Spør en ornitolog
Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.
Still et nytt spørsmålBesvarte spørsmål
Alle / fugleforing / trekkfugler / fuglekasser / sjeldne fugler og identifikasjon / økologi og atferd / sykdom og skader / ringmerker / spor og sportegn / diverse
Viser 14 188 til 14 237 av totalt 49 973 spørsmål «forrige neste»
Falk
Denne traff oss nesten etter at den traff en høgspentlinje. Landet med knekt nakke.
Hva kan/skal vi gjøre med denne? Jentungen ønsker å stoppe den ut, men det er nok ikke bare rett frem?
A.H. (27.03.2021)
Svar:
Dette er en vandrefalk, og den har stor museal verdi, så den bør nbok ivaretas i vitenskapelig sammenheng.
Roar Solheim (27.03.2021)
Fôring av villfugl
Er det ok fortsatt å fore villfugl nå? , - tenker på fugleinfluensaen. Ser av innlegg her fra flere år tilbake at dere ikke fraråder dette men hvordan er det nå?
I.J.H.B. (27.03.2021)
Svar:
Se besvarte spørsmål!
Roar Solheim (27.03.2021)
Syk dompap
Fuglen er trillrund, svært oppblåst! Sitter stille inntil husveggen, "vagger" eller "vralter" når den forflytter seg. Har lest at det kan være tegn på salmonella. Hva kan jeg evt gjøre? Bor i Sør-Aurdal kommune. Camilla.
N.N (27.03.2021)
Svar:
Hvis du ser andre fugler med samme symptom, bør du stoppe foringen noen uker og rengjøre forautomater.
Roar Solheim (27.03.2021)
mating av småfugler/fugleinfluensa
hei skal man mate småfuglene i påsken eller er det fare for utbrudd av fugleinfluensa på fuglebrettet. vi befinner oss 450 m over havet i en skogkledd dal i østnorge
K.O.G. (27.03.2021)
Svar:
Fugleinfluensa er såvidt jeg kjenner til aldri funnet hos fugler som besøker forplasser på land, bare hos vannfugl (svaner og gjess, ender i Sverige). Derfor er det nok primært mating av vannfugler som bør stoppes nå. Gjelder spesielt på steder som f. eks. rundt Østensjøvann og i Frognerparken i Oslo, og byvann i Stavanger og Bergen!
Roar Solheim (27.03.2021)
Hekkekasse for ugle
Hei! Har observert ugle i bjørkeskogen ved hytta mi på Nerskogen (Oppdal /Trøndelag) og vil gjerne bygge en hekkekasse. Jeg vet ikke hvilken ugleart dette er og lurer på hvilke arter som er mest vanlig i området. Vil en kasse bygd etter målene til kattugle/ haukugle være OK ? Er jeg litt for seint ute med byggeprosjektet mitt nå i slutten av mars? Og bør kassen beises eller vil lukta skremme fuglen bort? Takknemlig for svar 😍
M.H. (26.03.2021)
Svar:
Kasses kan gjerne beises- det skremmer ikke fuglene, og kassa varer lenger. En kattuglekasse med innflygingshull 12 cm passer også for både haukugle og perleugle.
Roar Solheim (26.03.2021)
Sothøne
Kva kallar ein hannen? Sothønehann eller sothane? Eller berre sothøne, ho og hann?
K.N. (26.03.2021)
Svar:
Her snakker vi bare om sothøne, hanner og hunner. Fordi kjønnene ikke kan skilles på utseende, er det kanskje en grunn til at hann- og hunnfugler ikke har fått ulike navn.
Roar Solheim (26.03.2021)
Sangsvaner på åkrene
Hei
Vi har for tiden store flokker med sangsvaner her i Nes på Romerike. De oppholder seg på upløyde åkre på dagtid. På natta er de tydeligvis andre steder. Trekker de da inn i skogen til skogsvann? Hvorfor er de her nå når vannene i skogene er islagte? Er det slik at de oppholder seg i åpent vann i Glomma gjennom Nes når de ikke er på åkrene?
J.A.P. (26.03.2021)
Svar:
Sangsvaner beiter nå regelmessig på land, men om natta ligger de på vannet. Tenker Glomma er mulig område for disse, ja.
