Hopp til hovedinnhold

Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

Alle / fugleforing / trekkfugler / fuglekasser / sjeldne fugler og identifikasjon / økologi og atferd / sykdom og skader / ringmerker / spor og sportegn / diverse

Viser 33 530 til 33 579 av totalt 50 005 spørsmål


#Økologi og atferd

spurv og redet

Hei!
Når begynner spurven å bygge rede, og hvor lang tid bruker den på dette?

Takk

E. (31.03.2015)

Svar:

Gråspurvene kan ha rede og egg nesten hele året. Vi vet ikke hvor mange dager den trenger for å bygge et nytt rede.

Roar Solheim (04.04.2015)


#Økologi og atferd

Spørsmål:

Hvor lang tid bruker svarttrosten på å bygge reir?

Takk

E. (31.03.2015)

Svar:

Det kjenner jeg ikke til, og har heller ikke sett omtalt spesielt i bøker. Men trolig klarer de dette på under en uke.

Roar Solheim (04.04.2015)


#Diverse

Felle et tre med et skjærerede

Hei!

Vi har planlagt å felle et stort grantre i hagen vår, men nå har noen skjærer bygget et stort rede i treet. Vi vil helst ikke ødelegge for skjærene, men vi vil også gjerne fjerne treet. Når er det evt. best å felle treet?

L. (03.04.2015)

Svar:

Hvis skjærene allerede har lagt egg, bør dere nok vente med trefellingen til ettersommeren, når skjærene ikke lenger bruker redet.

Roar Solheim (04.04.2015)


#Fuglekasser

Hvilke ugler finnes ved Randsfjorden

Jeg bor ved Mæna på Hadeland og ønsker å sette opp en uglekasse. Hvilke typer ugler finnes i dette området?

U.H. (03.04.2015)

Svar:

På Hadeland kan du sette opp kasser beregnet på kattugle, perleugle og spurveugle.

Roar Solheim (04.04.2015)


#Fuglekasser

hekkeplattform for fiskemåke (småmåse)

hei, har laget en hekkeplattform for fiskemåke med følgende mål: 50x50 og er ganske tung. pålen som skal holde den oppe er ca.1.45m, men har lest at den skal være 2-3 meter over bakken.(tre spørsmål:) er ikke det litt for høyt?(på bilder når plattformene til skuldrene på en voksen mann.) og har dette noe betydning for at måken vil hekke dær? siden den er så tung vil den da holdes oppe av uvær og høye bølger evt. flo når den bare er 1 meter og 45centimeter over bakken?

M.S. (03.04.2015)

Svar:

Høyden over bakken er mest for at ikke mink skal kunne hoppe eller klatre opp og forsyne seg av måkeeggene. Denne plattformen hørtes veldig stor ut - jeg ville tro at ca 30 x 30 cm er mer enn tilstrekkelig for fiskemåke.

Roar Solheim (04.04.2015)


#Diverse

sort og hvit fugl, kråker eller skjærer har bygd stort reir.

Har lest om fuglelopper og plager det kan gi. I fjor bygget et kråker et rede og I vinter glemte jeg av det. Nå er de tilbake og spørsmålet er om det er lov/riktig/fornuftig å fjerne reiret? Eller må vi leve med det til neste vinter?

V.A. (04.04.2015)

Svar:

Kråker og skjærer bygger reder i trær, og som regel et stykke unna hus. De er heller ikke kjent for å ha mye fuglelopper i redene (dette ser en mest hos meiser som bygger mosereir inne i fuglekasser). Kråkefuglenes reder skulle derfor ikke være noe dere behøver å bekymre dere for, så de kan trygt få ha sine redeplasser i fred. Det er heller ikke tillatt å forstyrre reir, egg eller unger til noen viltlevende fugler.

Roar Solheim (04.04.2015)


#Sjeldne fugler og identifikasjon

otto

jeg sitter å ser på en hakkespett som er gul på brystet og litt på vingene

T. (03.04.2015)

Svar:

Det høres ut til at du har besøk av en grønnspett.

