fugl er dette fjær fra?
Funnet i Vang i Valdres nå i august, og er ca 13.5 cm lang.
N.N (11.08.2014)
Svar:
Dette er en håndsvingfjær fra ei rugde. Veldig karakteristisk mønster og farge.
Roar Solheim (11.08.2014)
Varsler?
Hva har vi sett her? Herføl, Hvaler 27. juni i år
N.N (11.08.2014)
Svar:
Dette er en steinskvett hann. Se ellers høstnummeret som kommer i høst av bladet Fuglevennen.
Roar Solheim (11.08.2014)
Grått hode, rød fjærdrakt, størrelse nøtteskrike
Hvilken fugl var det? I hyttefelt, nord-Trøndelag.
N.N (11.08.2014)
Svar:
Mistenker at du har sett lavskrike.
Roar Solheim (11.08.2014)
Hvilken fugl?
Hei! Denne fuglen fløy i vinduet vårt her i Nannestad på lørdag, og døde dessverre momentant. Men hva slags fugl er det? Terrassebordene er 12 cm brede, sånn til sammenlikning. Jeg er litt usikker på om den ligger på ryggen eller magen.
L.A. (11.08.2014)
Svar:
Bildet viser en helt ung (juvenil) dompap.
Frode Falkenberg (11.08.2014)
Hvilken sort
Hvilken sort er dette.
Kom til min lille hagdam, vandret lidt rundt i dammen og fløy igjen. Jeg bor tett ved Langfjorden
Er det en skogsnipe? Skal den rapporteres ?
M.B. (11.08.2014)
Svar:
Ja, en skogsnipe. Alt kan og bør rapporteres :-)
Frode Falkenberg (11.08.2014)
Hva slags rovfugl?
Hei, tok bilde av denne rovfuglen ved Øksna i Elverum, (bildet ble tatt et stykke unna, så kvaliteten er så som så).
Jeg lurer bare på hva slags fugl det kan dreie seg om. Det ser litt ut som en falk.
J.I.B. (11.08.2014)
Svar:
Dette ser ut som en vepsevåk.
Frode Falkenberg (11.08.2014)
nattfugl i fjellet
Nå i august overnattet jeg i fjellet, nærmere bestemt i Vinje/VestTelemark, og ca 1000 moh. Sent på kvelden/natten dukket det opp en svær fugl som vi tenkte måtte være en slags rovfugl, men den fløy så rart; Flakset på en måte som kunne minne om en flaggermus. Ble veldig nysgjerrig på hva det kunne være for slags fugl som var ute og jaktet i mørket.Kan det ha vært en ugle, eller har dere andre forslag?
T.L. (10.08.2014)
Svar:
Dette høres mest sannsynlig ut som en ugle. Mistenker at du har hatt en jordugle på besøk. Hvis de oppdager noe interessant på bakken, kan de stoppe opp i lufta med en slik flagrende oppførsel.
Roar Solheim (11.08.2014)
Hvilke fugler
I videoen her, som jeg tok opp en morgen, er det hovedsakelig to fugler man hører. Har særlig lurt litt på den ivrigste av de to. Beklager litt dårlig kvalitet.
https://www.youtube.com/watch?v=WVECsyPCLP8
K.A. (10.08.2014)
Svar:
De mest intense lydene er tiggelyder fra meiseunger, mest sannsynlig et kull med kjøttmeisunger.
Roar Solheim (10.08.2014)
Fuglelus
I sommar har eg plukka mange fuglelus frå kroppen min og eg undrar meg på kor dei kjem frå. Første gong hadde eg ligge og luka i hagen og funn ein død liten fugl der eg arbeidde. Den gravla eg der. Etter å ha plukka av meg godt og vel 20 kryp og fått konstatert hos lege at det var fuglelus, vart arbeidsklær og sengetøy vaska og soverommet støvsugd. Eg sov ikkje i senga mi fleire dagar etter dette. Men når det har gjentatt seg at eg har funne lus på meg sjøl, begynner eg å lure på om dei kan overleve i senga mi likevel. Eg bur på ein gard nær skog. Soveromet er i 2. etasje og eg har ventil ståande oppe heile tida og vindu oppe om natta. Det er gitter i ventilen, så fuglar kan ikkje kome inn der. Det har ikkje vore fugl inni huset.
