Spør en ornitolog
Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.
Still et nytt spørsmålBesvarte spørsmål
Alle / fugleforing / trekkfugler / fuglekasser / sjeldne fugler og identifikasjon / økologi og atferd / sykdom og skader / ringmerker / spor og sportegn / diverse
Viser 4 382 til 4 431 av totalt 50 018 spørsmål «forrige neste»
Måker på høyspentledninger
Opplevde i dag noe jeg aldri har sett før. Det satt masse måker på høyspentledningene som får forbi her.
Har sett de sitter på mastene, men aldri på selve ledningene. Tok et bilde, og dette viser bare noen få
Trodde ikke måkene satt på ledninger, for de har jo ikke gripeklør som andre fugler.
Et merkelig syn.
T.F.O. (17.07.2023)
Svar:
Ja, det hender at de gjør dette. Synes selv det ser underlig ut, og tok bilde av slike ledningsmåker første gang jeg så det selv.
Roar Solheim (17.07.2023)
Fugl mot vinduet
Hei! I går fløy en fugl (bjørkefink tror jeg( inn i vinduet. Jeg gikk ut og så at den lå på bakken og skalv. Plasserte den i en pappeske med mat og vann. Den rører på seg og klarer å gå. Den har ikke spist noe i løpet av natten og når jeg tar av kledet gjør den ingen forsøk på å fly. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Ser ikke ut som noe er brukket, men den rører ikke på vingene.
Jeg klarer ikke å avlive den hvis det blir snakk om det. Skal jeg vente et døgn til for å se? Og hva gjør jeg hvis den fortsatt ikke vil fly?
C. (17.07.2023)
Svar:
Dette er en bokfink. Den har nok fått hjernerystelse, og kan komme seg etter en dag eller lenger rekonvalesens. Sett inn en skål med vann til den.
Roar Solheim (17.07.2023)
Måker og kost
Hei!
Jeg bor i Leksvik, i utkanten av et boligfelt. Nå i juli måned har jeg lagt merke til at en flokk måker kommer hit rundt huset mitt på kveldene. De er helt stille, men holder til på plena og i blåbærlynget ved huset. Dette har også skjedd før på sommers tid. Er det blåbæra de søker? Kan det ha noe med at det er for lite fisk i sjøen?
S.B.S. (17.07.2023)
Svar:
Det KAN være at de spiser bær, men også mulig at de finner insekter eller andre småkryp.
Roar Solheim (17.07.2023)
Hva slags fugl er dette?
C. (17.07.2023)
Svar:
Dessverre litt vanskelig å se fordi ikke hele fuglen synes godt på bildet, men en ung fugl, kanskje rødstrupe.
Roar Solheim (17.07.2023)
Hvilken fugl er dette?
Så dette fuglereiret med tre fugleunger i et gammelt steinbrudd i skog, men nært kysten i Skjeberg, Sarpsborg, 11. Juli og lurer på hvilken type fugl det er?
M.L. (17.07.2023)
Svar:
Sannsynligvis gråfluesnapper.
Roar Solheim (17.07.2023)
Ukjent fugl
Traff på denne like utenfor Kristiansand
E. (17.07.2023)
Svar:
Dette er en havsule. Det spørs om den kan være rammet av fugleinfluensa - havsulene ble kraftig rammet i fjor.
Roar Solheim (17.07.2023)
Spørsmål:
Hvilken fugle art er dette ?
V. (16.07.2023)
Svar:
Umulig å si uten bilde av fuglen.
Roar Solheim (16.07.2023)
Bekkasin?
Lurer på om dette er en enkeltbekkasin. Kan det være årets unger som er blitt så store?
Kan ikke se at det står noe om føde i Gyldendals store, men på nettet står det at den spiser meitemark og insekter mv. Men kan bekkasinene også livnære seg på gress?
U. (16.07.2023)
Svar:
Dette er nok en voksen fugl, enkeltbekkasin.
Roar Solheim (16.07.2023)
Ungfugl, kongeørn
Kor lenge får unge kongeørner vere med foreldra, etter at dei er blitt flygedyktige?
