Spør en ornitolog
Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.
Still et nytt spørsmålBesvarte spørsmål
Alle / fugleforing / trekkfugler / fuglekasser / sjeldne fugler og identifikasjon / økologi og atferd / sykdom og skader / ringmerker / spor og sportegn / diverse
Viser 18 746 til 18 795 av totalt 50 009 spørsmål «forrige neste»
Jaktfalk
Hvordan jakter jaktfalken? Trenger det til en skoleoppgave:)
A. (13.03.2020)
Svar:
Skoleoppgaver må du lese om på nettet selv. Kort så er jaktfalken primært en fuglejeger.
Roar Solheim (13.03.2020)
Gjess
Har et par dager observert flokker av gjess som flyr i formasjon. Vet ikke hva slags gås, men ser de lange halsene. Trodde gåsen var trekkfugl, kan det våre riktig at den er tilbake i Norge rundt 12. mars?
M. (12.03.2020)
Svar:
Umulig å si hva du ser. Det kan til og med være skarver på trekk. I tillegg sier du ikke noe om HVOR i Norge dette er....
Roar Solheim (12.03.2020)
Spørsmål:
Hva er dette, gråsisik eller polarsisik ?
P.I.P. (12.03.2020)
Svar:
Dette KAN være en polarsisik fordi den ser ut til å være svært hvit på overgumpen, men det er ikke lett å si sikkert.
Roar Solheim (12.03.2020)
Massedød på grønnsisik på Slitu og Ntitedal.
Vi har i den siste tiden hatt mange grønn og gråsisik på foringsplassen. Vi har da sett at det har vert mange grønnsisik i dårlig forfatning. noen hår ligget døde på bakken. I Nittedal blir det funnet mange døde fugler i skogen. Er det noen som kjenner til årsaken?
K.W. (12.03.2020)
Svar:
Det KAN være salmonella, men for å kunne si noe sikkert må fuglene undersøkes av veterinærmyndighet.
Roar Solheim (12.03.2020)
Trekkfugler til Nord Norge
Jeg har observert at fiskemåke har ankommet Tromsø i år. Er det slik at pga den milde vinteren, så er fuglene ekstra tidlig ute i år?
D.S. (12.03.2020)
Svar:
Vanskelig å si. Er du sikker på at det ikke dreier seg om krykkjer? De ligner hverandre mye.
Roar Solheim (12.03.2020)
Fuglereir under takstein
Har dere erfaringer med å lage fuglekasser under takstein.
Jeg ser at noen kjøtmeis og noen spurv flyr under taksteinene for å sove men lager ikke reir der.
N.N (12.03.2020)
Svar:
Nei. Har ikke hørt om noen som har gjort dette, men det finnes takstein som er utformet slik at de har inngang til et rugekammer.
Roar Solheim (12.03.2020)
Spørsmål:
Hvilken fugleart tilhører denne fjæren fra??
O.F.M. (12.03.2020)
Svar:
Fjær fra (stor)spove.
Roar Solheim (12.03.2020)
Koronavirus
Vil dette jævla coronahysteriet påvike fuglelivet?
H.T. (12.03.2020)
Svar:
Dessverre meget vanskelig å forutsi.....
Roar Solheim (12.03.2020)
Orreleik
De gropene med (rød urin/blod?)og avføring som er på/nå utenfor spillplassen,er det etter orrhønene? Har en gapahuk ved ei spillmyr, men overnatta der påsketider,aldri ihønuka. I 2018 16/4,7 haner,1 høne.2019 25/4,5 haner 0 høner. Var innom i går, da var det ei fersk "grop" midt på plassen. I år tenkte jeg å få med hønuka, kan du anbefale en dato? (har vært lite storfugl å se i vinter i nærheten.
S.H.7.H. (12.03.2020)
Svar:
Dessverre umulig å si hva det er uten foto av det du spør om.
Roar Solheim (12.03.2020)
Spørsmål:
Grodd, knekt bein hos fugl. Er det fortsatt smertefullt?
N.N (12.03.2020)
Svar:
Umulig å si, dessverre. Hvordan fugler oppfatter smerte, vet vi dessverre lite om.
Roar Solheim (12.03.2020)
And
Hei!
Hva slags and kan dette være?
Kato
N.N (12.03.2020)
Svar:
Dette er en ærfugl hann.