Å.R. (10.08.2014)
Svar:
Vanskelig å si hvor disse dyrene kommer fra, men jeg tror neppe du har fått dem fra den døde fuglen. Er også usikker på om det er lus eller lopper det er snakk om. Har selv kun erfaring med sorte fuglelopper, som en helst kan få på seg når en renser ut gamle reir fra fuglekasser. Da hjelper det som regel med å vaske klær og dusje. Slike fuglelopper KAN komme inn i hus fra fuglereir under takstein eller andre deler av huset, men det er ikke vanlig.
Roar Solheim (10.08.2014)
Fuglelyd
Har lett etter fuglelyder på nettet, da vi har en fugl i nærheten som stadig roper, men har ikke lyktes. Har ikke sett den, men har hørt den i alle år.
Jeg bor i Skien, og det er i et område med mye skjærer, fiskemåker, kråker, div. spurver, finker, hakkespetter, meiser, svaler, og trostefugler. Her er også vipe, ringduer, kanadagås, nattravn og stokkand, osv, hvis det er relevant. Bor i nærheten av (blandings)skogen, men bor ikke i skogen.Det er heller ikke langt unna flere ferskvann + et brakkvann/elv/sjø.
Fuglen har en lyd som den støter ut to ganger. Lyden er hard og høy, med klang, slik at det ville blitt ekko, og høres ut som den kommer fra en større fugl, og av og til har jeg lurt på om måkene kan støte ut lyden, selv om klangen er noe dypere og ikke så nasal som måkenes skrik.
Den er ca. slik:
-kTÅÅ!kTÅÅ!
Hehe. Jeg klarer ikke å beskrive den bedre. Når jeg prøver å lage lyden, bruker jeg hodeklang og litt høyere tone på Å-delen enn begynnelsen, men ingen toneforandring utenom dette.
Håper dere kan gi meg en pekepinn.
Mvh. Ling Sol
N.N (10.08.2014)
Svar:
Beklager, men jeg klarer ikke å finne hva dette kan være. Beskrivelsen din ligner jo litt på ulike måkelyder, som du også sammenligner med, men jeg kan ikke finne noen alternativer som kan ligne. Det er dessverre alltid vanskelig å artsbestemme fugler ut fra beskrevne lyder.
Roar Solheim (10.08.2014)
Hva er dette for fugl?
Så denne i Trondheim i fjor omtrent på denne tiden. Husker dessverre ikke nøyaktig når, og bildet er uten detaljer. Så noe jeg er 90% sikker er samme type fugl i går 9.08.14 i Estenstadmarka i Trondheim.
Den er omtrent like stor som en skjære.
Jeg beklager dårlig bilde, men den er svart/hvit med prikker eller flekker på buken.
N.N (10.08.2014)
Svar:
Dette er en nøttekråke.
Roar Solheim (10.08.2014)
Spurvekasser
Har lest mange steder at gråspurv ikke må forstyrres under hekkingen, betyr det at man ikke bør inspisere kassa i det hele tatt før ungene har forlatt redet?
N.N (09.08.2014)
Svar:
Det kjenner jeg ikke til. Du kan nok sjekke enhver fuglekasse raskt, men hvis fuglene har egg, bør du sette på lokket igjen raskt og la besøket være kortvarig som mulig.
Roar Solheim (09.08.2014)
Tårnseilere lager rede nå
Jeg har hengt opp en kasse for flaggspett og trost, men først for en uke siden fikk den besøk ... Av to tårnseilere. De fyker inn og ut av kassen, sover der om nettene, enten begge to eller den ene av dem. De dykker ofte mange ganger ned mot kassen i løpet av dagen, og nå i det siste har de begynt å dra med seg rusk og rask og gresstrå. Er dette normal adferd for Tårnseilere? Jeg har kamera i kassen. Se bilde.
M.Ø. (09.08.2014)
Svar:
Tårnseilere besøker kanskje en mulig hekkeplass året før de starter å hekke. Tror ikke de legger egg så sent som nå, men du får holde øye med om dette likevel skulle skje.
Roar Solheim (09.08.2014)
Fjellvåk?
Hei, kan dette være en fjellvåk? Har observert fjellvåk i samme område tidligere, men på dette bildet er det svarte båndet på ytters på stjerten ikke synlig. Fuglen kretset veldig høyt så bildet er ikke godt.