Roar Solheim (03.04.2015)


#Fuglekasser

Tidlig kattugle hekking

Bilde vedlagt spørsmålet

Hei
I mars 2014 satte satt jeg opp en kattugle kasse i en hage nær Fantoft i Bergen. Denne ble satt opp i et stort grantre. 10 januar i år falt hele dette treet ned med fuglekassen og det hele under stormen Nina. Fuglekassen ble merkelig nok ikke skadet. Overraskelsen var stor da kassen viste seg å inneholde 4 kattugle egg. Tre av de var helt knust mens det fjerde var nesten intakt. Det var imidlertid med gul plomme og det hele. Jeg regner egentlig med at det med at det måtte dreie seg om egg fra fjoråret. Jeg hengte opp kassen igjen den 18. januar i år. Jeg har ikke tenkt så mye mer over det før lørdag 28 mars da det står 2 kattugle unger i hagen i en tuja ca 3 meter fra stuevinduet. Jeg la inn fersk flis i bunnen av kassen da jeg hengte den opp igjen. Det er ikke tvil om at kattugle ungene stammer herfra da kassen er full av beinrester fra uglefor. Jeg har lagt ved bilder av uglene her. Har også bilde fra inne i kassen (ikke vedlagt).Ungene holder fortsatt til inne i tujaen. Det jeg lurer på om dette kan ha vært egglegging nummer to i år fra samme uglepar. I så fall må jo første egglegging ha vært tidlig i januar 2015, og neste i slutten av januar.
Mvh
Martin Hole

M.H. (31.03.2015)

Svar:

Dette var definitivt tidlig hekking, men det er ikke første gang vi får melding om tidlige kattuglehekkinger fra Bergenskanten. Artig at uglene fikk fram unger til tross for at første forsøk gikk galt.

Roar Solheim (02.04.2015)


#Økologi og atferd

Fugleliv og lav vannstand i tjern

Hei, bor ved et stort tjern i Hedemark fylke. Her er det et rikt og variert fugleliv. Tjernet har gjennom flere år fått dramatisk lavere vannstand og er nå tidvis på bare ca 20 centimeter dybde. Kan lav vannstand ha betydning for fuglelivets mangfold, trivsel og utbredelse i og ved tjernet? Finnes det en nedre grense på vannstand? Mange takk for tilbakemelding!

G.L. (31.03.2015)

Svar:

Ja. Vannstanden bestemmer hva slags planter som vokser i og rundt tjernet, og hva slags insekter som kan leve der. Når vannstanden endres, endres også livsbetingelsene for fuglene, og artsutvalget vil endre seg ettersom vannstanden endres. Ved veldig lite vann vil tjernet gro igjen til en takrørsump eller en fukteng, og da kommer atter andre arter inn.

Roar Solheim (02.04.2015)


#Diverse

Tam svart trost

Bilde vedlagt spørsmålet

Har hatt en han svart trost i hagen nå i 2 år. Har matet det hver dag i vinteren med et halvt eple. Den er blitt en del av hagen og har sunget som en kanari fugl i busker og trær og når han spiser fra blomster bedet. Han synger og spiser samtidig. En fin vår dag satt vi ute og da nærmet han oss bak stolene våre og sang. Så landet han ved føttene mine og så opp på meg og sang i flere minutter. Er ikke dette uvanlig for en svart trost? Jeg har filmet den så den er forevighet.

C.U.F. (02.04.2015)

Svar:

Det er nok ikke så ofte at troster blir så tamme eller tillitsfulle som denne, så dere har nok vært ekstra heldige her! Dere må bare nyte trostens nærvær så lenge det er mulig, for trostene blir ikke så ofte flere år gamle (men er dere heldige, kan denne kanskje klare seg 7-8 år!).

Roar Solheim (02.04.2015)


#Diverse

FUGLEEGG

Hvilken fugl legger egg i april?

F. (02.04.2015)

Svar:

Det er det mange som an gjøre, så her er det ikke noe enkelt svar.....

Roar Solheim (02.04.2015)


#Diverse

Stork som kjæledyr

Hei, vi har et vennepar i Lodz som nylig har fått seg en stork som kjæledyr. Det har vi også innmari lyst på, men er litt usikre på regelverket rundt dette i Norge, og tenkte kanskje dere kunne hjelpe oss?

P.E.F. (02.04.2015)

Svar:

Dette kan du nok bare glemme. For det første tror jeg ikke myndighetene i Norge vil tillate hold av stork, dernest er ikke stork en fugl som egner seg som "kjæle"dyr.

Roar Solheim (02.04.2015)


#Ringmerker

Ringmerket svane.

Bilde vedlagt spørsmålet

Har dette interesse for noen? Hvor skal jeg i tilfelle sende bildet?

Bildet er tatt i Linnesstranda naturresevat i går ettermiddag.

Det ser ut som det står 61A på ringen.

