Spør en ornitolog
Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.
Still et nytt spørsmålBesvarte spørsmål
Alle / fugleforing / trekkfugler / fuglekasser / sjeldne fugler og identifikasjon / økologi og atferd / sykdom og skader / ringmerker / spor og sportegn / diverse
Viser 31 097 til 31 146 av totalt 50 356 spørsmål «forrige neste»
Fuglelokking med mobil
Hei!
Jeg er lærer i 4.trinn og har hørt om en app for I-phone med fuglelokk, men lurer på om det også finnes en fuglelokk-app eller liknende for android-telefoner?
T.M. (15.04.2016)
Svar:
Tror dessverre ikke dette er laget ennå, men er usikker.
Roar Solheim (26.04.2016)
Filming på tiurleik
Hei, hvordan er det gå ut av teltet på tiurleiken på natta før spillet begynner? Hadde tenkt å sette opp et lite kamera for kule vinkler. Men siden tiurene sitter i trærne på leiken er jeg usikker om det går bra. Kamera blir selfølgelig ikke hentet inn igjen før spillet er over.
N.N (15.04.2016)
Svar:
Dette kan du IKKE gjøre på en tiurleik - da risikerer du å skremme bort fuglene. Kameraer må settes ut minst 1 time før solnedgang kvelden før. På en orreleik kan du derimot gjøre dette mens det er mørkt, for fuglene sitter ikke på eller rundt leiken om natta.
Roar Solheim (26.04.2016)
Nattergalens alder - til roman
Hei,
I forbindelse med en roman jeg skriver fra 1900-tallet, hadde jeg satt stor pris på å få vite hvor gammel en nattergal kan bli.
L.A. (16.04.2016)
Svar:
Som de fleste andre småfugler - rundt 10 år.
Roar Solheim (26.04.2016)
Svartspett og grønnsaker
Vi har oppdaget en Svartspette som bygger nytt bo der vi bruker å gå i marka. Like ved treet som den holder til i lå det en del grønnsaksavfall samlet på bakken. Det var ingen fotavtrykk i snøen og det kan ikke ha vært noen som har kastet dette der. Lengre inn i skogen et stykke
unna fant vi grønnsaksavfall (potetskrell osv.) samt kongler som tydelig var blitt spist på samme plass. Kan det være Svartspetten som samler dette ?
Lurer også på om den kan sky reiret den lager, da stien vi bruker går rett under treet.
K.N. (18.04.2016)
Svar:
Nei, dette gjør ikke svartspetten. Er du sikker på at det var potetskrell du så, og ikke lange trefliser som spetten har hakket ut når den bygger reir?
Roar Solheim (26.04.2016)
Stokkand i bakgården
Hei,
Vi har fått besøk av en and i bakgården vår. Det er en hunn, mest sannsynlig en stokkand. Hun har nå bygget seg et rede i et gammelt uttørket blomsterbed og vi er redde for at hun skal legge egg her, etter som at hele bakgården er muret inn og det ikke er tilgang til vann her inne. Vi bor i byen, men rett i nærheten er det en elv som renner forbi. Kan vi gjøre noe for å hjelpe henne? Kommer andungene til å klare seg i bakgården vår? Trenger de ikke å ha vann tilgjengelig for å svømme?
E. (18.04.2016)
Svar:
Bakgården er nok et trygt sted for andemor å ruge ut eggene. Hvis hun kan gå avsted med dem på egen hånd når de klekkes, vil hun selv lede dem ned til vannet. Hvis ungene ikke kan komme ut, må hunnanda FØRST fanges inn, FØR ungene fanges, og så kan alle slippes i nærmeste dam eller vannhull. Hvis ungene fanges inn og andemor er på frifot, finner hun ikke igjen ungene sine.
Roar Solheim (26.04.2016)
Svarttrost hann fullstendig fiksert på stort vidu
Det flyr på vinduet i sakte fart, lander på utvendig vinduskarm. Der holder den på og skal absolutt "inn".
Dette har pågått i 2-3 uker nå. Jeg har foret fuglene i vinter, men dette er da ikke ett rop om mat. Jeg tror den ser en "rival" i vinduets speilbilde. Den flyr når jeg nærmer meg vinduet fra innsiden, så den ser inn.
Noen tips?
S. (20.04.2016)
Svar:
Det er definitivt et forsøk på å skremme bort en rival. Dekk til vinduet utvendig noen dager slik at den ikke ser speilbildet, så gir den seg kanskje med dette.
