Spør en ornitolog
Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.
Still et nytt spørsmålBesvarte spørsmål
Alle / fugleforing / trekkfugler / fuglekasser / sjeldne fugler og identifikasjon / økologi og atferd / sykdom og skader / ringmerker / spor og sportegn / diverse
Viser 7 til 56 av totalt 50 445 spørsmål «forrige neste»
Natteravn
Hvor trekker natteravnene på vinteren?
K. (06.02.2025)
Svar:
Nattravner trekker til Afrika.
Roar Solheim (08.02.2025)
Mating av fugler
Hei. Jeg mater fuglene om vinteren. Det som skjer i nå er at det er en stor skare med grøønnfinker som har overtatt hele gildet, og ser ut til at de andre artene ikke får noen ting/ blir trengt bort. Synes jo det er litt synd. Noe jeg kan gjøre for at alle skal fålitt. Mvh Irene
I.L. (06.02.2025)
Svar:
Nei, dette må nok fuglene ta hånd om selv.
Roar Solheim (08.02.2025)
Er det en sidensvans, eller?
Plutselig nå, 6.2.2025 kl.10.30 dukket det opp en flokk på 15- 20 individer utenfor stuevinduet mitt. Forer bl.a.på et ca.3 m2 på bakken. Større enn en dompap. Har bodd her i 15 år. Har aldri sett den. Den er blågrå, med hvit rand på vingene, og hvitmalte striper i " ansiktet". Uansett, dette var artig. Hilsen Tore agel. Nørelin.Golsfjelket. ca.985 mih.
T.N. (06.02.2025)
Svar:
Ja, dette er en sidensvans.
Roar Solheim (08.02.2025)
Jager kattugla perleugla?
Hei, jeg fikk i januar lokket til meg to perleugler til kassen min, de har nå holdt seg der frem til i dag, men i dag tidlig hørte jeg plutselig kattugla i nærheten av kassen perleugla har flyttet inn i, vil kattugla jage bort perleugla for selv ta i bruk kassen? Har bilde av perleugla, og lyden til kattugla kjenner jeg godt.
O.A.R. (07.02.2025)
Svar:
Dersom en kattugle ønsker å benytte denne kassa, vil den lett kunne jage vekk den mindre perleugla.
Roar Solheim (08.02.2025)
Er traner kampdyktige?
Sitter å grubler over om traner hadde vært duktige i en kamp, er det noen her som vet noe om atferden til traner og om de er fredfulle fugler? Og om de hadde vært kampdyktige i hvilket felt skulle man plassert de? Er de mer passive, agressive eller forsvarlige vesener av seg?
S.F. (07.02.2025)
Svar:
Traner sloss like mye om maker og hekketerritorier som de fleste andre fugler.
Roar Solheim (08.02.2025)
Hvorfor maser Ringduer slik
N.N (07.02.2025)
Svar:
Hva mener du med "maser?
Roar Solheim (08.02.2025)
Fuglenes vårdrakt
Hva er mekanismen rundt at fuglene får så flotte vårdrakter?
Hvordan skjer dette?
A.V. (07.02.2025)
Svar:
Det varierer med artene. Ryper skifter fjær, og her spiller nok daglengde (lysmengde) inn. Men de fleste spurvefugler får sommerdrakt ved at ytre tupper av høstens ferske fjær slites vekk, og slik fremkommer friskere farger lenger inn på fjærene. Dermed er det er helt annen mekanisme som ligger bak.
Roar Solheim (08.02.2025)
Hærfugl -ekskrementer?
Vi har et hus i Spania med pinjekjerner hvor det bor en eller flere hærfugler. Vi er plaget med svart avføring på fliser og i stenbed ser veldig løs ut. Mistenker hærfuglen - er det riktig? Tildelingen er normalt verre enn bildet viser.
I.W. (08.02.2025)
Svar:
Det kan jeg dessverre ikke besvare, da jeg ikke har kjennskap til hvordan avføring etter hærfugl ser ut.
Roar Solheim (08.02.2025)
Kjernebiter i Rondane
Hei! Har observert kjernebiter på fuglebrettet sammen med en flokk dompaper på Mysuseter i Rondane. Er det vanlig med kjernebiter så høyt til fjells (ca 900m), og er det vanlig at den opptrer i flokk med andre arter?
