Spør en ornitolog
Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.
Still et nytt spørsmålBesvarte spørsmål
Alle / fugleforing / trekkfugler / fuglekasser / sjeldne fugler og identifikasjon / økologi og atferd / sykdom og skader / ringmerker / spor og sportegn / diverse
Viser 14 508 til 14 557 av totalt 49 926 spørsmål «forrige neste»
Kva fugl ?
Satt i toppen av høgt grantre. Angedalen v Ramstad i Førde. 300 m o h.
Snø pluss 3 gr.
Ingen lyd. Vært ikkje skremt då eg gjekk under/ forbi.
G.G. (16.02.2021)
Svar:
Dette er ei haukugle.
Roar Solheim (16.02.2021)
Ny fugl i hagen
Svært liten, mindre enn blåmeis. Svart over det hele, muligens et mørkt rødskjær over brystet. langt spisst nebb. hoppet forsiktig rundt og fant liit mat under epletreet mens de andre, vanlige fuglene forsynte seg av frø osv oppe i treet. Minte litt om gjerdesmett - men både lenger nebb og helt annen farge?
A.T. (16.02.2021)
Svar:
Dette høres mest ut som en rødstrupe.
Roar Solheim (16.02.2021)
Flaggspett med spiskammers
vi har stadig besøk av en flaggspett på fuglebrettet og den forsyner seg og flyr et par meter bort til stammen på frukttreet og lagrer mat i barken. I blant kommer meiser og finner spiskammerset. Trodde flaggspetten helst lagret mat på sommer høst - men instinktet er kanskje like sterkt om vinteren?
O.B.P. (16.02.2021)
Svar:
Ja, men vanligvis lagrer den ikke mat på denne måten.
Roar Solheim (16.02.2021)
Blåmeis
Forrige år opplevde jeg et Blåmeispar som lagde reir i Bilmotoren,(ble etter hver oppdaget, og fjernet,) Kan dette paret finne på å gjøre det i år også(lignet litt i dag også)
E.E. (16.02.2021)
Svar:
Forhåpentligvis ikke, siden fjorårets hekking ble mislykket.
Roar Solheim (16.02.2021)
Grønnfink
Hei, bor sentralt i Oslo og forer med solsikkefrø, meiseboller og nøtter. Ifjor så jeg mye grønnfink (og kanskje en og annen grønnsisik) . I år har jeg kun sett EN, og den lå dessverre død foran stuevinduet, tror den må ha krasjet i vinduet. Hvorfor er det så lite av disse i år? Så dem ikke før kuldeperioden vi er i heller.
H. (16.02.2021)
Svar:
Det er det dessverre vanskelig å vite årsaken til. Andre har grønnfink på besøk.
Roar Solheim (16.02.2021)
Spørsmål:
Langt nebb og farger som en hauk
G.O. (15.02.2021)
Svar:
Rugde.
Roar Solheim (15.02.2021)
Hva er forskjellen mellom drepe og alive?
Jeg lurer på hvorfor drepe er et "styggere" ord
enn avlive? Jeg vil grunnen til at folk mener at avlive er penere enn drepe? For eksempel
-Beklager, men vi må desverre drepe hunden din til grunn for livsvarig skader.
-Beklager, men vi må desverre avlive hunden din til grunn for livsvarig skader.
Hva er hovedgrunnen til at Drepe er "Styggere" enn Avlive. Har det noe med vokalene til Drepe som i d"rep"e rep høres ikke rolig ut pga r og p er at vokalene har en press på bokstaven som utgir en slem/sinna følelse til "personen" den prater med. Mens avlive for oss til å føle roligere ved bruk av beroligende lyder av en rolig lyd som gjør oss roligere. Men resultatet av det vi gjør er det samme. Begge ender hekt likt alt kommer originalt fra Drepe men folk flest vil framgå som "moderne" nå til dags.
Jeg vil vite grunnen til at de fleste mener Avlive er finere en Drepe.
A.D.Y. (15.02.2021)
Svar:
Dette er et interessant spørsmål, men ett filosofisk sådan som dette ikke er rette forum å ta opp i. Du kan også spørre hvorfor vi ikke sier at vi myrder alle husdyrene som blir mat?
Roar Solheim (15.02.2021)
Ukjent fugl i Sandvedparken
Hei!
