Spør en ornitolog
Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.
Still et nytt spørsmålBesvarte spørsmål
Alle / fugleforing / trekkfugler / fuglekasser / sjeldne fugler og identifikasjon / økologi og atferd / sykdom og skader / ringmerker / spor og sportegn / diverse
Viser 6 820 til 6 869 av totalt 49 949 spørsmål «forrige neste»
Kjøttmeis?
Hei. Vi har et stort fuglebur på verandaen som vi er så heldige å få masse besøk i. I år så virker det som at det er mye mer fugl enn i fjor. Til nå så har jeg kunnet se hele 9 forskjellige slag. Men i dag så fikk vi besøk av en som var litt annerledes. Den hadde samme fjærmønster og farge som en kjøttmeis, men den hadde grått hode. Hetta var heller ikke trukket ned over øynene men stoppet rett over. Stripa på brystet var også grå og mer som en tynn litt mer utydelig strek og ikke bred og svart som på kjøttmeisen. Tror du dette er en kjøttmeis, og hvordan kan den isåfall ha blitt annerledes av utseende? Fikk desverre ikke tatt bilde av den
N.N (12.11.2022)
Svar:
Trolig en kjøttmeis med genetisk betinget fargeavvik.
Roar Solheim (12.11.2022)
Kan fugler ha fiske egg i fjærdrakten.
Hei. Kan kanadagjess frakte med seg befruktede fiske egg fra et vann til et annet?
N.N (12.11.2022)
Svar:
Kanskje teoretisk, men i praksis er det svært usannsynlig. Fiskeegg driver sjeldent løst omkring i vannet, og det er ikke noen grunn til at de skal komme seg inn i fuglenes fjærdrakt.
Roar Solheim (12.11.2022)
Kvinand
Vurderer å sette opp kvinand kasse utenfor Ålesund.
Men er det slik at kvinanda ikke hekker her?
Eller vil den muligens gjøre det når den finner reirplass?
N.N (11.11.2022)
Svar:
Kjenner dessverre ikke til om kvinanda hekker i ditt område. Det beste er om du forsøker å kontakte lokale fuglefolk i Møre og Romsdal - sjekk sidene til Birdlife.no.
Roar Solheim (11.11.2022)
Polarsisik eller gråsisik
Bildet er tatt på Rena. Disse fuglene var en kort tur innom hagen vår. Sendte bildet til ARTSORAKEL og fikk svar ; 100% polarsisik. Men jeg vil gjerne ha deres vurdering
K.G. (11.11.2022)
Svar:
Artsorakelet er IKKE til å stole fullstendig på mht fuglebestemmelser. Dette kan like gjerne være gråsisik - ikke godt å ta art sikkert ut i fra dette bildet, dessverre.
Roar Solheim (11.11.2022)
Kan mating av fugler øker muligheten til besøk av mus ?
Vi begynte å mate små fugler i sept. Naboen nevnte at de mater ikke fugler pga frø faller på bakken fra stativer og lokker mus frem. Mus kommer på høsten og de liker frø. Da er det også stor mulighet at mus kommer videre i huset, på lofte ol steder, for å søke varmen. De er gnagere og kan gjør mye skade. Bør mating av fugler skje langt fra et hus eller terrasse, for å unngår mus invasjon ?
K.A. (10.11.2022)
Svar:
Fuglemating skaper neppe større fare for invasjon av mus i huset. Hvis det finnes mus i området, vil de bli lettere synlige hvis de finner fuglemat på bakken. hvis dette er uønsket, anbefaler jeg å fore med halve kokosnøtter, fett i metallnett, meiseboller eller jordnøtter i metallnett - da blir det lite nedfall på bakken.
Roar Solheim (10.11.2022)
Hva slags duefugl har vi fått besøk av
Fikk idag besøk av 3 stk fugler som ligner på mindre duer. Plukket opp rester under vår fuglemater.
Har aldri hatt besøk av denne fuglerasen før ( ivrig samler sv fugleegg som ung - hadde 70 forskjellige fugleegg- og lærte mye om fugletyper den gang).
Fuglen har en halv krans med svart rundt øvre del hals og også en svart strek og hakepartiet.
J.F. (10.11.2022)
Svar:
Dette er tyrkerduer.
Roar Solheim (10.11.2022)
Hønsehauk.
Hei.