Roar Solheim (26.03.2021)
Ny på materen vår
Denne karen/ fruen dukket opp i dag. Dessverre var vinduene ikke helt påskerene, så det ble bare dette bildet som ble nogenlunde. Den var større enn kjøttmeis, så ut til å være nesten helt mørk grå - bortsett fra den karakteristiske veldig gule stripa. Vi er på hytta i Numedal, nesten 1000moh, men det er bra med skog her. Hadde vært gøy å vite. Fikk hjelp med en vintererle, for noen år siden. Den satt på bilen utenfor hytta.
Takk fra Inger
I.T. (26.03.2021)
Svar:
Dette er en grønnfink hann.
Roar Solheim (26.03.2021)
Spurvehauk eller hønsehauk?
Kråkestor rovfugl som jaktet på småfuglene i hekken. Observert på Giske tidligere denne uka.
E. (26.03.2021)
Svar:
Dette er en spurvehauk.
Roar Solheim (26.03.2021)
Bokfink
Vi har vanlegvis besøk av bokfink vår og haust. No er hagen full av dei. Kor er dei elles?
K.D. (26.03.2021)
Svar:
Da er de lenger sør på kontinentet.
Roar Solheim (26.03.2021)
hvem ga småfuglene navn
N.N (26.03.2021)
Svar:
Det er det mange som har gjort - så umulig å besvare.
Roar Solheim (26.03.2021)
Slutte å mate
Ser at det er gått ut råd om ikke å mate ville fugler. Men det gjelder kanskje bare vannfugler? Hva er status på dette?
N.N (26.03.2021)
Svar:
Dette er de viktige punktene i oppslag på NRK nettsidene i dag:
Mattilsynet ber om full stans i fuglematingen i store deler av landet.
– Det kan vi gjerne stoppe med i hele Sør-Norge, sier seksjonssjef Ann Margaret Grøndahl ved Mattilsynet på Romerike. Hun mener ingen sør for Trøndelag bør mate ender eller andre ville vannfugler.
– Hva med mating av småfugl på fuglebrettet, da?
– Det vurderer vi ikke som en risiko i denne omgang i hvert fall. De skal være mindre utsatt for denne formen for influensa, sier Isaksen i Oslo kommune.
Altså; stopp mating av vannfugler, men du kan fortsette med landbasert foring av småfugler.Roar Solheim (26.03.2021)
Hvordan vet man at blåmeisen har valgt din fuglekasse?
Det nærmer seg nå april og jeg har en fuglekasse med kamera i. Jeg har sett flere blåmesier på visning som inspiserer leieobjektet ved å kakke litt i vegger og gulv. Hvordan vet man at de har valgt fuglekassen eller ei? Tar det lang tid fra de har vært på inspeksjon til de evt begynner å bygge reir?
K. (25.03.2021)
Svar:
Det vet du kanskje ikke med sikkerhet før de begynner å bygge reir i kassa. Langs Sørlandskysten begynner de første meisene å legge inn reirmateriale i den siste tredelen av april, dvs vanligvis etter 20.4. Lenger nord og mot fjellet starter reirbygging senere.
Roar Solheim (26.03.2021)
Bart området på hode
Hei jeg fikk en undulat for 1 mnd tid siden hun er ca 4 mnd. Da jeg overtok hun hadde hun et bart områdepå baksiden av hode. Ser ut som hun begynner å få no fjær der der men hva kan dette komme av
D. (25.03.2021)
Svar:
Dette må du spørre papegøyeholdere om.
Roar Solheim (25.03.2021)
Mating av småfuglene
Skal jeg slutte å mate småfuglene nå som det er oppdaget fugleinfluensa
A.M. (25.03.2021)
Svar:
Nei.
Fugleinfluensa er såvidt jeg kjenner til aldri funnet hos fugler som besøker forplasser på land, bare hos vannfugl (svaner og gjess, ender i Sverige). Derfor er det nok primært mating av vannfugler som bør stoppes nå. Gjelder spesielt på steder som f. eks. rundt Østensjøvann og i Frognerparken i Oslo, og byvann i Stavanger og Bergen!Roar Solheim (25.03.2021)
Stopp fuglemating, ville fugler.
Hei, jeg leser at det må stoppes å mate ville fugler. MEN, gjelder dette alle fugler? Eller er det kun "vann/vade-fugler"??
