Spør en ornitolog
Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.
Still et nytt spørsmålBesvarte spørsmål
Alle / fugleforing / trekkfugler / fuglekasser / sjeldne fugler og identifikasjon / økologi og atferd / sykdom og skader / ringmerker / spor og sportegn / diverse
Viser 902 til 909 av totalt 49 921 spørsmål «forrige neste»
Når kan du fjerne et reir med mistanke om døde egg?
Ved ankomst på hytten observerte vi et reir i takrennen (det vannet renner ned). Da det regner ganske ofte er det ikke lenge reiret forblir tørt. Vi har funnet ut at det er mulig en grå trost. Nå er det gått 14 dager og ennå ingen egg som har klekket. Vi mistenker at eggene ikke er levedyktige men mor forstår det ikke ennå. Kan vi fjerne reiret før vi reiser igjen om 3 uker? Vi ønsker ikke at det skal tette takrennen når høsten og vinteren kommer.
A. (14.07.2024)
Svar:
Etter en ekstra uke bør dere kunne fjerne reiret.
Roar Solheim (14.07.2024)
Fugl
Hei, e lura på kæte fugl detta æ som e tok i Finndalen idag den 14 juli?
S.B. (14.07.2024)
Svar:
Ung blåstrupe.
Roar Solheim (14.07.2024)
Fuglekadaver
Hei. Fann dette fuglekadaveret i Tønsberg i dag. Kan det vera grøn- eller gråspett? Kan det vera ein rovfugl som har vore på ferde?
Takk for evt. svar.
I.K.H. (14.07.2024)
Svar:
Er nok grønnspett, tatt av noe, men umulig å se hva.
Roar Solheim (14.07.2024)
4 hvilende låvesvaler sittende tett i tett i «sikk-sakk»
4 hvilende taksvaler oppunder taket på låven- tett i tett-nr. 1.med hodet t.v- nr.2. med hodet t.h-nr.3 med hodet t.v. - nr.4. med hodet t.h. Fascinerende syn- er det vanlig at de sover i flokk på denne måten?
B.Å.G. (14.07.2024)
Svar:
Er nok søsken fra samme kull.
Roar Solheim (14.07.2024)
Due med hes stemme
Vi har ofte hatt besøk av et duepar. I flere år. Vi vet det er det samme paret da den ene har en særegen og hes stemme. Lurer derfor på om den hese stemmen er tilfeldig og medfødt, eller om duen kan være syk
M. (14.07.2024)
Svar:
Det KAN være en dompap som kommer fra mer østlige områder. For noen år siden var det et invasjon av slike øst-dompaper i Norge, og da kunne man høre hese, nesten ørkendompaplignende lyder fra dompap rundt omkring i Norge, ulik de vanlige dompap-fløytelydene.
Roar Solheim (14.07.2024)
Skjærer med rare lyder
Har ett skjærepar som har vært her i mange mange år som lager veldig rare lyder. Går iallefall ut ifra at det er skjærene, for det kunne ikke være så mye annet. Har hørt disse lydene av dem i flere uker nå og lurer på hva det kan bety? Syns det høres litt artig ut, så håper du kanskje har noe idé?
C.T. (14.07.2024)
Svar:
Ja, skjærer kan lage et stort utvalg av slike "pludre"-lyder, men jeg vet ikke om noen har klart å dechifrere hva de betyr. Jeg vet i alle fall dessverre ikke hva skjærene formidler her.
Roar Solheim (14.07.2024)
Hvilken fugl er dette?
Denne fuglen satte seg på ned på taket av hageboden min på Liaflaten i Åsane. Den var heller ikke særlig redd av seg. Jeg kunne stå en meter fra den uten at den reagerte noe særlig. Kan noen si hva fugl det er?
J. (14.07.2024)
Svar:
Dette er en berghøne, rømt burfugl. Flere har rapportert denne fra Åsane. Hjemmehørende i Middelhavsområdet!
Roar Solheim (14.07.2024)
Hvilken fugl er dette?
Vi har fire fugler over oss når vi går tur på Lyngøy i Øygarden. Fuglen har svart hode, hvit krage nedenfor hodet, er lys på undersiden og har store mørke og brede vinger. Halen er butt og svart med en hvitt stripe i overgang mellom halen og kroppen.
A. (13.07.2024)
Svar:
Dessverre vanskelig å identifisere ut i fra opptaket. Kan minne noe om vipe, men kan ikke si noe sikkert her, dessverre.
Roar Solheim (13.07.2024)