Spør en ornitolog
Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.
Still et nytt spørsmålBesvarte spørsmål
Alle / fugleforing / trekkfugler / fuglekasser / sjeldne fugler og identifikasjon / økologi og atferd / sykdom og skader / ringmerker / spor og sportegn / diverse
Viser 38 608 til 38 615 av totalt 49 965 spørsmål «forrige neste»
Finkefugl (?) på foringsplassen?
Vi observerer gjevnlig en (tykk) finkelignende fugl på foringsplassen. Den holder seg på bakken og er uanselig gråbrun i fjærdrakten.Kan det være en bokfinkhun? Da er den større enn hannen.
E.S. (27.01.2013)
Svar:
Sannsynligvis en bokfink hann i vinterdrakt. Gå inn på denne linken så får du se noen vinterbilder av bokfink:
http://www.birdlife.no/fuglekunnskap/fugleatlas/?taxon_id=11995&vis=bilderMorten Ree (28.01.2013)
Registrering av temperatur.
Vi har nå minus 20 grader her på Rundhag i Målselv. Prøvde å skrive -20 grader da jeg skulle registrere antall fugler. Da ble ikke registreringen godtatt. Det kom opp beskjed med rød skrift. : Skriv ett tall . Da skrev jeg bare 20 og det ble registrert. Regner med det blir forstått at vi har 20 minus ! men gjorde jeg noe feil ?
E.M.Ø.E. (27.01.2013)
Svar:
Vi skal gå inn og endre dette til minusgrader. Det er noen som har hatt lignende problemer, uten at vi het vet hvorfor.
Morten Ree (28.01.2013)
Hvilken fugl?
Under hagefugltellingen hadde jeg besøk av en ukjent fugl. Den var på størrelse med en granmeis/løvmeis. Farge: brun spraglete på rygg/nakke, Sort felt på hode (ikke ned til øynene, Lys brun eller beige jevn farge på bryst og buk, litt lysere under vingene og brune vinger med hvit stripe. Foretrakk solsikkefrø på foringsplassen. Forer med solsikkefrø, villfuglblanding, brødskalker og meiseboller. Sitter rolig ved foringsautomaten eller på bakken og spiser. Oppholder seg ca 2-5 minutter ved foringsplassen om gangen. Farger og form kan minne om en munk, men kan den oppholde seg i Trøndelag på denne årstiden?
mvh Ingar Lien
I.L. (27.01.2013)
Svar:
Noen få munk overvintrer og kan ses ved foringsbrettet midtvinters. Men din beskrivelse av spraglete rygg/nakke stemmer ikke med munk. Tenkte kanskje det kunne være en bokfink i vinterdrakt, men er usikker.
Morten Ree (28.01.2013)
registring
Til siste spørsmål,hvor skal vi registrere denne fuglen visst det er en "Bergirisk"?
E.E. (27.01.2013)
Svar:
Hvis dere er med på Hagefugltellingen så kan dere registrere den der sammen med de andre fuglen. Trykk rullegardin på menyvalget over registreringsrubrikkene og velg "Alle arter", så finner dere Bergirisk.
En annen plass å registrere fugler på er www.artsobservasjoner.no.Morten Ree (27.01.2013)
Bilde nr 2
Her er bilde nr 2 av fuglen jeg tidligere har stilt spørsmål om.
I.L. (27.01.2013)
Svar:
På dette bildet ser i alle fall fuglen til høyre ut til å være mye mindre enn en dompap, og altså på størrelse med gråsisik/bergirisk, men jeg er ikke i stand til å fastslå art ut i fra dette bildet.
Roar Solheim (27.01.2013)
Hva slags fugl..?
For meg virker gråsisikken, brunsisikken og sibirsisikken å være svært like. Hva slags sisik er dette?
A.H. (27.01.2013)
Svar:
Dette er en gråsisik, skille mellom de nevnte (tidligere omtalte) underartene er ikke lenger aktuelle, så vidt jeg har oppfattet.
Roar Solheim (27.01.2013)
Bilder i forb. m. tidligere spørsmål
Jeg stilte tidligere i kveld spørsmål om en fugl som var på besøk på foringsplassen. Jeg tok to bilder av fuglen, sammen med en dompap hann. Det forteller litt om størrelse og form, selv om bildene ble svært dårlige (tatt gjennom et vindu med telelinse). Det ser ut som fuglen har ganske langt, tynt nebb. Den minner om en gråsisik, men har som nevnt sort stripe/kaloitt på hodet og mangler den røde flekken i panna som gråsisiken har. Den har også jevnere farge på brystet enn sisiken.
I.L. (27.01.2013)
Svar:
Dette bildet er for uklart til at jeg klarer å se hva det kan være, dessverre.
Roar Solheim (27.01.2013)
Ikke bare småfuglene som finner mat på fuglebrettet.
Bilde av Spurvehauk
J.H.V. (27.01.2013)
Svar:
Ja, spurvehaukene besøker jevnlig boligstrøk med forplasser, i håp om å kunne knipe seg en småfugl.
Roar Solheim (27.01.2013)