Idag såg eg noe som eg aldri har sett før.
En stor hønsehauk satt i toppen av en grande vingene ute på tørk - akkurat som en skarv.
Er dette vanlig for en hønsehauk?
Eg fikk forøvrig filmet hendelsen med mobilen, da eg syntes det hele såg veldig spesielt ut.
Selv om selve opptaket ble mindre bra.
F.E.M. (09.11.2022)
Svar:
Vanskelig å si - kanskje den hadde blitt våt i fjærdrakten?
Roar Solheim (09.11.2022)
Høne isoleres
Har 4 høner og en hane. En av hønene ser ikke glad ut. Går litt for seg selv. Hun sitter ikke på vaglen sammen med de andre om kvelden. Sitter på gulvet i stedet. Er det et tegn på at de andre isolerer henne?
C.B. (09.11.2022)
Svar:
Dette må du spørre hønseholdere om.
Roar Solheim (09.11.2022)
Kråke
Har ei kråke som sitter på samme plass i toppen av ei gran hver dag, tar en liten tur, og så kommer den tilbake . Det her skjedd nå ihvertfall den sistepar mnd. Er det normalt
N.N (09.11.2022)
Svar:
Umulig å si noe sikkert om det, dessverre.
Roar Solheim (09.11.2022)
Rakkelhøne?
Hei. I går var jeg på jakt og felte noe som tilsynelatende var ei stor orrhøne. Men jeg fikk en følelse av at noe var litt annerledes med denne. Ved å studere nærmere finner jeg både tegn på røy og orrhøne.
Den er stor og kraftig, men ikke stor nok til å være røy. Jeg synes den har litt mere rødskjær i bryst og stjert enn orrhøna bruker å ha. Stjerten er formet som hos ei orrhøne, men virker å være litt kortere enn normalt. Den har en tydelig hvit flekk i framkant av vingen, har skjegg under haka og er tydelig rød over øynene. Kan dette være ei rakkelhøne?
Mvh.
Mads Jørgensen
M.J. (09.11.2022)
Svar:
Dessverre vanskelig å avgjøre ut i fra disse bildene. Bilde av bryst og bukside mangler. Fuglen bør sjekkes hel. Har du frosset den ned?
Roar Solheim (09.11.2022)
Kornkråke eller ravn?
Heisann! Så denne tøffingen ved Valentinlystsenteret i Trondheim for et par dager siden. Den var en del større enn de andre kråkene, men synes å se likhetstrekk med både kornkråke og ravn. Virker vel mest sannsynlig med kornkråke ifht. stedet den ble observert, men er usikker. Lurte på om noen kan svare på om det er kornkråke eller ravn jeg så? :)
A. (08.11.2022)
Svar:
Dette er ei kornkråke - merk det fjærløse partiet rundt nebbet.
Roar Solheim (08.11.2022)
Duedrap i Hagen
N.N (08.11.2022)
Svar:
Er dette et spørsmål???
Roar Solheim (08.11.2022)
Spørsmål:
I skogen bak her vi bor har vi observert oppspist ekorn, skjærer og måker. Det ligger ikke bein igjen. Kun fjær og pels. Og da mener jeg ingenting annet. Hva slags fugl tar disse og spiser opp alt? Det ligger oppe på en fjellhøyde 20 meter over her vi bor. Området er preget av gammel gammel åpen skog med lyngdekke. Har funnet et reir 18-20 meter opp i et grantre. Som står helt inntil en furu. Dette i et område som er litt tettere. Nesten umulig å se det. Ligger et par, tre meter under toppen.
N.N (08.11.2022)
Svar:
Mistenker at reiret kan være laget av musvåk, men hønsehauk kan også være en mulighet (ikke lett å skille disse to).
Hvis du hadde angitt hvor i landet, så ville det være lettere å begrense utvalget av mulige arter som kan ha spist de byttedyrene du nevner. Det er mange aktuelle kandidater.Roar Solheim (08.11.2022)
Beskytte kransen mot småfugler.
Småfugler hakker på kransen som henger ved siden av døren .Er det noe man kan beskytte den med ?
V.B. (08.11.2022)
Svar:
Ikke annet enn å dekke den til fullstendig.
