Spør en ornitolog
Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.
Still et nytt spørsmålBesvarte spørsmål
Alle / fugleforing / trekkfugler / fuglekasser / sjeldne fugler og identifikasjon / økologi og atferd / sykdom og skader / ringmerker / spor og sportegn / diverse
Viser 9 351 til 9 400 av totalt 50 019 spørsmål «forrige neste»
Ender i trær
Kan ender sitte i trær? Isåfall hvordan klarer de å holde seg fast?
S. (26.04.2022)
Svar:
Ja, det klarer de. Svømmehuden er ikke til hinder for at en and kan stå på en kvist, like godt som andre fugler.
Roar Solheim (26.04.2022)
Canadagås
Jeg har problemer med cansdagås som kommer inn på tomten og legger fra seg mye avføring. Tomten går ned mot ett vann og det er trolig der de kommer inn. Jeg vurderer å sette opp ett gjerde, men lurer på en ting. Lander gjessene kun på vann etter en flyvetur eller kan de like gjerne lande på land? Noen gode tips for å holde dem unna?
H.S. (26.04.2022)
Svar:
Gjess kan gjerne lande direkte på land, så usikkert om et gjerde vil være sikkert nok for å holde dem unna. Du kan ikke gjøre annet enn å prøve. Har dessverre ikke andre metoder for å holde gjess unna, med mindre du har en hund som kan løpe rundt på plenen ustanselig.
Roar Solheim (26.04.2022)
Hvilken fugl er dette?
Lurer på hvilken fugl dette er, den er ca like stor som bokfinken...
H.S.N. (26.04.2022)
Svar:
Dette er en jernspurv.
Roar Solheim (26.04.2022)
Liten rovfugl
Fikk i dag en liten rovfugl i håret ,den skreik og var nesten i håret på meg, så den når den svingte opp igjen, den var lys grå/beige og hadde en tydelig mørk flekk midt under hver vinge. Finner den ikke i fugleboka mi!
K.S. (26.04.2022)
Svar:
Vanskelig å si uten bilde. Beskrivelsen kan passe til musvåk, men den vil du ikke oppleve som liten dersom den er nær deg.
Roar Solheim (26.04.2022)
Spørsmål:
Veldig kort om økologien til denne kråken.
N.N (26.04.2022)
Svar:
"Økologien til" er alt for omfattende til å kunne besvares kort her, og hvilken kråke er "denne" kråken???
Roar Solheim (26.04.2022)
Fuglebæsj
Hei
Vi er to jenter som lurer på hvorfor fuglene ikke bæsjer på "do" eller et fast sted?
S.O.G. (26.04.2022)
Svar:
Det er det veldig få dyr som gjør, heldigvis. Dritt spredt rundt omkring er gjødsel, men ekskrementer samlet på ett sted (slik vi mennesker gjør) er et forurensningsproblem! Hvis vi gjør fra oss ute i skogen på tur, er det ikke et problem, men en liten, lokal gjødselhaug til glede for mikroorganismer, insekter og planter.
Roar Solheim (26.04.2022)
Spørsmål om fuglelyder
Vi diskuterte følgende i en naturfagstime her om dagen, og det endte opp i en interessant samtale med mange innspill:
Hvis f.eks et bokfinkegg blir fraktet til et sted i verden hvor det ikke finnes bokfink og klekkes ut der, vil da denne bokfinken kvitre som en bokfink?
Noen mente at siden vi mennesker lærer å prate av de rundt oss er det sikkert slik hos fugler også, mens andre mente det kanskje var slik at f.eks strupehodet gjorde at alle bokfinker synger omtrent likt.
Artig å være lærer da, også om man ikke vet svaret selv.
Vi venter spent på svar😃
K.R. (25.04.2022)
Svar:
Dette er forskjellig fra art til art - det er gjort lignende eksperimenter ved å la fugleunger bli fostret opp hos nærbeslektede arter som har forskjellig sang. Hos noen fugler er sangen helt medfødt, mens andre lærer ved å repetere sangen de hører fra sin far eller andre hannfugler. Vet dessverre ikke hvordan dette forholder seg hos bokfink.