F.J. (08.02.2025)
Svar:
Nei, det er nok ikke så ofte at denne dukker opp så høyt opp, så en artig observasjon!
Roar Solheim (08.02.2025)
oversikt over trekkfugler ved Øra
Hei! Jeg lurer på om det finnes en oversikt over tidligere års observasjoner av trekkfugler ved Øra naturreservat?
M.F. (06.02.2025)
Svar:
Det gjør det nok, men da må du kontakte lokale fuglefolk i Østfold.
Roar Solheim (06.02.2025)
Til hvilke fugler er det best å bygge fuglekasse for i Trondheim by?
Hei!
Vi tenker oss å starte å lage fuglekasser. Vi har lånt bok på biblioteket med masse guider til hvordan lage fuglekasse for forskjellige fugler. Men vi klarer ikke helt bestemme oss for hvilken vi ønsker å lage.
Er det enkelte fugler som drar mer nytte av fuglekasse i år enn andre fugler? I så fall hadde det vært kult å lage til en slik fugl.
O. (05.02.2025)
Svar:
Meisekasser (32 mm hulldiameter), kasser for stær, rødstjert og spettmeis samt spurveugle (hulldiameter 45 mm), tårnseilerkasser for høye husvegger, større kasser for kattugle, kaie og ender. Disse må imidlertid ikke plasseres for nær der det er mye trafikk av mennesker, forå unngå at folk kommer nær ugleunger som hopper ut. Da kan uglemor forsvare ungene sine, og det kan være farlig å bli truffet av kattuglas klør.
Roar Solheim (05.02.2025)
Ang. reir
I fjor vår fikk jeg en ny nabo, et par skjærepar. Reiret er ca 7-8 meter fra inngangsdøra mi. Dette er verdig hyggelig! Jeg sitter ved kjøkkenbordet og ser på reiret og to skjærer, som er der ca annen hver dag. Hunden min sitter også i benken ved vinduet, her på kjøkkenet, og ser på fuglene. Jeg antar at dette er ungene, som har hatt territorer med området. Jeg var lest litt om skære, med jeg får ikke svar på alt. Det rare nå er at de lager et nytt reir en meter unna den andre, fra i fjor. Jeg lurer på hvem som lager reiret, et det paret, er det ungene, eller har den ene ungen fått kjæreste (par). Men ungene burde normalt finne make og reir neste år, når de er to år. Det ser ut som om den ene lager pinnene på plass i reiret, den andre leverer nye pinner til reiret. Jeg jeg at begge kan hente nye pinner også. Da lurer jeg også på om det er henne som lager reiret? Mens er det hannen som leverer? Jeg syns at dette er veldig spennende! Hilsen Tone Eriksen
T.E.H.E. (05.02.2025)
Svar:
Det er nok det samme paret. Skjærer kan bygge på reir i høyden med årene, slik at det blir som en høy kviststabel. Unger etablerer seg aldri inne i samme revir som sine foreldre.
Roar Solheim (05.02.2025)
Mater kråker iblandt på gravplass
Hei, jeg kjøper ett par dager i uken, usaltede valnøtter og hasselnøtter mater de til kråker på gravplassen hvor de pleier samle seg på ettermiddagen, er det ok for meg å mate kråker slik? Eller er det regler mot å mate kråker på gravplasser eller lignende?
Jeg Finner en vanvittig glede i å mate kråkene og har ikke lyst til å stoppe, og har naboen som jeg vet ville laget problemer eller klaget om jeg matet fugler i hagen så vil helst unngå om mulig. Jeg er veldig takknemlig for alt av tips og info, tusen takk!
H. (04.02.2025)
Svar:
Det er ingen ting som forbyr deg å mate kråkene, men det er gunstig å gjøre det slik at de ikke forventer at andre på stedet også har mat å dele ut - da kan de kanskje i sjeldne tilfeller bli litt mer nærgående enn ønskelig.
Roar Solheim (04.02.2025)
Orreleik
Jeg gikk på ski i dag 4de februar. Det var gråvær og pluss 4 gr. Jeg mener jeg tydelig hørte orrhanen spille. Er dette mulig,? Det var i skogen innafor Årnes i Nes kommune I Akershus.
H.D. (04.02.2025)
Svar:
Ja, absolutt.