Roar Solheim (08.11.2022)
Hvilket dyr har spist dette eplet
Hei.Vi har flere dager sett slike epleskrotter ligge på bakken.Rett ved ett epletre som ligger vanskelig til og ingen plukker eplene.I området hvor eplene ligger på bakken er det også en rar lukt,samt endel avføring.Vet dere hva dette kan være?Mvh Signe
S. (08.11.2022)
Svar:
Dessverre vanskelig å vite, men siden eplet ser nesten uthult ut, er det mest sannsynlig at det er spist av fugl.
Roar Solheim (08.11.2022)
Skjärer
Lagret skjärer og småfugler mat man legger ut??
B.H. (08.11.2022)
Svar:
Ja, kråkefugler og noen av meisene lagrer mat.
Roar Solheim (08.11.2022)
Hamstring av fuglemat
Hamstrer og gjømmer småfugler solsikkefrø?
Dersom ja, husker fuglene hvor?
Hvor mye kan de gjømme?
Mater i snitt 2 kg solsikkefrø daglig, føler noe av artene hamstrer og gjømmer mat. 😃
L.K. (07.11.2022)
Svar:
De har et utrolig godt romlig minne, og husker hvor de har lagret det meste av maten. Kan ikke angi noen mål for hvor mye de ulike artene lagrer.
Roar Solheim (07.11.2022)
Usikker på hvilken art dette er
Denne fuglen er fotografert ved en foring på Duesund (Masfjorden kommune - Vestland) i dag 7/11. Gikk på bakken ved siden av foringen sammen med en bokfink. Bildet er tatt i ettermiddag med dårlig lys - kvaliteten er derfor heller dårlig. Ser at fuglen er ringmerket - klarer ikke å lese hva som står på ringen selv om jeg zoomer veldig inn.
A. (07.11.2022)
Svar:
Dette er en gulspurv.
Roar Solheim (07.11.2022)
Fuglemysteriet.
Jeg har bodd på Ulefoss ved Telemarkskanalen i over 40 år. Det har vært et usedvanlig rikt fugleliv på Eidselva som er en del av Kanalen.
Hundrevis av ender og store flokker canadagjess og masse måker. I løpet av et par uker er nesten alle forsvunnet. De eneste som er igjen er et svanepar med 4 store unger. Har sett to måker og en and i løpet av de siste dagene.
Dette synes jeg er helt uvanlig og jeg bare lurer på hvor ALLE har tatt veien??? Har aldri skjedd før og jeg synes det skummelt.
Vannet i elva er rent og det er rikelig med mat, grønske i elva og nytt, friskt gress på jordene. Har heller ikke sett noen døde fugler.
Har hendvendt meg til Birdlife men det ser ikke ut som noen er interesert i saken, merkelig bare det…..
Mitt mob.nr er 91629022. Jeg blir borte til 7 desember. Har snakket med Rune Solvang som er fuglemann , han har ingen ide om hvor der er blitt av. Han bor på Ulefoss og er jo lett å få kontakt med.
Håper at det bare ikke er meg so lurer.
Vennlig hilsen
Kari Nymo. ( forresten har jeg mata skjærer og kråker i sommer men i dag var det bare to kråker)
K.N. (07.11.2022)
Svar:
Jeg har dessverre ikke noe mulige forklaringer på det du observerer her - som regel er det vanskelig eller umulig å forklare slike plutselige endringer.
Roar Solheim (07.11.2022)
Hva slags fugleegg er dette?
V. (07.11.2022)
Svar:
Dessverre umulig å bestemme ut i fra bildet.
Roar Solheim (07.11.2022)
Ukjent fugl
Fløy på vinduet i dag, med litt stell fløy den vider
A.D. (07.11.2022)
Svar:
Gråspurv hann.
Roar Solheim (07.11.2022)
Isfugl
Hei! Er isfuglen på rødlista i Norge? I så fall, kan den hekke i fuglehus?
E. (07.11.2022)
Svar:
Ha ikke rødlistestatus for isfugl. Isfugl KAN hekke i kunstige reirganger, men det er ikke som en vanlig fuglekasse, men en etterligning av en sandbanke.
Roar Solheim (07.11.2022)
Skjære eller ?
Hei finnes det en fugl som ligner på en skjære men i minst dobbelt størrelse? Vi traff denne på høyfjellet i helga. Alle 4 turmedlemmer reagerte med undring.
