Spør en ornitolog
Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.
Still et nytt spørsmålBesvarte spørsmål
Alle / fugleforing / trekkfugler / fuglekasser / sjeldne fugler og identifikasjon / økologi og atferd / sykdom og skader / ringmerker / spor og sportegn / diverse
Viser 491 til 498 av totalt 50 019 spørsmål «forrige neste»
Hva heter denne fuglen?
Hva heter denne fuglen? Fant den på Trondheim Havn i går.
M. (02.09.2024)
Svar:
Steinskvett.
Roar Solheim (02.09.2024)
Hva heter denne fuglen?
Noen som kan fortelle meg hva denne fuglen heter?
Observert langs sjøkanten.
M. (30.08.2024)
Svar:
Ung storskarv.
Roar Solheim (30.08.2024)
Ravn som kjæledyr
Har lest at det ikke er lov å ha ravn/ravner som kjæledyr i Norge. Hvorfor det? Hvorfor er det ikke lov å ha en ravn som kjæledyr i Norge? Før i gamle tider var det helt vanlig å ha fugler som kjæledyr og man brukte dem som oftest til å bidra under jakt blant annet, dette er jo vanlig fortsatt mange steder i verden. Så derfor lurer jeg på hvorfor det ikke er lov her til lands lengre.
N.N (30.08.2024)
Svar:
Det er ikke tillatt å ha NOEN viltlevende arter av virveldyr i Norge som kjæledyr - det er et prinsippielt vedtak tror jeg.
Roar Solheim (30.08.2024)
Gresshoppesanger?
Er dette en gresshoppesanger. Den har ikke vært her før den siste uken. Kan den være på vei til varmere strøk?
E. (30.08.2024)
Svar:
Nei. Det kjegleformede nebbet sier at dette er en finkefugl eller buskspurv, men bildet er for dårlig til å se hvilken art det er.
Roar Solheim (30.08.2024)
Overvintring av trekkfugler i Brasil
Er det noen trekkfugler som drar fra Norge til Brasil for å overvintre?
S.K.B. (30.08.2024)
Svar:
Nei, ikke over Atlanterhavet.
Roar Solheim (30.08.2024)
Tam skjære i hage
Hei. Vi har fått en tam skjære I hagen vår. Den vil gjerne sitte på oss, sitte sammen med oss osv. Det ser ut som den har en gjeng den er med, men blir igjen her ofte nå. Den virker ikke skadet, og flyr fint. Vi har ei katte her også, så syntes det er så rart at den velger å være her når katta er i nærheten. Det ser også ut som at de nesten har godtatt hverandre. Er dette vanlig? Syntes nesten det blir litt slitsomt, kan jo ikke sette meg ut i hagen før den kommer og skal sette seg på oss eller ungene.. den er heldigvis snill og gjør ikke noe vondt. Og hva skal man gjøre om den blir for intens?
I. (30.08.2024)
Svar:
Dessverre vanskelig å vite hva som er årsaken til denne oppførselen. Hvis en fugl blir for nærgående, er det bare jaging og skremming som kan hjelpe til å holde fuglen unna.
Roar Solheim (30.08.2024)
Rausjør
Ser det står at det er lokalnavn på lavskrika . men oppe i Kolbu der jeg kommer fra er det nøtteskrika som har navnet rausjør . Kommer vel av fargen og oppførsel . Litt rødlig i fargen og oppfører seg litt som ei sjør . At lavskrika har fått det navnet synes jeg er litt rart for det er en så sky fugel at den er det ikke så mange som har sett så synes det er rart at den har fått et lokalt navn
I. (29.08.2024)
Svar:
Lavskrike er og var tidligere mer vanlig på Østlandet og nordover, så den var nok bedre kjent der. Nøtteskrika har gått under lokalnavnene potetskrike og kønn (=korn)skrike.
Roar Solheim (29.08.2024)
Gammel egg samling
Har nokså mange utblåste egg fra sjøfugler. Antar at de fleste er ca 100 år. Har disse noen verdi - faglig eller som samlerobjekt.
N.N (29.08.2024)
Svar:
Kun faglig verdi dersom art, dato og sted innsamlet er kjent. Ellers ikke, og de er ikke lovlig salgsvare
Roar Solheim (29.08.2024)