Tenker da på de som går på fuglebrettet. Gjelder det dem også?? Tidligere, da frosten var på det verste, fant vi 3 døde rugder, men Mattilsynet var ikke interessert i dem, da det var skogsfugl. De var kun opptatt av sjø og vannfugler.
Så da håper jeg at fuglebrettfuglene "går" klar.
Mvh. Arnfinn Pettersen. (Mail-adr.: rimaiie@yahoo.no, Mob.nr.: 977 84 694.)
A.P. (25.03.2021)
Svar:
Fugleinfluensa er såvidt jeg kjenner til aldri funnet hos fugler som besøker forplasser på land, bare hos vannfugl (svaner og gjess, ender i Sverige). Derfor er det nok primært mating av vannfugler som bør stoppes nå. Gjelder spesielt på steder som f. eks. rundt Østensjøvann og i Frognerparken i Oslo, og byvann i Stavanger og Bergen!
Roar Solheim (25.03.2021)
Sær
Har styret kommet til Færder? Bor på Nøtterøy, Tenvik, og her kommer den normalt 20.matd
P.W. (25.03.2021)
Svar:
Kan du skrive et litt klarere spørsmål? Umulig å forstå hva du EGENTLIG spør om her?
Roar Solheim (25.03.2021)
Flytte foringsplass i hagen grunnet mus
Hei! Jeg har hatt en superpopulær foringsplass i hagen i vinter, med stamgjester av ulik art samt også ekorn! :) Vi har ett tre i hagen, et epletre, og det står 2-3 meter fra huset med en hekk å gjemme seg i like ved. Nå som det våres er det et veldig søl under fuglebrettet og foringsautomatene og jeg fant fem musebol. Jeg ønsker ikke å ha mus så nært inntil huset, så nå føler jeg meg tvunget til å flytte maten på oppsiden av huset, hvor det er trær, men noe barere. Se bilder. Jeg er fortvilet, for det ser ikke ut som at fuglene finner / liker det nye foringsstedet. Er det for nakent, tro? Og vil ekornet kunne finne det igjen nå som det er flyttet?
H. (25.03.2021)
Svar:
Hvis du slutter å fore med solsikkefrø, og bare forer med meiseboller i metallnettrør, jordnøtter i automat og halve kokosnøtter, blir det lite nedfall på bakken. Men for øvrig er det ingen grunn til å være engstelig for mus i terrenget. De er også naturlige og temmelig harmløse - skrekken for mus rundt forplasser er sterkt overdrevet, dessverre.
Roar Solheim (25.03.2021)
Hornugle
Kan hornugle rope litt midt på dagen? Hørte en serie med roping i dag, 25.03.21 på Toten i jorbrukslandskap med gran/blandingskog.
R.K. (25.03.2021)
Svar:
Vanligvis ikke, men ugler KAN rope på dagen.
Roar Solheim (25.03.2021)
Blåmeis
Fant disse to liggende ved stien. Hva kan ha skjedd?
A.S. (25.03.2021)
Svar:
Ser nesten ut til at to blåmeis har sloss og kloret seg fast til hverandre, og holdt på til begge har omkommet. Det er i så fall svært uvanlig - de gir seg som regel før det kommer så langt.
En annen mulighet er at de er kastet ut fra et reirhull eller en fuglekasse hvor spurveugle har hatt vinterlager.Roar Solheim (25.03.2021)
ødeleggelse av skjærereir
hei, jobber på STHF og rett utenfor midt vindu holder et skjærepar til, de bygde et reir i fjor til stor glede for alle oss 12om har utsikt til dette. De plager ingen, sjenerer ikke pasienter. Men nå vil gartnerene ødelegge dette av uviss grunn, flere her som prøvde å forhindre det . De sa det var helt greit å ta det vekk bare det ble gjort medio april. Hvorfor står denne datoen i loven? De hadde nemlig loven i sin hule hånd og ble sure på oss. Skjønner ikke hvorfor noen vil ha bort disse fuglene, bare hyggelig å ha de her mener jeg. Mvh Tone
T.A. (25.03.2021)
Svar:
Dessverre finnes ikke noen absolutte bestemmelser så vidt jeg har oversikt over, annet enn at det er forbudt å forstyrre fugler og pattedyrs hi, reir, bol og annet med egg eller unger i. Er dessverre litt usikker på om et permanent skjærereir også er omfattet av denne bestemmelsen utenom hekketiden. Visse andre reir er nemlig det (f. eks. hønsehaukreir - ikke lov å hogge skogen i det hele tatt).