Roar Solheim (04.02.2025)
Svanedans/parring
Hei, ble litt overrasket da jeg kom forbi et svanepar i et vann som helt tydelig drev svanedans/ parringsdans. Er ikke det veldig tidlig, Bergen 4. februar??? Det var utrolig vakkert å se på, ble helt fasinert. Dessverre fikk jeg ikke tatt video
V.S. (04.02.2025)
Svar:
Andefugler kan drive med slik kurtise hele vinteren, og det er spesielt ikke overraskende med svaner, som holder sammen til en av fuglene dør (da finner den gjenlevende en ny partner).
Roar Solheim (04.02.2025)
Sidensvanser
Har ikke sett en eneste sidensvans iår.
Vi bor i Mandal og lurer på om Sidensvansene bare har trukket forbi?
H. (04.02.2025)
Svar:
Det virker som at en del av dem fremdeles er lenger inn i landet. Så selv en flokk på 100+ i Elverum den 23. januar, og det er flere som har lagt ut bilder av sidensvans fra Østlandet.
Roar Solheim (04.02.2025)
Skjærer på gressplenen
Vi ser ofte flere skjærer på gressplenen som spiser ett eller annet fra plenen. Hva spiser de?
N.N (04.02.2025)
Svar:
Det er det dessverre vanskelig å vite uten å observere dem direkte.
Roar Solheim (04.02.2025)
Salmonella på foringsplass
Ser jeg har hatt et par tilfeller med salmonella på foringsplassen, dem sitter mye på bakken å spiser. Har ekorn som roter ut mye for. Noe jeg kan bruke på bakken? Har katt som ble syk i fjor.
F. (04.02.2025)
Svar:
Her tror jeg nok du helst bør spørre en veterinær. Jeg kjenner dessverre ikke noen andre mottiltak enn å stoppe fóringen noen uker og vaske/rense matbrett eller foringsautomater godt.
Roar Solheim (04.02.2025)
Hann eller hun?
Fra det jeg kan se og finne ut så er denne gjengen gulspurv. Men la merke til at noen av de er mørke i fargen. Er det merkbare forskjeller på hann og hun som jeg skal se etter?
N.N (03.02.2025)
Svar:
Hanner har mye mer markant gult i hodet, mens hunnene er mer jevnt spraglet over det hele.
Roar Solheim (03.02.2025)
Fikk besøk av «utallige grønnsudik
N.N (03.02.2025)
Svar:
Javel.....
Roar Solheim (03.02.2025)
Skjærer
Ikke et spørsmål, men det var en som hadde spørsmål vedrørende plagsomme skjærer. Vi hadde også et lignende problem dog ikke så omfattende. Da fikk vi tips om at skjærer ikke liker rødt. Vet ikke om det stemmer, men vi hang i hvert fall ut noen røde bånd rundt fôringsplassen. Det funker i hvert fall her. Skjærene holder seg unna. Andre fugler lar seg ikke affisere.
E. (03.02.2025)
Svar:
Det er bare å prøve. Virker det, så er jo det bra, og hvis det ikke fungerer så involverer det lite arbeid i forsøket.
Roar Solheim (03.02.2025)
Tornrisk?
Hei! Er dette en tornrisk? Var på foringsplassen vår i hagen i Indre Østfold.
Det var flere her, både hanner og hunner tror jeg.
A.G. (03.02.2025)
Svar:
Nei, dette er en gråsisik hann.
Roar Solheim (03.02.2025)
Spor på hytteterassen, Oppdal.
Vi kommer på hytta og oppdaget følgende spor på terrassen. Kan det være skogsfugl av noe slag? Vi har tiur og orhane i skogen rundt oss, selv om hytta ligger på ca 720 moh. Legger ved et par bilder..
N.N (03.02.2025)
Svar:
Dette er trolig spor fra en kråkefugl.
Roar Solheim (03.02.2025)
Gulspurv?
Er de gulspurv eller noe annet?
N.N (03.02.2025)
Svar:
Opptaket er dessverre veldig mørkt, så det er vanskelig å se fuglenes farger. Men kroppsform og adferd tyder på at dette er gulspurver.
Roar Solheim (03.02.2025)
Konglebit hunn?
Dette bildet står i lokalavisa vår i dag, med spørsmål om art. Det har vore forslag om bjørkefink, korsnebb og kjernebiter. Syns den ser ut som konglebit, hunn, men er litt usikker pga bildekvaliteten. Er det mulig å identifisere arten? Bildet er frå Hornindal i Nordfjord.