Roar Solheim (26.04.2016)
Brukket vinge?? (Rødstrupe)
Hei. En rødstrupe flög in i frontrutan min för 2 dagar sen, och även den levde men var väldigt så tog jag den med hem. Försökte släppa ut den idag då den hoppar runt i buren och både dricker och äter lite. Men den klarade inte och flyga så tror den skadat ena vingen. Det ser ut som om han inte får den helt in till kroppen. Tror ni vingen är bruten?? Vad borde vi göra?? Vill ju inte avliva den när den verkar pigg annars men kan ju inte släppa ut en fugle som inte kan flyga.
H. (20.04.2016)
Svar:
Beklager sent svar - jeg har vært i utlandet og ute av stand til å svare. Dersom vingen ser ut til å ligge nokså normalt mot kroppen, kan kanskje fuglen klare seg. Den kan enten holdes i bur og fores og få vann i 2-3 uker. Men siden rødstruper er nært knyttet til bakken, og lett finner mat selv på bakken, så er det også mulig å slippe den ut og la den klare seg selv.
Roar Solheim (26.04.2016)
fugler
kvifor er fugleegg ulike
A. (19.04.2016)
Svar:
Fugler som hekker i hulltrær og fuglekasser harv ofte hvite eller svakt fargede egg, mens fugler som hekker på bakken ofte har kamuflasjefargede egg. Det er lange tidsrom med naturlig utvalg som har frambragt de ulike artenes eggfarger.
Roar Solheim (26.04.2016)
Reir i sykkelhjelm
Hei. Naboen vår oppdaget akkurat etablert reir i en sykkelhjelm som henger utenfor utgangsdøren deres. De mener å ha sett det som kan høres ut som rødstruper i nærheten, men selv har jeg blåmeis i kasse på veggen. Er det mulig å flytte reiret? Jeg har en tom kamerakase på veggen,mmen det blir kanskje en for tøff reise for reiret og vanskelig for mor å lokalisere? Ser ikke ut som det er egg i reiret. Sender gjerne flere bilder om det gjør besvarelsen enklere.
K.E. (20.04.2016)
Svar:
Dette kan kanskje være et rødstrupereir (er ikke helt sikker). Hvis det flyttes, vil nok reirbyggerne oppgi reiret og bygge et nytt et annet sted.
Roar Solheim (26.04.2016)
Heker måker i tre og murpier
Heker egentlig måke i tre og murpier
B.A. (20.04.2016)
Svar:
Fiskemåker KAN bygge reir i trær, og også PÅ piper, men aldri NEDE i en pipe. Det er det bare kaier som av og til gjør.
Roar Solheim (26.04.2016)
dompapp
kor tung er ein dum papp
M.S.E. (21.04.2016)
Svar:
En dompap veier som regel mellom 25 og 38 gram.
Roar Solheim (26.04.2016)
vipe
hvor drar den om vinteren
N.N (21.04.2016)
Svar:
Vipene trekker til Nordsjølandene (Nederland, England osv.)
Roar Solheim (26.04.2016)
Hva spiser svaner?
Når vi er på sommerstedet vårt, håndmater vi det lokale svaneparet 2-3 ganger om dagen. De får 3 skiver brød hver. Begge liker loff. Hunnen liker ikke grovere brød, men jeg lurer den til å spise litt kneipbrød innimellom, fordi jeg tror at det er litt sunnere(?) Hva annet kan vi mate dem med?
S. (21.04.2016)
Svar:
Vanlig hønsefor bør være mer egnet, og lettere å fore med.
Roar Solheim (26.04.2016)
Skjære som ligger og ruger uten reir på bakken.
I fjor spurte jeg et spørsmål angående en skjære som lå og ruget midt på bakken. Det er ikke reir og ingen egg, midt på plenen. Nå er den tilbake igjen, denne gang med en "kjæreste" som hopper på henne iblant, og han flyr frem og tilbake, noen ganger med grein i nebbet. Det må jo være samme fugl, men er det ikke rart de legger seg sånn på bakken, uten rede eller egg?
N.N (22.04.2016)
Svar:
Jo, dette høres underlig ut. Men det KAN hende at de har et reir et annet sted, og at det du observerer bare er kurtise og parring på bakken.
Roar Solheim (26.04.2016)
Skjære og kjøttmeis
Er det vanlig at kjøttmeis og skjære deler tre? Har en fuglekasse i hagen hvor et kjøttmeispar har vært innom flere ganger. Plutselig begynte skjæra å bygge reir lenger opp i treet, men det ser ikke ut som kjøttmeisene bryr seg om det. Jeg har sett de i treet samtidig som skjærene.