Det lignede mere på en skogsfugl i størrelse, mye lengre halefjer end vanlig skjære
M.B. (07.11.2022)
Svar:
Orrhane???
Roar Solheim (07.11.2022)
skjeggmeis
Hei! På skolen jobber vi med et prosjekt hvor vi skal designe fuglekasser til fugler på rødlisten, og jeg valgte skjeggmeisen. Derfor lurte jeg på om skjeggmeisen kan hekke i fuglekasser?
G.C.R. (07.11.2022)
Svar:
Nei, den bygger egne reir i vegetasjonen.
Roar Solheim (07.11.2022)
kan svartrødstjert bo i fuglehus?
hei! Jeg skal lage et design til et fuglehus, spesifisert til svartrødstjert. Derfor lurer jeg på om de kan bo i slike hus, og hvis de kan; er det noe jeg burde vite om de før jeg lager huset?
T. (07.11.2022)
Svar:
Kan kanskje hekke i åpne kasser lik de som er beregnet på vanlig rødstjert, linerle og gråfluesnapper.
Roar Solheim (07.11.2022)
Ukjent art
Legger ved en video av to fugler som er observert på gården vår pp Strand i Lødingen kommune.
O.M.S. (07.11.2022)
Svar:
R: Hvite hegrer, men umulig å se art på opptaket.
F: Det har vært en liten influx av kuhegre i Norge i høst (bla. tre stk. på Frøya), så jeg tipper at det er slike. Har du flere bilder, eller mer nøyaktig informasjon om funnet mottar jeg gjerne en e-post på frode@birdlife.noRoar Solheim og Frode Falkenberg (07.11.2022)
Kongeørn
Hei, Roar. Eg har i nokre år fått lov å fotograferer kongeørn frå eige skjul i Kvinnherad. Her som mange andre stader er det mange og delte meiningar om kongeørna. I Kvinnherad hekkar 5-7 par med kongeørn. Det er nokon som hevdar at eit par kongeørn kan ta 400 - 500 par med ryper på eit år. Er det gjort forskning på omtrent kor mange rypepar som vert mat for kongeørna i løpet av eit år ? Mvh. SigveSolheim
S.S. (06.11.2022)
Svar:
Det finnes, men jeg har ikke referanser til dette. Kongeørn jakter et bredt spekter av byttedyr, og klarer neppe å ta så mange ryper som du antyder i løpet av et år. DESSUTEN er det kongeørn, jaktfalk og snøugle som trenger disse rypene, ikke rypejegere (som stjeler maten fra de som trenger den).
Roar Solheim (07.11.2022)
Hønas eggceller
Hvor mange eggceller er høna født med?
N.N (06.11.2022)
Svar:
Det bør du spørre hønseoppdrettere om. Har dessverre ikke svar.
Roar Solheim (06.11.2022)
Hva slags fugl?
Hadde denne på fuglebrettet i dag (den svarte og grå)og lurer på hva slags fugl dette kan være?Den var størrelsesmessig mellom kjøttmeis og dompap,
Rakk inne ta bedre bilde.
Tatt på fuglebrettet vårt,Våler i Solør,06.11.2022.
L.S. (06.11.2022)
Svar:
Mistenker en misfarget meis til høyre for kjøttmeisen, men vanskelig å se godt.
Roar Solheim (06.11.2022)
Hvilken rovfugl
Hei.
Kom over denne rovfuglen, som satt på et jorde utenfor Ålgård i Rogaland i dag.
Hvilken er dette?
N.N (06.11.2022)
Svar:
Dette er en musvåk.
Roar Solheim (06.11.2022)
Rype uten fjær
Hei, Var på jakt 4.11.22 da ble det skutt en rype som manglet fjærdrakt på hele ryggen og under vingene.
Det jeg lurer på er hvorfor og hvordan det kan ha skjedd. Det var lite spor av sårdannelse eller angrep av rovfugler.
K. (06.11.2022)
Svar:
Dessverre vanskelig å vite, men det kan være en sykdom. Bør sjekkes av vilt-veterinær for eventuelt å finne svar her.
Roar Solheim (06.11.2022)
Ekorn
Såg på eit ekorn med termisk kikkert og den var svart og ikkje lysande kvit som andre dyr. Avgir ikkje ekorn varme?
M. (06.11.2022)
Svar:
Jo, så jeg har ikke noen forklaring på dette.