Roar Solheim (26.04.2022)
Kuhegre
Har sett en fugl flere ganger under våronnarbeide på Frosta. Tror det er et enkeltindivid, men er ikke sikker. Etter å ha studert diverse bilder, har jeg kommet fram til at det må være kuhegre. Den har formen til en hegre, men den er mye mindre og mye
nettere. Fargen er kvit med gule/lysebrune fjær på hode og rygg. Har forstått at det er en forholdsvis skjelden art. Kan det stemme at det er en kuhegre?
H.K. (25.04.2022)
Svar:
Her er det best om du kan få tatt bilder av fuglen.
Roar Solheim (25.04.2022)
Fugleblokk
Er det mulig å få fler fuglearter til å hekke i en "fugleblokk" med mange rom? Feks Kaier og spurver i samme blokk med forskjellige og tilpassede "leiligheter"?
S.J. (25.04.2022)
Svar:
Anbefaler IKKE å bygge slike kassekomplekser, da mange fugler starter å bygge i flere av "leilighetene" før de finner ut hvilken de vil bruke - altså mye ekstra og bortkastet arbeid.
Roar Solheim (25.04.2022)
Rede med dueegg på balkongen
Hei! Har nettopp oppdaget rede med to egg til due på balkong, men ut ifra aktivitet har det nok vært der en stund. Bygging av rede etc. jeg har langkost etc i bod på balkongen. Vil det stresse duemor hvis jeg går ut der? Bør jeg vente til duene er klekket og kan forlate rede? Bør jeg kjøpe kanarifuglfrø til duene klekkes?
S.R. (25.04.2022)
Svar:
Duene kan fly av reiret når du går ut, men tåler å være asv 20-30 minutter.
Roar Solheim (25.04.2022)
Kattugle
Nå har vi ikke hatt kattuglehekking i ei kasse som har hengt i 5 år. Burde vi flytte kassa?
Kassa henger 4-5 m opp i ei eik med eng rundt.
Har ogdå 10 cm med bark i bunnen.
Vi bor i Arendal
H.O.A. (25.04.2022)
Svar:
Kanskje, men årsaken kan være at de lokale kattuglene allerede har en etablert reirplass slik at denne kassa ikke er aktuell å bruke. MEN dersom en hekking f. eks. blir spolert i et etablert reir, kan fuglene neste år flytte til en ny plass. Derfor kan det komme ugler i kassa selv om den henger ubrukt i mange år.
Roar Solheim (25.04.2022)
Skjor jager stær
Hei!
Vi har to store bjørketrær i hagen, ca 6-7 m fra hverandre. I ene treet bygger skjora reir, og i det andre så holder stæra på å bygge reir i kasse. Men jeg ser at skjora av og til flyr bort å skremmer stæren avgårde. Kan dette få de til å gi opp reirbyggingen? Jeg syns stær er helt fantastiske fugler, og det er første gang vi har de i hagen. Og i tilegg har vi kjøpt slik som gjør at kattene ikke klarer å klarte opp ( på deres nettside) så jeg syns det er trist som skjora skal jage de vekk.
T. (25.04.2022)
Svar:
Dessverre vanskelig å vite. Skjærene er aktive til å forsøke å ta stærunger i det de skal til å forlate reiret.
Roar Solheim (25.04.2022)
Hakking i fuglekassa
Hei. Eg har tre-fire fuglekasser, der eg følgjer interessert med på aktiviteten. Det er helst meisar som er "leigetakarar". Eg har lagt merke til at dei før innflytting er svært ivrige til å hakke rundt opninga. Det ser ikkje ut til å vere primært for å gjere opninga større. Akkurat no er det ein blåmeis som hakkar ivrig på ei kasse der holet er tilpassa nettopp blåmeis, og der det har ruga blåmeis før.
Kan det vere ein slags parallell til at hundar lettar på bakbeinet og skvettar, for å markere reviret? Eller er det framleis eit uløyst "mysterium"?
Takk for svar!
K.S. (25.04.2022)
Svar:
Har dessverre ikke svar på hvorfor mange meiser gjør dette.
Roar Solheim (25.04.2022)
Hvor mange fuglearter som blir utsatt og skadet/drept under flatehogst.
Jeg lurer på hvor mange fuglearter som blir utsatt og skadet/drept under flatehogst. Da tenker jeg ikke bare på selve hogstfeltet men også hvordan fuglene også blir påvirket av tungtrafikk og støy i områdene rundt. Slik at det de ikke lenger forblir i områdene og forlater reiret og eggene sine.