Roar Solheim (12.03.2020)
Mobbet høne
Jeg fikk en kylling fri for fjær på ryggen og veldig redd. Jeg har den sammen med mine høner som går fint. Den har og brukket fot, og halter når den må bevege seg. Jeg får nå lov å klappe den og gi mais fra hånden min. Er det dyreplageri, bør den avlives? Jeg er så god venn med den nå,men vil at den skal ha det bra.
E.M.S. (12.03.2020)
Svar:
Hvis fuglen spiser og ser ut til å klare seg skal du ikke ta livet av den. Men det KAN hende at den bør være isolert fra de andre hønene inntil beinet er grodd, spesielt hvis de andre hakker på den.
Roar Solheim (12.03.2020)
Fuglekassebygging
Hei,
Jeg vurderer å foreslå fuglekassebygging som en aktivitet på årlig dugnad i vår hyttevelforening. Det jeg lurer på er hvordan jeg får oversikt over hvilke fuglearter vi har i nærområdet som ville benyttet seg av kassene, om det er hensiktsmessig og videre retningslinjer på utforming av kassene tilegnet riktig art i området samt plassering av disse.
L.D. (11.03.2020)
Svar:
Hvis du ber om råd, må du faktisk fortelle hvor i landet dette er (!).
Roar Solheim (12.03.2020)
Fugletårn- Lovlig?
Heihei!
Vi holder på å gjøre et mulighetsstudie i et tverrfaglig prosjekt på ingeniørstuidet vårt av Tjøsvollvatnet(Årka, Karsund kommune). Vannet ligger i et naturreservat. Rikt dyre og fulgeliv(hekkefugler, rødlistet arter).
Her har vi ønske om kanskje oppsette et fulgetårn/kikketårn for å kunne se på fuglelivet.
Lurte derfor om dere hadde vet hvor vi kan finne informasjon om retningslinjer tilknyttet dette? Har dere kanskje også en oversikt over hvor det finnes fugletårn i Norge? Vi ønsker ikke at det skal påvirke fuglelivet i en negativ forstand.
Takk på forhånd!
mvh Anne Louise
A.L. (11.03.2020)
Svar:
Har dessverre ikke noen sentral oversikt, selv om jeg har hatt planer om å skrive om dette i mange år. Fugletårn er nemlig IKKE noen god løsning, fordi det bare tillater oss fuglefolk å se fuglene på avstand når vi har teleskop tilgjengelig. For allmenheten er det mye bedre med et skjul nært vann og nede ved vannflaten, slik at folk kan se fuglene UTEN å måtte ha kikkert og teleskop. Slike skjul finnes det mange av i Sverige, men nesten ingen av i Norge. Her er dessverre mange bygget som arkitektoniske "prakt"bygg til sterk overprising, og helt uhensiktsmessige i forhold til hva de bør kunne brukes til!
Roar Solheim (11.03.2020)
Fôring med solsikkefrø
Hei,
Ekko på NRK P2 hadde spørretime om miljøgifter den 3.mars, der de fortalte at solsikkefrø inneholder kadmium.
Da ble jeg alvorlig bekymret for fuglene, som vi fôrer med mengder av solsikkefrø.
Hva vet/tenker dere om dette?
K.H. (11.03.2020)
Svar:
Tror ikke dette er alvorlig for fuglene, siden vi heller ikke rammes av kadmium (etter det vi hører om i alle fall), når vi bruker solsikkekjerner eller solsikkeolje.
Roar Solheim (11.03.2020)
Klarer ikke identifisere denne med fuglebok
Reddet akkurat en ugle fra pipa, men finner den ikke i fugleboken... Den var veldig brun og kattuglen i boken er så lys, så tror ikke det er kattugle. Omeråde: Maura i Nannestad.
F.K. (11.03.2020)
Svar:
Dette er en kattugle. Gratulerer med bergingsaksjonen.
Roar Solheim (11.03.2020)
Hva slags fjær er dette?
Hei.
På tur med barnehagen fant vi disse fjærene. Det har tydeligvis vært en stor fugl. Noen av fjærene hadde rester av rødt kjøtt på seg. Nå lurer vi på hva slags fugl dette kan ha vært, og evt hvem som tar så store fugler? Fjærene er funnet ganske sentrumsnært i Trondheim, i et lite skogholt der de ikke finnes mye dyreliv utenom fugler.
V.M. (11.03.2020)
Svar:
Her er det en kattugle som har blitt mat for en annen rovfugl, kanskje hønsehauk.
Roar Solheim (11.03.2020)
Spørsmål:
Venninnen min fikk øye på denne anden da hun gikk tur. Hvilken and er det?