S.M. (09.08.2014)
Svar:
Nei, dette er en voksen havørn. Legg merke til de jevnt rette vingene, og den hvite stjerten.
Roar Solheim (09.08.2014)
Rovfugl i stua
I ettermiddag fant datteren min en rovfugl hengende etter foten i en gardinsnor i stua, på et boligfelt i Larkollen.
Ikke helt hverdagsopplevelse dette. Den må ha flydd inn gjennom åpen verandadør.
Vi lurer på hva slags fugl det var. Mulig det var en unge?
Vi gikk for å hente et mørkt teppe og hansker for å pakke den forsiktig inn mens vi fikk den løs. Da vi kom tilbake hadde den kommet seg løs og satt i en stol. Den virket veldig rolig, så tok den et par runder i stua, prøvde først forsiktig et vindu og så fløy den ut verandadøra. Den satt såvidt øverst på en levegg før den fløy avgårde, den virket uskadd.
A.G. (09.08.2014)
Svar:
Dette er en spurvehauk. Vanskelig å se på bildet om den er ung eller gammel.
Roar Solheim (09.08.2014)
Rovfugl i Bulgaria
Under en ferietur til Bulgaria i slutten av mai observerte jeg og en kamerat en rovfuglart vi hadde og har problemer med å artsbestemme. Fuglen ble obs. nær Sunny beach ved Svartehavskysten. Avstanden var stor så bildet er litt kornete. På forhånd mange takk for hjelp. Sindre og Jan
S.L. (09.08.2014)
Svar:
Dette er en dvergørn. Bildet er flott for artsbestemmelse.
Roar Solheim (09.08.2014)
Hvilken fugl er dette ?
Jeg så denne fuglen i et lite vann på Tautra. Det var vel 3 eller 4 andre av den og 2 flokker med småfugler, sikkert unger.
F.N. (08.08.2014)
Svar:
Dette er en brushane i høst/vinterdrakt.
Roar Solheim (09.08.2014)
Grønnsisik syk.
Jeg stilte 5/8 spm.om fuglene kunne forspise seg siden 7-8 ble syke og døde etter ca.1 døgn.Du svarte at det neppe var tilfelle.Sykdommen går tydeligvis bare på grønsisik siden vi har bjørkefink,grønfink,svartmeis,granmeis.spettmeis som er friske.Er det noe vi kan gjøre for sisiken?
T.S. (08.08.2014)
Svar:
Nei, det tror jeg dessverre ikke. Jeg tviler også på at det er noen veterinærer som kan si hva dette er, med mindre noen av fuglene kan bli bragt til viltseksjonen ved veterinærinstituttet i Oslo. Sykdommer hos viltlevende fugler er ikke enkelt å håndtere, fordi vi mangler et fagmiljø som er dyktige på dette feltet i Norge.
Roar Solheim (08.08.2014)
orner
hei, jeg har lenge lurt paa hvordan man ser noen betydelige forskjeller paa ung havorn og fullvoksen kongeorn. de er noksaa like med svart tupp paa nebbet.mvh. marko.
M.S. (08.08.2014)
Svar:
Når de er i lufta, er viktigste forskjeller at de har ulike profiler. Havørn har veldig rette vinger når den ligger og sirkler, nesten som en "låvedør" i lufta. Stjerten er også kileformet. Hodet stikker gjerne like langt eller lenger frem fra vingene enn stjerten bakover. Hos kongeørn stikker stjerten tydelig lenger ut bak vingene enn hode og hals foran.
Roar Solheim (08.08.2014)
??
Kan dette være en ung gransanger ?
P.B. (08.08.2014)
Svar:
Ikke mulig å avgjøre ut fra bildet om det er gran- eller løvsanger, i alle fall kan ikke jeg klare det.
Roar Solheim (08.08.2014)
Ukjent fuglelyd
Hei
Bor på Orkanger i Sør-Trøndelag og har i sommer hatt en fugl (trolig flere av arten, da) i nabolaget som lager en lyd som minner om vatn (som en nabo så treffende beskriver det). Hun har vokst opp her, og har aldri hørt denne før. Jeg vil beskrive lyden som "plytt-plytt-plytt", alltid tre ganger.
Vi har ikke sett denne fuglen, selv om vi har prøvd.
Noen tips?