N.N (21.04.2016)
Svar:
Det er ikke uvanlig at flere fugler kan ha reir i ett og samme tre.
Roar Solheim (26.04.2016)
Måker
Hei. Fra april og til og med august blir Jeg blir skinnangrepet skreket på av bokstavlig talt nesten hver måke som ser meg. Virker som de forfølger meg. Selvom jeg er forholdsvis langt unna reir og måkeunger. De samarbeider gjerne også. Dette har har pågått i mange år. Dette begynte etter jeg var uheldig og komme for nære en måkeunge. Har dere hørt om noe liknende? Begynner å bli sliten av dette.
N.N (21.04.2016)
Svar:
Det KAN hende at måkene på stedet husker deg som et mer farlig dyr enn andre mennesker på grunn av en slik episode.
Roar Solheim (26.04.2016)
Guide til norges fugleliv
Heisann. Har i lang tid lett etter boka guide til norges fugleliv, men den er utsolgt overalt. Lurer på om du vet om noen plasser de selges eller om det kommer ny bok i trykk i fremtiden. Vil selvfølgelig ja den norske utgaven.
N.N (24.04.2016)
Svar:
Hvis du absolutt vil ha akkurat denne boka, må du nok søke på antikvariater. Prøv denne siden: http://www.antikvariat.net/norsk.cgi
Roar Solheim (26.04.2016)
Kattugle
har kattugle som ruger i kasse i hagen, bør ungene ringmerkes, ev hvem gjør dette i Grenlands området?
T.N. (26.04.2016)
Svar:
Kontakt den lokale ornitologiske foreningen og hør om det finnes noen i nærheten som kan merke uglene. Evt. Ring Fylkesmannens miljøvernavdeling og spør etter Odd Frydenlund Steen.
Roar Solheim (26.04.2016)
Besøke fuglekasser
Vi har hengt opp fuglekasser i nærheten av barnehagen. Nå er det veldig spennende å besøke kassene for å se om det kommet noen fugler, slik at alle avdelingene ofte er innom for å se. Hvis det blir slike besøk ofte, kan det påvirke om fugler flytter inn? Bør det være ro rundt fuglekassene i denne perioden?
C. (26.04.2016)
Svar:
En fuglekasse kan sjekkes EN gang om dagen, men det kan lønne seg å begrense besøkene inntil fuglene har klekket ut unger. (f. eks. en sjekk hver andre eller tredje dag).
Roar Solheim (26.04.2016)
bygger reir av tang
Første stavelse I navnet på fuglen? er SNUTE.........
N.N (26.04.2016)
Svar:
... Dette er IKKE en kryssordtjeneste.....!
Roar Solheim (26.04.2016)
Kan man redde svane-egg på noe vis?
Som nevnt i forrige spørsmål fant jeg et egg i hagen som dere mener er et svane-egg. Dette virker logisk, vi bor rett ved vannet. Kan jeg gjøre noe for å redde egget? Vet jo ikke hvor lenge det har lagt der (var iskaldt...) Har så fryktelig vondt av den lille inni der :-/
På forhånd takk for hjelpen!
N.N (26.04.2016)
Svar:
NEI. Dette skal du ikke prøve på. Du har heller ikke lov til å klekke ut ville fugleegg selv, så et uruget eller uklekt egg skal man verken bekymre seg for eller gjøre noe med.
Roar Solheim (26.04.2016)
Skjærereir
Hei,
jeg har observert et skjærereir bli revet ned med egg oppi og det hele. Jeg lurte på om det er lov å bare ødelegge ville dyrs hus og avkom på denne måten? Finnes det noen regler og lover på dette? Og evt. om man kan få bot for å ha gjort dette?
N. (21.04.2016)
Svar:
Nei. Dette har man IKKE lov til å gjøre, men myndighetene ser ikke ut til å gidde å bry seg, dessverre....
Roar Solheim (26.04.2016)
Isfugl
Lørdag 9/4 morgen hadde jeg gleden av å observere Isfugl fra mitt stuevindu i ca 40 min. Den fisket ivrig i sjøen fra en brygge.
Det som forundret meg var at den vel så ofte som å stupe fra brygga, fløy opp sto i ro i lufta 4-5 sek før den stupte. Men er den ofte observert her i Rogaland.