N.N (11.03.2020)
Svar:
Dette er en brunnakke hann.
Roar Solheim (11.03.2020)
Svalereder på hytta
Hei, på hytta er vi plaget av mygg og knott. Hytta er ved en innsjø, og det er endel myr i nærheten. Vi vurderer derfor å sette opp reder for taksvaler oppunder mønet. Vet at det har vært svaler der for lenge siden.
Hvor bør jeg plassere redene?
Hvor tett og hvor mange?
På solsiden eller i skyggen?
Når bør de settes opp?
Det var mange spørsmål, men jeg er litt grønn på dette.
V.N. (10.03.2020)
Svar:
Her har jeg dessverre ingen fasit, her må du bare prøve deg fram. Du kan prøve å henge på sørsiden, men vet ikke om dette er avgjørende.
Roar Solheim (10.03.2020)
Forts hakkespett ødelegger huset
Da jeg kom hjem fra jobb i dag så jeg spetten for første gang. En flaggspett. Den sitter nøyaktig der den har laget hullet. Hva tror du skjer hvis vi monterer en flaggspett-etterligning der? Går den løs et annet sted på veggen eller vil den forsvinne herfra? Hva med netting eller CD-plater?Kan den ha et reir der inne? Kan ikke forstå det siden det er et stort åpent hulrom der/en «kasse» over overbygget terrasse.
?. (10.03.2020)
Svar:
Den lager ikke reir på et slikt sted. Du KAN prøve å dekke til med netting, men dessverre ingen garanti for at du får den til å holde seg vekk.
Roar Solheim (10.03.2020)
Hakkespett ødelegger huset
Hei. Flyttet inn i nytt hus for 1,5 år siden. Det første året hadde vi ingen utfordringer med hakkespett. Det ble byttet noen kledningsbord i oktober. Nesten umiddelbart etter at snekkerne pakket sammen stillas kom det en hakkespett som hakket hull i ytterkledningen (helt øverst på veggen, mot et hjørne). Det kan se ut som at den muligens har forsøkt seg på flere hjørner også, men at den preferer dette ene hjørnet. Det er et hulrom bak denne veggen (overbygg) for terrassen der. Vi gjorde så ingenting før vi utbedret skaden i februar. Like etter hørte vi at hakkespetten var utenfor og monterte en stor skremmeugle på veggen i nærheten av stedet hvor hakkespetten hadde hakket i oktober. Uglen har tydeligvis ikke skremt hakkespetten. Nå har den vært innom på nytt og laget hull på nøyaktig samme sted. Hva gjør vi? Vi har aldri sett hakkespetten foruten den ene gangen hvor vi skremte den vekk og fant ut at vi måtte sette opp en ugle.
E. (10.03.2020)
Svar:
Det er ikke lett å finne gode løsninger på dette problemet. Jeg mistenker at spetter oppfatter ressonnans fra hulrom bak panelbordene som i deres hode betyr at det bør være billelarver å finne der. Derfor fortsetter de å hakke selv om de ikke finner noe, for de har ingen mulighet til å forstå at et signal kan forekomme uten at maten finnes. Det har blitt hevdet at spettene ikke hakker på blå vegger, men jeg har dessverre ikke noen dokumenterte belegg for at dette er riktig.
Roar Solheim (10.03.2020)
ugler i boligfelt
Hei,
Vi har i flere år hatt besøk av ugler i noen trær inne i boligfeltet hvor vi bor på Bremsnes, Averøy. Det hadde vært flott å få artsbestemt hvilken type ugle det er ?
R.J.G. (10.03.2020)
Svar:
Dette er en kattugle hann som roper.
Roar Solheim (10.03.2020)
???
Hvor ligger musklene til fuglen, JEG TRENEGR Å VITE DET NÅÅÅÅÅÅ
?. (10.03.2020)
Svar:
Høres ut som en skoleoppgave, og det må du lese om på nettet selv.
Roar Solheim (10.03.2020)
Traner i farta
Observerte 4 traner innover Trondheimsfjorden i dag morges. ( 09.03).Så tidlig har jeg aldri sett tranene på trekk i Trøndelag.
B.A.S. (09.03.2020)
Svar:
Interessant.
Roar Solheim (09.03.2020)
Trekkfugl
Hei, hvordan vet trekkfuglene at det er tidlig vår i Norge og starter trekket?
