Spør en ornitolog
Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.
Still et nytt spørsmålBesvarte spørsmål
Alle / fugleforing / trekkfugler / fuglekasser / sjeldne fugler og identifikasjon / økologi og atferd / sykdom og skader / ringmerker / spor og sportegn / diverse
Viser 39 094 til 39 101 av totalt 50 371 spørsmål «forrige neste»
hvilken fugl
Lurer på hvilken fugl dette er. den er liten, litt pjuskete, hvit stripe i bakhodet, for det meste svart,grå og hvit. Tror det er en meis men usikker på hvilken. Han er alene
A.K.S.B. (19.01.2013)
Svar:
Dette er en svartmeis. Den hvite flekken i nakken er typisk for denne arten.
Roar Solheim (19.01.2013)
Hvilken fugl tilhører denne fjæren?
Vi fant denne fjæren på isen 19.januar 2013 ved Veiholmen, Smøla kommune. Er det fjør fra rovfugl?
J.K. (19.01.2013)
Svar:
Nei, denne fjæra kommer fra ei rugde.
Roar Solheim (19.01.2013)
moskus and med nebb skade
hei! eg har 3moskus ender. Etter eit revebesøk fekk den eine hannen av bette overdelen av nebbet. Det står kun 2-3cm igjen av overnebbet, men han greier å ette mjøl og drikke, men greier ikkje å etter grasse eller brød. Har du nokon tips om kva eg kan gjere?
N.N (19.01.2013)
Svar:
Nei, dessverre. Her bør du konsultere burfuglfolk som har erfaring med hold av tamfugler.
Roar Solheim (19.01.2013)
blåmeis
en liten blåmeis som har kommet seg inn i kjøkkenviften hos en av oss. Den er litt pjuskete, men flyr og virker ok. Litt fett fra kjøkkenviften i fjærene gjør at vi ikke tror den bør slippes ut riktig enda. Den har fått en bod som midlertidig hjem.
A. (19.01.2013)
Svar:
Ja, det er bra ikke å slippe denne ut i kulda ennå. Kanskje den faktisk må vaskes forsiktig med såpevann, skylles med vann og så få tørke, slik at fjærdrakten blir luftig og ren som den skal være. Da kan den isolere mot kulda.
Roar Solheim (19.01.2013)
Art
Hvilken piplerke er dette??
B.B. (17.12.2012)
Svar:
Piplerker er ikke de letteste fuglene å bestemme ut i fra enkeltfotografier. På grunn av de smale, sorte strekene på siden av brystet, under vingen, ser dette for meg ut til å være en trepiplerke.
Roar Solheim (19.01.2013)
Grågås og Kortnebbgås?
Hei, lurer på om det er Kortnebbgås eller Sædgås som er nederst på bilde. Bildet er tatt ved Orrevannet på Jæren 12.01.13
På forhånd takk!
N.N (13.01.2013)
Svar:
Lurer på om dette er sædgås. Føttene ser oransje ut (ikke rosa), men det er litt vanskjelig å avgjøre korrekt farge på grunn av det gule lyset de er fotografert i.
Roar Solheim (19.01.2013)
gås
er dette ei tundragås ? eventuellt underart ?
N.N (02.01.2013)
Svar:
Denne gåsa ser ut til å være tydelig mindre enn grågjessene den er sammen med. Den har ikke noe hvitt fjærfelt rundt nebbet, så det er hverken snakk om tundragås eller dverggås. Det mørke hodet er imidlertid mer typisk for de to artene sædgås og kortnebbgås. Sædgåsa er omtrent på størrelse med grågås, mens kortnebbgås er markert mindre. Dermed kan denne minne om en kortnebbgås. Det ser imidlertid ut for at den tydelig har oransje bein, noe som er et feltkjennetegn for sædgås, og ikke kortnebbgås. Nebbet ser heller ikke kortere ut i forhold til hodet enn hos grågjessene. Derfor tror jeg at dette er en sædgås.
Roar Solheim (19.01.2013)
Hva feiler denne kjøttmeisa?
Jeg har observert denne kjøttmeisa her på foringsplassen et par ganger. Den virker frisk og rask, men det er tydelig noe galt her.
Beklager at bildet ikke er så veldig skarpt, men jeg håper det er godt nok til å tydes.
M.A. (13.01.2013)
Svar:
Vet ikke hva denne sykdommen heter, men slike byller ser en faktisk på en del kjøttmeiser. Blir de for store, så plager de sikkert meisen, selv om enkelte fugler tydeligvis kan leve lenge med disse byllene. Det er imidlertid stor sjanse for at nettopp slike fugler er de som først blir offer for spurvehaukens jakt mellom hushjørnene.
Roar Solheim (19.01.2013)