L. (25.04.2022)
Svar:
Dessverre et umulig spørsmål å vite svar på, men mange får nok ødelagt reir med egg og/eller unger på grunn av hogst om våren.
Roar Solheim (25.04.2022)
Sjømåker
Hvor lang tid tar det fra måkene parrer seg til de legger egg
B.B. (25.04.2022)
Svar:
Innen samme døgn. de parrer seg hver dag, og legger ett egg i døgnet.
Roar Solheim (25.04.2022)
Forhindre svalene fra å bygge reir i låven
Hei,
Vi er i gang med å innrede på loftet i en gammel låve. Det har vært svaler der i alle år. Vi håpet at vår tilstedeværelse og aktivitet under byggingen ville skremme dem nok til å de fant et annet sted å bo. Nå ser det ut til at den første svalen allerede er kommet og er misfornøyd med oss som støyende naboer.
Er det en idé å fjerne reiret den bruker? Vi er glad i svalene på gården og vil gjerne de skal trives, men akkurat nå har vi en liten konflikt.
E. (25.04.2022)
Svar:
Hvis de ikke vil kunne hekke der etter innredning av loftet, er det nok en ide å fjerne påbegynte reir FØR fuglene starter å legge egg i dem.
Roar Solheim (25.04.2022)
Tjeld/måke
Kan man rive ett hus hvis tjeld og måke har begynt å ruge.?
N.N (25.04.2022)
Svar:
Helst ikke.
Roar Solheim (25.04.2022)
Reir
Hei, fugler lager reir i pipa mi
Oppdaget for noen dager siden.
F. (25.04.2022)
Svar:
Kan det være kaie?
Roar Solheim (25.04.2022)
Blåmeis
Fins blåmeis i Sørlandet?
V. (25.04.2022)
Svar:
Ja.
Roar Solheim (25.04.2022)
Annerledes kjøttmeissang?
Hei!
Jeg hører av og til fuglesangen i videoen fra der jeg bor. Det høres litt ut som kjøttmeissang, men jeg har ikke hørt akkurat denne versjonen andre steder. Jeg hørte jevnlig samme sangen ifjor også her i nærområdet, og så fuglen som sang én gang. Da satt den i samme tre som i videoen, som ble tatt idag. Lurer på hvilken art det er? Eller er det bare en litt alternativ kjøttmeis? Videoen er dessverre utydelig, men sangen høres godt. Opptak fra Hovseter i Oslo, 25. april kl 14.
Mvh Julie
J.Y. (25.04.2022)
Svar:
Kjøttmeisen har veldig stor variasjon i sangen, men denne var svært uvanlig i og med at den skifter mellom to ulike sangversjoner.
Roar Solheim (25.04.2022)
Hvilken fugl kan det vere
Hei ...vi har innimellom besøk av en fugl som synger rimelig kraftig...virker som den lager flere lyder...høres nesten ut som flere fugler men har bare sett skyggen av en...ikkje veldig stor...har prøvd å snike meg innpå men den er meget sky....den har vert innom årlig på denne tia ....kommer oftes i kveldninga rett før mørket...håper det finnes noen tips om hva det kan vere
A.S. (24.04.2022)
Svar:
Dessverre vanskelig uten opptak av fuglelyden. Måltrost/trostefugl kan være en mulighet.
Roar Solheim (24.04.2022)
Uglelyder
Vi hører ugle hver kveld og natt, etter vi har lyttet til uglelyder på nett er det mest sannsynlig en Hubro vi hører, når vi spurte googel hvorfor den lager lyder fikk vi ikke noe fornuftig svar, er for å tiltrekke seg en partner? Eller for å vise sitt revir? Eller det noe annet?
M.L.B. (24.04.2022)
Svar:
Lydene har mange funksjoner. Både å tiltrekke en make, men også for å kommunisere med en make, f. eks. når en hann kommer med mat til maken sin.
Roar Solheim (24.04.2022)
Fugleart
Hva slags fugl er dette? Er dessverre litt dårlig bilde
T.E. (24.04.2022)
Svar:
Dette er en sivhauk hann.
Roar Solheim (24.04.2022)
skadet undulat
undulaten på ca 1 mnd var ute av buret. har fløyet flere ganger. men plutselig kræsjet den i et vindu. trur den har skadet foten og er i sjokk siden balansen er dårlig. Beveger hodet og spiser litt, sover mye. Bør undulaten undersøkes av veterinær???