O.M.G. (16.07.2023)
Svar:
Ofte må de klare seg på egen hånd fra høsten (september-oktober), men det hender at de kan henge sammen med foreldrene helt til neste vår.
Roar Solheim (16.07.2023)
Mink!
Hei! Har en mink som gjør litt innhugg i fiskemåkebestanden på hekkeøyen utenfor oss. Noen anbefalt måte å få has på disse lystdreperne som ikke hører hjemme i biotopet vårt. Felle? Hagle?
P.M.N. (16.07.2023)
Svar:
Minkfelle er trolig det mest effektive.
Roar Solheim (16.07.2023)
Hvilken fugl kan dette være?
Vi har funnet disse "klumpene" sammen med avføring under et vindu på hytta. Både igår kveld og idag tidlig hadde vi besøk av en fugl som satt på oversiden av et vindu på nevnte sted. Den fløy avgårde før vi fikk sett den, men den virket ikke så stor. Hytta ligger i sjodalen på ca 900 moh, nært Jotunheimen.
I.J. (16.07.2023)
Svar:
Dette er en gulpebolle, men ikke fra en rovfugl, snarere en plante- og bærspiser. Derfor vanskelig å si hva slags art det kan ha vært.
Roar Solheim (16.07.2023)
Løse fuglevinger
En kjenning har i en periode funnet løse fuglevinger i og rundt hagen. Størrelse på "eierne" er omtrent gråtrost. Hva tror du/dere er jegeren som har tatt fuglene. Kan det for eksempel være hønsehauk?
N.N (16.07.2023)
Svar:
Mange muligheter, men katt er trolig den mest aktuelle.
Roar Solheim (16.07.2023)
Albinofugl?
Hei! Fant denne fuglen på tur i dag, på Hatlestrand i Kvinnherad. Kan det være en albino?
L. (16.07.2023)
Svar:
Kanskje - det kan se ut som om nebbet er litt rosaaktig, og kanskje med røde øyne, noe som bare albinoer har.
Roar Solheim (16.07.2023)
Hvilken art?
Nylig flyvedyktig unge fra verandareir, løvskog rundt hus.
Ser ut som spurv , men finner ikke så tidlige bilder fra artene.
M.R. (16.07.2023)
Svar:
Mistenker unge av gråfluesnapper her.
Roar Solheim (16.07.2023)
Hva er dette?
Tatt 11. Mars i Stavanger. Mindre enn spurv og skvetten (derav uklart bilde). Tynt relativt langt nebb.
M.L. (16.07.2023)
Svar:
Gjerdesmett.
Roar Solheim (16.07.2023)
Hvilken fugl ?
Fjæren vedlagt er 30 cm lang. Den er funnet ved Sæsvatn i Vinje kommune. 900 moh.
Vi tror det e en gråtrost.
E.W. (16.07.2023)
Svar:
Stjertfjær av fasan. 30 cm er LENGER enn gråtrostens fulle kroppslengde!
Roar Solheim (16.07.2023)
Grønnstilk eller skogsnipe?
Fuglen på vedlagte foto varslet utholdende fra toppen av et tre på en myr i skogen i Heddal i Telemark 13.7.23. Er det en grønnstilk eller er det en skogsnipe, eller noe helt annet?
U.R. (16.07.2023)
Svar:
Veldig dårlig bilde, men mistenker grønnstilk.
Roar Solheim (16.07.2023)
Hvit stripe på nakken
I kveld (14. juli) så jeg en (heldekket) brun-svart fugl med en hvit stripe over nakken. I fasong kan den minne litte om grønnfinken, men kanskje med litt spissere hode. Klarer ikke å finne bilde av denne fuglen på nettet og lurer fælt på hva slags fugl det kan ha vært. Har dere noen forslag?
E. (15.07.2023)
Svar:
Dessverre vanskelig å finne ut av uten nærmere beskrivelse av hvor og i hva slags terreng du så den. Sivspurv hann kan kanskje være en mulighet.