Roar Solheim (06.11.2022)
Matstasjon for småfugler i en krok,,
Vil mate småfuglene uten at skjæra tar maten, problemet er skjære som forsyner seg stort. Hva hvis jeg kjøper en narreskjære forsvinner vel småfuglene også, eller?
M.F. (06.11.2022)
Svar:
Nytter ikke. Du må lage et fórbur som bare slipper inn småfuglene. se Fuglevennen (på nett - pdf) høstnummer 2007, eller sjekk Natur og Fritid.
Roar Solheim (06.11.2022)
Hønsehauk
Hei, jeg vet at hønsehauken er en trua art pga nedhogging av skoger, men hvordan blir den påvirket at andre faktorer innenfor miljøforandringer?
N.N (06.11.2022)
Svar:
Dessverre ikke mulig å besvare kort, men endringer i forekomst av byttedyr er en viktig faktor.
Roar Solheim (06.11.2022)
Fløy inn i vinduet
Hei! Denne prøver jeg å redde fra skjærene etter at den fløy inn i vinduet vårt i dag tidlig (Ringebu sentrum). Men hva slags fugl er dette? Omtrent så stor som ei skjære...
B.T. (06.11.2022)
Svar:
Dette er ei jerpe. En hannfugl.
Roar Solheim (06.11.2022)
Overnatting i fuglekasse.
Ser ut som at eg har fått ein hakkespett, truleg flaggspett, som fast overnattingsgjest i ein starekasse eg har på husveggen, kor vanleg er dette? Har også ein meisekasse med kamera, og der bur det ein kjøttmeis.
J.V. (06.11.2022)
Svar:
Både spetter og meiser pleier ofte å sitte inne i hull eller fuglekasser om natta i vinterhalvåret. Så dette er helt ordinært.
Roar Solheim (06.11.2022)
hva kan dette være?
Hei
Vi fikk øye på en liten fugl på størrelse med meis som var hvit på magen og mørk på ryggen og vingene. Den hadde tegning på magen som en blink nesten, med en sort, en gul og en rød stripe. Tror nebbet var litt rødlig. Det gikk så fort så jeg rakk ikke ta bilde. Dette var i Kristiansand. Har ikke funnet bilde av den enda. Hva kan det være?
K.H. (04.11.2022)
Svar:
Sjekk bilder av stillits.
Roar Solheim (05.11.2022)
Tenne
Hei, er tenne ein fugl? Eg har høyrt at namnet Tennegranden i Øvre Årdal har namnet sitt frå ein fugl som heldt til der og som heitte tenne. Eldre årdøler seier den ikkje er sett der på mange år.
J.E.F. (05.11.2022)
Svar:
"tenne" er nok lokal sørlandsbetegnelse på terne.
Roar Solheim (05.11.2022)
Spørsmål:
Mangler første bokstav eg har? Asespurv
N.N (05.11.2022)
Svar:
Dette er ikke en kryssordside.
Roar Solheim (05.11.2022)
Krysning bokfink/grønnfink?
Fikk besøk av denne på fôringsplassen i dag (Otta, Gudbrandsdalen).
En ung bokfink med grønn bakpart. Kan det være krysning bokfink/grønnfink?
J.T. (05.11.2022)
Svar:
Nei, ren bokfink hann dette.
Roar Solheim (05.11.2022)
Mye fugleaktivitet utenfor vindu
Vi har voldsom fugleaktivitet utenfor et vindu og oppunder takmøne ved siden av vinduet. Det har vært sånn i perioder de siste par årene. Nå er det november og jeg stusser over at de holder på så mye nå. Fuglene flyr mot vinduet, sjelden de skader seg men det har skjedd
Det varierer hvor stor fart de har. Noen kravler oppover vinduet, sitter på karmen. Det rasler i aktivitet. Vi har en lufteluke oppe i samme hjørne men den har netting. Men det høres godt at de også driver rundt eller ved luken og. Har dere noen forklaring? Noe vi kan gjøre med dette?
R.H. (05.11.2022)
Svar:
Har dessverre ikke noen sikker forklaring. Men det KAN hende at det er mengder av fluer som overvintrer i vindussprekker o.l. og at det er disse som trekker fuglene til stedet.
Roar Solheim (05.11.2022)
Unngå forspill ved å fore med ENKELTfrøslag?