R.A.S. (30.03.2015)

Svar:

Send denne meldingen til Ringmerkingssentralen ved Stavanger Museum, så får dere nbok svar på hvor og når fuglen ble merket.

Roar Solheim (02.04.2015)


#Ringmerker

ring merket svane

vi har et par svane på eindomem (justvik Kr.sand). De er veldig tame og kan klappes.Hunnen er merket Y034. Hvor komme hun fra?
Vi har også en manderin and på eindomen (han) er det vanlig?

D. (29.03.2015)

Svar:

Send meldingen til ringmerkingssentralen ved Stavanger Museum.

Roar Solheim (02.04.2015)


#Diverse

Den tause våren,Rakel Carson.

Nå har vi snart april og svært lite småfugl å se eller høre.Noen kjøttmeiser,ellers helt dødt. Ingen troster,ingen sangere,ingen finker.
Er dette naturlig?
Kan kaiene som har hatt en voldsom vekst være en årsak?

K.L. (29.03.2015)

Svar:

Neppe. Dette er nok mer lokale variasjoner, selv om enkelte småfugler riktignok viser dramatisk tilbakegang.

Roar Solheim (02.04.2015)


#Økologi og atferd

Svarttrost om våren

Hei! Jeg har matet 4-6 svarttroster i hele vinter med frø og epler. De flyr rundt i hagen min og er nær huset veldig ofte. Men jeg er så skuffet over at de ikke synger i et hele tatt! Jeg synes svartrost-sangen er noe av det fineste tidlig om våren. Hvorfor synger de ikke? Takk for svar! Hilsen Tove Unni

T.U.D. (30.03.2015)

Svar:

Trolig fordi de ikke har etablert seg med et hekketerritorium ennå.

Roar Solheim (02.04.2015)


#Økologi og atferd

Kattugle - forflytter de seg ?

Tusen takk for svar !
Det er en kattugle :-) Nå har det gått en del dager uten at jeg har hørt den - forflytter de seg ?
M. Bellsund

N.N (29.03.2015)

Svar:

På denne tiden av året er nok kattuglene stasjonære i sine territorier, men de behøver ikke å rope eller gi lyd fra seg hver kveld/natt.

Roar Solheim (02.04.2015)


#Diverse

Havørn

Hvordan ser du forskjell på om det er en han eller hun fugel??

N.N (28.03.2015)

Svar:

Av utseende er de like, så det krever svært lang erfaring for å kunne se hvilket kjønn en havørn SANNSYNLIGVIS er.

Roar Solheim (02.04.2015)


#Trekkfugler

Trekkfugler fra Norge til Filipinene

Finnes det trekkfugler som hekker i Norge og reiser til Filipinene om vinteren? Skriver på en novelle og trenger informasjon om dette.

A.H.A. (29.03.2015)

Svar:

Nei, det gjør det nok ikke.

Roar Solheim (02.04.2015)


#Økologi og atferd

Reir

Har de fleste fuglearter reirene sine i trær eller på bakken?

J. (29.03.2015)

Svar:

Det er vanskelig å svare på. Har aldri sett en opptelling ut i fra hva de ulike artene gjør, så det krever mye arbeid.

Roar Solheim (02.04.2015)


#Diverse

Fasan.

Har nettopp vært ute en tur med hunden, og fant en død fasan i veigrøften. Den var merket med et rødt plastmerke rundt ene benet, men kunne ikke se noe nummer. Bor i Rakkestad, Østfold. Tror dere det er en flyktning fra Danmark, eller rømt fra oppdrett?

E.V. (30.03.2015)

Svar:

Den stammer nok fra burhold i nærheten av der du fant den.

Roar Solheim (02.04.2015)


#Sjeldne fugler og identifikasjon

Hva slags ugle?

Bilde vedlagt spørsmålet

Er dette en jordugle. Bildet er tatt i Linnesstranda naturresevat i går ettermiddag.

R.A.S. (30.03.2015)

Svar:

Ja, dette er en jordugle som prøver å stige høyere enn kråka som mobber den. Et veldig artig bilde!

Roar Solheim (02.04.2015)


#Sjeldne fugler og identifikasjon

Hva slags fugl?

Bilde vedlagt spørsmålet

Så denne fra fugletårnet i Linnesstranda naturreservat og lurer på hva det er for fugl?

På forhånd takk.

R.A.S. (30.03.2015)

Svar:

Dette er en grønnsisik.