Roar Solheim (16.07.2023)
Wounded Sparrow bird.
Hey! My name is Michael I am living in a Krokkleiva region 42Km from OSLO and at our work place a Sparrow hit the window.. It was probably disoriented, lost, so I took it at the balcony, put some bowl with water aside and wet bread... when I finished work in 3 hours. Sparrow wasn't on the same spot. It was alive. but very tired (Scared?) so I took it with me, gave it some water. it was drinking a lot. ate bit of bread. I took it home. It was probably sleeping a lot.. But when I wanted to release it. Bird cant normally stand on his own. It flips around trying to fly but it unable. I don't know what to do. I don't want bird to die. I took him home, because of the strong rain and cats around. any Ideas who to call? or who to text? Thx a lot!
M. (15.07.2023)
Svar:
The bird has probably got a concussion, which may take from hours to several days to heal. You should keep and feed the bird, and watch if the situation improves steadily. The bird could turn well, OR actually suddenly keel over. Nothing you can do but wait and let time work (hopefully magic!).
Roar Solheim (16.07.2023)
Måkeunge angrepet av voksen måke
Måkeunge, (flyvedyktig om ca 2 uker?? ) var trengt inn i verandahjørne i 1 etg av voksen måke. Ungen skrek noe forferdelig . Dette pågikk kanskje i 5 min før jeg forstod hva det var. Har nå hatt ungen i et hundebur over natta. Ikke gitt lyd fra seg, men ser ikke skadet ut på noe vis. Tok den ut av buret med vanter, for å gi den vått brød. Den spiste, var selvfølgelig redd, men ingen reddelskrik. Hva gjør jeg videre? Setter den ut i buret/ uten bur for p se hva som skjer. Mate den til den er flyvedyktig? Kjøre et stykke unna og slippe den ut med andre måker? Aldri sett en unge bli angrepet av sine egne. Hvorfor, kan det være måkemor?
N.N (15.07.2023)
Svar:
Dessverre vanskelig å vurdere uten bilde av fuglen for å se hvor stor den er. Du kan mate en måkeunge med fisk og matrester (ikke krydret mat), siden måker er altetere. Litt underlig dersom det ikke er noen foreldrefugler til stede dersom denne ikke er flyvedyktig ennå.
Roar Solheim (16.07.2023)
hvordan hjelpe, hvem ringe når dette skjer?
Hei. Jeg var på aker brygge igår. En andefamile var der. Når mor forlatte så ble alle uten en andeunge med. Jeg og mamma satt og såg på andeungen som etter hvart var helt alene. Det gikk en times tid og mor med andeungene var helg borte. Den lille andeungen begynte å bevege seg bortover i vanne. Jeg og mamma følgte etter lengs bryggen, jeg tenkte mye kan jeg ringe noen for den der vil snart bli attackert av noe eller ikke overleve. Jeg vet at jeg ikke ska røre eller hjelpe andeungen. Men hvem ska jeg ringe på hjelp? Mens vi hold kikk og prøvde og google oss frem.. Ja da kommer det en fiskmås i veldig fart og attackererer den stakkars andeungen. Andeungen drunknet og var borte under vann. Vi sto og kiket i over 20 min den var borte. Jeg spurte andre som satt der men dem fikk ikke engang med seg hva som skjedde. Hvem skulle jeg ringt i dette tillfelde for å unngå at andeungen ble skadet!!!???
N.N (15.07.2023)
Svar:
Det finnes ikke noen akutt "hjelp" for ville fugler. Det er naturlig at mange fugleunger dør, og det kan vi dessverre ikke gjøre noe med. Selv om det kan være hardt å bevitne slike hendelser, så er det en del av livets gang som vi faktisk må akseptere.
Roar Solheim (16.07.2023)
Lite egg
Mitt spørsmål faller utenom "ville fugler", men kanskje dere kan svare likevel... Vi har 4 høner som legger forholdsvis små egg (4-5cm), men i går fant vi ett som var under 2 cm. Hønene får gå noe fritt, men egget lå inne i buret når de var lukket inne. Hvordan kan det ha seg at de har lagt et så lite egg?