B.H. (24.04.2022)
Svar:
Dette må du spørre burfuglholdere om.
Roar Solheim (24.04.2022)
Er ringduer dårlig til å bygge reir?
Et ringdue par har i flere dager prøvd å bygge reir i furua utenfor huset vårt. Den ene sitter stand bye i treet og tar i mot reir materialet som den andre henter. Veldig mye av reir materialet har havnet på bakken under treet. Stadig detter det ned små kvister, og bakken er full av dem. Jeg tviler på om dette paret klarer å bygge seg et reir der.
G.L. (24.04.2022)
Svar:
duene bygger veldig enkle reir, så sammenlignet med mange andre fugler kan man kanskje kalle dem dårlige reirbyggere.
Roar Solheim (24.04.2022)
Sanglerke?
Over jordene på Torsnes i Fredrikstad flyr små fugler som kvitrer med flaksende vinger, for deretter å lande på jordet uten å synge. Er det sanglerke som oppfører seg slik, og er dette en sanglerke?
K.L. (24.04.2022)
Svar:
Nei, dette er en heipiplerke.
Roar Solheim (24.04.2022)
Et bilde til
Albino?
W.L. (24.04.2022)
Svar:
Ser ut som rødvingetrost, ja.
Roar Solheim (24.04.2022)
Hvilken fugl er dette?
Hei!
Er det mulig å si hvilken fugl på vedlagte bilder, funnet ved Flesland i Bergen.
Kan det være en albino av en art?
Mvh Walter Lemme
W.L. (24.04.2022)
Svar:
En av trostene med genfeil som gir en del hvite fjær. Kanskje rødvingetrost.
Roar Solheim (24.04.2022)
Hvilke arter i kassa?
Noen fugler har kikka innom fuglekassa. Noen som kan identifisere disse artene?
E. (24.04.2022)
Svar:
Dette er en vendehals.
Roar Solheim (24.04.2022)
Duesort?
Navnet på duen? Jeg er litt over gjennomsnitt interesse for fugler. Men denne duen har jeg ikke sett før, den er ringmerket.
L.T.Ø. (24.04.2022)
Svar:
Dette er nok en vanlig bydue.
Roar Solheim (24.04.2022)
Fant et tomt egg på bakken i skogen. Kan jeg beholde eggeskallet?
Jeg fant et tomt eggeskall i skogen 23.04. Det lå på bakken. Ser ut som det er fra trost? Gråtrost kanskje? Kan jeg beholde eggeskallet? Noen sa at det er i mot loven "§ 7-5.Forbud mot overdragelse av egg og plikt til registrering av egg". Gjelder loven for eggeskall også?
Takk for svar!
https://lovdata.no/forskrift/2020-04-01-565/§7-5
T. (24.04.2022)
Svar:
Tror ikke det er noe i veien for at du kan beholde dette.
Roar Solheim (24.04.2022)
Eventyr om skjæra som skulle lære fuglene å lage reir
Hvor kan jeg finne dette eventyret jeg hørte som barn. Jeg satt mange ganger og så når fuglene bygget reir, og de minnet meg om eventyret. Nå har jeg barnebarn og liker å kunne lese dette eventyret for dem. På Stord lærerskole hadde den en stor samling av fugler og smådyr som vi kunne få se i undervisningen. Det var spennende.
B.B. (24.04.2022)
Svar:
Kjenner dessverre ikke dette, så du må dessverre søke hjelp andre steder (folkeminnegranskere eller bibliotekskyndige).
Roar Solheim (24.04.2022)
Mandarinand?
Observerte disse to endene 19.april i elva(Jostedal). Er det mandarinand, eller kan det være noe annet?
O. (24.04.2022)
Svar:
Ja, dette er mandarinand.
Roar Solheim (24.04.2022)
Fuglekasse
Hei.Over noen dager har småfuglene dratt gress ut av fuglekassen.Hvorfor gjør de dette? I kassen er det noen som har forsøkt å bygge rede men ser opp til å ha gitt opp.Nå kommer neste redebygger til kassen og kaster ut det som har vært der.
N.N (24.04.2022)
Svar:
Det kan være at de nye kassebrukerne vil rense ut før de bygger sitt eget reir i kassa.