Roar Solheim (25.03.2021)
Spesiell kråkelyd
Hei! Jeg jobber i en friluftsbarnehage ved semsvannet i asker og her er det en store flokk kråker som samler seg hver ettermiddag. Helt siden desember har jeg lagt merke til en lyd jeg trodde kom fra hakkespettene som hakker i trærne, men en dag så jeg at lyden kom fra en kråke. Jeg vet ikke om lyden kommer fra strupen eller om det er nebbet som slår sammen. Når de er samle i den store flokken på ca 100 stk er det bare en av de som lager denne lyden. Hva er denne lyden?
(vanskelig å få et bra opptak fordi jeg alltid har en flokk med unger rundt beina:)
K. (25.03.2021)
Svar:
Dette er en del av kråkenes lyd-repertoar, altså helt normalt.
Roar Solheim (25.03.2021)
Stopp fugleforing
i går onsdag sa Mattilsynet at man skulle slutte å mate ville fugler pga fugleinfluensa. (NRK1 kl 19.50) Betyr dette at jeg må slutte å mate småfuglene også. Det er ingen insekter enda og få knopper på busker og trær. Dessuten er hekkesesongen i gang hører jeg på kjøttmeisen og ser på skjærenes pinnesamling til reir.
Takknemlig for raskt svar siden jeg mater to steder i skogen hver morgen, og mine "husdyr" venter trofast.
M.H. (25.03.2021)
Svar:
Fugleinfluensa er såvidt jeg kjenner til aldri funnet hos fugler som besøker forplasser på land, bare hos vannfugl (svaner og gjess, ender i Sverige). Derfor er det nok primært mating av vannfugler som bør stoppes nå. Gjelder spesielt på steder som f. eks. rundt Østensjøvann og i Frognerparken i Oslo, og byvann i Stavanger og Bergen!
Roar Solheim (25.03.2021)
And observert i Sandvika Bærum 24.03.21
Hei hva slags And er dette ..En krysning mellom to arter?
E. (24.03.2021)
Svar:
Nei. Rømt tamand.
Roar Solheim (24.03.2021)
Mangfold av fugler i bakgård i byen
Hei! Vi har et rikt mangfold av fuglearter i bakgården vår på Torshov i Oslo. Snart vil det bli satt i gang en større utbygging av leiligheter helt i kant med bygårdshagen. Vil riving av bygg og støy fra denne byggeprossessen kunne ha en negativ påvirkning på fuglelivet i bakgården? Er det evt noen forbehold/forebygging som kan forhindre at fuglelivet blir berørt negativt?
I. (24.03.2021)
Svar:
Veldig vanskelig å vite om dette innvirker på fuglene eller ikke, og heller ikke om det er spesielle tiltak dere kan gjøre.
Roar Solheim (24.03.2021)
Traner
Hei! Lurer på om, og evt hvor, vi i Trondheimsområdet kan se og høre traner nå på våren hvis vi drar ut tidlig eller evt telter...? Har opplevd det selv, og sju-åringen har også lyst!
Hilde B
N.N (24.03.2021)
Svar:
Dette må du spørre lokale fuglefolk om.
Roar Solheim (24.03.2021)
Due par på veradaen
Har i en tid sett to duer på veradaen i blokka her. Skulle sperre de ute, men det ble med tanken. Nå oppdaget jeg at de har bygd reir under grillen. Der må og skal de forbli til de er ferdig. Kan og burde jeg sette ut mat til de? Og hva spiser eventuelt
T.M. (24.03.2021)
Svar:
Duer spiser kornprodukter, havregryn osv, så du kan gi dem slikt dersom du gjerne vil mate dem.
Roar Solheim (24.03.2021)
Andenebb?
Hvilke andefugl hører dette nebbet til?Teken av havørn.
F.N. (24.03.2021)
Svar:
Litt vanskelig å si uten målestokk + sidefoto. Mistenker ærfugl.
Roar Solheim (24.03.2021)
Hubro
Hei! Jeg våknet av en hubro som satt å sang i natt, hvorfor synger den og er det noe den bare gjør i hekketiden? I såfall, vil det da si at den hekker i området eller forflytter den seg over større områder?