I.J.K. (15.07.2023)
Svar:
Vet ikke hvorfor, men både høner og ville fugler kan av og til produsere slike "dverg"-egg. Det KAN skyldes at fuglen ikke har spist nok før egget ble lagt, og rett og slett går tom for energi til å produsere både eggeplomme og nok eggehvite. Skallet dannes til slutt etter at den indre delen av egget er laget, så dersom "innmaten" er begrenset i mengde, blir også skallet deretter.
Roar Solheim (16.07.2023)
Rødvingetrost 4 unger, alle piper etter mat.
En forelder har vi sett mate dem. I dag er forelderen ikke her, mulig omkommet i trafikken. En liten unge fant vi på bakken de tre andre er større og piper etter mat. Noe vi kan gjøre? Så trist at de må dø i reiret. .
G.M.W. (15.07.2023)
Svar:
De KAN mates med insekter, men det er en oppgave som tar tid. Melbillelarver (kan ofte kjøpes i dyrebutikker) eller maggot (fiskeagn) kan brukes.
Roar Solheim (16.07.2023)
Hvordan mate en baby svale
Hei. Jeg har funnet en baby svale. Hva kan jeg gi den til mat hvis den ikke vil åpne munden
L. (15.07.2023)
Svar:
Dette er en tårnseiler. Du kan mose insekter som du kan få kjøpt på en dyrebutikk (melbillelarver, sirisser osv.) og lage små terninger på størrelse med en sukkerbit. Da må du kanskje åpne nebbet på fuglen med fingrene, og legge en slik "insektbolle" inne i fuglens gap - DET bør fungere. I løpet av 1-2 uker bør denne kunne fly og da jakte insekter i lufta på egen hånd.
Roar Solheim (16.07.2023)
Måkeunge
Fulgte med på en måkeunge som jeg dessverre fant død 1 time etter hagelstormen i Oslo nylig.
Er det slik at fugleunger dør raskt i sterkt hagel vær uten for mye lidelse ?
K. (15.07.2023)
Svar:
Fugleunger KAN fryse i hjel under kraftig regnvær/haglvær dersom de ikke blir beskyttet av sine foreldre. Dessverre umulig å vurdere graden av lidelse for viltlevende fugler og pattedyr.
Roar Solheim (16.07.2023)
Måseegg
Hei, måsen har lagt reir midt på hustaket både i fjor og i år. Litt spesiell plassering da det er noe utsatt til for vær og vind, men de gjør vel sine vurderinger.
I fjor kom det måsunger, men i år har ho ligget på reiret siden tidlig juni og ligger fremdeles.
Ingen tegn til unger så langt, og jeg er ganske sikker på det da reiret vises veldig godt fra veien så eventuelle unger klarer neppe skjule seg. Jeg antar derfor at når det har gått så lang tid så blir det ikke unger i år? Når innser måsen det og forlater? Eller kan det tenkes at rugetiden er så langvarig som dette, og ungene er rett rundt hjørnet?
I. (14.07.2023)
Svar:
Dessverre vanskelig å vurdere. Fugler pleier å gi opp rugingen dersom de blir liggende 1-2 uker over normal rugetid. Men det KAN jo hende at første eggkull gikk tapt, og at måkene har lagt nye egg. Dette må fuglene ordne opp i selv.
Roar Solheim (16.07.2023)
Skadet fugl
Funnet en skadet fugl. Noen overfladiske skader .vinger er i orden. Henger litt med hodet ustøhet og kvinet litt etter fåt holt det rolig.
Noen man kan gjøre?
D.S.H. (15.07.2023)
Svar:
Dessverre umulig å gi noen vurdering når du ikke har bilde av fuglen slik at art kan bestemmes.
Roar Solheim (16.07.2023)
spørsmål
kan undulater spille død av frykt?
A.J. (15.07.2023)
Svar:
Kjenner ikke til slik oppførsel, men spør burfuglholdere.