O.S. (11.04.2016)
Svar:
Artig dokumentasjonsbilde. Jeg kjenner ikke situasjonen i Rogaland, men hvis du søker etter isfuglobservasjoner i Rogaland på Artsobservasjoner, kan du få en oversikt over innrapporterte funn.
Roar Solheim (26.04.2016)
Plassering av fuglekasser / hvem bygger reiret.
Hei.Jeg har en liten låve / uthus hvor det er satt opp en fuglekasse på endeveggen og en på langveggen. Kan jeg sette opp en til på endeveggen, eller blir det for tett?
De to fuglekassene er nye, og jeg ser at en blåmeis jobber med å bygge reir i kassen på langveggen. Ser bare en fugl der. Er det hunnen eller hannen som lager ferdig reiret?
B.B. (23.04.2016)
Svar:
Hvis den nye kassa f. eks. er for stær, bør det ikke være noe problem. Kasser på husvegg bør gjerne henge i det minste noen meter fra hverandre.
Roar Solheim (26.04.2016)
musevåk
Elendig bilde, men tror du dette er en musevåk ?
N.N (11.04.2016)
Svar:
Profilen gjør det i alle fall mulig at det er en musvåk.
Roar Solheim (26.04.2016)
Spørsmål:
Hei, kan du si hvilken fugl det er til høyre i bildet? Ca. på størrelse med nøtteskrike.
N.N (09.04.2016)
Svar:
Det er en svarttrost hunn på bildet.
Roar Solheim (26.04.2016)
Egg
Hvorfor er det bare hønsefugler som legger egg daglig. Andre fugler legger jo bare egg når de er befruktet.
B.S. (10.04.2016)
Svar:
Dette er fordi vi har plukket ut høns som fortsetter å legge egg utenom selve hekketiden. Dette har mennesker gjort gjennom mange tusen år, og på den måten har vi avlet fram denne noe unaturlige adferden hos tamhøns.
Roar Solheim (26.04.2016)
Fuglekasse
Vi har en fuglekasse med kamera, så vi kan følge md på det som skjer. For to år siden fulgte vi blåmeisunger fra egg til de forlot kassa, kjempeartig! I fjor endte det med katastrofe, da en annen fugl (Svart-hvit fluesnapper?)antagelig prøvde å overta kassa, og skremte blåmeisen. Ungene døde, men den andre fuglen forsvant også, så kassa bles tående tom. Nå er det en kjøttmeis som holder på å innrede kassa. Kan vi på noen måte hindre at det som skjedde i fjor skjer i år også?
M.S. (10.04.2016)
Svar:
Nei, dessverre. Jeg mistenker at en av de voksne blåmeisene kanskje var død, slik at den gjenlevende ikke klarte å forsvare kassa mot fluesnapperne alene. Meisene er både større og tøffere enn fluesnapperen, og den klarer sjelden å jage vekk en meisefamilie. Men i fjor hadde mange meiser problemer pga en sen og kald vår.
Roar Solheim (26.04.2016)
Lerkefugl??
Vi hører en fugl soM har utrolig mange ulike toner/lyder...kan det være en lerke??
U.B. (10.04.2016)
Svar:
Ja, det kan godt være en sanglerke.
Roar Solheim (26.04.2016)
Spørsmål:
Hvor gammel blir en skjær
N.N (11.04.2016)
Svar:
Eldste ringmerkede skjære ble nesten 19 år.
Roar Solheim (26.04.2016)
Knipe av å slippe kongler ned på bakken.
Hei.
Jeg og kjæresten min sto under en gran og på bakjen lå de mange kongler. Mens vi sto der datt det 6, 7 til. Vi gikk litt på avstand og så at det var noen småfugler i toppen og de var synderne. Vi hadde ikke med kikkert så vi kunne ikke se hva slags fugl det var. Hvem gjør dette? Granmeis?
L.M. (10.04.2016)
Svar:
Nei. Dere har nok støtt på en flokk korsnebber. De biter løs konglene, holder dem med en fot og åpner skjellene slik at de får tak i frø. Etterpå slipper de ned konglene.
Roar Solheim (26.04.2016)
Valg av fuglekasse
Hei!
Holder til i Sandnes (Rogaland), og vil bygge noen fuglekasser. Har allerede vanlige kasser for meis, stær, osv. Bor i landbruksområde, med to "turskoger" innen 800m radius.
Er kattugle aktuelt her?