D. (23.03.2021)
Svar:
Hubro hannfuglen roper enten for å lokke etter en make - da kan den synge lenge og ofte, eller så roper den når den kommer med mat til maken. Da er ofte ropingen kortvarig.
Roar Solheim (24.03.2021)
Svart fugl med hvitt på hodet
Så en sort fugl med hvitt på hodet på fuglebrettet. Den hadde orange/gult nebb og var stor som en svarttrost.
S.N. (23.03.2021)
Svar:
Er nok en svarttrost med mye hvite fjær, da. Denne tilstanden er ganske utbredt blandt svarttroster.
Roar Solheim (24.03.2021)
Havsulens fjærdrakt
Hei,
Endrer Havsulen farge på det gulhvite hode gjennom året? Har den gulhvitt hode i hekkesesongen? Er det en sammenheng mellom intensiteten på gulfargen og økt fitness?
S. (23.03.2021)
Svar:
Interessant spørsmål som jeg dessverre ikke kjenner svar på.
Roar Solheim (24.03.2021)
Ekorn
Spiser/jakter de norske ugler på ekorn?
E. (23.03.2021)
Svar:
Ja. Både hubro og slagugle tar nok ekorn hvis de får sjansen.
Roar Solheim (24.03.2021)
Funnet hodeskalle fugl
Hvilken fugl tilhører denne hodeskallen.
Funnet på Myken 21 mars
K.G. (24.03.2021)
Svar:
Dette er IKKE noe kranie, men et bekkenbein fra en fugl. Kan dessverre ikke bestemme art fra bildet.
Roar Solheim (24.03.2021)
Hvem sine fjær er dette?
Hei! Jeg gikk tur i skogen og oppdaget et område med mange fjær på bakken. Da jeg så nærmere oppdaget jeg at to av fjærene var grønne på halve siden. Hvilken fugl kan dette være? Funnet i dag, i Rogaland.
S. (24.03.2021)
Svar:
Her er det nok en krikkand hann som har endt sine dager.
Roar Solheim (24.03.2021)
Fant dette utenfor hyttedøren i dag
Synes denne var urimelig stor i forhold til det jeg normalt finner fra Orrhaner, men det er kun fiber fra bark og knopper. Er det da orrhane? klokken på bildet er 4,5 cm i diameter
B.B. (24.03.2021)
Svar:
Det kan dessverre ikke jeg si sikkert, men det ser veldig ut som orrfugl mht størrelse for meg.
Roar Solheim (24.03.2021)
Skjære med skadet vinge
Hei,
Har observert en skjære med skadet vinge som går utenfor huset i noen dager. Den springer rundt og spiser mat som har falt på bakken, og klarer å flakse seg opp til et gjerde. Bør vi vente å se om vingen leges, eller burde vi fange den inn og avlive?
A. (23.03.2021)
Svar:
La den være. Dersom den klarer å finne mat, er det ingen grunn til å drepe en slik fugl!
Roar Solheim (23.03.2021)
Påbegynt reir ble stoppet, hva gjør vi?
Heisann! Vi tok ned en fuglekasse fordi vi måtte reinstallere videokameraet som står i. Da viste det seg at det dessverre allerede var et påbegynt reir inni. Kassen ble satt opp igjen etter noen timer. Nå etterpå har det vært ei kjøttmeisdame innom og flikka litt på reiret, men det er veldig sporadisk. Ei spettmeis har kikka inn et par ganger uten å fly inn. Hva gjør vi? Er det slik at ingen nye fugler vil bygge videre på et påbegynt reir dersom det viser seg at de som begynte på reiret ikke vil fortsette fordi vi tok ned kassen?
R.T. (23.03.2021)
Svar:
Nei. Det er veldig tidlig nå, så her kan det ennå bli reirbygging og hekking.
Roar Solheim (23.03.2021)
Sittepinne inne i fuglekassen
Hei
Har hørt at fuglene liker å ha en pinne inni kassen å sittet på når de mater ungene. stemmer det?
K. (23.03.2021)
Svar:
Nei! Absolutt ikke!
Roar Solheim (23.03.2021)
Flaggspett igjen !! Hva nå ?
Ifjor spiste flaggspetten meisungene. Nå er blåmeisen i kassa på ny og flaggspetten har laget hull ved siden av metallplate som jeg satte opp. Kan jeg snike meg opp og feste mer metall med liv i kassa ? Når på døgnet evt ? Tenkte lime et metallokk
H.B. (23.03.2021)
Svar:
Fest på metall på dagtid.