Roar Solheim (16.07.2023)
Rar avføring på ung og sprek undulat
Hei jeg har i den siste tiden lagt merke til at den ene fuglen min har rar avføring. Ho er sprek, men noen ganger er ho litt oppblåst .
W.R. (15.07.2023)
Svar:
Dette må du spørre burfuglholdere om.
Roar Solheim (16.07.2023)
sommerfôring?
Jeg trenger et råd om følgende:
Vi har naturligvis fôra fugler i vinter, som vanlig, men av en eller annen grunn har det fortsatt utover vår og sommeren. Det dreier seg om meiseboller i en sånn dobbelt nett-sak av ståltråd. Bollene ligger i den indre trådsylinderen, mens det er et ytre nett som bare småfuglene kan stikke igjennom og forsyne seg. Legger vi solsikkefrø eller saltfrie peanøtter, kommer kråkene i flokkevis. Nå får småfuglene bollene for seg sjøl. Kjøpte et lass i vinter, så lageret er stort. Nå forsvinner det 3 - 4 boller i døgnet, det har blitt mer og mer bjørkefinker som henger der og forsyner seg, mens meisene ser ut til å ha sin egen spisetid. Det virker som det er idyll rundt matfatet.
Men så er spørsmålet: Er dette så lurt? Skal ikke småfuglene lære seg å skaffe seg mat sjøl, og ikke bli bortskjemt med å få det servert hver dag? Det hele blir kanskje en "bjørnetjeneste" ?
Bjørn i Brasøy
B.Ø. (15.07.2023)
Svar:
Fugler er spesialisert til å utnytte mat der de finner det, så derfor vil fugler alltid utnytte forplasser også om sommeren. Men hvis du slutter å legge ut mat, finner de raskt andre matkilder. De blir derfor ikke ute av stand til å finne mat selv om de får "gratis"måltider hos deg.
Roar Solheim (16.07.2023)
Rugetid for svanet
Hei.på en holme der vi bor bygde en svane reir ca 17 mai og har lagt på reiret siden da.Idag er det 15 juli.
Det var for mange uker siden 4 egg.Denne uka fremdeles ikke kyllinger.Hunnen har hatt lange besøk av hannen.Den har vært borte fra reiret i korte perioder( under en time), men de siste dagene har pausene blitt lengere.Siste døgn har den ikke vært på reiret.Et dette normalt.Kan det ligge kyllinger i reiret?Eller kan de ha blitt klekket om natta og forsvunnet med moren.Eller er det vanlig med at egg ikke klekkes
J.F.P. (15.07.2023)
Svar:
Nei, her er det slutt på mulig fosterutvikling i eggene, hvis da ikke svanene har lagt et kull med egg for å erstatte et førstekull (?). Fugler gir etter hvert opp rugingen når eggene ikke klekkes, men å ruge i 2 måneder er uvanlig!
Roar Solheim (16.07.2023)
Hva slags fugl er dette?
Hva slags fugl er dette?
V.M. (15.07.2023)
Svar:
Dette er ei ringdue.
Roar Solheim (16.07.2023)
Skarv?
Jeg så denne fuglen Otra, Venneslafjorden i dag. Trodde skarver var svarte, men denne er lys på hals og bryst. Er det en ungfugl, eller hva er dette?
I.H.E. (15.07.2023)
Svar:
Ja, en ung storskarv. De har ofte lyst bryst.
Roar Solheim (16.07.2023)
Plutselig død skjære
Hei.