Hei. Jeg har foret småfuglene i hagen på Korsvoll (kloss ved Nordmarka) i mange år. Ca 20 kg frø pr år. Når jeg har brukt frøblandinger, f.eks. Villfuglbanding fra NelsonGarden (Felleskjøpet), opplever jeg at fuglene leter seg fram til det de liker aller best i blandingen (f.eks. Hirsefrøene?). Det ser helt merkelig når frøene hagler ut fra foringsautomaten og søler til området under. Nå har jeg gått over til å ha bare rene blandinger i forautomatene, for tiden solsikkefrø i ene og peanøtter i andre, og nå er utkastingsproblemet og forpillet tilsynelatende helt borte. Synes dette er et viktig fenomen å varsle om til alle som opplever forspill når de forer med frøblandinger. Mvh Rolf på Korsvoll
R.B.L. (05.11.2022)
Svar:
Dette opplyser jeg om til stadighet!Villfugl - og frøblandinger bør ikke brukes!
Roar Solheim (05.11.2022)
Skadet eller syk fugl
Hei, vi er usikre på om denne fuglen er syk. Den har lyse truger på begge bena.
Vi mater mange fugler, og ønsker råd på veien videre.
A.L. (05.11.2022)
Svar:
Den har et virus som lager slike fotutvekster. Vet dessverre ikke om det kan leges eller om fuglen har dette til den dør.
Roar Solheim (05.11.2022)
Falke fugler
Hei
Er det noe sted på Sør-vest, Sør og Østlandet det er forekomster av fugler i Falke familien? Tenker da mest på Dvergfalk og Tårnfalk. Har en kone som elsker disse fuglene og ønsker gjerne å se de på nærmere hold. Mvh Kenneth Solheim
K.S. (05.11.2022)
Svar:
Ingen steder som peker seg ut som spesielle for falker, dessverre. Det er mulig å se etter falker der mange trekkfugler samles, spesielt om høsten. Mølen og Lista kan være slike steder.
Roar Solheim (05.11.2022)
Orhøne, fasan eller hva er dette
Dukket opp i hagen på Bleikeråsen i Asker i dag. Løp rundt og beveget seg som en høne. Hva er det vi har fått besøk av?
P. (05.11.2022)
Svar:
Dette er en fasanhøne.
Roar Solheim (05.11.2022)
Spørsmål:
Kan fuglene mine få midd hvis jeg ikke vasker buret ofte nok
N.N (04.11.2022)
Svar:
Dette må du spørre burfuglfolk om.
Roar Solheim (04.11.2022)
Gapende og tykk kjøttmeis
Hei! Hadde en kjøttmeis som kakket på ruta mi. Den var tykk, og så ut som den gapte etter luft. Jeg trodde først det var lite mat, så jeg gikk ut for å fylle på frø. Den fløy ikke engang når jeg gikk ut, bare fortsatte å gape og gape. Det regner ute nå, så den så temmelig våt ut. Jeg ble litt redd den hadde satt noe i halsen, så ble stående og tenke om det var noe jeg kunne gjøre. Ble også litt redd den kunne være syk og bære på smitte. Men så fløy den sin vei. Hva kan den oppførselen bety? Den stod sånn og gapte i kanskje 10 min.
H. (04.11.2022)
Svar:
Kan ha kollidert med vinduet og ha fått lett hjernerystelse. Vanskelug å vite sikkert.
Roar Solheim (04.11.2022)
Skjærer!
Hei.
Vi forer småfugler og ser at det stort sett er skjærer som kommer å jager småfuglene og spiser maten i løpet av en liten dag. Det er ca 10-12 skjærer som holder til her. Hvordan kan jeg få til at skjærene ikke tømmer matfatet på rekordtid?
B.S. (04.11.2022)
Svar:
Bygg et foringsbur med netting. Se Fuglevennbladet høst 2007 (pdf på nett).
Roar Solheim (04.11.2022)
nebbstørelse
hei igjen. storspoven har vel det lengste nebbet. men hvem har det korteste.
S.D. (04.11.2022)
Svar:
Det har jeg ikke data på.
Roar Solheim (04.11.2022)
Ukjent
Hvilken fugl er dette som er på Leka nå?
N.N (04.11.2022)
Svar:
Hvite hegrer, men ikke mulig å se art på bildet.
Roar Solheim (04.11.2022)