Roar Solheim (02.04.2015)


#Sjeldne fugler og identifikasjon

død fugl i kassen

Bilde vedlagt spørsmålet

Hei
vi fant en voksen død fugl i kassen da jeg ryddet den i går. Jeg lurer på hvorfor det var en voksen død fugl der og ingen tegn til fugleegg? Vet du også hvilken fugleart det er?
Hilsen Ingrid

I. (30.03.2015)

Svar:

Dette er en spett, og størrelsen tyder på at det er en dvergspett. Den kan ha dødd under overnatting i kassa, men den kan også ha bltt lagret i kassa av en spurveugle.

Roar Solheim (02.04.2015)


#Sjeldne fugler og identifikasjon

Hvilken rovfugl?

Bilde vedlagt spørsmålet

Jeg kom over denne utstoppede fuglen hos noen beskjente i helga, og lurer på hva slags fugl dette er

H. (30.03.2015)

Svar:

En gammel og dårlig utstoppet vepsevåk.

Roar Solheim (02.04.2015)


#Sjeldne fugler og identifikasjon

Hva slags fjær?

Bilde vedlagt spørsmålet

Hei, jeg fan disse fjærene i spurveuglelageret når jeg tømte kassa. De var på en ca. 15 cm lang fugl. Fra venstre er stjerten, vingene og noen fjær. Jeg tror det er fra en gulspurv, hunn. Hva tror dere? Takk for hjelpen.
Mvh. Kristoffer.

K. (30.03.2015)

Svar:

Her er det fjær av mer enn en art. Stjertfjærene til venstre er fra en gulspurv, mens en del av de andre fjærene er fra gråspurv eller pilfink.

Roar Solheim (02.04.2015)


#Sykdom og skader

kattugle

jeg har en kattugle sittende i en pappeske på verandaen, den ble jaget av en flokk skjærer og fløy på vindusruten.
Hva skal/kan jeg gjøre? Det er ikke synlig skadet og kan snu på hodet.

M.J. (31.03.2015)

Svar:

La den sitte 1-2 dager og se om den kommer seg. Trolig har den fått hjernerystelse, og bør kunne klare å fly videre etter 1-2 dager.

Roar Solheim (02.04.2015)


#Sjeldne fugler og identifikasjon

Hvilken trost er dette?

Bilde vedlagt spørsmålet

Sett i Fana ved Bergen i helgen.

A.A. (30.03.2015)

Svar:

Dette ser mest ut til å være en måltrost, men det er tidlig ankomst for denne arten. Duetrost (som ligner) er gjerne tidligere på trekket. Ansiktet på denne fuglen ser mest ut som måltrost.

Roar Solheim (02.04.2015)


#Sjeldne fugler og identifikasjon

Musvåk ?

Bilde vedlagt spørsmålet

Denna karen svävade över oss på tur i dag i Nord-trødelag kan det vare Musvåk ?

N.N (31.03.2015)

Svar:

Nei,. dette er en fjellvåk.

Roar Solheim (02.04.2015)


#Sjeldne fugler og identifikasjon

Observasjon av fugl Eidsvåg i Romsdal

Bilde vedlagt spørsmålet

Fugl observert Eidsvåg i Romsdal 31/3-2015. Se bilde.
Hvilken art er det?
Er den vanlig/sjelden her?

F.H. (01.04.2015)

Svar:

Dette er lyse stokkandvarianter, enten rømte tamfugler eller kryssning mellom hvit, rømt tamnand og stokkasnd.

Roar Solheim (02.04.2015)


#Fuglekasser

Veps

Ingen spørsmål , bare en observasjon. I går , 31 mars, tok jeg en runde for å se til mine fuglekasser som jeg gjør hver vår før sesongen . Renske ut gammelt materiale og legge inn nytt av underlag av kutterspon. I en kasse var redebygging avsluttet på et ganske tidlig stadium i fjor , og jeg hadde ikke vært tilstrekkelig obs på årsaken. Et vepsebol hang i taket . Fluesnapperen hadde valgt å flytte ut.

Per Beverfjord

N.N (01.04.2015)

Svar:

Vepsebol blir aldri brukt om igjen, så de kan en trygt renske ut fra fuglekassene nå.

Roar Solheim (02.04.2015)


#Sjeldne fugler og identifikasjon

Hvilken fugl er dette?

Bilde vedlagt spørsmålet

Var ute på tur i fjøra igår og såg denne fuglen, men klarer ikke å finne ut hva sort det er?