T.H. (03.02.2025)
Svar:
Du har helt rett i at dette er en hunnfarget konglebit.
Frode Falkenberg (03.02.2025)
Dompap kollisjon med vkndu
Hei,
Èin dompap kolliderte voldsomt med eit vindu, den lever.
Har lagt fuglen i ei pappeske med eit sjal. Er ute på verandaen under tak.
Burde fuglen vere innendørs? Korleis skal vi hjelpe den videre?
N.N (02.02.2025)
Svar:
Ta den inn. Den har bok fått hjernerystelse, og enten kommer den seg, eller den dør etter en tid. Du må bare vente og se (1-2 dager).
Roar Solheim (03.02.2025)
Myrhauk?
Hei, jeg tok dette bildet i dag 02.02.25 i Øvre Vats, Vindafjord, Rogaland
Google mener dette er en Myrhauk. Flott om dere kan hjelpe.
Den fløy flere passeringer over jordet på fremsiden av huset vårt og var kun 2-3 meter over bakken da den fløy langs en steinmur.
K.E.K. (02.02.2025)
Svar:
Ja, dette er en myrhauk. Det ser ut til å være en ungfugl fra 2024.
Roar Solheim (02.02.2025)
Plagsomme skjærer
Jeg er litt frustrert over skjærene som har tatt over nabolaget. Vi bor rett ved siden av et stoort skjærereir. Disse skjærene har etterhvert som de har blitt fler tatt over hele nabolaget. Småfuglene er vekk, alle telys eller stearinlys forsvinner, de legger igjen store mengder fuglemøkk på møbler og terrasser, de plukker hundeposene ut av søplebøttene, drar de opp i hekken vår, åpner de og enden på visa er hekken full av åpne hundeposer. Ikke så veldig stas. Det er stadig slosskamp mellom kattene og skjærene, men det tristeste er at all småfugl er vekk. Er det noe vi kan gjøre for å "ta tilbake" nabolaget?
N.N (02.02.2025)
Svar:
Nei, dette er viltlevende fugler som dere ikke kan eller har lov til å gjøre noe med. men dere kan forsøke å gjøre det umulig for skjærene å få tak i søppel og dra det utover.
Roar Solheim (02.02.2025)
Ender
Jeg er på Gran Canaria og her er noen ender jeg lurer på. De har brun kropp hvit hode og svart nebb og en ring rundt halsen
N.N (02.02.2025)
Svar:
Forsøk å få tatt bilde av dem.
Roar Solheim (02.02.2025)
Grønnsisik
Er dette grønnsisik ved siden av dompapene? Kan være opptil 10+ stykker, men vanskelig å ta bilde av da de er veldig vare og skvetter unna ved den minste bevegelse. Forøvrig veldig mange dompaper her opptil 15 stykker, lett blanding av hanner og hunner
E.B. (02.02.2025)
Svar:
Nei, grønnfink.
Roar Solheim (02.02.2025)
Fuglefjær
Hvilken fugl er denne fjæra fra?
N.N (02.02.2025)
Svar:
Dette er en kroppsfjær fra en hønsefugl hunn. Mistenker røy her, men det ville hjulpet både med målestokk og opplysning om hvor fjæra er funnet.
Roar Solheim (02.02.2025)
Li- og fjellrype på Færøyene
Hei,
Fant en liste over fugler på Færøyene. Der står li- og fjellrype oppført som innførte arter, mens orrfugl ikke har noen anmerkning, så da regnes vel den som en naturlig art? Stemmer disse opplysningene og i tilfelle hvor stor er bestanden. ChatGPT hadde ikke hørt om dette og Google ba meg spørre en ornitolog :-) Ser at en av kildene til lista er ei dansk bok fra 1966, men også at det henvises til en kilde fra 2015. Her er linken til Wikipedia
https://no.wikipedia.org/wiki/Liste_over_F%C3%A6r%C3%B8yenes_fugler
O.J.N. (02.02.2025)
Svar:
Ingen av hønsefuglene (rypene, orrfugl) finnes naturlig på Færøyene. Det er nok sannsynlig at de har prøvd utsettinger der i sin tid, på samme måte som de gjorde langs store deler av norskekysten på 1800-tallet. Bestandene hos oss forsvant ganske raskt, og det vil jeg tro de gjorde på Færøyene også. I databasen eBird ligger det ingen funn av disse artene på Færøyene, så jeg tviler på at orrfuglens tilstedeværelse på lista som presenteres på Wikipedia er reell.