Roar Solheim (23.03.2021)
Skadet eller skuespill?
Observerte denne anda akkurat nå da jeg gikk langs elvekanten. Virket skadet på et eller annet vis, men kan den også spille skadet for å trekke oppmerksomheten vekk fra redet sitt. Det er vel tiden for egglegging nå i sutten av mars.
M.F. (23.03.2021)
Svar:
Kanskje syk eller blyforgiftet? Ikke normal oppførsel.
Roar Solheim (23.03.2021)
Stokkand?
Denne fuglen holder seg blant stokkendene i Nygårdsparken i Bergen, men er det en ung stokkand?
Fuglen er ringmerket.
Bildet er tatt i dag, 23/3 2021.
A.R. (23.03.2021)
Svar:
Nei. Rømt tamand.
Roar Solheim (23.03.2021)
Fasan i hagen
Hvordan forholde seg til at en Fasan har slått seg ned i hagen. Er redd den ikke klarer seg her. Mvh Elisabeth
E.T. (23.03.2021)
Svar:
Da kan du fore den. Korn og hønsefor er perfekt.
Roar Solheim (23.03.2021)
Skjære
Ser en hissig skjære med gult nebb - jager andre skjærer fra matplassen
L. (23.03.2021)
Svar:
Javel.....
Roar Solheim (23.03.2021)
Hvilken fugl er dette?
Se bilde
K.B. (23.03.2021)
Svar:
Det er dessverre vanskelig ut i fra bildet å se om det er en stær eller en svarttrost.
Roar Solheim (23.03.2021)
Lys i fuglekasse
Heisann! Vi vurderer å sette inn lys i fuglekasser med videokamera, men er usikker på om det vilskremme fuglene fra å hekke. Den ene kassen er sesongbestil av stær, den andre har hatt både kjøttmeis og spettmeis. https://www.green-feathers.co.uk/collections/accessories/products/daytime-led-lamp-for-bird-boxes
R.T. (23.03.2021)
Svar:
Vet ikke hvordan fugl vil reagere på ulike former for lys. Det KAN hende at det er negativt. Kameraer som filmer svhv med infrarødt lys om natta er kanskje å foretrekke.
Roar Solheim (23.03.2021)
Hvilken fugl er det her?
Hvilken fuglsort er det her? Oppdaget ut i hagen i dag, trodde først at det var en svart trost, det har vi som fast gjest her igjennom hele året. Men oppdaget at denne var markant hvit rundt øynene, og hvit spraglete på hodet. Er på størrelse med en svart trost, orange nebbe og svart fargen stemmer også med det,men ikke de hvite merkene..
Observert i Melhus Trøndelag 23.Mars 2021
H. (23.03.2021)
Svar:
Svarttrost hann med en del hvite fjær i hodet.
Roar Solheim (23.03.2021)
halla
hvilke fugler har lengst hals?
L. (23.03.2021)
Svar:
Det er mange, vanskelig å plukke ut.
Roar Solheim (23.03.2021)
Hva er dette?
Hva slags fugl har disse fjærene tilhørt? Funnet i Oslo sentrum.
J. (22.03.2021)
Svar:
Dette er vingefjær fra ei rugde.
Roar Solheim (22.03.2021)
Hvilken fugl er dette (2)
Det ble tidligere foreslått svarttrost, men det er det ikke. Den er mye mindre, som en spurv eller fink. Kan det være en «misfarget» bjørkefink?
I.R. (22.03.2021)
Svar:
Dette var et HELT annet bilde, ja - dette er en snøspurv.
Roar Solheim (22.03.2021)
Gåse forplantning
Hei,, bor ved siden av Glomma og bruker den mye til rekreasjon. Hver år kommer det hundre vis av gås som holder til i og rundt elven. Men jeg ser nesten aldri gåse barn. Det er vell slik at dem hekker hvert år og at skal dem holde seg hos foreldrene. Hvorfor ser jeg ikke fler av dem?
E. (22.03.2021)
Svar:
Vanskelig å si. Hvis dette er under trekktiden, kan det være gjess som bare raster her og flyr videre til hekkeplasser. Hvis de er der om sommeren uten å hekke, er det litt underlig.
Roar Solheim (22.03.2021)