E. (01.04.2015)

Svar:

Dette er en svartstrupe (dvs en buskskvettart). Den er fåtallig i Norge, så dette er en morsom og uvanlig observasjon.

Roar Solheim (02.04.2015)


#Sjeldne fugler og identifikasjon

hvilken and?

Bilde vedlagt spørsmålet

Hva er dette?

N.N (01.04.2015)

Svar:

Dette er en rustand.

Roar Solheim (02.04.2015)


#Sjeldne fugler og identifikasjon

Observasjon av snøugle

På tur opp til Tynset i dag, observerte jeg og min kone ei hvit ugle som nesten fløy inn i frontruta. Observasjonen skjedde ved R3 rett nord for Fåset i Tynset kommune. Er dette veldig uvanlig, eller har snøuglebestanden tatt seg opp dem siste 3-4 årene? Er det gjort flere observasjoner av snøugle i nord-Østerdal i vinter?

E. (01.04.2015)

Svar:

Det er nok langt mer sannsynlig at dere har hatt en jordugle eller hornugle foran bilen - de er veldig lyse på undersiden, og i et slikt glimt kan de virke helt hvite.

Roar Solheim (02.04.2015)


#Økologi og atferd

fugl i kasse

Hei! Vi har montert en fuglekasse med kamera, og en kjøttmeis har vist sin interesse. Men den har startet med å hakke en ring nederst ved gulvet som om den vil lage et hull. Hvorfor gjør den det?

G.J. (01.04.2015)

Svar:

Dessverre ikke mulig å gi noen god tolkning av hvorfor den gjør dette.

Roar Solheim (02.04.2015)


#Sjeldne fugler og identifikasjon

Snøugle?

Hei!

Vi er på påskeferie i Alvdal. Vi har observert en stor veldig lys fugl med butt hode og spisse vinger. Vingespennet tipper vi er på godt over meteren. Den er observert på dagtid og i åpent kulturlandskap. Kan det være en snøugle?

Mvh
Tarje S Strand

T.S.S. (01.04.2015)

Svar:

Det ER mulig, men det er nok mye mer sannsynlig at dere har sett en jordugle på jakt.

Roar Solheim (02.04.2015)


#Økologi og atferd

snøugle

hva spiser snøugler

N.N (01.04.2015)

Svar:

Hovedsakelig smågnagere (lemen) i sommerhalvåret, men om vinteren jakter de også mye fugl.

Roar Solheim (02.04.2015)


#Sjeldne fugler og identifikasjon

Spesiel fugl

Bilde vedlagt spørsmålet

Sender 2 bilder av en fugl.
Spesielt er at vingefjærene og stjerten er gråkvit.
Bilde er tett fra kjøkkenvinduet og ned på verandan.

J.G.M.7.G. (02.04.2015)

Svar:

Dette ser ut til å være en lys grønnsisik. Slik svak eller manglende pigmentering opptrer ikke sjelden hos mange spurvefugler.

Roar Solheim (02.04.2015)


#Diverse

Gråmåke

Hvilket egg legger gråmåse?

F. (01.04.2015)

Svar:

Hva er det egentlig du spør om - fargen på eggene?

Roar Solheim (02.04.2015)


#Økologi og atferd

Røy hekking

Når og hvor legger røy egg?

F. (02.04.2015)

Svar:

De pleier å starte egglegging rett etter parringsuka (høneuka), som kan være i midten av april i de sydligste delene av landet, til begynnelsen av mai andre steder. Dette er avhengig av hvor tidlig snøen forsvinner.

Roar Solheim (02.04.2015)


#Sjeldne fugler og identifikasjon

Art

Bilde vedlagt spørsmålet

Tatt i september på Rhodos, men finnes kanskje også her i Norge ?...Hva slags rovfugl ?:-)
Takk for god hjelp :-=

M.A.F.A. (01.04.2015)

Svar:

Dette er en våk, og det ser mest ut som en musvåk. Litt vanskelig å være helt sikker, siden en ikke ser stjerten godt.

Roar Solheim (02.04.2015)


#Diverse

Blåmeis

Bilde vedlagt spørsmålet

rufsete fjær og ser en mørk flekk under denne blåmeisens gule brystkasse,er det vi ser her en blodsugende skogflott som har bitt seg fast ?

D. (27.03.2015)

Svar:

Vanskelig å si hva dette er. Flått bør det nok ikke være på denne tiden av året.