G.L. (08.08.2014)
Svar:
Ja. Beskrivelsen stemmer helt med lyden fra en vaktel. Lyden beskrives ofte med "bytt - bylytt".
Roar Solheim (08.08.2014)
Fuglesang på baneheia
Hørte en fuglesang som bestod av fire toner som gikk oppover, litt som spettmeis, men med et mønster av en lengre etterfulgt av tre kortere.
Hvilken fugl kan dette være?
N.N (08.08.2014)
Svar:
Klarer dessverre ikke å finne ut hva dette er bare ut i fra denne beskrivelsen. Det er svært vanskelig å beskrive med språk plystrelyder i fuglesang, og ofte vanskelig å finne fram til hva det kan ha vært.
Roar Solheim (08.08.2014)
ungmåke med svart nebb
En ungmåke som ligner på en ung hettemåke svømmer rundt mellom bryggene på Slevik i Onsøy. Den har helt svart nebb. Kan det da være hettemåke?
A. (07.08.2014)
Svar:
Ja, men et foto ville ha hjulpet på for artsbestemmelse.
Roar Solheim (08.08.2014)
Terne i Oslofjorden
Er fuglen på bildet makrellterne eller rødnebbterne?
N.N (08.08.2014)
Svar:
Ikke helt lett å si. De ser mest ut som makrellterner for meg, selv om det kan synes som at de har hvitt kinn mot grå hals og bryst. Men gråfargen er trolig mer en illusjon pga skygge. Hos rødnebbterne er vanligvis skillet fra det hvite kinnet tydeligere, men som sagt - ikke sikker.
Roar Solheim (08.08.2014)
Ref til spørsmål om måke
Beklager å ikke ha vært tydeligere, det er de 2 lengst til høyre på bildet, som ikke ligner de andre, som jeg er enig er Krykkjer. Nå har jeg klippet i bildet, så mye jeg tør, så det klarer hvilke måker jeg lurer på.
V.W. (07.08.2014)
Svar:
Det er to ungfugler av krykkje.
Roar Solheim (07.08.2014)
Bokfink eller bjørkefink?
Har store problemer med å skille disse to artenes hunner og unger. Har en følelse av bokfink, men er usikker på grunn av mye svart på hodet og røde ryggfjær. Kan du hjelpe?
N.N (07.08.2014)
Svar:
Dette er en ung bokfink.
Roar Solheim (07.08.2014)
Marihøner
Har masse lus på rosene, hvor finner jeg marihøner? Er det spesielle planter de helst finnes på?
N.N (07.08.2014)
Svar:
Dette bør du spørre hagefolk om.
Roar Solheim (07.08.2014)
Hva slags måke? (Sabine..?)
Bildet er tatt i Nordland 27.juli 2014.
Beklager at bildet ikke er bedre, ble brukt mobiltlf. Jeg beskjærer/endrer ikke noe på bildet, så får dere se hva der kan få ut av det
V.W. (07.08.2014)
Svar:
Dette er krykkjer som hekker på typisk hekkeplass i by - nemlig på utstikkere som minner om hyller i bergvegg.
Roar Solheim (07.08.2014)
innsjø
Kunne du fortelle meg om to fuglearter som er knyttet til innsjø, og hvilke bygningstrekk hos disse fuglene gjør dem tilpasset til miljøet og levesett der?
A. (07.08.2014)
Svar:
Dette må du finne fram til selv i generelle økologibøker.
Roar Solheim (07.08.2014)
Marihøne
Hva spiser marihøner
A.M.J. (07.08.2014)
Svar:
Bladlus.
Roar Solheim (07.08.2014)
Hvaslags fugl
Hvaslags fugl er dette?
A.H.B. (07.08.2014)
Svar:
Dette er en storskarv, ungfugl.
Roar Solheim (07.08.2014)
Hvilken fugl er dette?
Vi har funnet denne i skolegården. Vi finner ikke ut hvilken fugl dette er. Vet du?
M. (07.08.2014)
Svar:
Det ser ut som en sanger, men bildet er litt vanskelig å tolke. Ta bilde av fuglen liggende på siden, og ovenfra på ryggen.
Roar Solheim (07.08.2014)
Hvilken fugl?
Hvilke fugler er dette? Tatt for noen dager siden i Halden ved Iddefjorden.