K.H. (09.03.2020)
Svar:
Det vet bare de som er såkalte snøflyktere, dvs de som overvintrer i nord-Europa. Tropefugler som linerle, låvesvale og fluesnappere vet ikke dette, og påvirkes ikke av snøfrie vintre.
Roar Solheim (09.03.2020)
Kongeørn
Er dette en kongeørn og er det mulig å si noe om alder?
Normalt er det Havørn jeg ser, men denne hadde litt smalere stjert så jeg ble litt usikker. Saudafjorden 07.03.2020
S.M. (09.03.2020)
Svar:
Dette er en havørn, en ung fugl, men ikke sikker på om den er klekket i 2019 eller kanskje i 2018.
Roar Solheim (09.03.2020)
Kattugle
Hei!
Har hengt opp ei kattuglekasse og er spent på om det blir hekking der. Har hørt kattugla synge omtrent 300 meter unna kassa, og jeg lurer på om kattugla synger så langt i fra kassa/reirhull? Altså om det kan være at denne ugla jeg hører kan synge for nettopp den kassa, eller om den da ville vært nærmere kassa.
Takk på forhånd
A. (09.03.2020)
Svar:
300 m er ganske langt unna, så det er godt mulig at denne ugla har en annen reirplass, men dessverre umulig å vite sikkert. Du må bare følge med.
Roar Solheim (09.03.2020)
Spurveugle
Er det tida for og lokke på spurveugla nå?
T.G. (09.03.2020)
Svar:
Du kan absolutt prøve kort etter solnedgang nå.
Roar Solheim (09.03.2020)
perleugle eller kattugle!?
Idag måtte vi redde ut en ugle som hadde falt ned i pipa.
Den kom seg ut og var ganske sotete, men fløy rast rett inn i skogen da den kom ut.
Jeg tror det kan være en perleugle for den var ikke veldig stor. Er det mulighet til å se hva det er etter bildene??
S.M. (08.03.2020)
Svar:
Dette er en kattugle. Bra dere fikk reddet den.
Roar Solheim (08.03.2020)
yngelpleie - løvsanger
Hei, kan de sei noko om yngelpleie hjå løvsongaren/spurvefuglar generelt?
Eg lurar også på tilpassingar til f eks leveområde i forhold til formeiringa?
A.L.T.V. (08.03.2020)
Svar:
Dette er et typisk utredningsspørsmål som vi okke kan besvare her. Dette må du søke etter og lese om selv.
Roar Solheim (08.03.2020)
Hvor høyt ?
Da jeg startet sette ut fuglekasser i litt større format for tyve år siden , bar jeg med meg en stige for å komme såpass høyt med kassene at de ikke var oppnåelige for folk med uærlige hensikter. Denne stigen ble heller slitsom etter hvert , og jeg senket kassene til " mannshøyde " for å lette jobben med å inspisere. Det har funket utmerket . Dette gjelder i all hovedsak småfugler. Nå har jeg noen kvinandkasser , der bærer jeg med meg en stige på tre meter og plassert kassene i den høyden. Også funket bra. Jeg har lagd noen flere som jeg tenker plassere med det første .. Men så kommer spørsmålet : Vil det funke for kvinendene om jeg henger opp de i mannshøyde for derved slippe å drasse rundt med stige ?
Med hilsen Per Beverfjord , Tingvoll
N.N (08.03.2020)
Svar:
Kvinender kan hekke i kasser som bare henger ca 2 m over bakken.
Roar Solheim (08.03.2020)
Hvilken fugl er dette
Har en besøkende i hagen som jeg best kan beskrive som en svarttrost med hvit lue. Vet dere hvem dette er?
N.N (08.03.2020)
Svar:
Dette ER en svarttrost med enkelte hvite fjær, en tilstand som er ganske vanlig å se hos mange troster.
Roar Solheim (08.03.2020)
Ta vekk fuglebrettet
NRK melder om at det er et salmonellautbrudd hos småfugl. https://www.nrk.no/innlandet/flere-katter-med-salmonella-og-utbrudd-av-smafuglsalmonellose-1.14926965
Det anbefales å fjerne fuglebrettet og ta en pause i fòringen over flere uker.
Er det nødvendig?
Gjelder dette hele landet og er det tiltak vi kan gjøre?
(Det er stort sett meiser og spurver ved foringsplassen her)
S.I.T. (07.03.2020)
Svar:
Kan dessverre ikke gi deg svar her, for jeg har ingen fasit.
Roar Solheim (07.03.2020)
Kjernebiter?