Vedlagte bilder viser en fugl som ble observert i Sandvedparken i Sandnes fredag 12. februar. Sandvedparken er et parkmessig opparbeidet bekkedrag som strekker seg fra Stokkelandsvannet og nordover mot Sandnes sentrum.
Jeg har bladd i Carl-Fredrik Lundevalls "Fuglene våre" men har foreløpig ikke klart å identifisere fuglen.
Kan Norsk ornitolgoisk forening hjelpe meg?
A.H. (15.02.2021)
Svar:
Dette er en storskarv.
Roar Solheim (15.02.2021)
Død brun fugl
Uten hode. Ca 20 cm kropp. Vanlige klør. Hvit del på vingen. Ikke tynn/utsultet. Lysere under magen.
N.N (15.02.2021)
Svar:
And, men vanskelug å se godt hvilken. Bilde av underside og føtter hadde hjulpet.
Roar Solheim (15.02.2021)
Modige rødstruper
Opplevde her om dagen at en rødstrupe kom helt inntil meg selv da jeg bøyde meg ned og holdt fram hånda. Den var da 5-6 cm fra hånda mi. Den syntes ikke å være redd eller skeptisk på noen måte. Nå er vel sånn oppførsel typisk for rødstrupa, men hvorfor er det sånn? Sov de i trusseltimen på fugleskolen?
M.E. (15.02.2021)
Svar:
Nei. For rødstrupe og svarttrost er vi funksjonelle villsvin! Begge fugler er tilpasset å lete etter småkryp dergrisene roter opp skogbunnen. Vi har overtatt den rollen i Europa! Fugler forbinder raskt oss mennesker med mat hvis de blir foret.
Roar Solheim (15.02.2021)
Måkens adferd - kan den tolkes?
Hei. Kan måkens adferd si noe om værmeldinga? Når måken flyr høyt? Når måken setter seg i bakken? Når måkene samles på skjær og sitter i klynger? Hva kan man se av måkens adferd?
G.S. (15.02.2021)
Svar:
Nei, det har vi ikke noe som tilsier.
Roar Solheim (15.02.2021)
Stor fugl på vegglifjell
En stor fugl svevde over hytta og slo seg ned i en topp i nærheten. Hva slags fugl er det? Hytta vår ligger på 900 moh
V. (15.02.2021)
Svar:
Bildet er ei kråke.
Roar Solheim (15.02.2021)
Matfett til småfuglene
Vi har kokt berlinerboller av helt vanlig hvetebolledeig i matfett. Tenkte å lage fuglemat av det som er igjen av matfettet, men lurer på om det går bra når det var litt salt i bolledeigen.
E.P.Ø. (15.02.2021)
Svar:
Det er trolig så lite at det bør gå bra.
Roar Solheim (15.02.2021)
Ugle i pipa
På nabohusets pipe sitter en ugle, som stadig blir angrepet av skjærer og kråker. Når de blir for nærgående gjemmer uglen seg i pipa. Dette har pågått noen timer. Vedlegge bilde som ved forstørrelse viser en brungul ugle.
Dette er vel litt uvanlig?
Kanskje den ventet med å fly til mørket faller på?
A.G. (15.02.2021)
Svar:
Ser ut til å være kattugle. Hvis den ikke er utsultet og svekket, flyr den trolig videre når det blir mørkt.
Roar Solheim (15.02.2021)
Havørn
Hei
Hvor vanlig er det at Havørn jakter i flokk? I helga så angrep 5 havørner en ærfulgl samtidig. De tvang Ærfuglen til å dukke gang på gang ved at hver havørn angrep koordinert i rekkefølge. Tilslutt så fikk de tak i ærfuglen ved at de enten druknet den eller slet den ut. Dette har jeg aldri sett før.
M.A. (15.02.2021)
Svar:
Det kan nok skje. Har selv sett to vandrefalk som ikke var et par jakte på den samme kaia over vann. Kun EN fikk tak i den, men mistet den til slutt - da overtok måkene!