S.R.M. (07.08.2014)
Svar:
Dette er to ungfugler av hønsehauk. Artig bilde. Har ikke sett bilder av unge hønsehauk i slik fluktlek før. Dette ver noe en mest ser hos unge falker av årets kull.
Roar Solheim (07.08.2014)
Ærfugl?
Hei, er dette en flokk med ærfugl-hunner? Det var litt avstand til flokken på 21 individer, og jeg synes de var litt store til å være stokkand? Hvorfor søker hunnene sammen slik? Bildet er tatt i en vik i sjøen vest for Sotra, Hordaland.
N.N (07.08.2014)
Svar:
Ja dette er ærfugl. Trolig noen hunner med sine unger. Flere hunner med unger kan slå seg sammen til større flokker - det gir bedre beskyttelse mot rovfugl eller andre som kan spise dem.
Roar Solheim (07.08.2014)
Hagesanger?
Hei, er dette en hagesanger? Bildet er tatt i lynghei i Tælavåg vest for Bergen
N.N (07.08.2014)
Svar:
Nei. Dette er en steinskvett (ungfugl eller hunn).
Roar Solheim (07.08.2014)
Hvilken fugl?
Lurer litt på hvilken fugl dette er.
Gikk på plenen min nå i juni 2014 - klarer ikke helt å se hvilken fugl det er nei.
N.S. (07.08.2014)
Svar:
Dette er en ung gråtrost.
Roar Solheim (07.08.2014)
Rar bydue:
Hei
Barna fant en bydue som bare sitter der men som går litt avgårde når jeg prøvde å fange den. Men enkel å få tak i. Jeg tok den forsiktig og satt den i et bur, og har gitt den vann og mat. Vi satt den ut i et tre i hagen hvor den spiste mye brød. Men når kvelden nå hatr kommet tok vi den inn i buret igjen fordi det er så mye katter her. Hva gjør vi med den - vi må jo bare sette den ut?
M.O.F. (06.08.2014)
Svar:
Ja, denne bør klare seg helt fint på egen hånd når den har fått mat og vann. Men siden den ikke er redd, så kan det hende at den kommer fra fangenskap, selv om de fleste som holder duer gjerne setter ring på foten slik at de kan kjennes og finnes igjen.
Roar Solheim (07.08.2014)
Skjære og fuglekasser
Har hørt at skjærer kan angripe og drepe troste- og stærunger i reir. Er dette en fare for fugler som hekker i åpne kasser(linerle og gråfluesnapper)?
Kommer til å henge opp noen åpne fuglekasser, kan disse stå trygt i områder der skjærer hekker?
N.N (07.08.2014)
Svar:
Det kan jeg ikke svare deg sikkert på. Det er mulig at disse fuglene er mer stillfarne slik at de unngår å bli oppdaget av skjærene. Stærunger henger ut av kasseåpningene og skriker kraftig etter mat like før de skal hoppe ut, og det er helst da de er utsatt for å bli tatt av skjærer.
Roar Solheim (07.08.2014)
Grågåsa
Sitter på terrassen og nyter solnedgangen. Da hører jeg grågås- skrik og stor var overraskelsen da en stor grågåsflokk kom flygende sørover!!
Er ikke det veldig tidlig, det er jo bare 6. August? Vennlig hilsen Tove I Sørensen, Porsgrunn.
N.N (06.08.2014)
Svar:
Det kan dreie seg om lokale fugler som flytter seg over kortere avstander, men de3t er også mulig at det er grågjess på trekk fra kysten av midt- og Nord-Norge. Jakt på gjessene har fått dem til å starte trekket stadig tidligere, men jeg kjenner ikke i detalj hva som er tidligste registrerte trekkstart.
Roar Solheim (06.08.2014)
Fugleobservasjon - 5. juli 2014, på en holme i Mjøsa ved Tingnes, i Ringsaker
Noen som kan hjelpe meg med hvilke fugler jeg har sett? Den lengst til høyre likner på en hegre, men jeg er usikker. De andre er jeg ennå mer usikker på.
L.E. (06.08.2014)
Svar:
Du har fotografert en gjeng storskarver, med en gråhegre til høyre.
Roar Solheim (06.08.2014)
Hvilken fugl er dette ?
Denne fuglen så jeg på et skjær utenfor Frosta
F.N. (06.08.2014)
Svar:
Dette er en fjæreplytt.
Roar Solheim (06.08.2014)