Spør en ornitolog
Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.
Still et nytt spørsmålBesvarte spørsmål
Alle / fugleforing / trekkfugler / fuglekasser / sjeldne fugler og identifikasjon / økologi og atferd / sykdom og skader / ringmerker / spor og sportegn / diverse
Viser 345 til 352 av totalt 50 018 spørsmål «forrige neste»
Hvite egg
Fant 6 hvite egg under en busk i skogen og lurer på hvilken fugl som legger disse ?
Syntes det var litt rart i.o.m at de ikke har kamuflasje når de legges på bakken
R. (17.09.2024)
Svar:
Dessverre umulig å si uten et bilde av eggene.
Roar Solheim (17.09.2024)
Hubro?
Hvordan kan jeg finne ut om det er Hubro i et område?
K.B. (17.09.2024)
Svar:
Ved å lytte etter dem om natta.
Roar Solheim (17.09.2024)
foring av fugler.
Jeg har foret fugler hele våres,sommer med meiseboller ,og stort sett har det vert pilfink,blåmeis og kjøttmeis i mengder. Nå lurer jeg på hvorfor de ikke de er å se? jeg er taknemlig for svar.
N.N (17.09.2024)
Svar:
Det er det dessverre vanskelig, for ikke å si nesten umulig, å vite svaret på.
Roar Solheim (17.09.2024)
kvitkingjess i trekk
Hei,
En svær flokk, flere hundre individer, kvitkinngjess har vært innom Bogstadvannet i Oslo noen dager. Nå har de fløyet, men en liten gruppe, litt over ti, er igjen - har kanskje tenkt å komme seg på en senere plog? Hvordan skjer trekket vanligvis? Er det slik at en gruppe som har hekket sammen drar av sted, blir sett av andre som så slutter seg til, osv til de blir store flokker som den på Bogstad. Er det et maks og minimum i slike flokker, skulle tro det kunne bli kapt med mat når de blir mange. Hvis de ikke kommer seg i en plog, vil de klare seg gjennom vinteren.
Det skal være trekk hvor "plogen" er avrundet foran - er det noen ulemper ved en slik plog- det er vel et slags unntak?
A.T.B. (17.09.2024)
Svar:
Dette kan være individer som hekker i Oslo-området, og som IKKE kommer til å trekke vekk for vinteren.
Roar Solheim (17.09.2024)
Tilpassninger til dompap
Hvordan tilpasser dompaper seg til området de lever i? Dette er for å kunne hjelpe de jeg har i hagen( jeg har veldig mange!)
A.O. (17.09.2024)
Svar:
Dessverre vanskelig å besvare. Dompap liker grantrær, og de kommer helst på solsikkefrø.
Roar Solheim (17.09.2024)
Hvilken fugl er dette?
Denne fløy på vinduet vårt og satte seg derretter på gelendret på verandaen. Etter ei lita stund satte den seg i ei bjørk like ved. Klarte ikke å dra kjensel på den. Bor i Overhalla Trøndelag
G.G. (17.09.2024)
Svar:
Dette er en ung dompap. De mangler sort hette.
Roar Solheim (17.09.2024)
And/gås hybrid?
Hei,
Kom over denne fuglen i Strusshamn på Askøy 21. august. Trodde først det var en gås på grunn av størrelsen, men fjærdrakten minnet mer om en stokkand. Er dette en hybrid av noe slag?
N. (17.09.2024)
Svar:
Dette er en rømt tamand med mye stokkandgenetikk i seg.
Roar Solheim (17.09.2024)
BirdNet nyttig?
Jeg har satt opp en permanent lyttestasjon med BirdNet og har fanget lyden av en hubro som også er observert visuelt. Brukes disse dataene (publisert på Birdweather) av ornitologer eller forskere i det hele tatt? Eller er det bare et leketøy?
E. (17.09.2024)
Svar:
Slike registreringer er veldig nyttige. Vanligvis legges observasjoner inn på Artdatabankens artsregistreringer. Jeg er dessverre ikke kjent med BirdNet, og vet da ikke om det som legges inn der automatisk også blir registrert i Artdatabankens register (men vil tro at dette blir fanget opp).
Roar Solheim (17.09.2024)