Roar Solheim (15.02.2021)
Foringsautomaten tømmes raskt - TIPS
Hei. Takk for fint og inspirerende nettsted😊👍
Ser at flere rapporterer dette fenomenet. Jeg opplever det samme. Bruker Villfuglblanding 20 kg sekk fra Neson Garden kjøpt på Felleskjøpet. Den inneholder også jordnøtter, og etter gransking av det de kaster ut av automaten, ser det ut som at det eneste de ikke kaster ut er jordnøttene. Det det blir en enorm sløsing. Min løsning ble å montere et stort brett ( med litt helling for å vannavrenning) rett under automaten ( se vedlgt bilde). Nå fanger jeg opp det aller meste av det som kadtes ut, og kunne legge tilbake utkastet som så ok ut tilbake i den tomme auromaten som da ble 3/4 full! Men etter å ha lest Fuglevennens svar til andre, er det kanskje enda bedre å bytte til bare ett frøslag i den store automaten? Da lurer jeg samtidig på: En får kjøpt solsikkefrø med og uten skal (Biltema) Uten skall. Hva er best/riktigst å bruke i automaten? Mvh RolfBL
R.B.L. (15.02.2021)
Svar:
Begge går. Forer du med skall blir det en del skallrester i hagen. Hvis du ikke ønsker det, kan du bruke skallfrie solsikkekjerner.
Roar Solheim (15.02.2021)
Foring av kråker
Vi ønsker å fore kråker da disse skremmer bort rovfugl fra hønene.
Vi bor på ett sted med mye måker
Kan man lage en fôringsplass hvor kråkene får tak i maten uten at måkene kommer til?
T. (15.02.2021)
Svar:
Det tror jeg er vanskelig.
Roar Solheim (15.02.2021)
Svane enker
Når den ene dør i et svanepar, sørger den andre? Finner den seg ny partner? Om den sørger resten av livet, dør den ofte selv fortere enn om den ikke hadde hatt partner? Syns dette er veldig interresante spørsmål
O.N. (15.02.2021)
Svar:
De finner etter hvert ny make. Men fugler som holder sammen i par kan kanskje også ha sorgreaksjoner.
Roar Solheim (15.02.2021)
Orreleik
Hei. Hvor i Bergens området kan vi høre orreleik til våren!
B.R. (14.02.2021)
Svar:
Det vet dessverre ikke jeg sentralt, men orrfugl kan du høre på (minst) 1 km hold, så de kan du lytte deg fram til om morgenen. Myrer er spillplasser.
Roar Solheim (15.02.2021)
Småfugl i Vardø.
Min datter har lyst til å henge opp fuglekasser i Vardø( flyttet dit). Tenker på fugl som meis, finnes de Vardø?
Mvh Marit, lommedalen
N.N (15.02.2021)
Svar:
Gå inn på NOF siden birdlife.no og finn Finnmark under fylkesavdelinger. Da finner du kontaktpersoner som er lokalkjent og kan gi deg best svar.
Roar Solheim (15.02.2021)
Spor av vinger i snøen
Hei, disse vingesporene er utenfor hytta vår på Ål, den ligger i skogsterreng på 850 moh, Kan dere se hvordan fugl som har vært på besøk?
E.T. (14.02.2021)
Svar:
Vanskelig, men trolig kråkefugl. Kanskje lavskrike.
Roar Solheim (14.02.2021)
Spurvehauk eller Hønsehauk
Hei. Møtte på denne langs kysten på Fosen i Trøndelag. Er det en Spurvehauk eller Hønsehauk?
Takk.
D. (14.02.2021)
Svar:
Umulig å si fordi bilde mangler.
Roar Solheim (14.02.2021)
Kråke
Gikk en tur rundt 23 på kvelden da en kråke falt ned fra et tre rett framfor meg. Den virket skadd da den ikke klatre å fly, men bare gå. Vingene bevegde på seg, men den ene hang litt på slep da den prøvde å flakse. Jeg la noe brød framfor den, men den traff ikke smulene da den forsøkte å spise. Jeg gikk videre, men bestemte meg for å se til den på tilbaketuren. Da stod den helt stille, på samme plass som da jeg gikk fra den. Jeg hentet en skoeske hjemme å datt den oppi den med isolasjon av avispapir rundt. Jeg satt den på bakken i bakgården, slik at jeg kunne se til den dagen etter. Neste dag var kråka død. Og jeg lurer på om det er mulig å si noe om hva som feilet den?
M.S.H. (14.02.2021)
Svar:
Sult, kanskje skadet (påkjørsel, skade etter katt eller rovfugl m fl). Mange muligheter her.