Roar Solheim (24.04.2022)
Ingen fulger i fuglekassa
For 2 uker siden hang vi opp ny fulgekasse med kamera på en østvendt vegg på huset. Det kom et blåmeispar nesten med en gang. De satte i gang med å bygge rede men etter noen dager forsvant de. Nå står kassen der med en "seng" av mose innvendig. Andre fulger har vært innom og sjekket den ut. Har også observert en og annen veps som har fløyet inn - men ser ikke ut til å ha etablert seg der. Vi lurer på om det er noe vi kan gjøre for å øke sjansen for å få fugler i kassa:
1. Skal vi rense ut mosen som det første blåmeis paret etablerte?
2. Burde vi flytte kassen (henge den et sted mere skjermet fra folk og sol, se bilde med plassering)
- eller om det er generelt noen andre tips til hvordan få fugl i kassen. Det begynner kanskje å bli litt sent på sesongen for det første kullet med fugler?
Takk for svar
H.H. (24.04.2022)
Svar:
La kassa henge der den er, og la mosen ligge. Ikke rens ut før til høsten. Dere må bare observere og se hva som skjer.
Roar Solheim (24.04.2022)
Fremmed fugl på Nordberg
Bildet viser en fugl vi mener ikke å finne i våre bøker. Nebbet virker ikke riktig til å være kjernebiter. Fotografert 23. april 2022 kl. 17.36 på 180 m o h. 59 57 37 N 10 44 51 Ø. Kan du hjelpe?
E.S.J. (24.04.2022)
Svar:
Dette ER en kjernebiter, en hann.
Roar Solheim (24.04.2022)
Fuglehus
Har satt opp et nytt fuglehus, etter en dag kom den førstr lille fugl dit.
Hvor lenge blir den inne i huset etter laging av rede?
K.S. (24.04.2022)
Svar:
Først må de bygge ferdig et reir, så legge egg, og først når alle eggene er lagt, starter fuglene å ruge.
Roar Solheim (24.04.2022)
Fuglekasse
Er med litt vedmod jeg har funnet ut at kjøttmeisparet som brukte fuglekassa mi ifjor har valgt en annen plass. Jeg hengte ut litt pels fra min golden for å se om de ville ta det. Gikk ikke 2 minutter engang før begge 2 var å hentet pels til reiret sitt å på 10 minutter var mesteparten borte. Hva synes du jeg bør gjøre? Burde jeg fjerne fuglekassa, flytte den eller håpe på ett bedre år neste sommer?
J.V. (24.04.2022)
Svar:
Ikke noe. Fuglene velger selv, og det er slett ikke sikkert at det er de samme kjøttmeisene som i fjor.
Roar Solheim (24.04.2022)
Hva er dette ?
Hei
Er det mulig å se hva dette er? Bildet er tatt i Malangen i dag. Blandingsskog, men mye furu.
H. (24.04.2022)
Svar:
Litt dårlig bilde, men dette ser ut til å være en bokfink hunn.
Roar Solheim (24.04.2022)
Hvitkraget trost
Akkurat sett en sort trist med hvit krage- er den kjent i Norge?( Nærsnes )
A.E. (24.04.2022)
Svar:
Det er enten en ringtrost, eller en svarttrost med en del hvite fjær - en tilstand som er ganske vanlig hos mange svarttroster.
Roar Solheim (24.04.2022)
Hele kringler og andre store kaker med fyll blir lagt ut i skogen til Ekorn, fugler og Rådyr??
Da jeg gikk i skogen i dag, så jeg til min forskrekkelse at det nå blir lagt ut store kringler og annet søt gjærbakst til fugler, ekorn og rådyr!
Dette kan da slett ikke være bra? Dessuten blir Solsikkefrøene de leger ut våte og ligger og gjærer på skogbunnen, så det ser forferdelig ut.
Dette kan umulig tjene dyrene/fuglene?
A.E. (24.04.2022)
Svar:
Dette er neppe noe problem.
Roar Solheim (24.04.2022)
Hvilken fugl
Hei, stillte spørsmål for to dager siden. Kanskje den bilde er litt bedre. Du mente det kan være en Rosenfink.
Mvh
Lutz Creutz
L.C. (24.04.2022)
Svar:
Nei. Ser nå at dette er en bokfink hann!