Frode Falkenberg (02.02.2025)
Løvmeis?
Lurer på om dette er en løvmeis, eller en det en granmeis? Trondheim, 2.2.2025.
E.S. (02.02.2025)
Svar:
Ja, dette er en løvmeis. Merk blant annet brun rygg, bråsvart hette, skitne bakkinn og den lyse bitekanten innerst i munnviken. Det kan virke som om fuglen har et lyst vingepanel, men dette er for diffust for å passe til granmeis. Les mer om identifikasjon av løv- og granmeis på https://www.fuglevennen.no/arkiv/?vis=oppslag&op_id=1565
Frode Falkenberg (02.02.2025)
2 Sivhøner og ingen unger?
Jeg pleier å være i Alnaparken vd Grorud om våren og sommeren. Der ligger froskedammen og Alnaelva som renner forbi på den andre siden av veien. Jeg har vært der 3 ganger om sommeren hvor Sivhøna hadde fått unger, men i 2024 var det 2 Sivhøner der, men det kom ingen unger? Jeg synes dette er merkelig, men kan det ha vært 2 hunner? For 2 år siden da jeg kom, hadde Sivhøna fått 7 unger. Men til min forskrekkelse og sorg forsøkte Sivhønemamma og ta livet av en unge. Ungen virket svært avhengig av mamma, og skrek etter henne. Hun svømte bort til den med kjærlighet i blikket, men plutselig kunne man se et veldig sint blikk. Så grep den tak i ungen med nebbet og dukket den under vann i mange sekunder. Da den ble dratt opp, hang den helt livløs i nebbet til mammaen. Jeg har siden lest at David Attenborough har sagt at dette er en vanlig adferd hos Sivhøne og Sothøne, hvis det er lite mat og mange unger. Da tar de livet av den svakeste ungen. Veldig sørgelig å være vitne til, i alle fall.
A.E. (02.02.2025)
Svar:
Reir med egg KAN ha blitt spist av andre dyr før klekking, så det kan være EN mulig forklaring på at ingen unger ble sett.
Roar Solheim (02.02.2025)
Blåmeis
Vi fant en blåmeis på terrassen og den lå på ryggen, men var i live. Vi tok den inn og etterhvert gav vi den noen dråper vann med en sprøyte. Men den har et ødelagt bein og ligger på siden og kan ikke stå på to bein. Hvordan har denne en mulighet til å komme på vingene igjen?
L.H. (01.02.2025)
Svar:
Da må den kanskje holdes i bur og mates i noen uker. Men dette kommer helt an på hva slags skade den har i beinet, om det er brukket eller om den har skade/brudd i rygg. Det siste vil nok ha vanskelig for å kunne leges.
Roar Solheim (02.02.2025)
Blind på et øye ?
Hva feiler denne grønnsisiken ?
O.T. (02.02.2025)
Svar:
Dessverre vanskelig å si. Tydeligvis et slags utslett rundt øyet. Vet dessverre ikke om grønnsisik kan rammes av fuglekopper lik kjøttmeis, men tror dette sannsynligvis er noe annet.
En nær slektning av grønnsisik (gulstillits), har ved flere anledninger hatt utbrudd av øyesykdom i Nord-Amerika. Les mer om det på https://feederwatch.org/blog/eye-disease-american-goldfinches/Roar Solheim og Frode Falkenberg (02.02.2025)
Ender
Er dette ei sjøorre hunn til venstre og ei svartand hunn til høyre?
G.F. (01.02.2025)
Svar:
Ja, det ser slik ut. Hunn eller ungfugl.
Roar Solheim (01.02.2025)
Fugler i flokk i februar
Vi skremte opp en flokk fugler på nesten 1000 m høyde på skitur idag. De var mørke (sorte?) og litt hvite.
N.N (01.02.2025)
Svar:
Jeg vil tro at dette er kråkefugler, enten ravn eller kråke.
Frode Falkenberg (01.02.2025)
Dvergfalk?
Mulig å artsbestemme denne?
V.S. (01.02.2025)
Svar:
Dette er en spurvehauk.
Frode Falkenberg (01.02.2025)
Har ikkje sett denne før
Denne ble sett 31.januar 2025 Hakenes på Osterøy
K.E.J. (01.02.2025)
Svar:
Svarttrost med noen få hvite fjær i bakhodet.