Roar Solheim (14.02.2021)
Blir fugler skremt av lyden til « musejager»
Vi har hatt hytte i 20 år på Sørlandet og fuglene blir matet ved flere matstasjoner på tomta. Vi fikk i helga mistanke om mus på et lite loft her og satte opp en såkalt « musejager» som lager høyfrekvent lyd da jeg ikke liker å sette opp feller og drepe de søte små! Denne står ca 3 meter fra fuglenes forings-sted og jeg trodde ikke fugler ble påvirket av denne lyden men på de timene vi har hatt den på nå så er det mye mindre fugl på brettet. Har ikke funnet noen opplysninger på nettet om at fugler skal reagere på dette så derfor tror jeg at dette er rette forumet for å stille dette spørsmålet?
S.B.K. (14.02.2021)
Svar:
Dette vet vi dessverre ikke svar på.
Roar Solheim (14.02.2021)
Kan ørner spise så de ikke klarer å fly ?
Da jeg var ute på tur i dag kom jeg over et dødt reinsdyr som var frosset fast i isen og det var 7 store ørner som spiste av den. 3 av ørnene fløy bort med en gang, mens 4 ørner klarte ikke å fly. En av ørene klarte etter kort tid å komme seg ca. 1 meter opp i luften og fløy ca. 100 meter bortover. 2 av de andre ørnene slepte seg i løssnøen på isen bortover vekk fra meg. Jeg brukte mobiltelefonen til å filme ørnene mens de brukte vingene til å ake seg fremover og kom seg ikke så mange metrene bortover før de måte hvile seg litt. Da de kom på den andre siden av elva så kom de seg til slutt et par meter opp på noen steiner på bredden. Den 4 ørnen satt bare helt rolig i løssnøen litt over midten av elva.. Jeg bestemte meg for å kjøre slik at jeg kom på den andre siden av elven og gikk der ned for å se om jeg så ørnene. Det hadde da gått ca. 45- 60 minutter siden jeg så de fra den andre siden og nå var de borte. Jeg gikk ned på isen om målte med en tommestokk vingespennet der ørna hadde slept seg frem, og det var 2,02 meter. Kan årsaken til at de ikke klarte å flyt være at de hadde spist for mye ?
R.S. (14.02.2021)
Svar:
Ja. Ørner kan spise så mye at de har vanskelig for å lette.
Roar Solheim (14.02.2021)
Soveplasser i vinterkulda
Hei. Har en fast rødstrupe i hagen i tillegg til en mange andre fugler. For noen er vinterkulda ekstra hard i år. Er det en idé å lage en form for "sovekasser" til dem? Altså ikke vanlig fuglekasse, men kanskje noe litt mer åpent med ull i hvor det er lunt å være om natten?
S.L. (14.02.2021)
Svar:
Nei. Fuglene trenger mat, ikke isolasjon.
Roar Solheim (14.02.2021)
Hva slags fugl
Hei, tok disse bildene i fjor, har lurt på hva slags fugl det er. Fikk aldri sett mora.
N.N (14.02.2021)
Svar:
Ser ut til å være unger av gråfluesnapper.
Roar Solheim (14.02.2021)
Trenger fuglene salt og vann?
Ser at fuglene er under bilene og pikker det jeg tror er salt. Trenger fuglene salt?
Er det da lurt å fore med for eksempel salte kjeks eller noe annet som inneholder salt?
Setter ut en skål med vann. Det ser ut til at fuglene liker dette. De drikker hele tiden og bader også.
Er dette noe man bør gjøre og som er viktig nå når det er snø?
T.F. (14.02.2021)
Svar:
Fugler bør ikke få rent salt. Vann er populært om vinteren. Sett gjerne ut ny skål hver dag.
Roar Solheim (14.02.2021)
Den glade spurveflokken er borte
Denne vinteren har vi matet småfuglene i en hage på Majorstuen. Det var en fryd å se hvordan de forsynte seg av fuglefrøene. Også en og annen kjøttmeis besøkte materne og duer og svarttrost plukket det som falt på bakken. Nå er det helt stille- Midt i den verste sprengkulden i denne februarmåneden (2021), hvor jeg antar at de desperat trenger kalorier, er de borte. Hva er årsaken? Jeg så en spurvehauk på terrassen her en dag og mistenker at de er blitt redde? Kan dere hjelpe meg med å løse problemet?
Vennlig hilsen
T.W. (14.02.2021)
Svar:
Dessverre er det umulig å vite sikkert hvorfor fugler uteblir fra en forplass.