Har dere forslag til andre spennende arter å bygge kasse for i slikt område?
E. (09.04.2016)
Svar:
Kattugle kan nok være den mest aktuelle uglearten. Det KAN kanskje også gå an å sette opp kasser for tårnfalk i kanten mot åpne enger.
Roar Solheim (26.04.2016)
Linerlehann hakker på vinduene.
Den samme linerla som holdt på i to måneder ifjor er tilbake i år også. Den flyr rundt og hakker på alle vinduene i første og andre etasje, foran, bak og på sidene. Hvorfor gjør den dette istedetfor og finne seg en partner som ville vært mer interresant?
T.O. (09.04.2016)
Svar:
Fuglen ser sitt eget speilbilde, og prøver å jage bort en innbilt konkurrent. Forsøk å dekke til vinduet på utsiden noen dager.
Roar Solheim (26.04.2016)
Fugler som prøver å komme gjennom vindu
I flere dager har vi hatt flere linerler som flyr på vinduene våre. Tre forskjellige fugler på tre steder.
De flyr mot vinduet treffer det med nebbet og prøver igjen 5 til 10 ganger før de flyr og kommer tilbake igjen eller et par minutter. Slik holder de på fra 5 om morgenen til 8 om kvelden.
M. (09.04.2016)
Svar:
Fuglen ser sitt eget speilbilde, og prøver å jage bort en innbilt konkurrent. Forsøk å dekke til vinduet på utsiden noen dager.
Roar Solheim (26.04.2016)
Linerle
Hvordan synger linerlen?
N.N (10.04.2016)
Svar:
Det må du søke etter på nettet for å kunne lytte på selv. Søk på denne siden: http://www.fuglelyder.net/
Roar Solheim (26.04.2016)
Kråker
Hvor gamle kan kråkene bli?
Vi mater de på arbeidsplassen og de har blitt nokså tamme.
R.J. (21.04.2016)
Svar:
Eldste kjente ringmerkede kråke ble litt over 17 år gammel. Omkring 10 år er nok mulig for mange kråker.
Roar Solheim (26.04.2016)
rev som spiser stor stokkand
ikke spørsmål men bekreftelse. Jeg var nettopp vitne til en rev med en stor stokkand i kjeften, pilende gjennom min hage på Bygdøy. En ganske så stor rødrev tror jeg det var.
N.N (22.04.2016)
Svar:
Det er nok normalt at en rødrev vil ta stokkand dersom den får mulighet til det.
Roar Solheim (26.04.2016)
Spørsmål:
Når beg stormåsen og legge egg på helgeland
N.N (20.04.2016)
Svar:
Det er for lokalt til at jeg har oversikt over det, dessverre.
Roar Solheim (26.04.2016)
makreltærne
hva slækt er makreltærne på
M. (14.04.2016)
Svar:
Ternene er i slekt med måkene.
Roar Solheim (26.04.2016)
Hvilken fugl
Er dette en gulerle?
N.N (26.04.2016)
Svar:
Ja, det stemmer.
Roar Solheim (26.04.2016)
Kalott?
hvor på fuglen er kalotten? Vær så snill og svar fort ;)
PS: dette er til en lekse som må leveres i morgen tidlig :(
S.G.K. (26.04.2016)
Svar:
Kalott er toppen av hodet (nesten som en fransk alpelue).
Roar Solheim (26.04.2016)
Tårnseiler-svaler
Hei, går det fint å henge opp kasser til tårnseiler på samme vegg/låve som hekkeplattformer til taksvale? Svaler har hekket der tidligere.
Går de fint ihop? Å henge i nærheten av hverandre?
A. (17.04.2016)
Svar:
Ja, det kan nok gå. Tårnseilerkassene bør henge så høyt som mulig, tror jeg.
Roar Solheim (26.04.2016)
Endring av fugl i 'matetreet' mitt.
Har et tre rett utenfor terrasse/kjøkkenvindu, og følger derfor godt med på fugler som kommer og 'går', her ved fjorden rett syd for Bergen by.
Var med på fugletellingen tidl i år, og meldte da bl.a færre kjøttmeiser. Men nå har jeg svermer av spurv, og disse har jeg ikke sett noe til i treet på flere år! Andre som har registrert det samme?
V. (20.04.2016)
Svar:
Har dessverre ikke noen detaljopplysninger eller rapporter om det du nevner, så det er artig å høre at noen fugler kommer tilbake.
