Hopp til hovedinnhold

Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

Alle / fugleforing / trekkfugler / fuglekasser / sjeldne fugler og identifikasjon / økologi og atferd / sykdom og skader / ringmerker / spor og sportegn / diverse

Viser 48 404 til 48 411 av totalt 50 017 spørsmål


#Sjeldne fugler og identifikasjon

VELDIG STORT DØDT EGG!!!

Vi har funnet et VELDIG stort egg nede i en sump. Egget er dødt det lukter vi.
Det er akkurat 25 cm i omkrets og 12 cm langt.
Det er grønn grått.

Håper du vet hvordan egg dette er. =)

Ps. Fant det ca 17 cm ned i bakken.

F.E.S. (15.06.2007)

Svar:

Hei!
Størrelse, farge og stedet dere fant egget på skulle tyde på at det er et trane-egg.

Tore Reinsborg (15.06.2007)


#Økologi og atferd

Spørsmål:

Hvorfor har ikke menneskene gjennomstrømsystemet sånn som fugler når det er mer effektivt? og hvorfor kan de ikke klare seg med vanlige lunger sånn som mennesket?

C. (15.06.2007)

Svar:

Hei!
Mennesket har ikke utviklet et slikt respirasjonssystem fordi vi ikke har møtt de samme respirasjonsmessige utfordringene som fuglene. Fuglene har et mye større energiforbruk (større forbrenning) og møter ofte svakt lufttrykk i store høyder. Fugler vil ikke kunne klare seg med tilsvarende lunger som mennesket, da flyging og opphold i høyder med lavt lufttrykk gjør slike lunger for ineffektive.

Tore Reinsborg (15.06.2007)


#Sjeldne fugler og identifikasjon

nattargal

hvordan ser egget til en nattergal ut?? har dere bilde?

N.N (15.06.2007)

Svar:

Hei!
Egget til nattergalen er mer eller mindre mørkt olivenbrun, ofte med svak marmorering, sjelden grovt rødbrunflekkete. Vi har dessverre ikke bilde av nattergal-egg.

Tore Reinsborg (15.06.2007)


#Økologi og atferd

fasan

hvor gammel kan en fasan bli??

N.N (15.06.2007)

Svar:

Hei!
Den høyste kjente alder på fasan ringmerket i Norge, var et ind. som var 4 år og 2 måneder ved gjenfunnstidspunktet. Tilsvarende for resten av Europa er 7 år og 7 måneder.

Tore Reinsborg (15.06.2007)


#Økologi og atferd

kjøttmeis

kor gammel kan ein kjøtt meis bli?hhar du eit bilde der dei er to ukr gamle??????????????????

S. (15.06.2007)

Svar:

Hei!
Den høyeste kjente alder på en kjøttmeis ringmerket i Norge, er 10 år og 6 måneder. Høyste kjente alder på kjøttmeis i Europa, var et individ som ble minst 15 år. Vi har dessverre ikke bilder av kjøttmeis i den alderen i bildearkivet vårt.

Tore Reinsborg (15.06.2007)


#Økologi og atferd

mating av småfugl hele året?

Hei! Mange reagerer på at jeg mater småfuglen hele året. Bor i et villa området med masse grønt områder. Har også lest at fuglene blir lurt av matingen, ogbegynner å hekke før de skal. Bør jeg slutte å mate dem om våren og sommeren? Hva er begrunnelsen for å fortsette/ ikke fortsette?? Tusen takk for svar!

I. (14.06.2007)

Svar:

Hei!
I sommerhalvåret er det ikke "nødvendig" å fôre fuglene, da det vil være nok naturlig føde å finne. Mange velger imidlertid å fortsette fôringen om sommeren. Fuglene tar ikke direkte skade av dette, men det kan resultere i at fugleunger blir fôret med unaturlig føde. Det er imidlertid for oss ikke kjent at dette har direkte negative effekter på ungeoverlevelsen.

Tore Reinsborg (15.06.2007)


#Økologi og atferd

snegler

Hva spiser snegler?

A.D. (14.06.2007)

Svar:

Hei!
Snegler spiser stort sett blader av forskjellig slag, og de kan gjøre stor skade i grønnsakåkre enkelte år.

Tore Reinsborg (14.06.2007)


#Økologi og atferd

foring

hei, lurte på hvor ofte måkene forer ungene sine; å hvor mye de spiser i døgnet? måker er vel ikke i aktivitet om natten? synes måkene er så lenge vekk fra redet om gangen. er ikke rart folk trur de er folatt..

S. (14.06.2007)

Svar:

Hei!
Vi har ikke tilgjengelig tall som viser foringsrater, men når ungene er små blir de fôret fra nebb til nebb. Senere blir de fôret med oppgulp som ungene tar seg av selv. Måker er som de fleste fuglearter mest aktive tidlig om morgenen og på kvelden.

Tore Reinsborg (14.06.2007)

««første 48 404 - 48 411 av 50 017 siste»»