Hopp til hovedinnhold

Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

Alle / fugleforing / trekkfugler / fuglekasser / sjeldne fugler og identifikasjon / økologi og atferd / sykdom og skader / ringmerker / spor og sportegn / diverse

Viser 40 833 til 40 840 av totalt 49 726 spørsmål


#Diverse

Kongeørn

Hei jeg er en veldig fugle intrisert jente og vil gjerne spøre om noe jeg lurer på om det er konge ørn i bø i vesterålen ? Mvh Jill Therese Andersen

J.T.A. (24.11.2011)

Svar:

Jeg kjenner dessverre ikke dette området så detaljert, men vil i utgangspunktet anta at kongeørn finnes der også. I Finnmark hekker både kongeørn og havørn langs kysten.

Roar Solheim (04.12.2011)


#Diverse

Flaggspett utbredelse

Bilde vedlagt spørsmålet

Hei vet du om det er flaggspett i bø i vesterålen og da er det snak om Gustad heler Eidet???.


Tak for svar mvh Jill

J.T. (03.12.2011)

Svar:

Se svar under kongeørnspørsmålet.

Roar Solheim (04.12.2011)


#Diverse

Jerpe

Bilde vedlagt spørsmålet

Hei lurer på om det er Jerpe i sverge heler i vesterålen kan du svare på det??? mvh Jill.

Takk for svar

J.T.A. (03.12.2011)

Svar:

Flott tegning. Kan vi få bruke den i bladet Fuglevennen?

Se ellers svar til deg under kongeørnspørsmålet.

Roar Solheim (04.12.2011)


#Diverse

Konge ørnas utbredelse

Hei lurer på om det er kongeørn bø i vesterålen??? men kan jeg kansje sende noen bilder av fjær av mystiske fugler jeg tror dem er fra ørn men vilken og stokkand og en fin liten mystisk en og mange andre mvh Jill

J.T.A. (04.12.2011)

Svar:

Hei,
Du har mange spørsmål om lokal forekomst av fugler. Dessverre har ikke vi som sitter helt andre steder i landet alltid så gode lokale kunnskaper, så slike spørsmål kan være vanskelige for oss å besvare. Det beste her er dersom du kan klare å finne noen fuglefolk som bor i ditt distrikt, for de vil trolig lettere kunne gi deg svar på disse spørsmålene.

Roar Solheim (04.12.2011)


#Diverse

Trost

Går det an å drive lokkejakt på trost?

K. (03.12.2011)

Svar:

Norsk Ornitologisk Forening arbeider med fuglevern, ikke jakt. Spørsmål om jakt og fangst bør derfor rettes til Norges Jeger- og fiskerforbund.

Roar Solheim (04.12.2011)


#Sjeldne fugler og identifikasjon

Meis

Bilde vedlagt spørsmålet

sendte spørsmål i går men det kom visst ikke med. vi har hytte på Seidafjellet i Finnmark. der er to småfugler (Rolf og Ronny) vi lurer på hvilke fugl det er. det kan se ut som svartmeis, men info sier at den trives i gran/furuskog. og ikke fins i Finnmark i d hele tatt. Seidafjellet er i tilleg kunn markspist svart bjørkeskog.

A.A. (03.12.2011)

Svar:

Nei, dette er ikke svartmeis, men det kan se ut som lappmeis (mer brunlig i fargen). Så "Rolf og Ronny" er nok to skikkelige arktiske meiser!

Roar Solheim (03.12.2011)


#Sjeldne fugler og identifikasjon

Svartand?

Bilde vedlagt spørsmålet

Dårlig kvalitet på bildet, men, kan dette være noe annet enn svartand?

N.N (03.12.2011)

Svar:

Nei, jeg tror dette er svartender. Kinnflekken er såpass markert.

Roar Solheim (03.12.2011)


#Økologi og atferd

Alke

Ville bare si takk for svaret om hvilken liten sjøfugl vi hadde sett. Import over at jeg fikk riktig svar med en så dårlig beskrivelse. Tusen takk!
På samme tur så vi ti stjertmeis, en fuglekonge, to toppmeis, en trekryper, en spettmeis og flere kjøttmeis på noen få kvadratmeter. Vi var der en lang stund, men de lot seg ikke merke med at vi var der. Det virket som om de lette etter mat sammen. Er dette en slik flokk med meiser som man ser rase forbi hjemme eller er noen av disse mer bofaste? Hilke slag dug er er det jeg ser i disse flokkene?
Dette stedet var I en lun vik ved havet med furu, bjørk og or.

A. (28.11.2011)

Svar:

Slike matsøk-flokker med meiser og fuglekonge kan trolig bestå både av stedfaste fugler, og fugler som senere trekker videre. Når fuglene befinner seg sammen i samme skog, søker de trolig sammen i en flokk for å lete etter mat, fordi de da har nytte av at de er mange sammen som kan oppdage og varsle om rovfugler, ugler eller rovpattedyr.

Roar Solheim (03.12.2011)

««første 40 833 - 40 840 av 49 726 siste»»