Roar Solheim (26.04.2016)
Kråke
Vi har mange kråker her, men en kråke er koko. Den flyr på vinduet om og om igjen. Det er på akkurat samme plass hver eneste gang. Han flyr med klørne først og gir seg ikke før vi viser oss. Det er snakk om å holde på i timesvis. Det begynnes nesten på klokkeslettet 7 på morgenen. Jeg har prøvd å legge ut plast slanger, men det fungerte bare noen dager. Hva gjør man med en slik kråke? For oss virker det som om den er skadd i hodet, eller er vokst opp i fangenskap et eller annet sted. Hvordan får man den vekk?
H.B. (09.04.2016)
Svar:
Du må prøve å dekke til vinduet en stund slik at kråka ikke kan se sitt eget speilbilde. Da holder den nok opp med dette.
Roar Solheim (26.04.2016)
Spørsmål:
Jeg har som fuglevenn alltid før sesongen skiftet ut gammelt reirmaterialer med nytt . Bruker finhakket kutterflis . Ofte er det gammel skitt , fuktig og det kan ligge igjen døde unger og egg som ikke er klekket . Jeg ser det som viktig å få fjernet ovennevnte , men stiller meg spørsmålet hvor nødvendig det er med nytt . På garasjeveggen har et par Stær inntatt boligen , det første de gjør er å kvitte seg med en del flis. For en god del år siden hengte jeg opp noen kasser for kvinand / laksand . Også der fylte jeg godt opp med flis. Det tok tre år før endene tok kassenene i bruk. Får jeg støtte i min teori om at det kan lukte for ferskt , og at fuglene heller foretrekker teften av brukt ?
Per Beverfjord
N.N (18.04.2016)
Svar:
Det er bare i kasser hvor fuglene selv ikke bygger reir at det er nødvendig med ny flis. I småfuglkasser skal en bare kaste ut gamle reir slik at det ikke blir fuktig og skittent i kassene over tid.
Roar Solheim (26.04.2016)
Unik fuglesang langs kysten av rogaland.
Hei, dette blir vanskelig å forklare og sikkert enda vanskeligere å gi et svar til. Jeg har nå i det siste langs kysten av Egersunds område i Rogaland hørt en veldig rar fuglesang, det er ikke kvitring men en slags tone som går fra høy til lav (Den begynner med det før den kvitrer). Jeg klarer ikke se hvilken fugl som lager denne lyden, men kanskje du, ut i fra den lille informasjonen kan gi meg noen pekepinner til hva slags fugl det kan være? mvh
Å. (17.04.2016)
Svar:
Kan det værer en av piplerkene??
Roar Solheim (26.04.2016)
Kattugle
Vi har hengt opp kattuglekasse, og lurer nå på om den er i bruk. Hvordan ser en at denne er i bruk uten å fysisk sjekke den? Hører stadig sang i området, men dette er alltid et skogholt vel 300 meter fra kassa vår. Betyr det at den har sett seg ut en annen reirplass eller kan den markere et større område rundt kassa vår?
M. (17.04.2016)
Svar:
Du må nok titte inn i kassa for å se om det er egg der. Hvis ugla har startet å ruge, vil den fly ut dersom du skraper på trestammen.
Roar Solheim (26.04.2016)
bygging av rede på hus
hva betyr det når skjæra bygger rede på husveggen
N.N (17.04.2016)
Svar:
Bare at det finnes et godt fundament der slik at de kan få det til.....
Roar Solheim (26.04.2016)
Mulig å si hvilken fugl katten har spist?
Hei! Etter noen dager borte kom jeg hjem til en liten samling fuglefjær på stuegulvet. Jeg har to store katter og katteluke, så årsaken er ganske innlysende. Av nysgjerrighet prøvde jeg å finne ut hvilken fugleart fjærene kunne tilhøre, men det var litt for mange muligheter. Har dere noe mer hell? Bosted er Lier om det hjelper.
K.H. (15.04.2016)
Svar:
Dette er fjær fra en korsnebb hann.
Roar Solheim (26.04.2016)
Hvilken fugl?
Heisann! Det er nok vanskelig å si hvilken fugl dette er i forhold til bildet, men dere har ikke noe sjans for hva det kan være. Lang stjert, stor som ei due, satt over en stor granskog. Kunne ligne på en falk/dvergfalk.
N.N (17.04.2016)
Svar:
Dette bildet er helt riktig av for dårlig kvalitet til at fuglen kan artsbestemmes, dessverre.
Roar Solheim (26.04.2016)