I veke 8 i 2020 fikk jeg en uventa gjest på fuglebrettet. Har hatt hytte på Vindheim( ikke så langt fra Haukedalsvannet i tidligere Gaular kommune, nå Sunnfjord) i ca. 15 år, men første gang jeg har observert denne artige fuglen. Observert på ca. 520 m.o.h. Er dette en hann og er den vanlig i fjellet?
O.N.G. (07.03.2020)
Svar:
Ja, dette er en kjernebiter hann. Det er ikke en fugl du skulle forvente å finne der du har sett den, men kjernebiteren har økt kraftig i utbredelse og forekomst de senere årene.
Roar Solheim (07.03.2020)
Hvilken fugl er dette?
Hei, jeg har sett en fugl i området men skjønner ikke hvilken fugl det er jeg har søkt og søkt og det irriterer meg. Så Hahah jeg håper å få svar så jeg slipper og lure! Den er svart og brun og har en hvit stripe og hvit stjert som den går å beveger på hele tiden. Så har den store bein slik som en høne har. Setter pris på svar. Takk på forhånd!
L.M. (07.03.2020)
Svar:
Dette er en sivhøne.
Roar Solheim (07.03.2020)
Nøtteskrike
Den siste uka har det vært store flokker av fargerike fugler her .Tror det er nøtteskriker . Kvittrer voldsomt og blåser seg opp . Reiser fjøra på hodet også. Tre ganger så store som Dompapp. Tønsberg Kommune på landet.
B.H. (07.03.2020)
Svar:
Interessant. Kan ikke vurdere art uten bilde.
Roar Solheim (07.03.2020)
Rensing av fuglekasser
Det skal være viktig å rense fuglekassene, slik at de fremstår som tomme før årets sesong. – Hvorfor er det slik?
P. (07.03.2020)
Svar:
Fordi mange fugler renser ikke ut gammelt reirmateriale, og da fylles kassene opp.
Roar Solheim (07.03.2020)
Hvilken fugl
Hvilken fugl er dette? Den er svart og brun med en hvit stripe og stjert. Setter pris på svar takk på forskudd
L. (07.03.2020)
Svar:
Dette er en sivhøne.
Roar Solheim (07.03.2020)
Ukjent sanger?
Hei jeg lurer på hva slags fugl det er. Tror d er en sanger? Ca like liten som en blåmeis. Er litt hissigere en den. Holder til i Ringsaker på Nes i Hedmark
N.N (07.03.2020)
Svar:
Dette er en grønnsisik.
Roar Solheim (07.03.2020)
Legger fuglene reir på hustak, hovedsaklig mot sør?
Har nettopp lagt nytt tak på huset, i september, og måtte renske først for mange fuglereir.
Setter nå opp «sperrer» på undersiden av nederste takstein. Er det slik at fuglene foretrekker tak mot sør, hvor det garantert er varmere gjennomsnitts temperatur, sammenlignet med taket mot nord?
Hvis det er tilfellet, venter jeg med å gjøre tilsvarende mot nord.
M.M. (06.03.2020)
Svar:
Har dessverre ikke noen data på dette. Det kan sikkert variere både med fugleart og hva slags materiale som taket er dekket med (noe kan bli passe varmt, annet FOR varmt).
Roar Solheim (06.03.2020)
Hvilken fugl er dette?
Hei!
De siste dagene har det kommet en fugl utenfor huset vårt. Den setter seg alltid i samme tre på samme plass, og selv om det er lyder rundt den, tar det lang tid før den rører på seg. Den kommer bare når det begynner å bli mørkt ute og da blir den som oftest værende en stund. Ser ut til å like seg for seg selv. Er dette en vanlig fugl? Hvilken type kan det være? Vanskelig å se på bilde jeg tok, men kan det være en ugleunge?
H. (06.03.2020)
Svar:
Bildet er dessverre veldig dårlig. Det kunne også ha hjulpet om du sa hvor dette var i landet. Det er vanskelig å vurdere størrelsen, men det KAN være en lappugle.
Roar Solheim (06.03.2020)
Er dette en toppdykker?
Jeg så denne i Sandvika idag og lurer på hva slags fugl det er. Jeg har aldri sett den tidligere. En venn mente det var en toppdykker, men jeg kan ikke se at den har noe rustrødt i ansiktet.
W.H. (05.03.2020)
Svar:
Nei, dette er en storskarv.
Roar Solheim (05.03.2020)
Fjærløst hode på en meisefugl.