Roar Solheim (14.02.2021)
Rar fuglelyd
Jeg bor i Sørreisa, Midt-Troms. For et par år siden, på sommeren, hørte jeg en merkelig, klukkende lyd fra en fugl. Jeg har aldri klart å se selve fuglen, bortsett fra at hver gang jeg hører lyden, ser jeg noen kråker. I dag, 13.februar, under snømåking, hørte jeg lyden på ny. Den kom fra retningen der det satt to kråker i et tre. Kan det være en kråke med "talefeil"? Eller?
H.G. (13.02.2021)
Svar:
Det er ikke talefeil, men en del av kråkenes repertoar!
Roar Solheim (14.02.2021)
Hvilken fugl er dette?
Så denne lille raskere på tur rundt Østensjøvannet forleden dag, men klarer ikke finne ut hva det kan være!?
K. (14.02.2021)
Svar:
Dette er en stillits.
Roar Solheim (14.02.2021)
En hauk tok en skjære og en due ved fôringsplassen - og alle småfuglene forsvant
På mandag etter jobbble jeg overrasket da jeg tittet ut på min egen veranda: en hauk satt og spiste på en skjære. Verandaen og buskene var fulle av fjær, og det var blod på bakken.
Etter dette har alle småfuglene vært borte fra min fôringsplass. Jeg får bl.a. besøk av 25-30 gråspurv til vanlig. Ingen fugler har spist av fuglefrø og meiseboller siden mandag!
Hauken har jeg heller ikke sett igjen, men i dag, lørdag, fant jeg en dueskrott lenger bak i hagen.
Så det er en rovfugl (eller flere) som har skremt alle småfuglene vekk, tenker jeg,
Men hvorfor kommer de ikke tilbake? De har vel ikke så lang hukommelse? Det er jo kaldt og de trenger mat, også.
Hva tror dere er grunnen til at småfuglene ikke lenger er å se i hagen min?
Og er det noe jeg kan gjøre?
N.A. (13.02.2021)
Svar:
Ja, fugl husker. Så de kan være borte en periode, men uvisst hvor lenge.
Roar Solheim (13.02.2021)
Tiur halefjær
Hadde en spillkåt tiur her i fjor, og den manglet noen halefjær. I år er det en her hvor alle halefjær er inntakt. Kan det være samme tiur? Vokser de ut på nytt dersom de mangler?
N.E. (13.02.2021)
Svar:
Ja. Tiur får nye stjertfjær hvert år.
Roar Solheim (13.02.2021)
Hubro
Finnes det hubro på Finnskogen? Tror jeg hørte en da jeg var der i august. Men siden jeg er novise på områder ugler må jeg spørre dere.
E.B. (13.02.2021)
Svar:
Du kan ha hørt slagugle eller lappugle. Men hubro finnes (nær Kongsvinger).
Roar Solheim (13.02.2021)
Hva er dette?
Observert idag i Zug/Sveits, omtrent stor som en bokfink. Finner den ikke i noen fuglebok? Kan du si hva det er?
T.G. (13.02.2021)
Svar:
Bokfink med uvanlig mye hvitt.
Roar Solheim (13.02.2021)
Øst-vest forflytning over Oslo
Observerer store flokker av fugler, (tror det er troster, men ikke helt sikker) som flyr i østlig retning over Oslo hver morgen og vestover hver kveld ved solnedgang, nå på vinteren. Lurer på hvor de flyr til hhv morgen og kveld og avklaring på hvordan fjærkre det er.
J. (13.02.2021)
Svar:
Kan være flytting til og fra soveplass. Ksier?
Roar Solheim (13.02.2021)
Stilits
Uvanlig så langt nord? 6 stilits på fuglebrettet for andre gang i vinter. Korgen i Hemnes kommune, Nordland.
N. (13.02.2021)
Svar:
Kanskje, men arten har økt i utbredelse og forekomst, og ses regelmessig til Trøndelag eller nordover.
Roar Solheim (13.02.2021)
Spurveugle
Hvor stort skal hullet være?
A.T. (13.02.2021)
Svar:
Hulldiameter 4,5 cm er passe, lengde på hulltunnell 5-6 cm.
Roar Solheim (13.02.2021)
Skjæreleven
Skjærene er i full gang både sent og tidlig. Er dette normalt? Og i denne kulden som vi har nå i Oslo? De vekker og terroriserer hele nabolaget. Finner de mat nå?
L.E.K. (13.02.2021)
Svar:
Ja.
Roar Solheim (13.02.2021)
Hva slags fugl er denne fjæren fra?