Over noen uker har jeg måtte reddet en skjære fra å bli angrepet / mobbet av andre skjærer. Den har virket uredd og svak, så det fikk meg til å tro at det var en skjæreunge, da en mer robust skjære alltid ventet på den lille stakkarsen når jeg hadde fått jaget bort de andre. De siste dagene har den bare sittet helt i still, gjemt seg i grøftekanten og på min trapp bak blomstrene. Som resulterte i at jeg i går gav den litt havregryn i en skål og vann. I dag morrest fant jeg den død på trappen, som var fryktelig trist, og nå lurer jeg på om den ikke tålte havregryn, selv om jeg har gitt dette før til småfugler og ser at skjæra også kommer å spiser, eller om den døde av utmattelse, sykdom. Syntes dette var så trist, at jeg finner ikke ro i sjelen, håper du kan være behjelpelig med et svar på dens død. Tusen takk for svar. Beste hilsen dyrevenn i Nord
T.F.P. (15.07.2023)
Svar:
Den har nok ikke omkommet på grunn av havregryn! Trolig har den vært syk eller skadet, og det kan være dette som har ført til at den har blitt utstøtt av andre skjærer.
Roar Solheim (16.07.2023)
Ukjent fugl?
En fugl fløy på vinduet i dag og døde momentant. Jeg kan ikke finne ut hvilken fugl det er . Likheter med kjernebiter men fargene stemmer ikke. Interessert i å høre hva eksperten mener . Vindafjord Rogaland.
K.S. (15.07.2023)
Svar:
Dette er en UNGFUGL av kjernebiter.
Roar Solheim (16.07.2023)
Hvordan redusere forbruk av fuglemat
Hei! Jeg har for tiden sju fuglebrett som er fordelt på tre forskjellige områder rundt huset mitt. Jeg har lagt merke til at jeg må fylle dem opp flere ganger om dagen for å hindre at de går tomme. Selv når jeg lar dem stå tomme for en stund hver dag, går det fortsatt gjennom mange kilo fuglemat. Fuglematen jeg bruker består hovedsakelig av 80% solsikkekjerner og 20% fuglefrøblanding. Jeg bruker for tiden rundt 3-4 tusen kroner i måneden på fuglemat. Jeg vil helst holde meg til rundt 2k, når og hvordan bør jeg gå frem. Vil jo helst unngå noe unødvendig stress for dem. Området rundt huset mitt er omgitt av stor gammel skog og et stort ferskvannsområde.
B. (15.07.2023)
Svar:
Du kan redusere matmengde til det som er overkommelig. Når fuglene har spist tomt, flyr de og leter etter mat andre steder. De er IKKE avhengige av å finne all maten hos deg!
Roar Solheim (16.07.2023)
introdusere eldre høner til en yngre flokk
En venn av meg mistet nesten hele hønseflokken sin til hauk og lurer på om jeg vil ha de to hønene som overlevde. Dette er to fullvoksne islandshøns og jeg har 4 måneder gamle brahmahøner- og haner. Det jeg lurer på er om begge hønene vil gå overens med flokken min på tross av aldersforskjellen.
N.N (15.07.2023)
Svar:
Dette må du nok spørre hønseholdere om, som har grunnlag for å kunne mer om tamhøner.
Roar Solheim (16.07.2023)
Ukjent fugl på fuglebrett!
Hei, lurer på hvilken fugl dette er? Tenkte det kunne være en bokfink hunn, men får det ikke til å stemme med en hvit kile nederst på rygg.
Ø. (15.07.2023)
Svar:
Dessverre mangler bilde, så derfor ikke mulig å besvare.
Roar Solheim (16.07.2023)
And
Ligner på stokkand, men har rødt nebb. Er I Sveits. Hva kan det være?
P.G. (15.07.2023)
Svar:
Kanskje rødhodeand hunnfugl.
Roar Solheim (16.07.2023)
Hvitkinngjess med unger i Oslofjorden
Hei! Jeg var på Katten badestrand i oslofjorden i dag, og så en stor gjeng gjess med unger. Sikkert 40-50 stykker. Jeg hadde ikke sett denne typen gjess før, men søkte på nettet og er ganske sikker på at det er hvitkinngjess. Jeg leste at de vanligvis hekker i Svalbard, Grønland eller Siberia. Hvordan står det til at de er her, og er dette vanlig?
M.B. (14.07.2023)
Svar:
Hvitkinngjess begynte å hekke på Gotland for omkring femti år siden, og denne Østersjøbestanden har siden spredt seg slik at hvitkinngjess i dag hekker fra Østlandet og (i det minste) til og med Agder.