Denne meisen skremte meg skikkelig i dag. Jeg så den kun et par gnger. Stakkar, kan den overleve i denne tilstanden? Kan dden smitte andre fugler? Det er første gang jeg ser en fugl i en sånn tilstand. Jeg vil så gjerne vite mer om hva det dreier seg om?
B.F.B. (05.03.2020)
Svar:
Jeg vet dessverre ikke hva som kan være i veien med denne blåmeisen. Det KAN tenkes at den klarer seg og får nye fjær, men det er ikke godt å vite sikkert.
Roar Solheim (05.03.2020)
Lappugle sett 4.mars 2020
Hei,
Vi er rimelig sikre på at vi så en Lappugle i går (ca 17:30) på vei fra Sandermosen stasjon. Vi fikk ikke tatt bilde da vi ikke hadde med telfoner, men vi var bare 4-5 meter fra den. Den var meget stor og på bilder og beskrivelser har vi kommet til at det må være en lappugle. Den fløy rolig avsted, med et imponerende vingespenn (lydløst).
Er det noen som er interessert i denne registreringen siden Lappugal ikke ofte kan sees.
Vh Dag
D.F. (05.03.2020)
Svar:
Dette er nok riktig, da det har blitt sett 3-5 forskjellige lappugler i Maridalen nå i vinter.
Roar Solheim (05.03.2020)
Hønsehauk
Kan hønsehauk frakte høner
T.H. (05.03.2020)
Svar:
Det kommer an på om det er en hann eller hunn hønsehauk, og størrelsen på ei høne. Høner finnes i mange ulike raser og størrelser, og de største (vanlige hvite eller brune høner) er nok for tunge til at en hauk vil klare å lette med den. En dverghøne vil den nok klare å fly av sted med.
Roar Solheim (05.03.2020)
Rød hatt og rosa bryst
Hvilken fugl er dette?
K.B. (05.03.2020)
Svar:
Dette er en voksen hann gråsisik.
Roar Solheim (05.03.2020)
Sisik
Mulig å antyde alder ? Et et par stk som er større og rødere på brystet
J.H.W. (05.03.2020)
Svar:
Ser ut som en voksen hann.
Roar Solheim (05.03.2020)
Nebb vadefugler
Spørsmål om nebb på vadefugler. Jeg har alltid trodd at fugler har stive nebb. Spesielt nyttig for hakkespetter. fredag 28 mars observert jeg Fjæreplytt på nært hold, og la merke til at de kan flekse med ytre del av nebbet. Dette er nok nyttig, når de føler seg fram i mudder og blant stein. Jeg har sett nebbet på en død rugde en gang, som hadde et ledd ytterst på nebbet. Antok at det var skadet, men nå må jeg kanskje tenke om igjen? Finner ikke noe om det i bøkene mine. Fjæreplytt er jo calidris familien. Hva med tringa eller andre vadere?
B.R. (05.03.2020)
Svar:
Helt riktig observert. Vadere har fleksibel ytre del av nebbet (ikke leddet, men de klarer likevel å bøye det). Ellers er overnebbet hengslet mot kraniet hos alle fugler, slik at de fleste også kan bevege overnebbet svakt oppover.
Roar Solheim (05.03.2020)
Sisiker flyr i vinduet
Vi er så heldige å ha fått flokker med grønn- og gråsisiker denne vinteren. Det er veldig koselig! Men de flyr noen inn i vinduer og husvegger mange ganger hver dag, flere slår seg skikkelig.
Har prøvd å trekke for gardinene og henge opp lys og gjenstander på utsiden av vinduet, men det hjelper ingenting. Har også satt opp flere matere, men da kom det flere fugler, så det ble egentlig bare verre. Hva kan jeg gjøre for å forhindre at de skader seg?
J. (04.03.2020)
Svar:
Hvis du skal være sikker på at de ikke flyr mot vinduet, må du egentlig henge noe på utsiden som dekker vinduet bedre, strimler med tøy, sølvpapir eller annet som kan forhindre fuglene å fly mot vinduet.
Roar Solheim (04.03.2020)
mye grønnsisik
en stor flokk 50-60 grønnsisik i et oreholt i dag, virka veldig sultne. kan det tyde på en flokk som nettopp er kommet tilbake,eller opptrer de i store flokker også om de overvintrer?
O.B.H. (04.03.2020)
Svar:
Grønnfink streifer omkring, så dessverre umulig å besvare.
Roar Solheim (04.03.2020)