Roar Solheim (27.03.2015)


#Sjeldne fugler og identifikasjon

Jernspurv?

Bilde vedlagt spørsmålet

Er dette en Jernspurv?Tatt i hagen i Tønsberg i dag:-)

M.A.F.A. (27.03.2015)

Svar:

Ja, dette er en jernspurv. Den grå fargen er typisk.

Roar Solheim (27.03.2015)


#Diverse

App

Gyldendals fugleguide fås ikke på android av en eller annen grunn. Finnes det noen gode fugleguider for Android? Finner ingen.

M. (27.03.2015)

Svar:

Kjenner dessverre ikke til noen alternativer. Irriterende at ikke fugleguiden kan brukes på annet enn i-phone.

Roar Solheim (27.03.2015)


#Fugleforing

DØD DOMPAPP, IGJEN!

Dette med døde tykke dompapp. Kan det på noen måte være mulig at de rett og slett forspiser seg? De som er tykke og runde og virker syke sitter og gumler og spiser hele dagen samtidig som de "bæsjer" i andre enden....
Når de først flyr så virker de kvikke og raske og slett ikke syk!

A.E.H.J.S. (27.03.2015)

Svar:

Nei, det er ikke noen grunn til å anta at fuglene forspiser seg.

Roar Solheim (27.03.2015)


#Sjeldne fugler og identifikasjon

Hvem er den uheldige?

Bilde vedlagt spørsmålet

Gode ornitolog! Forrige dagen gikk jeg meg en tur i flommarkskogen bak huset for å nyte vårfuglsangen. Det tok ikke mange øyeblikkene før jeg oppdaga restene av et ferskt kjøttmåltid som lå under ei gråor. Men restene av offeret har skapt litt hodebry. Heller ikke fuglevenner jeg kjenner har kunnet gi meg et sikkert svar, men bare antakelser. Jeg mistenkte først at dette var spurvehaukens verk, men størrelsen på fjærdrakta tyder på at byttet er en stor fugl. Da er det vel snarere hønsehauken som har vært på ferde ved Gaula. Det er dessverre ingen målestokk på bildet, men de minste fjærene er kun 3 cm. lange. Hvem er offeret?!

K.A.B. (26.03.2015)

Svar:

Dette er fjærrester etter en stokkand.

Roar Solheim (27.03.2015)


#Økologi og atferd

Hubro

Er det for sent å høre hubroen?

N.N (26.03.2015)

Svar:

Nei. Hubroene kan rope også under hekketiden, spesielt når hannen kommer med mat til hunnen og ungene. Den beste tiden å lytte etter dem er når det mørkner om kvelden, og et par timer utover.

Roar Solheim (26.03.2015)


#Økologi og atferd

Kattugla har lagt egg.

I min videoovervåka uglekasse la kattugla første egget i går 25.mars.
I fjor skjedde det 1.april så dette er rekordtidleg.
Dette er på Sunmørskysten.
Er det lignende tilbakemeldinger i det øvrige land?

E.F. (26.03.2015)

Svar:

Nei, vi har ikke fått noen meldinger om ugleegglegging, men det pleier vi heller ikke å få, så andre steder kan nok kattuglene også ha startet.

Roar Solheim (26.03.2015)


#Diverse

Nymfe parakitt ,hann eller hun?

Jeg har to nymfeparakitter.En gul og en grå.Hvordan ser en hva som er jente og gutt.Tror de er søsken.Har det noe å si om det viser seg at de er jente og gutt og en har lyst til å prøve seg med avl.?Den gule har stripede halefjær under.og prikkede flekker under vingene.Er det ei hu?

A. (26.03.2015)

Svar:

Dette må du spørre burfuglfolk om.

Roar Solheim (26.03.2015)


#Fuglekasser

Fuglehus

Hei. Vi holder på å lage fuglehus i bstilletid på skolen, og så lurte jeg på im det er mulig å lage et fuglehus med firkantet inngang som fuglen kan komme inn i, hvis jeg lager en sirkel blir det krasj med resten av huset. Men er dt mulig å lage inngangen til fuglen som en firkant?

H.L. (26.03.2015)

Svar:

Fuglene bryr seg nok lite om utformingen på innflyvingshullet, bare det er stort nok for den arten du lager kjassa til. Så du kan trygt lage en fuglekasse med firkantet innflygingshull!

Roar Solheim (26.03.2015)

««første 33 530 - 33 579 av 50 005 siste»»