Spør en ornitolog
Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.
Still et nytt spørsmålBesvarte spørsmål
Alle / fugleforing / trekkfugler / fuglekasser / sjeldne fugler og identifikasjon / økologi og atferd / sykdom og skader / ringmerker / spor og sportegn / diverse
Viser 41 579 til 41 586 av totalt 50 288 spørsmål «forrige neste»
Naturfag
Hvilke egenskaper skiller pattedyr fra andre dyr?
Hvilke egenskaper skiller fugler fra andre dyr?
Har pattedyr og fugler noen felles egenskaper?
Edderkopper og Skorpioner hører til samme rekke;
Hvilken rekke er det?
Hvilke bygningstrekk hos edderkopper og skorpioner kan være årsaken til denne plasseringen?
Helst utfyllende som mulig.
N.N (27.10.2011)
Svar:
Disse spørsmålene har vært besvart av oss tidligere, så let i gamnle svar. Dessuten gjør vi ikke hjemmelekser for skolebarn!!
Roar Solheim (27.10.2011)
RE: Spurvugle?
Beklager feil video!
Her er den:
http://www.youtube.com/watch?v=Xv3drh2A6Mc
N.N (27.10.2011)
Svar:
Ja, dette var en spurveugle. Det er storinvasjon av spurveugler i Sør-Skandinavia nettopp nå.
Roar Solheim (27.10.2011)
Spurvugle?
Er dette en spurvugle?
Tok det med viltkameraet mitt
Link til videoen:
http://www.youtube.com/watch?v=ShETn_gNZrI&feature=player_embedded
Hvis du syns det er vanskelig å se størrelsen så er den kassen du ser opp og litt til høyre ca 25cm høy.
V. (27.10.2011)
Svar:
På det opoptaket du har lagt ut link til, klarer ikke jeg å se noen ugle i det hele tatt, derimot halen på et pattedyr, og det ser ut som en revehale!!!
Roar Solheim (27.10.2011)
Grått hode med en rustrød flekk på halsen+
Spurvestørrelse - markante grenser mellom fargene, fuglen var brun, men vingefjærene var grå med innslag av hvitt (når den sto på bakken. Under nebbet/strupen var det en rød avgrenset flekk på størrelse med en femtiøring
J.B. (15.05.2011)
Svar:
Finner dessverre ikke noen fugler som passer helt med denne beskrivelsen. Dvergfluesnapper er nær, men den har ikke noe hvitt i vingene. Den er også en sjelden gjeswt her i landet, så det er et nokså usannsynlig valg.
Roar Solheim (27.10.2011)
Skjærer som spiser roser
Så noen skjærer som hadde nebbet fullt av orange roseblader. Om de hadde funnet rosebladene på bakken ved siden av roseplanten eller plukket bladene fra planten så jeg ikke, men hvorfor gjør de dette. Har aldri sett skjærer ta mine roser i haven.
Det var et flott syn med den fargerike skjæren og de orange rosebladene.
L.M. (28.09.2011)
Svar:
Nei, dette er ikke noen vanlig oppførsel blant skjærer. Har aldri hørt om at de er spesielt interessert io roseblader, så hvorfor de plukket akkurat disse, kan jeg ikke se noen grunn til, dessverre. Men slik er det av og til i naturen, vi observerer ting som vi absolutt ikke med vår menneskelige forstand kan se noen åpenbar forklaring til...
Roar Solheim (27.10.2011)
Når pleier svanene ved Østensjøvannet å fly sørover?
Når pleier svanene ved Østensjøvannet å fly til varmere strøk? Her flyr så vidt jeg kan tyde 63E.
Og svanebarna som ennå ikke er hvite, hvor lenge følger de foreldrene?
Hilsen
Andreas Scheen
N.N (06.10.2011)
Svar:
Jeg vet ikke når knoppsvanene i Østensjøvann trekker ut mot sjøen, men tipper de kan drøye helt til det begynner å bli is på vannet (de fores jo ofte av folk). Svaneunger pleier å holde sammen med sine foreldre helt til neste vår, når foreldrene på ny starter hekking.
Roar Solheim (27.10.2011)
Rapportere ringmerkede fugler
Flere ringmerkede fugler oppholder seg i et bestemt område over tid. Hvor ofte er det vanlig å melde inn den samme fuglen til ringmerkingsentralen, første gang man ser den, en gang pr uke, en gang i måneden, eller? Er det interresant for noen å vite hvor lenge de oppholder seg i et område? Hva er vanlig å gjøre?
N.N (08.10.2011)
Svar:
Det beste her er egentlig at du ringer til Stavanger museum og spør folk ved ringmerkingssentralen direkte. Når ringmerkere fanger på ett sted, pleier de å rapportere gjenfunn av egenmerkede fugler som er kontrollert 1 måned eller senere på samme sted.
Roar Solheim (27.10.2011)
er dette en meis?artsbestemmelse
lurer på om dette er en meis og eventuelt hvilken.
kan ikke finne noen meis arter som passer med tilsvarende oransje felt på bryst...er det fordi det er en spurv kanskje???
M. (27.10.2011)
Svar:
Nei, dette er ingen meis, men en ung rødstrupe som er i ferd med å skifte fra ungfugldrakt (prikker i hodet)til voksendrakt. Rødstrupa er en liten trostefugl.
Roar Solheim (27.10.2011)