Hei,
Jeg fant denne fjæren i januar i Lofoten. Hva slags fugl kan den være fra? Den er 35 cm totalt.
Vennlig hilsen Arina
A.B.S. (13.02.2021)
Svar:
Håndsvingfjær fra svartbak.
Roar Solheim (13.02.2021)
Bør jeg være bekymret?
Etter å ha et tjuetalls svarttrost på daglig besøk i fem ukers tid er det nå bare en håndfull tilbake.,Siste uken har vært relativ kald her med grader ned mot -10. Samtidig er det nok noe mindre snø i terrenget enn for en uke siden. Finner flere døde rugder, men ingen trost.
F.H. (13.02.2021)
Svar:
Noen kan ha trukket videre, men noen kan også ha blitt haukemat i kulda.
Roar Solheim (13.02.2021)
Vannrikse
Har en fugl som for meg ser ut som en vannrikse i hagen. Har vært her i hele vinter gjemmer seg i buskene rundt fuglebrettet. Sky.
Har aldrig sett den fly, heller ikke noen lyd.
Vedlagt litt dårlig bilde. Er det en vanlig fugl å ha i hagen hele vinteren
I.B. (13.02.2021)
Svar:
Nei. Men nå i kulda kan de dukke opp på uvanlige steder der de kan finne mat.
Roar Solheim (13.02.2021)
Fugl luftuttak
Hei, i hjemmet der jeg bor er det flyttet inn en fugl i et luftuttak. Det er ikke mulig å se inn der, så usikker på om det er reir der. Forutsatt at jeg observerer at fuglen forlater uttaket, kan jeg da stenge det av med netting, eller bør jeg vente til vinteren er over? (Klarer fuglen seg om jeg lukker det nå?)
N.N (12.02.2021)
Svar:
Du kan stenge når du vet fuglen er ute på dagtid. Den klarer seg fint.
Roar Solheim (13.02.2021)
Fuglebrettet
Knust nøytral kjeks/brød med solsikkeolje. Er det bra mat på brettet?
Magnar R
M.R. (12.02.2021)
Svar:
Helt ok.
Roar Solheim (13.02.2021)
Hva er dette for fugl?
Så denne fuglen i Lørenskog 12.02.2021. Det var en stor fugl, men det går kanskje ikke tydelig nok frem av vedlagt filmsnutt/video. Hva er det for fugl??
J.G. (12.02.2021)
Svar:
Dette er en tiur.
Roar Solheim (13.02.2021)
Hvilken fugl kommer denne fjøra fra?
Kom over denne og flere fjær på Revtangen på Jæren i går. Vet du/ dere hvilken fugl den kommer fra?
A.H. (12.02.2021)
Svar:
Rugde.
Roar Solheim (13.02.2021)
Funn av flere døde spover
På en fottur ved Kjørsfjell i nærheten av Flekkefjord helt nede ved sjøen, kom jeg over 3 stk fugler som lå døde på stien med en halv meters avstand. De så ikke skadet ut på noen måte. Spørsmål 1: Hva slags spove er dette? Og spørsmål 2: Hvordan har det seg at 3 stk omkommer på samme sted? Kan de ha dødd av frost?
S.E.V. (12.02.2021)
Svar:
Ikke spover, men rugder. Døde av sult nå. Vanskelig å vite hvorfor tre ligger samlet.
Roar Solheim (13.02.2021)
Finn en feil
Normalt?
E. (12.02.2021)
Svar:
Ja. Den har mistet stjertfjærene. De vokser ut igjen.
Roar Solheim (13.02.2021)
ugle
hvor mange år er ugler når de lager barn
N. (12.02.2021)
Svar:
De fleste ugler kan legge egg allerede før de er ett år gamle, altså våren etter at de selv er klekket.
Roar Solheim (12.02.2021)
Spørsmål:
Heihei!
Hvordan kan jeg få en rødstrupe til å bo i mitt fuglehus? Det et en som stadig flyr forbi vinduet mitt, og jeg har matet den en god stund nå:) Han heter Carl
G.T.W. (12.02.2021)
Svar:
Det er ikke noen enkel art å få i kasse. For det første må det være en kasse med stor åpning, lik en linerlekasse. Dernest må den settes lavt, kanskje gjemt inne i en busk, for at rødstrupa kanskje kan finne den interessant.
Roar Solheim (12.02.2021)