Roar Solheim (01.02.2025)
Havørn
Hei bur på vestlandet i en dal ikkje så langt (ca 15 min i bil) frå sognefjorden. Har observert det eg trur er ei ung havørn som held seg rundt eit lite fiskevaten rett ved huset mitt. Er det vanlig at havørner held til her eller kan den ha rota seg vekk? Den har kvit bringe og brun rygg. Usikker på om den er kvit på hovudet og.
S.H. (31.01.2025)
Svar:
Absolutt noe du kan forvente i ved Sognefjorden.
Roar Solheim (01.02.2025)
Er dette en gråstrupedykker
Så den utenfor Randaberg v/ Stavanger
N.N (31.01.2025)
Svar:
Ja, dette ser ut til å være en gråstrupedykker.
Roar Solheim (01.02.2025)
Hvilken fugl?
Lurte bare på hvilken fugleart dette er? Sett ved Heivannet, Siljan.
N.N (31.01.2025)
Svar:
Dette er en korsnebb, og det ser mest ut til å kunne dreie seg om en grankorsnebb.
Roar Solheim (31.01.2025)
Hvilken type fugl?
Så denne i et epletre i fjor. Her satt den ved siden av småfugler som spiste fra fuglematere. Jeg stokk, trodde først det var en katt. Mener den hadde gule klør og nebb. Fikk først tatt bilde da den fløy avsted og satt seg på et hustak. Sted: Mandal, Sånum. Kan det ha vært en ørn?
N.N (31.01.2025)
Svar:
Dette er en musvåk.
Roar Solheim (31.01.2025)
Hva slaks And er dette?
Hei! Jeg gikk tur med hunden min langs en flott tursti ved Glomma. Her ser jeg alltid masse ender som svømmer sammen. Men i dag så jeg en som jeg ikke kan sette navn på, jeg har søkt rundt men finner ingen ting om denne og er nysgjerrig. Sammen med en liten gruppe Stokkender, svømmer en And som ser helt lik ut i fasong men som er hvit og svart. Den hermet etter Stokkanden når de svømte rundt. Den var noe mindre men ikke mye. Er det noen som kan fortelle meg hva denne heter :)
E.R. (30.01.2025)
Svar:
Dette er nok en rømt tamand.
Roar Solheim (30.01.2025)
Hortulan på forbrettet
Den siste uka har jeg hatt to fugler på forbrettet som jeg lurer på om det kan være hortulaner. I dag lå den minste plutselig død under forbrettet. Trodde dette var en art som drar sydover om vinteren?
N.N (30.01.2025)
Svar:
Dette er en gulspurv. Ja, hortulan er trekkfugl, og dessverre så godt som utryddet i Norge. I 2024 ble kun to hanner registrert i Hedmark. Hortulan er så vidt jeg kjenner til aldri heller observert å besøke fuglebrett.
Roar Solheim (30.01.2025)
Hvilken hauk?
Denne kom på besøk på balkongen her på Gran Canaria (januar 2025), men hvilken art?
T.L. (30.01.2025)
Svar:
Dette er en tårnfalk.
Roar Solheim (30.01.2025)
Gråsisik med orange panne
Har hatt besøk av en Gråsisik som skiller seg fra det normale. Andre Gråsisk på besøk her har hatt rød panne. Denne - se bilde har mer oragne farge på det som normalt er rødt. Er dette et vanlig avik?
M.B. (30.01.2025)
Svar:
Ja, dette er helt vanlig variasjon i farger hos denne arten.
Roar Solheim (30.01.2025)
Fugleart.
Hei!
Er denne fuglen vanleg i gamle Sogn og Fjordane fylke nærmare sakt Førde?
I. (29.01.2025)
Svar:
Dette er stillits. De opptrer nå helt nord til og med Nordland.
Roar Solheim (29.01.2025)
Brødskiver på fuglebrettet?
Kan man legge hele brødskiver på fuglebrettet, eller må man dele de opp i små biter først.
N.N (29.01.2025)
Svar:
Det gjør det lettere for fuglene å forsyne seg hvis du skjærer opp i små terninger. hvis du legger ut hele brødskiver, kan skjærene stikke av sted med hele brødskiva for å lagre den. da blir det jo ikke mye igjen til spurver og andre.
Roar Solheim (29.01.2025)