Roar Solheim (24.04.2022)
Våryr svale
Kan en svale bli « lurt» av sitt eget bilde i et vindusrute?
Besøkte et hus, der svalen sitter på rekkverket og «angriper» vinduet gang på gang.
Vinduet var tilgriset med skitt og helt dekt med spor av føttene.
A.T. (24.04.2022)
Svar:
Ja, dette skjer mange steder hvert eneste år, med mange arter.
Roar Solheim (24.04.2022)
Monoton fadderullandei om morgen
Hei,
de siste morgnene har vi hatt en fugl i hagen som har sunget monoton sine korte strofer tidlig fra kl. 4.30. Du kan høre den ved siden av meisene ved sekund 2, 8, 13 og 18. Høres ut som «fadderullandei, fadderullandei».
Kan du hjelpe meg med artsbestemmelse?
Hilsen og takk,
Wolfgang Lindenburger
W.L. (24.04.2022)
Svar:
Høres ut til at det kan være en blåmeis.
Roar Solheim (24.04.2022)
Hubro på Hurum?
Hei.
1)
Har 2 netter på rad hørt en ny lyd fra sandtaket på Hurum. Det er er tydelig «HOO» med ca 6-10 sekunders opphold. Lyden bærer langt og er relativt mørk. Iht lydfiler på nett er lyden mest lik hubro, i tvil lik hornugle. Hørte jeg burde rapportere inn observasjoner på Hubro..
2)
Vi så en gigantisk havørn over verket på Hurum for første gang på 3 år. Mon tro om denne tilhører gjengen bak Oscarsborg i oslofjorden?
Den satt hvertfall kursen østover når kråkene kom å jagde den.
D. (24.04.2022)
Svar:
Hubro har som regel en tydelig "knekk" i ropet, "hooo-åå", mens hornugla har et rop som daler jevnt mot slutten. Tiden mellom hvert rop kan kanskje stemme mer med hornugle enn hubro, men vanskelig å avgjøre uten opptak av lyden.
Havørn er veldig kryptiske under hekketiden, så det er ikke mulig å vite sikkert hvor den du så har mulig hekkeplass.Roar Solheim (24.04.2022)
orrhane flyttet inn i hagen
Sendte inn et bilde av en orrhane i hagen tidligere. Nå har denne tydeligvis bestemt seg for å flytte inn. Den har vært her i ukesvis, og er riktignok mer sky enn andre fugler, men flyr stort sett bare opp i et tre når jeg kommer ut, og ned på bakken igjen etter en stund. Er ikke dette litt uvanlig? Kan slike fugler gjøre skade på busker og hage-trær?
N.N (23.04.2022)
Svar:
Neppe. Bare la den få være i fred. Etter hvert flyr den nok til skogs av seg selv.
Roar Solheim (24.04.2022)
Liten fugl med drpnelyd
Hei! Ser i eit innlegg frå 2009 at det er observert ein fugl i Gulen kommune som lager høyfrekvente lyder når den flyr. I går og i dag (på kveldstid) har det fløyet en småfugl med raske bevegelser som lager en lyd som minner om droner rundt hyttene i Langeneset i Stavang i Kinn kommune
J. (23.04.2022)
Svar:
Kan det være lyden av spillende enkeltbekkasin?
Roar Solheim (24.04.2022)
Småfugl rangstige
Hei,
Vi har en del fugler som besøker matbrettet vårt og er interesserte i å vite hvor de ulike artene befinner seg på rangstigen. Vi har kjøttmeis, spettmeis, pilfink, grønnfink, gulspurv og gråspurv. Det er desidert flest gråspurv som besøker oss.
H. (23.04.2022)
Svar:
Mange brettarter kan være aggressive mot hverandre, og det er gjerne noen som kan dominere over andre arter (men har ikke noen definert rangordning å presentere).
Roar Solheim (24.04.2022)
Tjeld - parring/egg
Hvor lang tid tar det fra Tjelden parrer seg til de legger egg?
Å. (23.04.2022)
Svar:
Under ett døgn.
Roar Solheim (24.04.2022)
Ser fugler gjenskinn i glass?
Ser fugler gjenskinn i glass?
P. (23.04.2022)
Svar:
Hva mener du med gjenskinn?
Roar Solheim (24.04.2022)