Roar Solheim (16.07.2023)
Stær og taksvaler
Ikke ett spørsmål men kun en hyggelig observasjon. Er mye fler taksvaler, de har hatt reir i "annethvert" hus bortover i gata der jeg bor i år, enn det jeg kan huske ha sett på mange år . Er også digre flokker med ungsstær rundt om i hele byen. Virker også som det har økt på med både Kaier og Skjærer. Meget hyggelig. Takk for flott nettside!
K.E. (16.07.2023)
Svar:
Det er alltid gledelig når arter som ser ut til å ha gått tilbake i antall, plutselig dukker opp i større mengder igjen.
Roar Solheim (16.07.2023)
Retur til syden
Hvordan forklarer måsemamma at NÅ skal vi sra sørover til ungene sine?
G.T. (15.07.2023)
Svar:
Det "forklarer" måkeforeldrene neppe. Men hva som får fugler til å starte trekket, kan skyldes mange faktorer. Redusert mattilgang er trolig den viktigste faktoren.
Roar Solheim (16.07.2023)
Dør det mange fugler i lynnedslag?
Dør det mange fugler i lynnedslag? Jeg tenker at de må være ganske sårbare der de flyr i lufta eller søker ly for regnet i trærne.
N.N (16.07.2023)
Svar:
Det finnes det dessverre ikke noen opplysninger om, så vi vet rett og slett ikke.
Roar Solheim (16.07.2023)
Mistanke om sykdom hos måke
Hei. Observerer en urolig måke som har oppholdt seg på altanen gjennom flere timer. Min oppfatning er at den manisk hakker/napper ut fjær, rister og klør seg grunnet irritasjon/sykdom? Men ønsker gjerne at noen som har peilig kan fortelle meg hva dem driver meg.
PS: Har prøvd å legge veg video uten hell, men sender den gjerne på mail.
Mvh bekymret fuglevenn.
C. (15.07.2023)
Svar:
Vet dessverre ikke hva som kan være i veien med fuglen.
Roar Solheim (15.07.2023)
Skrikende fugl på Sennalandet
Hvilken fugl er det vi hører i filmen?
H.K.S. (15.07.2023)
Svar:
Heilo.
Roar Solheim (15.07.2023)
Skade hos grågås?
jeg har en ensom grågåsunge på tunet som hele tiden - i mangel på bedre ord: "mister" vingene i bakken, det ser ut som den ikke klarer å holde de på plass i mer enn 10 sekunder. Hva gjør jeg?
E. (15.07.2023)
Svar:
Vet ikke og du skal gjøre noe som helst her. Vent til fuglen er utvokst og se om den flyr eller ikke.
Roar Solheim (15.07.2023)
Er det spettmeis som har hatt et stort furukongle-gilde?
Noen har kost seg veldig med nye grønne furukongler. Hvem kan det være?
A.G. (15.07.2023)
Svar:
Dette er nok heller sportegn etter ekorn.
Roar Solheim (15.07.2023)
Traner
Hvor oppholder traner seg om natta?
O.B. (14.07.2023)
Svar:
Vet ikke hvor traner under hekketid er om natta, men ellers om året overnatter de ofte med å stå ute i grunt vann.
Roar Solheim (14.07.2023)
Måkeunger i atrium
Hei, på min arbeidsplass har vi et atrium der det i år igjen har blitt klekket måkeunger. Av erfaring fra noen år siden vet vi at atriummet er for lite og veggene for høye til at ungene klarer å fly ut fra det. Skal vi la naturen gå sin gang, eller skal vi foreta oss noe?
E. (14.07.2023)
Svar:
Når de nærmer seg flyvestadiet kan dere fange dem og flytte dem ut.
Roar Solheim (14.07.2023)
Hvilken fugl
Hei
Hvilken fugl er dette
Fikk desverre ikke bedre bilde
M.B. (14.07.2023)
Svar:
Bjørkefink hann.
Roar Solheim (14.07.2023)