Hopp til hovedinnhold

Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

Alle / fugleforing / trekkfugler / fuglekasser / sjeldne fugler og identifikasjon / økologi og atferd / sykdom og skader / ringmerker / spor og sportegn / diverse

Viser 49 690 til 49 697 av totalt 50 284 spørsmål


#Diverse

HJELP MEG!

Hei..jeg var ute å gikk med hunden min, da jeg fant en kråkeunge helt alene. Den var ganske liten, og moren var ingensted å se. Jeg har ventet en god stund , men fuglungen er fortsatt alene. Jeg vet jo heller ikke hvor lenge den har vært der. Jeg lurer på å ta den inn, gi den mat og passe på den til den kan fly igjen. Hva spiser kråker? Hvordan kan jeg ta best vare på den?

S. (17.06.2006)

Svar:

Kråker er mer eller mindre altetende, men de trenger en del proteinrik mat i den første fasen av livet. Husk at det ikke er lov til å ha ville fugler i fangenskap i Norge.

Frode Falkenberg (19.06.2006)


#Økologi og atferd

Gjøk

Hvorfor galer gjøken hele tiden om våren?

N.N (15.06.2006)

Svar:

Gjøken galer fordi den da viser andre gjøker at dette er territoriet dens, og den tiltrekker seg hunner som den kan parre.

Frode Falkenberg (19.06.2006)


#Diverse

hvor gammel blir skjæra?

Hei. lurte på hvor gammel skjæra kan bli?

T. (15.06.2006)

Svar:

Den eldste norske skjæra ble 14 år og 11 måneder (Norsk Rinmerkingsatlas 2006).

Frode Falkenberg (15.06.2006)


#Diverse

skole opp gave

hehe jeg lurer på hva trost heter på engelsk litt teit spørs mål men i alle fall.. ?

M. (09.06.2006)

Svar:

Trost heter Thrush på engelsk.

Frode Falkenberg (15.06.2006)


#Diverse

Norsk betegnelse?

Hei, hva er den norske betegnelsen på "Northern Giant Petrel", eller "Macronectes halli"? På forhånd takk!

K.S. (12.06.2006)

Svar:

Southern Giant Petrel heter sørkjempepetrell på norsk, så jeg antar at Northern Giant Petrel heter nordkjempepetrell.

Frode Falkenberg (15.06.2006)


#Diverse

funnet ny klekket kjøttmeis!

idag fant jeg en nesten ny klekket kjøttmeis. den har allerede fått fjær, men den har fortsatt små fjon på hodet. den hoppet rundt på bakken og kunne ikke fly, jeg så ingen familie i nærheten og bestemte derfor å ta med meg denne fuglen hjem. jeg har et gammelt fuglebur som den midlertidig bor i. jeg har foret den med vann fra et sugerør og gitt den mat (frø og vitaminer til fugler) blandet med vann. dette går greit ned, men lurer på hvordan jeg kan gjøre det bedre. hvis jeg har den over tid og gir den insekter fra naturen, vil den da etterhvert kunne leve i den frie naturen når den blir eldre og kan fly selv? og et annet spørsmål jeg lurer på: hvordan vet jeg forskjellene på kjønnet? hilsen reserve mamma=)

I.C.H. (14.06.2006)

Svar:

Kjøttmeisa kan hoppe ut av reiret før den er skikkelig flygedyktig. Jeg anbefaler deg å sette den ut i et tre der du fant den, så vil den kanskje finne tilbake til foreldrene sine. En kjøttmeis som har blitt preget av mennesker og oppfostret i den første levetiden sin vil nok trolig ha liten sjanse i naturen. Det er forøvrig ulovlig å ha ville fugler i bur i Norge. Håper ikke dette tok pusten av deg, men slik er det.

Frode Falkenberg (15.06.2006)


#Sjeldne fugler og identifikasjon

Sang lik bokfinkens??

Hei, hvilke fugler har sang som ligner bokfinkens?? Jeg hørte en syngende fugl forleden ved romsdalskysten som hadde likheter med bokfinkens sang, bare at den var flatere og uten bokfinkens karakteristiske slutt. Har du noen ide om hvilken fugl det kanskje kan være??

A.H. (08.06.2006)

Svar:

Løvsangeren har en sang som minner mye om bokfinken, men den mangler den bastante avslutningen som bokfinken gjerne har.

Frode Falkenberg (09.06.2006)


#Økologi og atferd

fugler

hvorfor blir ikke sjøfugler fjæer våte når fuglene dykker?

H. (07.06.2006)

Svar:

Sjøfuglene steller nøye med fjærdrakten sin og impregnerer fjærene med en olje som de henter fra en kjertel på overgumpen (ved stjertbasis). Det gjør at de ikke blir våte i vannet.

Frode Falkenberg (07.06.2006)

««første 49 690 - 49 697 av 50 284 siste»»